ροή ειδήσεων

Αντιδράσεις για το διαχωρισμό του Λιμενικού

Την πλήρη διαφωνία του εφοπλιστικού κόσμου με την απόφαση της κυβέρνησης να αποξενώσει το Λιμενικό Σώμα από την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία εξέφρασε, χθες, ο πρόεδρος της...
Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), Θεόδωρος Βενιάμης, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής με αφορμή το νομοσχέδιο για την ίδρυση Αρχηγείου Ελληνικής Ακτοφυλακής - Λιμενικού Σώματος.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ ανέφερε ότι στην επιτροπή ομιλεί εκ μέρους των ανθρώπων που διαχειρίζονται την πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο, ζητώντας να δοθεί μια ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα: «Γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχωρίσει το Λιμενικό Σώμα από τη πρώτη ναυτιλιακή δύναμη του πλανήτη»;

Σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Βενιάμη, ένα σημαντικό μέρος της πρωτιάς της ελληνικής ναυτιλίας οφείλεται και στο Λιμενικό Σώμα, το οποίο επί 90 χρόνια στηρίζει τα εμπορικά πλοία των Ελλήνων σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

«Με αυτό το σχέδιο νόμου δεν αναβαθμίζετε, αλλά διαλύετε το Λιμενικό Σώμα», είπε ο κ. Βενιάμης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει και άλλες επιλογές αν θέλει να αποκτήσει η χώρα ακτοφυλακή με το να συστήσει ένα νέο σώμα από την αρχή. O πρόεδρος της ΕΕΕ ανέφερε ακόμη ότι από τις συζητήσεις που είχε η Ενωση, ως θεσμικό όργανο, με την κυβέρνηση και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, σχηματίστηκε η εντύπωση ότι ο στόχος της κυβέρνησης ήταν η αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος και όχι η διάλυσή του. «Υποστηρίξαμε», συνέχισε ο κ. Βενιάμης, «και η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών και εγώ προσωπικά αυτή την προοπτική. Δυστυχώς όμως, από πουθενά δεν προκύπτει αναβάθμιση. Αντίθετα, αυτό που βλέπουμε είναι διάλυση του σώματος».

kathimerini.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *