ροή ειδήσεων

Στην έκθεση του Γκέτεμποργκ η Ρόδος

Έκλεισε την Κυριακή τις πύλες της η έκθεση τουρισμού στο Παρίσι, και όπως δείχνουν τα πράγματα η Ρόδος η οποία είχε προγραμματίσει να συμμετάσχει και σ’ αυτή τη διοργάνωση, θα συνεχίσει να δέχεται ικανοποιητικό ρεύμα, από τη Γαλλία...

Η έκθεση Le Mond A Paris που ξεκίνησε στις 17 του μήνα, διεξήχθη μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας παρά τη δεδομένη οικονομική κρίση, όμως η Ρόδος εξακολουθεί να «παίζει» στα προγράμματα των τουριστικών οργανισμών της χώρας.

Μέχρι στιγμής διαπιστώνεται ενδιαφέρον από την πλευρά τους για τον προορισμό μας, όμως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να «πιάσουμε» τα ποσοστά αύξησης που σημειώθηκαν πέρσι, με δεδομένο ότι τα τελευταία δύο χρόνια η πορεία των Γάλλων τουριστών ήταν θεαματική.

Σημειώνεται ότι πέρσι η αύξηση έφτασε το 57% καθώς φιλοξενήσαμε στη Ρόδο 66.000 τουρίστες έναντι 42.000 το 2009. Πάντως όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα η Ρόδος είναι δημοφιλής προορισμός, και υπολογίσιμος, κάτι το οποίο φάνηκε και από το πρόγραμμα φιλοξενίας τουριστικών πρακτόρων από διάφορες χώρες στη Γαλλία ανάμεσα στους οποίους ήταν και πράκτορες από τη Ρόδο.

Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι η καμπάνια αρκετών οργανισμών, βρίσκεται σε εξέλιξη για το νησί μας και σίγουρα θα αποδώσει καρπούς. Αυτό σε συνδυασμό με το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας το οποίο θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου στη Γαλλική πρωτεύουσα θα συμβάλλει στην ακόμα μεγαλύτερη προβολή της ντόπιας φιλοξενίας και γαστρονομίας.

Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας και τη συμμετοχή τεσσάρων περιοχών της χώρας (Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδος, Προ του Aθω περιοχή και ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής,) οι Γάλλοι θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας και να απολαύσουν συνταγές από αρχιμάγειρες των συγκεκριμένων περιοχών της χώρας μας.

Μέχρι το τέλος του μήνα οι ελληνικές συνταγές που θα προτείνουν οι Έλληνες σεφ και σε συνεργασία με τη γνωστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία σεφ κα Ντίνα Νικολάου θα ενσωματωθούν στο μενού γαλλικών και ελληνικών επώνυμων εστιατορίων που συμμετέχουν στην εκδήλωση του φεστιβάλ γαστρονομίας. Οι ελληνικές συνταγές θα αποτελούν και το μενού των δύο εστιατορίων της UNESCO και για διάστημα μιας εβδομάδας κατά τη διάρκεια του μήνα ελληνικής γαστρονομίας.

Ο μήνας ελληνικής γαστρονομίας πρόκειται να ολοκληρωθεί με την παρουσία της Ελλάδας την τελευταία εβδομάδα στα γαλλικά τρένα υπερταχείας κυκλοφορίας της iDTGV και συγκεκριμένα στους προορισμούς τεσσάρων βασικών πόλεων της Γαλλίας με αφετηρία το Παρίσι (Λυών, Μπορντό, Λίλλη και Μασσαλία) κάτι που σημαίνει ότι 100.000 επιβάτες θα γνωρίσουν τις ελληνικές συνταγές. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους θα ενημερώνονται με έντυπο υλικό για την Ελλάδα και θα γεύονται κάποια από τα προιόντα που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ γαστρονομίας.

Στο Γκέτεμποργκ

Η επόμενη τουριστική έκθεση στην οποία θα συμμετάσχει η Ρόδος διεξάγεται στη Σουηδία και συγκεκριμένα στο Γκέτεμποργκ το διάστημα από 24 έως 27 Μαρτίου.

Είναι η τελευταία για το μήνα Μάρτιο και η προ τελευταία στο πρόγραμμα παρουσίας της Ρόδου σε εκθέσεις του εξωτερικού πριν την έκθεση Φρανκφούρτης. Απομένουν δύο ακόμα εκθέσεις οι οποίες όμως θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, η Φιλοξένια summer και το Τουριστικό Πανόραμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι η τουριστική κίνηση από τη Σουηδία σημείωσε άνοδο και μάλιστα σε ικανοποιητικό ποσοστό που έφτασε το 14,12% καθώς ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ 91.347 άτομα έναντι 80.048 το 2009.

Θετικά μηνύματα από τη Ρωσία

Πολύ θετικά είναι τα μηνύματα για την πορεία των κρατήσεων από τη Ρωσική τουριστική αγορά, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Τσακίρης με αφορμή την τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ, που τερματίστηκε χτες στη Μόσχα.

Ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. επιβεβαιώνει ότι οι καθιερωμένοι τουριστικοί προορισμοί θα εμφανίσουν διψήφια αύξηση Ρώσων τουριστών σε σχέση με πέρυσι, με τη Ρόδο να είναι στην κορυφή, ενώ πολύ καλές επιδόσεις παρουσιάζουν η Κρήτη, η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη.

Για πρώτη φορά παρατηρείται, όπως τονίζει ο κ. Τσακίρης, ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για την Αθήνα, στην οποία συμβάλλουν και η πρόσθεση νέων αεροπορικών θέσεων, μετά από την πύκνωση των δρομολογίων της Aegean για τη Μόσχα.

Συγκεκριμένα από 1η Μαϊου θα υπάρχουν και 4 πτήσεις εβδομαδιαίως με την AEGEAN, Αθήνα - Μόσχα, πέραν των πτήσεων για Θεσσαλονίκη.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στο Ξ.Ε.Ε., η Ρόδος έχει σχεδόν πουλήσει όλα τα διαθέσιμα κρεβάτια, στην Κρήτη σε πάρα πολλές ημερομηνίες δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, ενώ εξαιρετική πορεία εμφανίζουν Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Αντίθετα, αρκετή “δουλειά” χρειάζεται στα νησιά του Ιονίου, όπου οι πληρότητες από τη ρωσική αγορά κινούνται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.

Πάντως ειδικά για τη Ρόδο όλοι επισημαίνουν ότι η αυξητική πορεία που σημειώνει το τουριστικό ρεύμα οφείλεται στη μεγάλη αύξηση των αεροπορικών θέσεων προς το νησί μας.

Συγκεκριμένα και όπως έγραψε προ ημερών η «Ροδιακή» ήδη η AEGEAN βάζει 6 πτήσεις από Ρωσία και ειδικότερα από Μόσχα (4), Ροστόφ και Καζάν, ενώ σύμφωνα με το money-tourism.blogspot.com-θα πραγματοποιούνται 3 πτήσεις με αεροπλάνο τζάμπο 747 Μόσχα - Ρόδο από τον Biblioglobus, μία πτήση από Εκατερίνεμπουργκ με Transaero, ενώ και το γραφείο ΙΝΤΑΕΡ θέλει να κατεβάσει 3 πτήσεις στη Ρόδο, υπό κάποιες προϋποθέσεις.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο Μουζενίδης που δεν έχει πρόγραμμα για Ρόδο έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει το 2012, ενώ προσπαθεί να εξασφαλίσει και κάποιο μερίδιο αγοράς φέτος.

Επιπροσθέτως, ο Labyrinth εμφανίζει αύξηση φέτος 40% για Ρόδο, προγραμματίζοντας να μεταφέρει 25.000 άτομα, ο South Cross 15% και ο Natalie 15%. Αντίθετα ο μόνος τουρ οπερεϊτορ που έχει χαμηλά νούμερα για Ελλάδα, είναι ο TUI Russia, ο οποίος προγραμματίζει δυναμικό come back το 2012.



tourportal.gr
Ροδιακή

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *