ροή ειδήσεων

Νέος "Βιολογικός Καθαρισμός" για Αρχάγγελο - Αφάντου!

Ο "Βιολογικός Καθαρισμός" της Ρόδου χωροθετήθηκε με "συνοπτικές διαδικασίες" στην πιο Τουριστική περιοχή, στην Καλλιθέα - Φαληράκι!...
Επιπροσθέτως, επιβαρύνθηκε η εγκατάσταση με τη μεταφορά λυμάτων και αποβλήτων από το Δήμο Ιαλυσού. Την ίδια στιγμή, η πόλη της Ρόδου έχει συνδεθεί σε πολύ μικρό ποσοστό.
Η επιμονή για μεταφορά λυμάτων και αποβλήτων με αγωγό πολλών δεκάδων χιλιομέτρων από Αρχάγγελο και Αφάντου, αποτελεί αδικαιολόγητη - μη παραδεκτή, τεχνολογικά και οικονομικά, λύση. Συμφωνώ με την εκτίμηση του πρώην δημάρχου Καλλιθέας κ. Ιατρίδη, πως η "λύση" αυτή, οφείλεται σε "πολιτικό καπρίτσιο".
Αντί της μεταφοράς, ορθή είναι η λύση της δημιουργίας κοινού "Βιολογικού" για Αρχάγγελο - Αφάντου, πιθανόν σε εσωτερικό χώρο και η επεξεργασία των αποβλήτων με σκοπό τη διάθεση για άρδευση.
Είναι λάθος η αντιπαράθεση με τοπικιστικά κριτήρια, όπως βέβαια και η "επιβάρυνση" της πιο τουριστικής περιοχής της Ρόδου, το Φαληράκι, με τα λύματα και απόβλητα "του γείτονα". Ο Αρχάγγελος και τ' Αφάντου δικαιούνται εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και αποβλήτων.
Ακούγεται να κυκλοφορεί η άποψη, πως "δεν υπάρχουν λεφτά" για νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων - αποβλήτων, αλλά μόνο για ... αγωγούς! Αλλά, αν είναι αλήθεια, τέτοιες προσχηματικές πρακτικές, ανάμεσα σε άλλες, οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία!
Χρειάζονται ξεκάθαρες, ρεαλιστικές λύσεις, όχι "πολιτικά καπρίτσια και εμμονές".

oikonomidislab.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *