ροή ειδήσεων

Έρευνα για προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία με πλαστά πιστοποιητικά

Με ανώνυμη επιστολή ξεκίνησε η έρευνα
Τρείς δημοτικοί αστυνόμοι που είχαν προσληφθεί το έτος 2005 μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού, για την πρόσληση ένστολου προσωπικού στο...

Δήμο Ροδίων, βρέθηκαν μετά από έρευνα που προκάλεσε ανώνυμη καταγγελία σε βάρος δημόσιας λειτουργού, να έχουν κάνει χρήση πλαστών απολυτηρίων λυκείου.

Το γεγονός έχει προκαλέσει θόρυβο στο Δήμο Ρόδου και στη Δημοτική Αστυνομία ενώ έως το τέλος της εβδομάδας οι τρείς δημοτικοί αστυνόμοι θα υποβάλουν απολογητικά υπομνήματα ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που έχει αναλάβει τη σχετική προκαταρκτική εξέταση μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Κ. Μπούτσικου και την άσκηση σχετικών ποινικών διώξεων.

Κατά μια εκδοχή η χρήση των πλαστών απολυτηρίων λυκείου με τα οποία οι δημοτικοί αστυνόμοι εξασφάλισαν την πρόσληψη τους, συγκεντρώνοντας περισσότερα μόρια έναντι των συνυποψηφίων τους, έχει ήδη υποπέσει σε πενταετή παραγραφή.

Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου αντιμετωπίζει την υπόθεση ως κακούργημα διότι το οικονομικό όφελος καθενός εξ' αυτών και συγκεκριμένα το ύψος των αποδοχών τους υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ ετησίως και συνολικά τα 73.000 ευρώ.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε με μια ανώνυμη επιστολή με την οποία καταγγέλθηκε δημόσιος λειτουργός σε υπηρεσία αυξημένης ευθύνης για μεθοδεύσεις στο διαγωνισμό.

Ο ανώνυμος επιστολογράφος σε καταγγελία του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που κοινοποίησε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο ΑΣΕΠ, στους Βουλευτές του νομού, στο Νομάρχη, στον Δήμαρχο Ροδίων και στις νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων διατείνεται ότι σε διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το έτος 2004 για την πρόσληψη δημοτικών αστυνόμων διαπίστωσε ότι ένας φίλος του και συνυποψήφιος του στη διαδικασία, παρότι ήταν από τους χειρότερους μαθητές στο σχολείο, είχε παρουσιάσει απολυτήριο με βαθμό άνω του 18.

Το γεγονός, όπως είχε υποστηρίξει, συζήτησε με το δημόσιο λειτουργό ο οποίος την επομένη σε νέα συνάντηση τους φέρεται να του κανόνισε συνάντηση με ένα τρίτο πρόσωπο σε καφετέρεια της πόλης στον οποίο παρέδωσε 1000 ευρώ προκειμένου να του εκδώσει πλαστό απολυτήριο λυκείου και να προκριθεί έναντι των συνυποψηφίων του στον ίδιο διαγωνισμό. Η αναλυτική του βαθμολογία αλλάχτηκε προς τα πάνω και ο τελικός του βαθμός διαμορφώθηκε στο 18,7.

Ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια πήρε το πλαστό απολυτήριο στο δημόσιο λειτουργό ο οποίος το θεώρησε ως προς τη γνησιότητα του σε άλλο δημόσιο λειτουργό της ίδιας υπηρεσίας. Εν συνεχεία διατείνεται ότι του παρέδωσε το πρωτότυπο απολυτήριο του, το άλλαξε με το πλαστό και τροποποίησε την αίτηση του.

Ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι εκμυστηρεύτηκε στον πατέρα του τα ανωτέρω ο οποίος εξοργισμένος του ζήτησε να αποσύρει το πλαστό έγγραφο από το φάκελο του, πράγμα που έκανε.

Στο διαγωνισμό που ακολούθησε όπως ισχυρίζεται, πέρασαν όσοι είχαν ευνοηθεί από το δημόσιο λειτουργό.
Οι ισχυρισμοί αυτοί αναμένεται να οδηγήσουν σε Εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι αληθείς ή ψευδείς. Στην πορεία της έρευνας κατασχέθηκαν όλοι οι φάκελοι των υποψηφίων και ελέγχθηκαν ένας προς έναν.


athens-municipal-police.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/2/11 20:04

    ta pistopoiitika ti na ta kanoyn afou den kanoyn k tpt ta paidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/2/11 22:17

    SOSTOS O FILOS.TI TO THELEI TO APOLITIRIO ENAS TAXRAS POU DEN KANEI TIPOTA???
    DILADH THELOUN TEMPELIDES ME APOLITIRIO
    OLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
    ANTE GEIA APATEONES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/2/11 22:58

    AN EXOUN PERASEI 5 XRONIA DEN THA TOUS KANOUN TIPOTA,IXERAN TI EKANAN AYTOI...APLA TO THEMA EINAI OTI ISOS EMPLEKONTAI KAI YPALHLOI TOY DHMOU POU KATATETHIKAN TA XARTIA,KAI ISOS GNORIZAN TI EPERNAN.OTI EXEI GINEI LAMOGIA,EXEI GINEI,KAI STA APOLITIRIA,ALLA KAI STA ATHLITIKA TEST POU EKANAN,POU EGINAN TA APISTEUTA KAI EKEI GIA NA PERASOUN AUTOI POU EPREPE....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/2/11 23:48

    οπου κανετε αιτησεις να ελεγχετε και τους υπολοιπους υποψηφιους
    βαζουν ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/2/11 10:01

    LAMOGIA, KOPRITES,TAXRADES,XARAMOFAIDES POSOI PREPI NA DOYLEYOYN KAI ME TOYS FOROYS POY PLHRONOYN NA PLIRONESTE ESIS? TO EXETE SKEFTI?ALLA STA ORGANA SAS E? ARKI ESIS NA PERNETE TO MINIATIKO. ME PIO DIKEOMA TORA NA DOSETE KLISIS,E? DOSTE PROTA STON EAFTO SAS KAI STA LAMOGIA TOYS POLITIKOYS POY SAS VOLEPSAN!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/2/11 09:13

    ΕΣΥ ΒΛΑΚΕΝΤΙΕ 10.01 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ,ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΨΑΝΕ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΝΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟ ΒΛΑΚΑ,ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ?ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΛΩΤΣΟ ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος26/2/11 10:19

    forza madikou olo to kosmo evales se doulies!
    thimame proeklogika tote pou girnouse me tis etisis tis dimotikis astinomias kai elega ma posous tha vali???
    vlepis dimotikous astinomou ipervarous...
    vlepis dimotikous astinomous modela...
    vlepis kati xodra koritsakia kai koda ma pws perasan ta test?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/2/11 20:55

    MEGALEEEEEE 09:13 .EGW MPORI NA IME VLAKENTIOS KAI ANALFAVITOS.APO8IMENA DEN EXO ME TOYS DIMOTIKOYS IPALLILOYS H ME TOYS DIMOSIOYS IPALLHLOYS GENIKA TOYS OPIOYS SEVOME, ALLA RE KOPRITI, DEN IME XARAMOFAIS OYTE TAXRAS GIATI DOYLEYO SKLIRA,12 ORES TIN IMERA OPOS KAI POLI ALLOI PRAGMA POY ESI DEN GNORIZIS VOLEMENE.ISOS NA ITAN LA8OS POY MILISA ASKIMA ALLA MILISA GIA AFTOYS POY EDOSAN PLASTA STIXIA GIA NA VOLEFTOYN,MIPOS ISE ENAS APO AFTOYS......... KAI SE PIRAXE?KITA KAI AKOY TON KOSMO TI LEI GIA SAS RE GRAMMATIZOYMENE,ME GNISIO APOLITIRIO.ANTE GIA ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *