ροή ειδήσεων

Η Ρόδος έδειξε το φιλόζωο πρόσωπο της!

Βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της :) Διαβάστε την υπέροχη happy ending ιστορία της!!!

Η ιστορία της σκυλίτσας που βρήκαμε χθες το βράδυ ξεκινά πριν 3-4 μήνες όταν χάθηκε...

αρχικά.
Τότε ένας φιλόζωος στην περιοχή Ασγούρου την φρόντισε, της έκανε αποπαρασίτωση, της έβαλα λουρί αποπαρασίτωσης κλπ. αλλά του το σκασε!

Την βρήκε λοιπόν ο ιδιοκτήτης #1(Γιάννης) που παρότι έχει ένα τεράστιο μπουλ-μαστίφ την λάτρεψε και την μάζεψε. Αυτός ήταν ο πρώτος που επικοινώνησε μαζί μας σήμερα για να την πάρει πίσω. Στις ερωτήσεις μας αν έχει βιβλιάριο ή microchip απάντησε όχι, γιατί είχε βρει το σκυλί λίγους μήνες πριν και δεν τα είχε κάνει. Αρχικά υποψιαστήκαμε μήπως λέει ψέμματα και θα είμασταν επιφυλακτικοί όταν τον βλέπαμε. Είπαμε ότι θα δούμε την αντίδραση της σκυλίτσας απέναντί του. Μας είπε ότι την λένε Γιόνα και όντως η σκυλίτσα ανταποκρινόταν στο όνομα!
Δεν μπορούσε να έρθει άμεσα όμως γιατί βρισκόταν στα Καλαβάρδα, έξω από τη Ρόδο. Ακούγαμε μάλιστα πολλά σκυλιά να γαυγίζουν και ελπίζαμε να μην είναι κυνηγός που έχει πάει στα σκυλιά του στη μέση του πουθενά, όπως τα κρατάνε συνήθως οι κυνηγοί στη Ρόδο.

Μέχρι το απόγευμα, δεχτήκαμε κι άλλο τηλέφωνο από τον ιδιοκτήτη #2 (Γιώργος). Ο άνθρωπος ενημερώθηκε από φίλο του για την φωτογραφία της σκυλίτσας. Την έχασε πριν 3-4 μήνες αφού έχει τάσεις φυγής και πολλή ενέργεια καθώς είναι Βέλγικο λυκόσκυλο με Χάσκι. Ο πατέρας του πέθανε μια εβδομάδα μετά την απώλεια της σκυλίτσας του όπως μας είπε. Στο τηλέφωνο μας έδινε περισσότερα στοιχεία από τον Γιάννη, όπως ότι έχει διπλά νύχια στα πίσω πόδια ενώ μας είπε και το όνομα της κτηνιάτρου που την παρακολουθεί τα 4 χρόνια που την έχει. Καλέσαμε φυσικά την κτηνίατρο, που τυχαίνει να τη γνωρίζουμε και να την εμπιστευόμαστε και όντως την θυμόταν και αυτή και τον ιδιοκτήτη. Τον ρωτήσαμε το όνομα της, μας είπε το Ήρα και όντως η σκυλίτσα άκουγε και σε αυτό το όνομα!

Ενημερώσαμε τον ιδιοκτήτη #1 και ήταν σύμφωνος να δοθεί η σκυλίτσα στον ιδιοκτήτη #2 αρκεί να τον γνώριζε από κοντά.

Πήγαμε λοιπόν το απόγευμα όλοι μαζί, η σκυλίτσα και οι ιδιοκτήτες 1&2 στο σημείο του ραντεβού... Η σκυλίτσα μέσα από το αυτοκίνητο κάρφωσε το βλέμμα της στον ιδιοκτήτη #2! Άρχισε τις χαρές και τελικά αποδείχθηκε ότι οι ιδιοκτήτες 1 & 2 είναι παλιοί συμμαθητές!

Ο ιδιοκτήτης #1 βρισκόταν για εκπαίδευση του άλλου σκύλου του στα Καλαβάρδα για αυτό ακούγαμε στο τηλέφωνο γαυγίσματα άλλων σκύλων και μάλιστα ετοίμαζε και την Γιόνα-Ήρα για εκπαίδευση.Το βράδυ που την έχασε την είχε μέσα στο αυτοκίνητο και μόλις την άφησε ελεύθερη να κάνει την ανάγκη της το σκασε. Αυτό είναι το λάθος του, ότι δεν της φορούσε λουρί.

Ο ιδιοκτήτης #2 την έψαχνε όταν την έχασε αλλά δεν ήξερε για τις αγγελίες στο internet κλπ ενώ είχε ενημερώσει το Κυνοκομείο Ρόδου αν την βρουν να τον πάρουν τηλέφωνο.Λάθος του που δεν της φορούσε ταυτότητα.

Πέραν από αυτά τα σημαντικά λαθάκια καθώς και το γεγονός ότι δεν έχει microchip, που μας δημιουργούσαν καχυποψία και το ερώτημα ''μα πώς χάνεις το σκύλο σου αν τον αγαπάς'', αποδείχτηκε καταρχήν ότι η σκυλίτσα έχει πολλή ενέργεια και τάσεις φυγής αλλά και ότι υπάρχουν αληθινοί φιλόζωοι στη Ρόδο!

Ο ιδιοκτήτης #1 μας έδειξε φωτογραφίες στο κινητό του όπου η σκυλίτσα κοιμόταν μαζί με τον δεύτερο σκύλο του και την γυναίκα του στο κρεββάτι τους ενώ ο ιδιοκτήτης #2 μας έδειξε φωτογραφίες απ όταν η μικρή ήταν μωράκι, 40 ημερών και την υιοθέτησε ως αδεσποτάκι!

Για άλλη μια φορά λοιπόν αποδεικνύεται ότι η κακιά στιγμή μπορεί να συμβεί σε όλους και δεν είναι πάντα δείγμα ανευθυνότητας.

Αποδεικνύεται επίσης η δύναμη του internet καθώς πολλοί άνθρωποι βλέπουν τις αγγελίες μας και είναι πρόθυμοι να κάνουν ένα τηλέφωνο για το ζώο που χάθηκε, βρέθηκε κλπ.

Και αποδεικνύεται ότι η Ρόδος δεν έχει μόνο υπανθρώπους που πυροβολούν, εγκαταλείπουν και φολιάζουν ζώα αλλά και αληθινούς φιλόζωους!

Επίσης, αποδεικνύεται ότι πρέπει να σταματάτε, να νοιάζεστε για το ζώο που βλέπετε μόνο στο δρόμο και η τύχη σίγουρα θα του χαμογελάσει.

Κερασάκι στην τούρτα: Ο εκπαιδευτής - φίλος του ιδιοκτήτη #1 μας πρότεινε φιλοξενία αδέσποτων στις εγκαταστάσεις του όταν υπάρχει ανάγκη!!!

Aυτή τη φορά λέμε ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΔΟΣ, όχι ειρωνικά!



Σ.Σ.: χθεσινή ανάρτησή μας... ΔΕΙΤΕ

Σχόλια

  1. μπράβο παιδιά! Πάντα τέτοια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/2/11 00:58

    μακαρι ολα να ηταν τοσο τυχερα...Καθημερινα βλεπω τοσα σκυλια αλλα με κολαρο αλλα με τιποτα..Ειδικα κατα μηκος της Λεωφ.Ιαλυσου..κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *