ροή ειδήσεων

Η Ρόδος «υποδέχεται» τους διεθνείς αγώνες Special Olympics.


Χωρίς «Λευκό ταξί», χωρίς φυσίατρο και κοινωνικές υπηρεσίες
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
Τα άτομα με αναπηρία της Ρόδου δεν χαμογέλασαν και δεν...
αγκαλιάστηκαν με τον ενθουσιασμό και τη θέρμη που αγκαλιάστηκε η διεθνής διοργάνωση των Special Olympics, από τους τοπικούςπεριφερειακούς παράγοντες, τους εκπροσώπους του Κεντρικού Κράτους και την οργανωτική επιτροπή των Special Olympics.

Των Special Olympics, που δεν αναγνωρίζονται ως αθλητικό γεγονός, ούτε από την Ελληνική Πολιτεία, αφού η νομοθεσία περί Αθλητισμού Ατόμων με Αναπηρία τα αγνοεί παντελώς, ούτε όμως από διεθνείς επίσημες αρχές διοργάνωσης αθλητικών γεγονότων (π.χ. ΙPC, IWAS κ.λπ.).

Με διθυράμβους παρουσιάζουν οι εφημερίδες την τουριστική Ρόδο που θα φιλοξενήσει 10.000 πλέον αθλητές σε μία διεθνή αθλητική διοργάνωση που απαιτεί και επιτρέπει τεράστια κατασπατάληση πόρων, στη παρούσα οικονομική κρίση!

Το γεγονός όμως αυτό δεν μπορεί να το υποδεχτεί με τους ίδιους διθυράμβους και τυμπανοκρουσίες το τοπικό αναπηρικό κίνημα της Ρόδου τη στιγμή που 30.000 άτομα με αναπηρία που κατοικούν στο νότιο Αιγαίο βρίσκονται στο έλεος του Θεού.

30.000 άτομα με αναπηρία δεν έχουν τις κατάλληλες υποστηρικτικές δομές, ενώ οι μισοί από αυτούς θα μπορούσαν να ζήσουν αξιοπρεπή ζωή εάν είχαν την κατάλληλη επιστημονική φροντίδα. Και όταν λέμε την κατάλληλη επιστημονική φροντίδα εννοούμε τουλάχιστον 1 φυσίατρο, γιατί ούτε έναν δεν διαθέτει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου. Πώς να μιλήσεις μετά για τη δημιουργία Στεγών Αυτόνομης Διαβίωσης και για ουσιαστικές κοινωνικές υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία;

Η κοινωνική όμως και πολιτική υποκρισία φτάνει στο απόγειό της, εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Επαρχίας Ρόδου έχει καταθέσει εγγράφως δύο φορές τον τελευταίο χρόνο αίτημά της προς τον Υπουργό Πολιτισμού αίτημα για την διάθεση στον Σύλλογο νέου ¨Λευκού Ταξί¨, προκειμένου να μεταφέρει με ασφάλεια τους αλλοδαπούς τουρίστες με αναπηρία. Αντιληπτό είναι ότι ο παλαιό ¨λευκό ταξί¨ που διέθετε ο Σύλλογος πρέπει να αντικατασταθεί. Και γεγονός είναι ότι ο Σύλλογος με δικές του προσπάθειες προσέφερε τέτοιου είδους υπηρεσίες στους τουρίστες με αναπηρία. Η πολιτεία ήταν απούσα.

Φωνή βοώντος όμως από το Υπουργείο. Κατά τα άλλα η ελληνική πολιτεία είναι έτοιμη να κατασπαταλήσει πόρους για την διοργάνωση των Special Olympics, αγνοώντας την εκφρασμένη θέση της Ε.Σ.Α.μεΑ. και ιστορικών φορέων μελών της όπως ο Σύλλογος ΑμεΑ Επαρχίας Ρόδου.

Το αναπηρικό κίνημα της χώρας με τη σφαιρική θεώρηση των πραγμάτων που το διακρίνει σε όλη την πορεία του, βιώνοντας την καθημερινή αγωνία των πολιτών με αναπηρία που παλεύουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της αναπηρίας σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής κρίσης θεωρεί ότι η ανάληψη διοργάνωσης των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics στην Ελλάδα έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τη γενικότερη οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας και της επικρατούσας λογικής των γενικών περικοπών ακόμη και των χαμηλότερων μισθών και συντάξεων!

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη παρακάτω ιστοσελίδα

esaea.gr/files/documents/T23_.pdf

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΗΔΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΕΡΟΛΥΜΟΥ ΜΑΡΙΑ

aegaio.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *