ροή ειδήσεων

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΡΩΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αισθητές αυξήσεις στις έως τώρα προκρατήσεις διαπιστώνουν οι πράκτορες που προωθούν στη ρωσική αγορά τουριστικά πακέτα στην Ελλάδα, με τον ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου πρακτορείου και οργανωτή πτήσεων τσάρτερ...
ο οποίος καταγράφει μέχρι στιγμής 300% αύξηση στις κρατήσεις του ομίλου του.

Οι πράκτορες είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη, που βρίσκεται στη Μόσχα στο περιθώριο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΜΙΤΤ.

Ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες για διευκόλυνση της έκδοσης βίζας στους Ρώσους πολίτες, ενώ προανήγγειλε ότι το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο άτυπη Σύνοδος υπουργών Τουρισμού της ΕΕ, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν οι αντίστοιχοι υπουργοί Ρωσίας, Κίνας και Ινδίας.

Ειδικότερα, Ο Γ.Νικητιάδης εγκαινίασε την Πέμπτη το ελληνικό περίπτερο στην ΜΙΤΤ αναφερόμενος εκτενώς στο χαιρετισμό του στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την έκδοση βίζας στους Ρώσους πολίτες, με την προγραμματιζόμενη πιλοτική δημιουργία ενός προξενικού γραφείου στο Νοβοσιμπίρσκ, πρωτεύουσα της Δυτικής Σιβηρίας.

Όπως είπε ο κ. Νικητιάδης ήδη έχει ξεκινήσει η έκδοση πολλαπλών θεωρήσεων μακράς διαρκείας και από του χρόνου εξετάζεται να δοθεί η δυνατότητα σε μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς της Ρωσίας να εκδίδουν βίζες, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με τα κέντρα θεωρήσεων εισόδου (visa centers).

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης για την αύξηση του τουρισμού κυρίως από τις νέες δυναμικές αγορές, ο κ. Νικητιάδης ανακοίνωσε ότι εντός του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο άτυπη Σύνοδος υπουργών Τουρισμού της ΕΕ, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν οι αντίστοιχοι υπουργοί Ρωσίας, Κίνας και Ινδίας.

Στη Σύνοδο θα ληφθεί κοινή απόφαση σχετικά με τη διευκόλυνση ως και την κατάργηση των θεωρήσεων για τους πολίτες των χωρών αυτών, μια πρόταση, που προωθείται από καιρό από την ελληνική πλευρά και έγινε αποδεκτή τόσο από τον Επίτροπο Τουρισμού Ταγιάνι, όσο και από τον προεδρεύοντα Ούγγρο υπουργό Τουρισμού.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Νικητιάδης χαιρέτισε την όλο και πιο δραστήρια συμμετοχή φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού και συνεργασιών με το εξωτερικό και ενθάρρυνε τους Ρώσους δημοσιογράφους να επισκεφθούν σε οργανωμένα ενημερωτικά ταξίδια τους προορισμούς, που ενδιαφέρουν τη ρωσική κοινή γνώμη.

Ο κ. Νικητιάδης είχε επίσης συνάντηση με τον ομογενή κοσμοναύτη Φιόντορ Γιουρτσίχιν στο πλαίσιο της αξιοποίησης όλων των προσωπικοτήτων – διαμορφωτών κοινής γνώμης, που μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση του ρεύματος ρωσικού τουρισμού προς την Ελλάδα.

Στη συνάντηση παρευρέθη και ο Αντιδήμαρχος Κω Γιάννης Μπαλαλής, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση φιλοξενίας προς τον ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη και συναδέλφους του από τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία σε μια ένδειξη θαυμασμού και αγάπης προς το πρόσωπό του και το ρωσικό λαό.

Σημαντική συμβολή στη διαχείριση του διαρκώς αυξανόμενου τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία εκτιμάται ότι θα έχει και η έναρξη από τον Απρίλιο τακτικών πτήσεων της Aegean από Μόσχα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες και θα καλύψουν την ιδιαίτερα φορτισμένη από άποψη εισιτηρίων θερινή περίοδο.


protothema.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *