ροή ειδήσεων

Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως σπουδαστές

Στην σχολή ΕΠΑΣ του ΟΤΕΚ Ρόδου
Αγαπητοί Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως σπουδαστές στην σχολή ΕΠΑΣ του ΟΤΕΚ Ρόδου και τα οποία...

μειώνουν αισθητά το επίπεδο εκπαίδευσης μας. Συγκεκριμένα τα προβλήματα είναι τα εξής:
 1) Λόγω της καθυστερημένης έναρξης της σχολικής χρονιάς μεγάλο μέρος της διδακτέας ύλης έχει χαθεί και κατ’ επέκταση μειώνεται το γνωστικό επίπεδο μας, που δεν μπορεί να καλυφθεί εύκολα δεδομένου ότι είμαστε τεχνική και όχι θεωρητική σχολή.

2) Δεν υπάρχουν υλικά για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων για τα μαγειρικά και ζαχαροπλαστικά τμήματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρακτική εφαρμογή των γνώσεων μας και ουσιαστικά τα τμήματα αυτά υπολειτουργούν.

3) Την φετινή χρονιά μας ανακοινώθηκε ότι υπάρχει περιορισμός ως προς τα βιβλία αλλά και ότι για τις ενδεχόμενες σημειώσεις από τους καθηγητές μας θα πρέπει να επιβαρυνθούμε προσωπικά το κόστος για την φωτοτυπήση τους κάτι που αντικρούει στο συνταγματικό δικαίωμα για δωρεάν παιδεία.

4) Επίσης η απουσία υπαλλήλων καθαριότητας καθιστά το περιβάλλον της σχολής ανθυγιεινό και επικίνδυνο τόσο για τους σπουδαστές όσο και για τους διαμένοντες στο οικοτροφείο. Η εθελοντική μας προσπάθεια να καθαρίσουμε την σχολή έγινε με γνώμονα το κοινό καλό αλλά η υπόσχεση της διευθυνσής να προσλάβει συνεργείο καθαριότητας δεν έγινε ποτέ πράξη και τελικώς καταλήγει η καθαριότητα του κτιρίου να γίνει ένα καθήκον το οποίο δεν μας ανήκει.

5) Όσον αφορά την σίτιση μας, την φετινή χρονιά τόσο η ποσότητα όσο και η ποικιλία των εδεσμάτων είναι φτωχή, ενώ έχουν καταργηθεί διάφορα γεύματα όπως το δεκατιανό (σάντουιτς). Η μείωση αυτή πέραν της ευθύνης της σωστής σίτισης των οικότροφων, έχει επίδραση και στην εκπαίδευση των ξενοδοχειακών τμημάτων. Επίσης τα αποθέματα τροφίμων είναι σαφώς περιορισμένα και κινδυνεύουμε άμεσα να διακοπεί και αυτή η περιορισμένη μορφή σίτισης.

6) Μέχρι και πέρσι οι σπουδαστές που προέρχονταν από περιοχές εκτός Ρόδου είχαν την δυνατότητα να φιλοξενηθούν στο οικοτροφείο, αντίθετα φέτος ο αριθμός των διαμενόντων έχει μειωθεί αισθητά, παρότι υπάρχουν διαθέσιμα κενά δωμάτια. Αυτό φυσικά καταλήγει στην επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών μας.
Τα προβλήματα αυτά τα έχουμε αναφέρει επανειλημμένα στην διεύθυνση χωρίς να έχουμε πάρει μια σαφή απάντηση. Θεωρούμε ότι τα παραπάνω προβλήματα επηρεάζουν στο μέγιστο την εκπαίδευση μας με άμεση συνέπεια οι απόφοιτοι μας να είναι εκπαιδευμένοι μόνο θεωρητικά. Αυτό θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την μείωση της αποδοτικότητας μας στον επαγγελματικό χώρο δηλαδή την πτώση των υπηρεσιών στον τουρισμό, ο οποίος είναι καθοριστικής οικονομικής σημασίας για όλους μας.

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης των σπουδαστών θα απέχουμε από τα μαθήματα μας την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου και παράλληλα την ίδια ημέρα στις 10.30 θα πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας, με εκκίνηση από την σχολή μας, και απόδοση των αιτημάτων μας με υπογραφές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ως κοινωνοί της ενημέρωσης στο νησί μας σας καλούμε να καλύψετε δημοσιογραφικά την ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας μας και έτσι να ενδυναμώσετε τις φωνές μας για αρτιότερη τουριστική εκπαίδευση που έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών που τις έχει ανάγκη το νησί μας.


Με εκτίμηση,
Για τον Σύλλογο σπουδαστών της σχολής τα μέλη του προεδρείου



tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *