ροή ειδήσεων

Εγρήγορση και όχι πανικός για τη νέα γρίπη

H1N1-emvolio Εγρήγορση συνιστούν οι επιστήμονες και το υπουργείο Υγείας για την έξαρση της νέας γρίπης που καταγράφεται στην χωρά μας από τις αρχές του έτους. Οι ειδικοι εκτιμούν ότι το φαινόμενο αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και συνιστούν...
εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων καθώς 62 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους.

Εγρήγορση αλλά όχι πανικό συνιστούν το υπουργείο Υγείας και οι επιστήμονες σε ότι αφόρα τα αυξανόμενα κρούσματα νέας γρίπης που καταγράφονται στην χώρα μας από τις αρχές του έτους.

Το θέμα απασχόλησε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, ενώ σε ετοιμότητα έχουν τεθεί νοσοκομεία και αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν 62 άνθρωποι έχουν χάσει από την αρχή του έτους μέχρι τώρα τη ζωή τους από τη νέα γρίπη, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 208 άτομα από τα οποία τα 110 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ο ιός χτυπά στις ηλικίες μεταξύ 30 και 65 αλλά και τους άνδρες καθώς το 56% όσων έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ είναι άνδρες.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το φαινόμενο αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και συνιστούν, εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων.

Όπως επισήμαναν λοιμωξιολόγοι κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης στο υπ. Υγείας κανένας από αυτούς που έχασε τη ζωή του δεν είχε εμβολιαστεί.

Οι επιστήμονες καλούν τους πολίτες αλλά και τους γιατρούς να μην περιμένουν το τεστ για την ταυτοποίηση του ιού και να χορηγούν αμέσως αντιϊκά φάρμακα όταν υπάρχει υποψία με βάση την κλινική εικόνα του ασθενούς ότι πρόκειται για γρίπη που οφείλεται στον ιό H1N1.

Τόνισαν επίσης ότι ακόμα και ο πολύ υψηλός πυρετός χωρίς άλλα συμπτώματα θα πρέπει να δημιουργεί δικαιολογημένη ανησυχία για την ύπαρξη νέας γρίπης.

Όσον αφορά το θέμα των ΜΕΘ εκπρόσωποι του υπουργείου, τόνισαν ότι βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ηδη ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη από τον υπουργό Υγείας ώστε να χρησιμοποιηθούν οι ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων αλλά και ιδιωτικών κλινικών εφόσον χρειαστούν.

Ερωτηθείς για το θέμα των 300 περίπου μεταναστών απεργών πείνας που εξακολουθούν να μένουν στο κτίριο "Υπατία", ο υπουργός Υγείας στο τέλος της ενημέρωσης, έκανε λόγο για "βόμβα λοιμώξεων" που αφορά κυρίως τους ίδιους τους ανθρώπους που ζουν εκεί και επισήμανε την άρνησή του να τους επισκεφθεί και να τους εξετάσει χθες κλιμάκιο του ΚΕΛΠΝΟ.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *