ροή ειδήσεων

«Θα ξεσηκωθούμε αν αυξηθεί ο ΦΠΑ»

ΦΠΑ ΣΥΣΚΕΨΗ Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς στέλνουν συντονισμένα η ηγεσία και οι φορείς του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου για να αποτρέψουν οποιαδήποτε ενέργεια κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες...
το μεσημέρι στο Δήμο Ρόδου καθορίστηκαν όλες οι ενέργειες, που θα γίνουν προκειμένου να διαφυλαχθεί όχι το προνόμιο, που όπως υποστηρίζουν κάποιοι έχουν οι κάτοικοι του Αιγαίου, αλλά η ίδια η νησιωτικότητα. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή που να εκφράζει τις ανησυχίες όλων των φορέων και θα έχει ως αποδέκτες, τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου. Θα σταλεί και δεύτερη επιστολή με το ίδιο περιεχόμενο στους βουλευτές του Αιγαίου η οποία θα τους παροτρύνει, να αποτρέψουν οποιαδήποτε τέτοια κίνηση. Παράλληλα αποφασίστηκε να υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα όλων ώστε εφόσον συντρέξει λόγος να είναι άμεση και καθολική, η αντίδραση με επισκέψεις στην Αθήνα και κινητοποιήσεις. Κρίθηκε επίσης, ότι θα είναι συνεχείς οι επαφές και συντονισμένες οι ενέργειες με αυτές των παραγόντων του Βορείου Αιγαίου.
Το σημαντικότερο, όπως τόνισαν με δηλώσεις τους, μετά τη σύσκεψη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαίριδης, ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς και ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ Κ Χρυσοχοίδης, είναι ότι όλοι οι φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται να δώσουν σκληρή μάχη, για να μην γίνει ουραγός της ανάπτυξης η Δωδεκάνησος. Στην αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και τη συμμετοχή του δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, του προέδρου του ΕΒΕΔ Κώστα Χρυσοχοΐδη, του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Μιχαήλ Μιχαήλ, του προέδρου του ΤΕΕ Ιάκωβου Γρύλλη, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Σάββα Χατζησάββα, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστα Σαρρή, και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Βασίλη Μηναίδη.
«Καλό είναι να διαμηνύσουμε ότι αν πάρουν τέτοια απόφαση, εμείς θα ξεσηκωθούμε. Θα λάβουμε απόφαση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εμείς κάνουμε, μια κίνηση προληπτική. Να ζητήσουμε και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό», τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Μαχαιρίδης που ανέφερε, τις οδυνηρές συνέπειες που θα υπάρξουν για τον τουρισμό αν αλλάξει το καθεστώς των συντελεστών του ΦΠΑ όπως τις περιέγραψαν χθες οι πράκτορες. Την αποκάλυψη ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας, έχουν κάνει σύσταση στην κυβέρνηση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ έκανε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Β. Μηναίδης.
«Το μνημόνιο δεν γράφει κάτι τέτοιο δηλαδή την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ. Οι εκπρόσωποι της τρόικα άφησαν ένα χαρτί που αναφέρει ξεκάθαρα ότι μπορεί να αυξηθούν οι συντελεστές στα νησιά.
Είναι σύσταση σε περίπτωση που η χώρα δεν πιάσει τους στόχους που έχουν τεθεί. Είναι έγκλημα η αλλαγή των συντελεστών του ΦΠΑ και η αύξηση του κόστους διαβίωσης. Θα είναι η καταστροφή του τουριστικότερου σημείου της Ελλάδος αν συμβεί αυτό», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΞΡ.
«Ο ΦΠΑ είναι το πιο εύκολο μέτρο. Είναι αλήθεια ότι προτάθηκε η κατάργηση, των γεωγραφικών διαφοροποιήσεων. Το έγγραφο έχει έρθει και σε μας. Οι αντιδράσεις μας να είναι δυναμικές και συντονισμένες. Να κάνουμε μια κοινή αντίδραση. Να πάμε όλοι μαζί στην Αθήνα και να αντιδράσουμε συντονισμένα.
Πρόθεση του ΕΒΕΔ, είναι να υποβάλουμε συγκριμένη μελέτη για να δείξουμε τα έσοδα που θα πάρει το ελληνικό δημόσιο από την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ στην περιοχή μας. Σαν νομός έχουμε χάσει τα πάντα. Το τελευταίο πράγμα που έχει μείνει είναι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. Εχουμε αποφασίσει να κλείσουμε το Επιμελητήριο ως αντίδραση για το ΦΠΑ», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Κ. Χρυσοχοίδης.
«Μέσα στο παιχνίδι να μπουν και οι βουλευτές μας. Αν δημιουργηθεί συγκροτημένο μέτωπο από όλους δεν θα περάσει η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών», σημείωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Μ Μιχαήλ.
«Να υπάρξει συντονισμένη πίεση ώστε να δεσμευθούν όλοι οι βουλευτές του Αιγαίου για τη στάση που θα τηρήσουν στη Βουλή. Συμφωνώ με την πρόταση που έγινε για κοινή κάθοδο στην Αθήνα συντονισμένα με τις υπόλοιπες περιοχές που πλήττονται . Μπορούν να γίνουν και άλλες αντιδράσεις, όπως να κλείσουμε την Εφορία» , υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ι Γρύλλης.
Την άποψη ότι η εξίσωση των συντελεστών του ΦΠΑ, είναι σύμφωνα με το άρθρο 106 αντισυνταγματική εξέφρασε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κ. Σαρρής.«Το σύνταγμα μας δίνει τη δυνατότητα να στηρίξουμε το δικαίωμα μας με το άρθρο 106. Η εξίσωση των συντελεστών είναι αντισυνταγματική», είπε ο κ. Σαρρής.
«Δεν μπορεί κανείς εχέφρων άνθρωπος, να δεχθεί αύξηση του κόστους ζωής στην περιοχή. Το μέτρο μας το έδωσαν αφού μας πήραν πολλά. Εχουμε πάρει ομόφωνη απόφαση στο ΕΚΡ και δεν δεχόμαστε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών. Από δω και πέρα να πάμε ενωμένοι. Θα συμπράξουμε, σε οποιαδήποτε κίνηση γίνει», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάββας Χατζησάββας.
Τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν από όλους τους φορείς με στόχο να ακυρωθούν στην πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης περιέγραψε ο δήμαρχος Ρόδου, κλείνοντας τη συνάντηση.
«Θα συντάξουμε μια κοινή επιστολή, που θα εκφράζει τις ανησυχίες μας και θα σταλεί στον πρωθυπουργό και στον υπουργό οικονομίας . Δεύτερη επιστολή θα σταλεί στους βουλευτές και θα τους ζητήσουμε να βρεθούν όλοι μαζί για να εκφράσουν την αντίθεση τους. Επίσης όλοι μας να συντονιστούμε και αν χρειαστεί άμεσα ώστε να μεταβούμε στην Αθήνα για να εκφράσουμε μαζί με όλους τους φορείς του Αιγαίου την αντίθεση μας.Το ό,τι θα νεκρώσουμε τη Ρόδο αν χρειαστεί ως αντίδραση σε αυτό που πάει να γίνει είναι δεδομένο», τόνισε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς που αναφέρθηκε και στην απόφαση, που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις δυναμικές αντιδράσεις που θα υπάρξουν αν καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ.
Για το ΦΠΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο:
Σε κλίμα ανησυχίας και αναστάτωσης βρίσκεται ο Εμπορικός κόσμος της Ρόδου ενόψει των νέων μέτρων του μνημονίου για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ως το τελευταίο ευεργετικό μας πλεονέκτημα, σηματοδοτώντας την ταφόπλακα της νησιωτικής μας οικονομίας, μαζί με την επιβάρυνση του δημοτικού φόρου αλλά και των αυξημένων λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων.
Για τους παραπάνω λόγους και χωρίς αναβολή καλούμε όλους τους συναδέλφους, να προσέλθουν στα Γραφεία του Συλλόγου μας, και να υπογράψουν στη μαύρη λίστα διαμαρτυρίας και αντίστασης, που θα μας εξουσιοδοτεί να προασπίσουμε δυναμικά τα ευεργετήματα που μας κληροδότησαν οι προκάτοχοί μας λόγω της νησιωτικότητάς μας.
Μεταφέρουμε προς κάθε κατεύθυνση πως όταν χρειαστεί, σύσσωμοι και οι Δωδεκανήσιοι έχουν και φωνή και ξέρουν να διεκδικούν τα κεκτημένα δικαιώματά τους.
Τα Γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου βρίσκονται Αυστραλίας & Μακρυγιάννη 2-4, τηλ.: 22410-70282, fax: 22410-70281. Ώρες Λειτουργίας Γραφείου : 09:30 - 16:00.
Η εξουσιοδότηση μπορεί να υποβάλλεται και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση esrodos@rho.forthnet.gr

voutospress.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/3/11 21:29

    δεν ξέρω αν ξεσηκωθήτε εσείς κορίτσια ένα είναι σίγουρο ότι θα πέσει βούρδουλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/3/11 21:38

    Αυτές οι συσκέψεις με συναρπάζουν, όταν δε ακούω πράσινες επαναστάσεις τρελαίνομαι
    Στη φωτογραφία δεν μπόρεσα να διακρίνω το πιάτο με τα πράσινα σοκολατακια και τους ξηρούς καρπούς, τα φάγατε πριν η πήγατε μετά την κουραστική αυτή σκυλοσυσκεψη σε κανένα ταβερνάκι??
    Όλες αυτές οι επιστολές ύστερα ήταν γραμμένες με πράσινο στυλό σε άσπρο χαρτί η ανάποδα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/3/11 23:44

    Εδώ τόσα χρόνια δεν ξεσηκωθήκατε και τώρα θα το κάνετε ?

    Μια Ζωή για την Αθήνα πληρώνουμε και μουγκα ΕΣΕΙΣ είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ και τώρα Ξαφνικά καταλάβατε πώς φοράτε και παντελόνια ?
    Βρε δεν πάτε ΟΛΛΟΙ σας να να να ? ΟΛΛΟΙ σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/3/11 00:02

    Ρε σεις. Και τώρα δεν ισχύει το μειωμένο ΦΠΑ.
    Μπορεί τα πολυκαταστήματα που βρίσκονται στη Ρόδο να κόβουν αποδείξεις με μειωμένο ΦΠΑ, αλλά οι τιμές είναι ανεβασμένες έτσι ώστε και εμείς που υποτίθεται έχουμε μειωμένο ΦΠΑ, να πληρώνουμε τεικό ποσό ίδιο με τον Αθηναίο που έχει κανονικό ΦΠΑ.

    Μόνο λίγες επιχειρήσεις τιμολογούν σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/3/11 00:13

    Να πάνε που ?
    Στο Κολωνάκι είναι οι άνθρωποι του Τσιπρα και ενοχλούν, τους βλέπω να πηγαίνουν στο Αγαθόνησε για κανένα αστακό μετά ότι αποφασίσει το κόμμα.
    Πάντως σίγουρα δεν θα βγουν να φωνάξουν στα σακάκια του Καστελόριζου εκεί έχει τη βάσh του άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/3/11 10:28

    ΡΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ??? ΕΝΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΨΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ. "ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/3/11 12:35

    Τι Codex Alimentarius, τι Codex Alitarius...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *