ροή ειδήσεων

213 εκατομμύρια τόνους CO2 τα Δικαιώματα Εκπομπής των Αεροπορικών Εταιριών στην Ευρώπη το 2012

213 εκατομμύρια δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (213 εκατομμύρια τόνους CO2) θα χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2012, στις αεροπορικές εταιρίες που πραγματοποιούν πτήσεις στον εναέριο χώρο της.

Η κατανομή ανά φορέα εκμετάλλευσης θα έχει ως εξής: Το 82% των δικαιωμάτων εκπομπών CO2, θα δίνεται δωρεάν στους φορείς εκμετάλλευσης αεροσκαφών, το 15% θα κατανέμεται μεδημοπρασία και το υπόλοιπο 3% θα διατίθεται σε ένα ειδικό αποθεματικό.

Ρόλο ρυθμιστή έχει το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών Αεριών (E.U.Emissions Trading System – EU ETS). Τα κράτη μέλη συμφώνησαν ότι όλα τα έσοδα από τον πλειστηριασμό θα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Από το 2013 η Επιτροπή θα μειώσει την ετήσια χορήγηση δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα των αερομεταφορών σε 208,5 εκατομμύρια δικαιώματα.

Εκτιμάται, ότι η ένταξη των αεροπορικών εταιριών στο EU ETS, θα έχει μικρή επίπτωση στις τιμές των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με την Connie Hedegaard, Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Δράση, οι εκπομπές CO2 του τομέα αερομεταφορών αυξάνονται ταχύτερα από οποιονδήποτε άλλο κλάδο και οι προβλέψεις κάνουν λόγω για περαιτέρω αύξηση.

Ο τομέας των αερομεταφορών είναι υπεύθυνος για το 2% περίπου των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως. Από την 1 Ιανουαρίου 2012, όλες οι πτήσεις που αναχωρούν ή φθάνουν στα αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα περιληφθούν στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπής Αεριών (E.U. Emissions Trading System – EU ETS).

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://ec.europa.eu/clima/policies/ets/index_en.htm
http://ec.europa.eu/clima/documentation/transport/aviation/index_en.htm


ΠΗΓΗ: EnviSecurity.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *