ροή ειδήσεων

Να απαγορευθει η κυκλοφορια Ι.Χ. στο κεντρο της πολεως

Θέματα που αφορούν τον κλάδο των αυτοκινητιστών συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε το προεδρείο του συνδέσμου ιδιοκτητών Ταξί με τον δήμαρχο Ρόδου...
κ. Στάθη Κουσουρνά.
Συζήτηση έγινε βέβαια και για το κυκλοφοριακό που ταλανίζει και τους οδηγούς και ιδιοκτήτες ταξί, αφού δυσχεραίνει την εργασία τους ιδίως κατά την θερινή περίοδο, που η κίνηση σε όλο το οδικό δίκτυο είναι αυξημένη.
Ο Σύνδεσμός Ιδιοκτητών Ταξί πρότεινε στο δήμαρχο Ρόδου να απαγορεύσει την διέλευση των αυτοκινήτων από το κέντρο της πόλης. Τόνισαν μάλιστα ότι του μέτρου που πρέπει να τίθεται σε εφαρμογή από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο πρέπει να εξαιρεθούν τα ταξί, τα πούλμαν και τα λεωφορεία της ΡΟΔΑ και του ΚΤΕΛ
Ζητήθηκε επίσης τηρούνται πιστά, τα δρομολόγια ΡΟΔΑ και ΚΤΕΛ σύμφωνα με τα προσυμφωνηθέντα μεταξύ των μεταφορικών φορέων του νησιού και να επιβάλλονται κυρώσεις σε όσους παραβαίνουν τις αποφάσεις. Επιπλέον οι αυτοκινητιστές ζήτησαν να μην χορηγηθούν άλλες άδειες για ταξί αλλά και για τουριστικά τρένα. Επιπλέον οι αυτοκινητιστές ζήτησαν να βρίσκεται η Δημοτική Αστυνομία περισσότερο στους κόμβους όπου παρατηρείται μεγάλη κυκλοφορία.
Αναλυτικά τα ζητήματα που έθεσε ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί στο δήμαρχο Ρόδου κ Στάθη Κουσουρνά είναι τα ακόλουθα:

Κυκλοφοριακό
Το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, επαγγελματίες και μη. Προτείνουμε, απαγόρευση της διέλευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, εκτός των τουριστικών λεωφορείων, των λεωφορείων της γραμμής και των ταξί. Να εφαρμοστεί το μέτρο από Μάιο έως Οκτώβριο και από τις 10.00 π.μ. έως 24.00 τα μεσάνυχτα. Εκτός των μονίμων κατοίκων να απαγορεύεται η διέλευση Ι.Χ. από Αλεξ. Διάκου - Παπάγου, από την πλατεία δημαρχείου - προς παλαιά πόλη, και από κεντρικό λιμάνι προς Μανδράκι.

Αδειες ταξί
Να μην δοθούν άλλες άδειες ταξί, διότι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο η αναλογία είναι 1 ταξί ανά 1000 κατοίκους, ενώ στο νησί μας είναι 5 ανά 1000.

ΡΟΔΑ - ΚΤΕΛ
Να τηρούνται πιστά, τα δρομολόγια ΡΟΔΑ και ΚΤΕΛ σύμφωνα με τα προσυμφωνηθέντα μεταξύ των μεταφορικών φορέων του νησιού.
Να υπάρχουν κυρώσεις σε όποιους παραβαίνουν τις αποφάσεις, δρομολογίων αλλά και ασφαλείας των επιβατών (καθιστών και όρθιων).
Επίσης να δημιουργηθούν εσοχές στις στάσεις των λεωφορείων, από την έξοδο της πόλης προς αεροδρόμιο και από τις αθλητικές εγκαταστάσεις προς Φαληράκι και το αντίστροφο.
Να σταματήσουν να πουλάνε εισιτήρια στις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων.

Τουριστικό λιμάνι
Να μεταφερθεί η πιάτσα στους «Αγγέλους», μέσα από τα κιγκλιδώματα με τουλάχιστον 20 ταξί. Σε ότι αφορά την κεντρική πιάτσα που ήδη υπάρχει να αυξηθούν τα ταξί από 15 σε 25, αφού υπάρχει ο χώρος.
Να υπάρχει ίση μεταχείριση όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς και να πληρώνουν το ίδιο χρηματικό ποσό για την κάρτα εισόδου. Παρακαλούμε όπως ελεχθεί η νομιμότητα της άδειας λειτουργίας ,από λυόμενο κιόσκι που λειτουργεί ως γραφείο τουρισμού, και πουλάει εκδρομές κάτω από τα κρουαζιερόπλοια, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό.

Λιμάνι Ακαντιάς
Να οροθετηθεί σύμφωνα με τα σχέδια που υπάρχουν, ο χώρος πιάτσας ταξί και να τοποθετηθούν στέγαστρα όπως υπάρχουν στα σχέδια.

Τρενάκια
Να μην δοθεί άλλη άδεια τρενάκι στη πόλη της Ρόδου και να επανεξεταστούν οι άλλες άδειες κυκλοφορίας των ήδη λειτουργούντων τρένων εκτός πόλεως (ΦΑΛΗΡΑΚΙ - ΑΦΑΝΤΟΥ - ΚΟΛΥΜΠΙΑ - ΚΙΟΤΑΡΙ - ΙΑΛΥΣΟ) διότι δεν υφίσταται αρχαιολογικό ενδιαφέρον όπως επικαλούνται οι άδειες κυκλοφορίας.

Στέγαστρα
Δημιουργία ομοιόμορφων στεγάστρων σε όλες τις πιάτσες ταξί στην πόλη της Ρόδου και όπου δύναται να τοποθετηθούν βιολογικές τουαλέτες.
Επίσης δημιουργία από τον Δήμο αίθουσας φύλαξης αποσκευών.
Πιάτσες πόλεως και Δημοτικών διαμερισμάτων του νησιού
Διαγραμμίσεις σε όλες τις πιάτσες ταξί που υπάρχουν στο νησί.
Για την πόλη της Ρόδου επέκταση πιάτσας Αναλήψεως προς τα εμπρός και μεταφορά πιάτσας Ροδίνι στην παλαιά θέση ή Βεργίνας (μπασκέτες)
Για το Δημοτικό διαμέρισμα Κοσκινού να μονιμοποιηθεί η πιάτσα που λειτουργεί προσωρινά στις νησίδες ή όπου αλλού κρίνει η υπηρεσία. Για το δημοτικό διαμέρισμα Ιαλυσού οριοθέτηση πιάτσας στο σημείο που όρισε η παλαιά δημοτική αρχή (υπάρχει στέγαστρο) ασφαλτόστρωση, μεταφορά ρεύματος, τηλεφώνου.
Για το δημοτικό διαμέρισμα Αφάντου να μονιμοποιηθεί η πιάτσα στην περιοχή Κολύμπια που μας όρισε ο Δήμος, για να τοποθετήσουμε σταθερό τηλέφωνο για καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Για το Δημοτικό διαμέρισμα Λίνδου δημιουργία 2ης πιάτσας στην περιοχή Κράνα για εξυπηρέτηση των επιβατών που έρχονται με τα λεωφορεία της γραμμής αλλά και τουριστικών πούλμαν.

Δημοτική Αστυνομία
Να είναι περισσότερο χρόνο η δημοτική αστυνομία σε διασταυρώσεις με αυξημένη κίνηση (Αντιστάσεως - Δημοκρατίας - Παπαλουκά) και όπου υπάρχουν λαϊκές αγορές.
Επίσης Παρασκευή και Σάββατο βράδυ στην περιοχή της ΚΟΛΟΝΑΣ (θαλασσινή πύλη) γιατί δημιουργείται το αδιαχώρητο από παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα

ellinikh-odysseia.blogspot.com
dimokratiki.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/3/11 06:37

    TI LETE KALE.EPIDH ESEIS THELETE DOULEIA NA STAMATHSOUN NA KHKLOFOROUN OLLA..HA HA HA HA HA
    SAS PARAKALO FILOI TAXINTZIDES APANTHSTE MOU STA PARAKATO THEMATA:
    APO IALYSO PROW RODO GIATH XREONETE 12 EURO POU KANONIKA einai 8-9???XORIS THLEFONO .
    TO ELAXISTO KOMISTRO EINAI 3 EURO??
    GIATI ESEIS STOUS TOURISTES PERNETE 7-8 EURO GIA APASTASH 1 KLM.
    PIOS EBALE THS THMES STIS PIATSES TAXI??H NOMARXIA MIPOS???
    GIATI H TROXAIA RODOU DEN SAS STAMATAEI POTE ENO EISTE DHMOSIOS KYNDHNOS????
    OLOI LOIPON APO TON APRILIO NA LEME STOUS TOURISTES NA ZHTANE APODIXEI.
    APANTHSTE MOU SAS PARAKALO KAI EAN EXO GRAFEI KATI LATHOS NA ME SYNXORSETE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/3/11 09:21

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ ΣΑΣ Ε.
    ΒΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΖΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΙΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ
    ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΚΟΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤ
    ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταρίφας5/3/11 11:45

    Το θέμα δεν μας αφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/3/11 13:19

    Ταρίφες, ωραία η λίστα των απαιτήσεων σας!
    Ξεχάσατε όμως να ζητήσετε να σας κάνουν και μασάζ την ώρα που οδηγάτε!
    Είσαστε δηλαδή εσείς εντάξει στις υποχρεώσεις, στις χρεώσεις σας και στην συμπεριφορά σας, ε;
    Μάθετε πρώτα εσείς, οι και καλά επαγγελματίες οδηγοί, να ακολουθείτε τον Κ.Ο.Κ., να σέβεστε τους υπόλοιπους οδηγούς και τους πελάτες σας και μετά ελάτε να ζητήσετε ό,τι θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ταριφας5/3/11 14:15

    Εμείς τους ντόπιους δεν τους ξέρουμε το καλοκαίρι , θέλουμε κούρσες εκτός πόλης, από το αεροδρόμιο στο κοντινότερο ξενοδοχείο δηλαδή 50 € ταρίφα standard , και χωρίς απόδειξη.
    Εμάς επειδή κανένας δεν μας κάνει μασάζ και είμαστε κουρασμένοι όταν μας βλέπεις στο δρόμο κάνε στην άκρη για να μην συγκρουστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/3/11 14:35

    εδω ετσι οπως ειναι τα πραγματα τον αυγουστο δεν μπορεις να βρεις ταξι να πας στη δουλεια σου το απογευματακι φαντασου να γινει και αυτο θα αναγκαστουμε να γινουμε΄" πειρατες"για να εξυπηρετηθουν οι τουριστες.τον αυγουστο οι ταξιτζηδες μας γινονται χειροτεροι απο τους αθηναιους καλο θα ητανε να διορθωθουνε λιγακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/3/11 16:05

    για να μας απαντησει καποιος ταξιτζης ποσα αυτοκινητα μπορουν να παρκαρουν στην πιατσα στα 100 μαγαζια.
    5? 6? 7?
    γιατι παρκαρουν τουλαχιστον 15 και κλεινουν τον δρομο ?
    δικος τους ειναι?
    στη συντριπτικη τους πλειοψηφεια ειναι αξεστοι και το μονο που τους ενδιαφερει ειναι το δικο τους συμφερον
    με την συμπεριφορα τους δυστυχως εχουν στρεψει τον κοσμο εναντιον τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/3/11 17:54

    LOIPON TI THA KANOUME OTAN TOURISTES THELOUN TAXI NA TOUS LEME OTI PREPEI NA PERNOUN APODIXEIS .
    GIATI XREONETE SXEDON TO DIPLASIO APPO ALLA MERH THS ELADAS??
    H TROXAIA GIATI DEN TOU GRAFEI??
    TO KALYTERO POU MPOROUME NA KANOUME EINAI TO EXIS:
    OTAN APO PISO APO TO AYTOKINITO SAS DEITE TAXI NA PIGENETE ME 20-30 XILIOMETRA.EKEI NA DEITE TI TOUS PIANEI. TRELAAAAAAAAAAAA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος5/3/11 18:39

    και φυσικα αν κατι γινει στον δρομο ειναι τοσο αντρες που ειδοποιουν μεσω του cb τα υπολοιπα αντρακια και σε δευτερολεπτα μαζευονται για να δειξουν ποσο τζαπα μαγκες ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος5/3/11 20:33

    και φυσικα ουτε λόγος για χρήση ταξίμετρου, πάντα με φιξ τιμές....Το καλοκαίρι το κοστος για διαδρομη Ιαλυσός-Ρόδος ήταν 12ευρω χωρίς τηλέφωνο και 14 με τηλέφωνο. 2 ευρω δηλαδή για να έρθουν από την πιάτσα της Ιαλυσού να παραλάβουν πελάτη 500 μέτρα παραπέρα...Κανένας τους δεν μίλησε για τη συμπεριφορά τους απέναντι στον πελάτη, κανένας τους δεν μίλησε για ευπρεπισμό τους την ώρα της δουλειάς, κανένας δεν μίλησε ή ζητησε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που θα τους επιτρέπει να αγοράσουν 6θέσια ή 7θέσια αυτοκίνητα (εκτός και αν δεν υπάρχει τέτοιος νομος οπότε όλοι εκ πεποιθήσεως αγοράζουν 5θέσια αυτοκίνητα για να παίρνουν μεχρι 4 πελάτες, έτσι ώστε οταν μια παρέα ή οικογένεια 5 ατόμων θελει να πάει Ρόδο, θα πρεπει να πληρώσει μαζι με την κλήση 28 ευρω και αλλα τόσα για να γυρίσει στην Ιαλυσό. 56 ολόκληρα ευρωπουλάκια για μια απόσταση 16 χλμ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/3/11 08:53

    RE PATE KALA???ME TIS XREOSEIS TI GINETE??
    EISTE H NTROPH TOU TOURISMOU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *