ροή ειδήσεων

Στον εισαγγελέα βοσκός που δένει σκυλιά-σκιάχτρα στην Κάμειρο μετά από καταγγελία φιλόζωης

Ένας βοσκός που δένει τα σκυλιά του σε άθλια κατάσταση, χωρίς νερό και πολλές φορές γεννούν αμέτρητα κουτάβια που καταλήγουν αδέσποτα οδηγήθηκε στην εισαγγελία μετά από επίμονες καταγγελίες φιλόζωης...

Τα σκυλιά πρωτοβρέθηκαν από φιλόζωους στην περιοχή της Καμείρου. Φιλόζωη που είδε αυτά τα ζώα για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2009, αποφάσισε να πιέσει την αστυνομία να εφαρμόσει το νόμο και τις υποχρεώσεις της για ανταπόκριση και αυτεπάγγελτη δίωξη περιπτώσεων κακοποιήσεων ή κακοδιαχείρισης ζώων, όπως έχει διατάξει πρόσφατα και η ΕΛΑΣ. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε στο adespoto.gr μπορείτε να δείτε την άθλια ζωή των σκυλιών αυτών, με τα σκουριασμένα βαρέλια ως καταφύγια τους για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, δεμένα με αλυσίδες από δέντρα....

Μάλιστα, αρχικά η φιλόζωη θέλησε να βοηθήσει μία σκυλίτσα που γέννησε και τώρα εξαφανίστηκε ενώ τον Φεβρουάριο του 2010 ένα από τα κουτάβια της βρέθηκε με τον ίδιο τρόπο δεμένο από αλυσίδα, χωρίς νερό με σφιχτό κολλάρο δεμένο με σύρμα. Αυτό το σκυλί έχει βρει ήδη μια οικογένεια να το υιοθετήσει, αφού θεωρείται αδέσποτο, από τη στιγμή που είναι έξω από όρια κατοικίας. Το ίδιο και με το πρώτο σκυλί που βρέθηκε δεμένο και υιοθετήθηκε επί τόπου, φωτό που ακολουθεί. Όμως αντικαταστάθηκε με άλλο!!!

Ρόδος: Στον εισαγγελέα βοσκός που δένει σκυλιά-σκιάχτρα στην Κάμειρο μετά από καταγγελία φιλόζωης

Μετά από ρεπορτάζ τοπικού καναλιού, ο βοσκός απομάκρυνε τα σκυλιά αλλά λίγο αργότερα βρέθηκαν δεμένα ψηλά στο βουνό. Οι φιλόζωοι είναι σίγουροι ότι έχει πολλά σκυλιά στο βουνό, αφού έχει μεγάλο κοπάδι και τα χρησιμοποιεί για να διώχνει κλέφτες (?) ή άλλα ζώα (?). Στο ρεπορτάζ καταγράφηκαν τραγικές εικόνες αφού υπήρχαν ακόμα και οστά από κρανίο σκύλου, κάποιου μάλλον που δεν άντεξε τη ζωή αυτή...




Ο απαράδεκτος  βοσκός συνεχίζει ακόμα και σήμερα, Μάρτιο του 2011 να δένει σκυλιά πάνω στη γέφυρα στη Σκάλα Καμείρου, πάνω στο δρόμο, με αλυσίδες από τους λαιμούς τους. Οι φιλόζωες κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία μαζί με μάρτυρες και μάλισταμία εξ αυτών παλεύει να τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος βοσκός εδώ και πολλά χρόνια.

Ρόδος: Στον εισαγγελέα βοσκός που δένει σκυλιά-σκιάχτρα στην Κάμειρο μετά από καταγγελία φιλόζωης
Το πρώτο σκυλί που εντόπισε η φιλόζωη Τίνα, δεμένο στη γέφυρα, με κομμένη ουρά.Αντικατέστηε  το μικρόσωμο καφέ σκυλάκι του video.


Ρόδος: Στον εισαγγελέα βοσκός που δένει σκυλιά-σκιάχτρα στην Κάμειρο μετά από καταγγελία φιλόζωης
Μάρτιος 2011: Το νεότερο ''απόκτημα'' του βοσκού, ένα κυνηγόσκυλο, δεμένο από ελιά, χωρίς τροφή ή νερό.

Το Α.Τ. της περιοχής Ιαλυσού ανταποκρίθηκε με μεγάλη σοβαρότητα και πήγαν με περιπολικά να ελέγξουν το σημείο. Παρότι δεν κατάφεραν να συλλάβουν με τη διαδικασία του αυτοφώρου τον βοσκό, οι φιλόζωες τους έδωσαν DVD με τις φωτογραφίες που έχουν συγκεντρώσει από τα σκυλιά του και πώς τα κρατά δεμένα εδώ και 1.5 χρόνο που προσπαθούν να βοηθήσουν αυτά τα ζώα. Να σημειώσουμε ότι η φιλόζωη που έχει αναλάβει την υπόθεση δεν είναι ελληνικής καταγωγής αλλά από τη Δανία.  . . Οι ντόπιοι άραγε γιατί τόσα χρόνια αγνοούσαν τα ζώα αυτά;

Τελικώς η υπόθεση στάλθηκε στον εισαγγελέα από την αστυνομία όπως μας ενημέρωσαν στο adespoto.gr και αναμένεται, ελπίζουμε, να οριστεί δίκη αφού η εισαγγελία Ρόδου έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε αντίστοιχες καταγγελίες.

Ρόδος: Στον εισαγγελέα βοσκός που δένει σκυλιά-σκιάχτρα στην Κάμειρο μετά από καταγγελία φιλόζωης
To 3ο σκυλί που είχαν βρει, κυνηγόσκυλο, που είχε γεννήσει πολλά κουτάβια. Η σκυλίτσα εξαφανίστηκε.

Ρόδος: Στον εισαγγελέα βοσκός που δένει σκυλιά-σκιάχτρα στην Κάμειρο μετά από καταγγελία φιλόζωηςΡόδος: Στον εισαγγελέα βοσκός που δένει σκυλιά-σκιάχτρα στην Κάμειρο μετά από καταγγελία φιλόζωης

O Όμηρος, που βρήκε σπίτι στο εξωτερικό.

Ρόδος: Στον εισαγγελέα βοσκός που δένει σκυλιά-σκιάχτρα στην Κάμειρο μετά από καταγγελία φιλόζωης

Το...σπιτάκι και το μπωλ....ενός από τα καημένα σκυλιά...Ιδιες εικόνες σε όλη τη Ρόδο,
από βοσκούς και κυνηγούς...

© Adespoto.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/3/11 15:33

    Ενα μεγαλο μπραβο στην κοπελα απο την Δανια την Tina που προσπαθει τοσα χρονια για τα ζωα αφου τα ντοπια "ζωα" δεν ασχολουνται καθολου ειτε δηλωνουν φιλοζωοι ειτε οχι.Ντροπη μας και μπραβο της.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/3/11 16:49

    mia zoi zoa imaste emis i ellines blepoume ti ginete giro mas kai den mas niazei. eftixos pou iparxoun i kseni kai kati ginete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/3/11 18:01

    Ο εισαγγελέας έλυσε τα υπόλοιπα προβλήματα και ασχολείται με τους φιλόζωους.
    Μπράβο του
    Γ' αυτό είμαστε εδώ που είμαστε. Με τους τσιγγάνους να μην τους μιλάει κανείς. Στην παλιά πόλη ο καθένας κάνει ότι θέλει (άγρα πελατών, τραπέζια στην μέση του δρόμου κτλ). Με τα έργα χρόνια τώρα .... Καστέλλο... και πολλά άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/3/11 18:29

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ?ΤΟ ΠΩΣ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ! ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ?ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΝΩΡΗΤΑΙ?ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΖΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/3/11 19:09

    Καλά φίλε ανώνυμε... έχεις ζωντανά που υποφέρουν και προτεραιότητά σου είναι τα τραπέζια στην παλιά πόλη;;!! Ένας ο εγκληματίας που ταλαιπωρεί αυτές τις αθώες ψυχές και 2ος εσύ... Κρίμα να υπάρχουν κοντόφθαλμοι και μικρόψυχοι άνθρωποι που κάνουν τέτοιες δηλώσεις.

    Επισήμανση για τους καλοπροαίρετους φιλόζωους: οποιοδήποτε σκυλί δεν έχει μικροτσιπ, θεωρείται αδέσποτο, οπότε η παρεμβολή σας για εύρεση κατάλληλης οικογένειας που θα το υιοθετήσει είναι νομικά κατοχυρωμένη. Συγχαρητήρια για τη πρωτοβουλία σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/3/11 07:11

    Εσεις ολοι που λετε..λετε..λετε και ξαναλετε γιατι δεν μαζευεται κανενα σκυλακι απο τα τοσα που υπαρχουν και κυκλοφορουν αδεσποτα στο νησι μας? Που στο κατω κατω καποιος τα αφησε!! Μονο λογια ειστε και κριτικη πισω απο ενα pc ανωνυμα παντα!!Ο βοσκος τουλαχιστον τα ειχε δεμενα και τα ταιζε!! αλλα τα ειχε!! κακο βεβαια οπως τα ειχε! Εσεις αν εχετε σκυλι θα ειναι φυσικα καλης ρατσας να πηγαινει και με το σαλονι και να κανουμε εφε στον γειτονα και στην γκομενα απεναντι!
    Σαν δεν ντρεπεστε ΚΟΠΡΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/3/11 13:30

    και ποιος σου πε ρε ανωνυμε οτι δεν μαζευουμε; ξερεις ποσα εχουμε σπιτι μας και δεν μας το λες; βρε ουστ εσυ ρε κοπρε!
    αυτα ειναι τα μυαλα σας,νομιζετε οτι μας αρεσουν τα ζωα στη φυση (στο δρομο δηλαδη). γι αυτο δεν θα αλλαξετε ποτε στη ροδο.

    ενας αθηναιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/3/11 13:33

    ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 29/3/11 18:01

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ''ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ''.
    ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΜΕ ΟΛΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ!
    ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΡΟΔΟΣ ΣΟΥ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΟΥ, Η ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ.
    ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΙΤΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΕΙΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ...
    ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ, ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΝ (ΡΑΤΣΙΣΤΗ) ΠΗΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ; ΤΟ ΤΡΕΞΕΣ; ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ; ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ;
    ΛΙΠΟΨΥΧΟΙ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΓΥΡΩ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/3/11 15:10

    τετοια σκυλια δεν υπαρχουν μονο στην καμιρο,αλλα υπαρχουν σ ολο το νησι οπου υπαρχουν κατσικια ελευθερης βοσκης,στην μαλωνα,μασαρη,καλαθο,πυλωνα κλπ!!!!
    τωρα ξυπνησατε?
    αφου οργιαζει η ατιμωρησια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος30/3/11 15:29

    Το ξαναλεω ειστε ολοι Κοπροι και υποκριτες!!Το μονο που κανετε ειναι να ασκειτε κριτικη πισω απο ενα γυαλι!! Οταν σας που να βοηθησετε να μαζεψουμε κανενα σκυλι που στο κατω κατω εμεις τα αφησαμε αδεσποτα αρα εμεις φταιμε το μονο που κανετε ειναι να τα ριχνετε στους αλλους και οτι δεν ειναι δικια σας δουλεια αλλα του αλλου! ολιοι εχουμε ευθυνη για τα ζωα και ολοι θα πρεπει να βοηθησουμε!! Και για να σας προλαβω γιατι θα πεταχτει παλι κανενας κεφαλας..εγω εχω μαζεψει 4 στο σπιτι μου..οχι ρατσας που θελετε εσεις!!Οσο λοιπον καθεστε πισω απο ενα pc και ασκειτε κριτικη ειστε ΚΟΠΡΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος30/3/11 16:19

    Πάντως αν προσέξετε καλά τα σκυλιά δεν φαίνονται πεινασμένα, δηλαδή εννοώ δεν είναι αδύνατα ή σκελετωμένα και το τρίχωμα τους φαίνεται καλό. Το μεμπτό εδώ ίσως είναι το μέρος που είναι δεμένα και πιστεύω ότι απλά έπρεπε να γίνει αρχικά μια σύσταση στον βοσκό να τα πάει αλλού σε καλύτερο μέρος. Το να τον σέρνουν στα δικαστήρια το βρίσκω λίγο βαρύ και υπερβολικό σε αυτή τη φάση. Νομίζω ότι ο άνθρωπος τα θέλει για τη δουλειά του, απλά τα χρησιμοποεί με λάθος τρόπο, πάντως ούτε φόλες τους έριξε ούτε τα κακοποίησε όπως προκύπτει και από τις φωτό. Πληροφοριακά ο βοσκός είναι από τα Καλαβάρδα και η καταγγέλουσα για την ακρίβεια είναι Ελληνοδανέζα και μάλιστα μεγάλωσε εδώ στην Ελλάδα, το όνομα της είναι Χριστίνα και όχι Τίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος30/3/11 17:14

    Μπραβο φιλε 30/3/11 16:19 ..Ειναι χοντρο να τρεχουν ετσι τον ανθρωπο!! οπως το ειπες μια συσταση θα ηταν το πιο δικαιο!! Τα σκυλια φαινονται σε εξαιρετικη κατασταση!! Αλλοι πετουν φολες αλλοι εχουν κρεμασει σκυλια και ειναι ακομη εξω και δεν τους αγγιζει κανεις!! Το χοντρινες Χριστινα αν σε λενε ετσι! Ο Βοσκος δεν εβλαψε κανεναν..ουτε τα σκυλια απλα επρεπε να τα βαλει σε πιο "καλο" χωρο!!Οχι ομως να τρεχουν ετσι ασχημα τον ανθρωπο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος30/3/11 17:32

    Σε λιγο θα πειτε και μπραβο στον βοσκο ετσι?Ρε δεν πατε στον διαολο εσεις και αυτος μαζι και καθε αποβρασμα που κακομεταχειριζεται τα ζωα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος30/3/11 20:53

    30/3/11 17:32 ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΛΑΣΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος30/3/11 22:21

    Ωπ!να και ο βοσκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος2/4/11 00:51

    οποιος εχει ζησει εστω και λιγο με καποιο ζωο στο σπιτι του ειδικα σκυλο , και εννοω στο σπιτι οχι με το σκυλο δεμενο ολημερα στην αυλη, μονο που τα βλεπει ετσι δεμενα ολομοναχα και σε τετοιες συνθηκες ειναι απολυτως λογικο να θελει να κανει κατι για να σταματησει αυτο το πραγμα. τα σκυλια ειναι ζωα κοινωνικα ειναι ψυχουλες που το μονο που ξερουν ειναι να προσφερουν αγαπη και θελουν μονο συντροφια και να ειναι κοντα στον ανθρωπο τους. αν καποιοι νομιζουν οτι αρκει ενα πιατο φαι και ενας τενεκες για να τα προστατευει απο τη βροχη ειναι μακρια νυχτωμενοι .. πως θα σας φαινοταν εσας να σας περναμε και να σας δεναμε απο το λαιμο στην ερημια με ενα πιατο φαι και μια κουβερτα? ναι ναι δεν ειναι το ιδιο .. σωστα... εσας θα πρεπε να μην σας τα δωσουμε ουτε αυτα!και δε θα σας πω ζωα γιατι ενα ζωο δε βασανιζει ποτε αλλο πλασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος2/4/11 21:30

    Τι να πω... χωριο ρε!!χωριατες.. που το βρισκεις και υπερβολικο να τον τρεχουν στα δικαστηρια!
    και εσυ βλακας εισαι που μονο την παρτη σου κοιτας και το πως θα πας για καφεδακι με τα ποζερια και τις φευτοντιβες που υπαρχουν στο νησι!!
    κολοζωα μια ζωη!!μια απλη συσταση ε? υποτιθετε πως οι ''ανθρωποι'' εχουν λογικη κατι που δεν εχουν τα σκυλια και ολα τα ζωα ,εχουν ομως αισθηματα!!κατι που δεν εχεις εσυ.. και τo ενστικτο τις επιβιωσης και για αυτο ζουν ακομα!!βοδι!!αλλα απο οτι φαινετε και εσυ τετοιος ''ανθρωπος'' εισαι.. χωρις αισθηματα και χωρις λογικη!για αυτο και εγω χανω την λογικη μου και προτινω δεσιμο απο τον λαιμο τον κολογερο-βοσκο μεχρι να ψοφισει!!στην μεση του πουθενα.. γιατι απο οτι ξερω πολλα σκυλια τα ελευθερονουνε και ο τυπος βρισκει αλλα και τα ξαναδενει.. τι να πω!και οσα ειπα περιττα.. τα ιδια κολοζωα θα μινετε μια ζωη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος2/4/11 22:02

    Πολυ σωστα τα λες φιλε μου αλλα σε ηλιθιους οσο και να προσπαθεις δεν προκειται να καταλαβουν τα λεγομενα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος4/4/11 10:36

    mpravo sta paidia pou vriskonte sto vinteo, megalo mpravo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος8/4/11 00:54

    MPRABO ΣΟΥ ,ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΡΟΧΟΙ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ??
    ΣΚΟΤΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΙΣΙΟΥΣ ΒΟΣΚΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΘΡΩΠΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!!!ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ,ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ή ΑΦΡΙΚΗ.ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΜΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος22/4/11 17:50

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΒΛΕΠΩ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΠΙΑ ΠΟΛΛΟΙ.ΠΕΣ Η ΜΟΝΑΞΙΑ, ΠΕΣ ΟΤΙ ΥΠΟΦΕΡΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ,ΠΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΑΨΕΙ,(ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΖΩΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ).ΒΛΕΠΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΣΕΡΝΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,Η ΜΙΑ ΓΑΤΟΥΛΑ ΝΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΝΩ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΑΝΩ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΠΑΝΩ ΚΙΑΠΟ ΟΣΑ ΜΑΣ ΤΑΣΣΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ.ΜΗΠΩΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΦΩΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙΑΥΤΑ ΜΕΣΤΗ ΒΟΥΛΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος14/9/11 20:26

    φίλοι μου homosapiens που ειρωνεύεσθε ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά κακομεταχείριση ζώων, σας έχω ευχάριστα νέα. Υπάρχει επιστημονικός όρος για το τι πρόβλημα έχετε, λέγεται "σπισισμός". Αν δεν ξέρετε τι είναι επειδή προφανώς είστε αγράμματοι και πηγαίνετε κυνήγι για εφέ και όχι επειδή ψάχνετε τροφή, τότε ρωτήστε τους κυνηγούς που είναι επιχειρηματίες και κυνηγάνε για το "θεανίνη και φαίνεστε"

    Το πρόβλημά σας:
    Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά την ιδιότητα της συμμετοχής σε ένα είδος για να αποφασίσουν
    ποια ζώα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους λόγους. Η χρησιμοποίηση του είδους για τέτοιες αποφάσεις αντί για τα μοναδικά χαρακτηριστικά ενός ανεξάρτητου ατόμου αποκαλείται «σπισισμός», ένας όρος που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Richard Ryder για να δείξει την προκατάληψη που βασίζεται σε φυσιολογικές [physical] διαφορές.

    Το αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης καθορίζει το σπισισμό ως «η διάκριση ή η εκμετάλλευση ορισμένων ειδών ζώων από τα ανθρώπινα όντα, βασισμένη σε μια υπόθεση υπεροχής του ανθρώπινου είδους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *