ροή ειδήσεων

Για ένα μήνα θα ακούγεται Ελύτης στις συγκοινωνίες πέντε πόλεων

Και στη Ρόδο !
Στίχοι του Ελύτη όπως «Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά», «Θε μου, τι μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε!», «Κάπου ανάμεσα Τρίτη και Τετάρτη πρέπει να παράπεσε η αληθινή σου μέρα», «ταξιδεύουν» από χθες...
21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, και για έναν μήνα με τα ΜΜΜ (μετρό, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, τρένα, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλεϊ, τραμ) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη (σσ. τόπος καταγωγής του ποιητή), Ρόδο και Ζάκυνθο.
Έτος Ελύτη έχει ανακηρυχθεί το 2011 από το υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του νομπελίστα ποιητή. Έγιναν πολλές εκδηλώσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Φυσικά ξεχωρίζει αυτή του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με την καμπάνια στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά. Αποβλέπει στο να μπουν στην καθημερινότητα όλων των πολιτών η ποίηση και οι ποιητές. Ο Οδυσσέας Ελύτης (φιλολογικό ψευδώνυμα του Οδυσσέα Αλεπουδέλη) γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1911 ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, μέλος της λογοτεχνικής γενιάς του '30. Διακρίθηκε το 1960 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης και το 1979 με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, γνωστός για τα ποιητικά του έργα Άξιον Εστί, Ήλιος ο πρώτος, Προσανατολισμοί κ.α. Πέθανε στις 18 Μαρτίου 1996.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *