ροή ειδήσεων

Η Αιολική Ενέργεια είναι Φθηνότερη από την Πυρηνική

Η Αιολική Ενέργεια είναι φθηνότερη από την Πυρηνική, υποστηρίζει η Connie Hedegaard, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Δράση...

Όπως τόνισε, η μείωση του κόστους κατασκευής Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, καθιστά την αιολική ενέργεια ενδεδειγμένη εναλλακτική πρόταση, για την αντικατάσταση της πυρηνικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με την Hedegaard, επικρατεί η εντύπωση πως η πυρηνική ενέργεια είναι πολύ φθηνή. Η αλήθεια όμως είναι, πως η αιολική ενέργεια είναι πολύ φθηνότερη.

Στο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αιολικής Ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, η Hedegaard δήλωσε ότι η κρίση που αντιμετωπίζει ο πυρηνικός τομέας, εξαιτίας των πρόσφατων γεγονότων στην Ιαπωνία, φέρνει στο προσκήνιο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως την αιολική και την ηλιακή. Τόνισε ότι, υπάρχουν 143 πυρηνικοί σταθμοί στην Ευρώπη, οι οποίοι δεν πρόκειται να εξαφανιστούν. Όταν όμως τεθεί ζήτημα για νέες παραγωγικές μονάδες, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη των αρμοδίων, αυτό που συνέβη στην Ιαπωνία.

Η Ευρωπαία Επίτροπος υποστήριξε, πως τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. πρέπει να αποφασίσουν σχετικά με την κατανομή των πηγών ενέργειας τους, ακολουθώντας τους πανευρωπαϊκούς στόχους για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ως το 2020, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να παράγουν το 20% της ενέργειάς τους από ανανεώσιμες πηγές. Δημοσίευσε επίσης, έναν «Ενεργειακό Χάρτη Πορείας προς το 2050», αποδεικνύοντας ότι η μείωση εκπομπών αερίων στην Ευρώπη βρίσκεται σε καλό δρόμο.

EnviSecurity.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *