ροή ειδήσεων

Μουσική- Τέχνες- Σχολείο «… Συνομιλώντας με τον Νίκο Κυπουργό»

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στις 6.30 το απόγευμα τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου μαζί με τον Νίκο Κυπουργό. Μαθητές του θεατρικού ομίλου του σχολείου, θα διαβάσουν κείμενα...
(θεατρικό αναλόγιο) που έγραψαν με τεχνικές θεάτρου και δημιουργικής γραφής με μουσικό ερέθισμα, αποσπάσματα από την σημαντική εργογραφία του συνθέτη.
Τα μουσικά σύνολα του σχολείου θα μας ταξιδέψουν με μελωδίες και τραγούδια του (Το μαγκανοπήγαδο, ROM, Το καρδερίνακι κ.ά.)
Ο συνθέτης θα συνομιλήσει με το κοινό για τη μουσική στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο σχολείο...
Ο Νίκος Κυπουργός μπορεί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες της νεότερης γενιάς, μιας και έχει καταφέρει να μας χαρίσει εξαίσιες μουσικές στιγμές.Την πενταετία 1983-88 ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη μουσική εκπαίδευση, συμμετέχοντας στη σύνταξη ενός σύγχρονου ελληνικού μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος, και παράλληλα με την διδασκαλία σε ωδεία της Αθήνας και της Καλαμάτας καθώς και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει φωνητική μουσική (το έργο του KNOTS για 16 φωνές τιμήθηκε με το A΄ Βραβείο στο Διεθνές Βήμα Συνθετών της UNESCO το 1979), ορχηστρική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική χορού, τραγούδια, μιούζικαλ. Στενός συνεργάτης του Mάνου Xατζιδάκι (Τρίτο Πρόγραμμα, Σείριος, Αγώνες Τραγουδιού κ.ά.) και ενορχηστρωτής σημαντικών έργων του. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη μουσική για το θέατρο, συνεργαζόμενος με το Εθνικό Θέατρο, το KΘBE, το Θέατρο Τέχνης, το Αμφιθέατρο, το Ανοιχτό Θέατρο, τη Νέα Σκηνή, τις Μορφές, το Θέατρο του Νότου, κ.α. Καθώς, και με τη μουσική για τον κινηματογράφο, για την οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο του YΠΠO (Rom, 1990 -- Tο Πεθαμένο Λικέρ, 1993 -- Μεταίχμιο, 1994 -- Ελεύθερη Κατάδυση, 1995), καθώς και με το Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Aenigmα est, 1990 -- O Δραπέτης, 1991 -- Το Πεθαμένο Λικέρ, 1992 -- Μεταίχμιο και Ύποπτος Πολίτης, 1994). H μουσική του για το "Πεθαμένο Λικέρ" τιμήθηκε και με το Βραβείο Μουσικής στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βαλένθια (1993) ενώ το Four Corners of Suburbia, με το βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ Avignon (2006).
Xορηγός : Ξενοδοχείο Rodos Palace.
Χορηγός επικοινωνίας : Λυχνάρι, RodosEvents .gr

RodosEvents.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *