ροή ειδήσεων

Το σπατόσημο απωθεί τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους

Ο Γιώργος Νικητιάδης ζητά μείωση στο 50% του τέλους προσγείωσης
Εν όψει των τουριστικών εκθέσεων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού επιδιώκει να κάνει ό,τι προλαβαίνει προκειμένου να προσελκύσει...

τους επόμενους μήνες όλο και περισσότερους επισκέπτες. Τα θετικά δημοσιεύματα από τα διεθνή μέσα κάνουν πλέον την εμφάνισή τους και δίνουν τόνο αισιοδοξίας. Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία διαβεβαιώνει πως η φετινή χρονιά θα επαναφέρει την Ελλάδα σε υψηλότερες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς η χώρα μας μέσα σε μια δεκαετία έχει κατρακυλήσει κάτω από την 10η θέση.

Κομβικό σημείο για την προσέλκυση των τουριστών δεν είναι μόνο οι υπηρεσίες διαμονής, εξαρτάται και από το κόστος άφιξης. Ελπιδοφόρο είναι το μήνυμα που ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα από την Ryanair, η οποία αύξησε στα 30 τα δρομολόγιά της στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, της Ρόδου και της Κω.

Ωστόσο, ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών τονίζει πως το βασικό αεροδρόμιο της χώρας δε μπορεί να προσελκύσει τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, επειδή το σπατόσημο είναι εξαιρετικό υψηλό. Ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών υπογραμμίζει πως η προσπάθεια του κ. Νικητιάδη δεν έχει αποφέρει καρπούς για το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Όπως καταγράφεται, οι εταιρείες χαμηλού κόστους επιθυμούν να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της περιφέρειας, καθώς τα τέλη είναι χαμηλότερα σε σχέση με τον ΔΑΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Νικητιάδης, σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική, διαβεβαίωσε πως το «Ελευθέριος Βενιζέλος» μπορεί να προσελκύσει τις εταιρείες χαμηλού κόστους, εάν μειώσει κατά 50% το τέλος προσγείωσης, γιατί είναι πολύ ακριβό και έτσι καμία εταιρεία δεν πλησιάζει το συγκεκριμένο αεροδρόμιο. «Όμως, εμείς δεν μπορούμε, στην ελεύθερη αγορά, να πιέσουμε κανέναν να προσαρμόσει τις τιμές του στις δικές μας ανάγκες. Μπορούμε όμως να ζητήσουμε να ενώσει τη φωνή του με τις δικές μας έτσι ώστε να κερδίσουμε ό,τι μπορούμε. Εγώ συνομίλησα με το γενικό διευθυντή του ΔΑΑ κ. Γιάννη Παράσχη, και του ζήτησα έως το τέλος Μαΐου να κατεβάσει στο 50% τις τιμές του τέλους προσγείωσης προκειμένου να κερδίσουμε τις αγορές εκείνης της περιόδου. Δεν απορρίφθηκε η πρότασή μου και θα εξετασθεί» τόνισε σε δήλωσή του κ. Νικητιάδης.

naxosfiloxenia.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/2/11 19:51

    Ena megalo MPRAWO ston Nikitiadia o MONADIKOS Roditi Woulefti pou KANEI tin Douleis tou ochi mono stin Ellada alla KIRIOS kai stin Patrida tou , tetious anthropou theloume , pou einai Gnostes tou antikimenou , kai agapane ton Topo tous kai theloune kai mporoune na woithisene ton tops tous.

    den ANIKO se kanenena komma , alla na leme kai ta kala , giati tosa xronia dodekanisious Wouleftes pou eixame ti kanane gia ton topo tous pou na erxete XRIMA ston kathe dodekanisiou ? Distichos kanenen , mono o Nikitiadis kanei kati kai to wlepoume kai to zoume.

    Axios Ekrosopos tou Nisiou mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *