ροή ειδήσεων

Πράσινος Πλανήτης Αποκλειστικά με Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ο πλανήτης μπορεί να τροφοδοτείται σχεδόν αποκλειστικά με εναλλακτικές μορφές ενέργειας σε 20 ως 40 χρόνια, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του σήμερα. Τη μελέτη συνυπογράφουν...
οι καθηγητές Mark Jacobson του Stanford University και Mark Delucchi του California University.

Για τους ερευνητές, η μετάβαση από τις συμβατικές μορφές ενέργειας, σε καθαρές, ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, δεν συναντά τεχνολογικά ή οικονομικά εμπόδια. Αυτό που απαιτείται είναι η κοινωνική και κυρίως η πολιτική βούληση. Μια τέτοια αλλαγή, θα μπορούσε να σώσει περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους, να μειώσει την υπερθέρμανση του πλανήτη και να περιορίσει την μόλυνση της ατμόσφαιρας και των υδάτινων πόρων.

Το σχέδιο των ερευνητών επιμερίζει τη συνολική παραγωγή ενέργειας ως εξής: 50% Αιολική Ενέργεια, 40% Ηλιακή Ενέργεια, ενώ το υπόλοιπο 10% μπορεί να καλύψει η γεωθερμική, η κυματική και η παλιρροϊκή ενέργεια. Το υδρογόνο που θα χρησιμοποιείται για καύσιμο, θα παράγεται αποκλειστικά από ηλεκτρική ενέργεια, η οποία με τη σειρά της θα παράγεται από την αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια.

Η παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια θα μειωθεί κατά 30%. Το σχέδιο των ερευνητών στηρίζεται στην ηλεκτρική ενέργεια η οποία είναι πιο αποδοτική από την καύση ορυκτών καυσίμων.

Ωστόσο, πρέπει να βρεθεί λύση, στο πρόβλημα της μεταβλητότητας που παρουσιάζουν η αιολική και η ηλιακή ενέργεια. Το ερώτημα είναι κατά πόσο αποτελούν αξιόπιστους αντικαταστάτες της συμβατικής ενέργειας παραγόμενης από ορυκτά καύσιμα. Ο Jacobson τονίζει πως αυτό μπορεί να ξεπεραστεί, με τη δημιουργία ενός υπερ-δικτύου διανομής αλλά και με σωστή διαχείριση. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να λειτουργούν συνδυαστικά μεταξύ τους και έτσι να καλύπτονται τυχόν κενά.

Η μελέτη αποτελείται από δύο τμήματα:

-Providing all global energy with wind, water, and solar power, Part I: Technologies, energy resources, quantities and areas of infrastructure, and materials http://www.stanford.edu/group/efmh/jacobson/Articles/I/JDEnPolicyPt1.pdf

-Providing all global energy with wind, water, and solar power, Part II: Reliability, system and transmission costs, and policies http://www.stanford.edu/group/efmh/jacobson/Articles/I/DJEnPolicyPt2.pdf

EnviSecurity.com

Σχόλια

  1. When installing a do it yourself solar power system you will be spending some time on the roof installing the solar panels and wiring them together. If you are not comfortable working on the roof for a day or two you might want to consider hiring someone to install the solar panels for you.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/3/11 16:55

    ..πράσινη ανάπτυξη και ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΛΟΓΑ

    δεν μας ... λέω γώ απο τότε που βγήκε το ΠΑΣΟΚ όλο γιαυτήνα μιλάει και η Τίνα και ο ΓΑΠ αλλά τα 5 --> 3 μας έχουν κάνεις, πράσινη ανάπτυξη λένε και πράσινο δε βλέπουμε πέρα το βαθύ πράσινο κιτρινιασμένο ήλιο του ΠΑΣΟΚ με την αγενή χοριγία του ΔΝΤ ..

    ΑΗΔΙΑ

    ρε σι Τίνα δε με λές ?
    Μπορω άυριο να βάλω ΕΝΑ φωτοβορταικό σπίτι μου ? ή πρέπει να καταχρεωθώ με δάνεια στη τράπεζα για να πάρω σέτ για όλο το σπίτι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *