ροή ειδήσεων

Κρουαζιέρα: Ελλείψεις σε λιμενικές υποδομές δημιουργούν προβλήματα

«Γυμνοί στον ήλιο»; Πιθανώς αν πρόκειται για λιμενικές υποδομές που διατίθενται για την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων. Μετά τους πλοιάρχους της ακτοπλοΐας και πλοίαρχοι κρουαζιερόπλοιων...

φαίνεται να έχουν συντάξει εκθέσεις για τις ατέλειες και ελλείψεις σε υποδομές στα ελληνικά νησιωτικά συγκροτήματα και όχι μόνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία σε γνώση των συναρμόδιων υπουργείων έχουν τεθεί ζητήματα που αφορούν στα λιμάνια της Ρόδου, της Μυκόνου με τους κινδύνους από τις ριπές των ανέμων αλλά και τα βυθίσματα, αλλά και της Σαντορίνης όπου οι «μαζικοί» κατάπλοι κρουαζιερόπλοιων ουσιαστικά απορυθμίζουν το «λιμάνι» υποδοχής.
Μάλιστα δημιουργούνται και πολλαπλά ζητήματα στην κίνηση στο οδικό δίκτυο από και προς του αρχαιολογικούς χώρους και τους άλλους χώρους γενικότερου ενδιαφέροντος. Χαρακτηριστικός είναι πλέον ο «αστεϊσμός» μεταξύ φορέων του τουρισμού για τη Σαντορίνη ότι «όταν κατεβαίνει ο τελευταίος επιβάτης από το κρουαζιερόπλοιο επιστρέφει ο πρώτος που βγήκε το πρωί» ενώ οι συζητήσεις μεταξύ των πλοιάρχων για τις θέσεις «αρόδο» δίνουν και παίρνουν.
Τελευταίο στη λίστα των λιμένων με ελλείψεις, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και λιμάνια στην Κρήτη, καθώς πέρυσι εταιρία εγκατέλειψε για λιμάνι της Τουρκίας , συμπεριελήφθη και το Κατάκολο ύστερα από έκθεση των υπευθύνων της εταιρίας MSC για «εναλλασσόμενα» βυθίσματα και αδυναμίες παραβολής των πλοίων που τέθηκε εις γνώση των συναρμοδίων υπουργείων.
Το όλο ζήτημα των υποδομών εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων κάθε άλλο παρά αμελητέο μπορεί να κριθεί.
Και αυτό καθώς η «λογική» παρελθόντων ετών για διατήρηση του «τοπικού χρώματος» έχει εγκαταλειφθεί όπως έχει εγκαταλειφθεί και ενίοτε κατακριθεί η «γενναιότητα» και το «ρίσκο» που λαμβάνουν οι Έλληνες καπετάνιοι να κάνουνρεμέτζα και να πρυμνοδετούν με «τη χάρη του Αγίου Νικολάου και την ανοχή του Ποσειδώνα» σε λιμάνια που ουδείς συνάδελφός τους ανά τον κόσμο θα αποτολμούσε.
Μετά τις τελευταίες αποστολές σε Ισραήλ αλλά και Μαϊάμι τα συναρμόδια υπουργεία θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά όλα τα δεδομένα καθώς είναι προφανές ότι αδυναμία προσέγγισης για οποιοδήποτε λόγο θα μπορούσε να «τινάξει στον αέρα» την εκστρατεία που έγινε αλλά και να δημιουργήσει αλυσιδωτά προβλήματα στους φορείς του τουρισμού.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/3/11 16:16

    Τους ηρωες Πλοιάρχους τους πραγματικούς για την Ρόδο θα τους γνωρίσετε εκεί που εκφορτωνουν στις εγκαταστάσεις της πρώην bp πίσω απο το Σ/Μ του καρφουρ Μαρινόπουλος.

    Πάντα βε την προστασία καΙ βοήθεια του Αη- Νικόλα ξεφορτώνουν τις βενζίνες και τα πετρέλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *