ροή ειδήσεων

Η ΑΝΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΤΟ άρθρο 99 του νόμου 3588/2007

Από πληροφορίες που έλαβα από το Τμήμα Πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου Ρόδου η ΑΝΕΣ κατέθεσε προχθές...
16/03/2011 αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 του κώδικα πτωχεύσεως του νόμου 3588/2007, ώστε να υπαχθεί στη διαδικασία συνδιαλλαγής για τη ρύθμιση των οφειλών της με τους πιστωτές της.

symitoday.blogspot.com


Προσωρινή διαταγή για την προστασία της ΑΝΕΣ από πιστωτές
Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου έγινε δεκτή η αίτηση της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Σύμης, με το διακριτικό τίτλο "ΑΝΕΣ ΑΕ" για την έκδοση προσωρινής διαταγής στα πλαίσια αιτήσεως για την υπαγωγή της στη διαδικασία της συνδιαλλαγής που ορίζει το άρθο 99 του πτωχευτικού κώδικα.Το δικαστήριο του συγκροτήθηκε από τους δικαστές κκ Κ. Αγγελάκη, Πρόεδρο Πρωτοδικών, Λάζαρο Βαλσαμή και Θωμά Δουκάκη, Πρωτοδίκες, διέταξε συγκεκριμένα την αναστολή των ατομικών και συλλογικών διώξεων κατά της εταιρείας ανώ απαγόρευσε τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της από τους πιστωτές της, είτε έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης είτε όχι, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης και υπό τον όρο της συζήτησης της την 5η Μαΐου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.00 π.μ.
Έδρα της ΑΝΕΣ είναι ο Δήμος Σύμης, βάσει δε του καταστατικού της, το κεφάλαιό της ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 1.200.222 €.
Την εταιρεία εκπροσωπούν σήμερα ο Χατζημάρκος Αντώνιος του Γεωργίου, ως πρόεδρος και ο Παπακαλοδούκας Βασίλειος, ως Γενικός Διευθυντής.
Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας είναι ο Δήμος Σύμης με ποσοστό 19,87%, η εταιρεία «ΛΟΥΞΟΤΕΛ ΑΕ» με ποσοστό 6,25%, η εταιρεία «ΡΟΔΙΑΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΡΕΤΕ Α.Ε.» με ποσοστό 6,25%, ο Χατζηλιαμής Ιωάννης με ποσοστό 4,66%, ο Γερονικόλας Ιάκωβος με ποσοστό 4,64%, η Οικογ. Κακά Παρασκευά με ποσοστό 3,81%, η Οικογ. Καλοδούκα Γεωργίου με ποσοστό 2,72%, η Κακογιάννη Ελένη με ποσοστό 2,00%, ο Διακομιχάλης Ανδρέας με ποσοστό 1,65%, η Οικογ. Χούλλη Γεωργίου με ποσοστό 1,26% και ο Χατζηστρατής Θεόδωρος με ποσοστό 1,04%.
Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1979 από μία ομάδα ανθρώπων που είτε καταγόταν από την νήσο Σύμη είτε διέμενε σ' αυτήν και είχε ως κοινό παρονομαστή την επιθυμία τους να βγάλουν το νησί της Σύμης από την απομόνωση, συνδέοντας την με την Ρόδο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες που υπήρχε, αλλά και υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη δρομολογίων.
Κατά αυτό τον τρόπο μια εταιρεία λαϊκής βάσης, με 1300 περίπου μετόχους, Συμιούς κατά πλειοψηφία τους, κατάφερε στα 32 χρόνια λειτουργίας της, αναπληρώνοντας πολλές φορές την ίδια την Πολιτεία, να τονώσει την εμπορευματική, επιβατική και τουριστική κίνηση του νησιού, επιτρέποντας έτσι στους Συμιούς να παραμείνουν στον τόπο τους και να μην στρέφονται στην εσωτερική μετανάστευση - αστυφιλία.
Εξάλλου, η εταιρεία με την πάροδο των χρόνων επεκτάθηκε και σε άλλα δρομολόγια της άγονης γραμμής, συνδέοντας παραμελημένα νησιά των Δωδεκανήσων με την πρωτεύουσα Ρόδο, όπως την Τήλο, Νίσυρο και το Καστελόριζο.

gonimigrammi.blogspot.com
dimokratiki.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/3/11 19:28

    Οι πιστωτές καλα κάνουν και διεκδικούν τα χρήματα τους. Τους κοροϊδευουν τοσο καιρό άλλωστε.
    Απο το ιδιο το διοικητικό τους συμβούλιο χρειάζεται προστασία η ΑΝΕΣ. Να φύγουν ολοι ΤΩΡΑ για να "ξεβρωμίσει" επιτέλους η εταιρία, αν και φοβάμαι οτι ειναι ήδη πολύ αργά.

    Μας καταστρέψατε την εταιρία λαμόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/3/11 20:46

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *