ροή ειδήσεων

Απλώνει τα φτερά της η «Rhodos Air»

Κύρια δραστηριότητα της η μεταφορά επιβατών
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μετατροπής της «F.A.S. Rhodos Air» σε «Ανώνυμη Αεροπορική Εταιρία». Την εξέλιξη αυτή υπαγορεύουν οι στόχοι και η προοπτική ανάπτυξής της καθώς έχει ενταχθεί και στον τομέα προσφοράς... ολοκληρωμένων τουριστικών υπηρεσιών.
Η F.A.S. Rhodos Air είναι μία κερδοφόρα επιχείρηση που με συνέπεια και ευθύνη παρέχει τις υπηρεσίες της ως αερομεταφορέας με έδρα τη Ρόδο και υποκατάστημα-εναλλακτική βάση την Αθήνα. Στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και στα δύο αεροδρόμια με άνετους και οργανωμένους χώρους.
Ο στόλος της αποτελείται από 4 ιδιόκτητα αεροπλάνα, ένα PIPER CHIEFTAIN και τρία SOCATA TB κατάλληλα εξοπλισμένα για πτήσεις αερομεταφοράς υπηρεσία που απευθύνεται σε επιχειρηματίες, δημόσιους φορείς, απλούς ταξιδιώτες και VIPS.
Επίσης με την υπηρεσία call&fly που λειτουργεί όλο το 24ωρο υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμού πτήσεων ακόμα και την τελευταία στιγμή.
Τα αεροπλάνα της συντηρούνται από δικό της ανεξάρτητο οργανισμό συντήρησης σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές και απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας της Ε.Ε. περί αερομεταφορών.
Ως επί το πλείστον το προσωπικό και τα στελέχη της εταιρίας προέρχονται από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, και είναι άριστα εκπαιδευμένα με πλούσια αεροπορική εμπειρία.
Η F.A.S. Rhodos Air (αερομεταφορές) μαζί με την F.A.S. Rhodos Pilots Academy (ακαδημία πιλότων), την F.A.S. Maintenance (συντήρηση αεροσκαφών-πώληση αεροπορικού υλικού) και την F.A.S. Aviatours (εξυπηρέτηση αεροσκαφών στο έδαφος- τουριστικές υπηρεσίες και γραφείο γενικού τουρισμού) αποτελούν την εταιρία «Φανουράκης Αεροπορικές Επιχειρήσεις Ανώνυμος Εταιρεία».
Στο εξής με τη μετατροπή της σε ανώνυμη εταιρία κύρια δραστηριότητά της θα είναι η μεταφορά επιβατών.
Δευτερεύουσες δραστηριότητες θα είναι η εναέρια μεταφορά εμπορευμάτων, η σχολή πιλότων αεροσκαφών, η συντήρηση αεροσκαφών, η εξυπηρέτησή τους στο έδαφος, η αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιριών, η πώληση αεροπορικού υλικού η αεροφωτογράφιση, οι τουριστικές υπηρεσίες, και το γραφείο γενικού τουρισμού.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα έγινε η εκτίμηση των περιουσιακών της στοιχείων από αρμόδια επιτροπή της διεύθυνσης εμπορίου, και ανεβρέθηκαν σημαντικά οικονομικά στοιχεία που καλύπτουν στο πολλαπλάσιο τις απαιτήσεις για το σκοπό αυτό, ενώ η οικονομική επιφάνεια της νέας εταιρίας θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Το μετοχικό της κεφάλαιο κατανέμεται σε 1.000 μετοχές και αρχικά θα είναι διαθέσιμες προς κάθε ενδιαφερόμενο 250 μετοχές, που αποτελούν το 25% του συνόλου των μετοχών της.
Μέτοχοι της εταιρίας μπορούν να γίνουν απλοί πολίτες, τουριστικές ή ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, φορείς και εταιρίες του δημοσίου, καθώς και επενδυτές.
Όσοι επενδύσουν στη νέα FAS θα έχουν επιπλέον συμμετοχή ως συντελεστές της αεροπορικής εταιρίας της Ρόδου, δωρεάν επείγουσα αερομεταφορά εντός Ελλάδας, εγγυημένο κέρδος από την πώληση των μετοχών τους ή από τα κέρδη της εταιρείας, ένταξη των δραστηριοτήτων της FAS στις δραστηριότητες της επιχείρησης του νέου μετόχου με σημαντικούς όρους και προϋποθέσεις.
Στα άμεσα σχέδιά της και σε συνέχεια των δραστηριοτήτων της σεζόν που πέρασε, με βελτιωμένο προφίλ και υποδομές, είναι η προσφορά υπηρεσιών ιδιωτικής αερομεταφοράς σε συνεργασία με επιχειρήσεις και τους τουριστικούς πράκτορες της περιοχής, η προσφορά τουριστικών υπηρεσιών σε συνεργασία με τουριστικούς οργανισμούς και ξενοδοχεία, υπηρεσιών αεροδιακομιδής σε συνεργασία με νοσηλευτικά ιδρύματα, υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων, τακτικά δρομολόγια και άλλα.
Επίσης η εταιρία θα οργανώσει βάση στο αεροδρόμιο Σάμου, θα δημιουργήσει γραφείο εξυπηρέτησης πελατών για τη θερινή περίοδο στα αεροδρόμια της Καρπάθου, του Ηρακλείου, της Μυκόνου και της Σαντορίνης, ενώ το 19θεσιο αεροπλάνο του οποίου δρομολογείται η αγορά θα συμπληρώσει τους στόχους της για την νέα σεζόν 2011.
Οι επόμενες επενδύσεις της, αφορούν την εκμετάλλευση 2 αεροπλάνων 30 θέσεων κατάλληλων για τις άγονες γραμμές, ενώ η λειτουργία της ως εταιρεία charter με βάση την Ρόδο δεν είναι μακριά από τα σχέδιά της.

alexandroupolisnews.blogspot.com
rodiaki

Σχόλια

  1. Καλότυχη να ειναι και στην συνέχεια αυτή η εταιρεία.

    Φοβάμαι ομως αυτό το πολύ και ολα τέλεια και ιδανικά οπως παρουσιάζονται στην ανάρτηση.
    Και επιτρέψτε μου να πώ, "οπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι".

    Η αεροπορική ιστορία στην Ελλάδα εχει δείξει αλλα αποτελέσματα σε τέτοιες επιχειρηματικές κινήσεις.

    Προσοχή , σκέψη, και συνεση συνιστώ στους επίδοξους επιχειρηματίς/νεομετόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/2/11 23:12

    Ποιό ακριβώς είναι το παράπονο δεν κατάλαβα... Εκτός κι αν το blog από "ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΡΟΔΟΥ" αλλάξει σε "ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΡΟΔΟΥ" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/2/11 16:11

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΦΗΜΗΣΤΕΙ ΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΨΑΧΝΕΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΣΕΠΟΥΛΕΣ. ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΙΛΑΝ , ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ , ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΓΑ ΞΥΓΚΗ , ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ. ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ. ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΕ ΕΩΣ ΕΔΩ ΠΙΣΤΕΥΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/2/11 09:57

    afti imaste paei na gini to odidipite k vgazete xoli dropi sas kseftiles pou kriveste piso apo to pliktrologio tou pisi gemisame tsampa mages giati den pate na ta pite ston idio i sto kato kato min simetexete stin agora metoxon lamogia k tenekedes pou exete k apopsi oust!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/2/11 08:00

    ESU KRIVESE LAMOGIO POU EGINES KAI DIKIGOROS TWN APATEWNWN, NTROPI SOU VGENEIS KAI VRIZEIS TON KOSMO. MIPWS EISAI METOXOS STHN ETEREIA (MI XESW TIS ETEREIES) KAI PROSPATHEIS NA PAREIS PISW TA LEFTA SOU PSAXNONTAS GIA KOROIDA? KANENAN RE DEN THA KOROIDEPSEIS, TA LEFTOUDAKIA SOU TA EXASES KAI THA TA KLES, NTROPH SOU POU AKOMA THELEIS NA KOROIDEPSEIS TON KOSMO LAMOGIO. NTROPH SOU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/2/11 17:58

    ESY VRE GELOIE ANWNYME 09:57 POU LES GIA TOUS ALLOUS POU KRYVONTE GIATI DE LES TO ONOMA SOU? MHPWS EISAI ESY TO AFENTIKO THS ETEREIAS KAI SE TSOUZEI POU SE PHRAN EIDISI? OUST APO DW ESY KAI OLO SOY TO SOI LAMOGIO TOY KERATA PALIOTENEKE KSEFTILA. KRYVESAI PISW APO TO PLIKTROLOGIO SOY GIA NA VRIZEIS TON KOSMO, TSAMPA MAGAS EISAI, KOTOPOYLO SKETO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *