ροή ειδήσεων

Επιτυχημένη και συγκινητική η ημερίδα για τα αδέσποτα

Μία μοναδική και ιδιαίτερα συγκινητική ημερίδα διοργάνωσαν οι  μαθητές του Ροδίων Παιδεία. Η ημερίδα με τίτλο ''Υπάρχω και εγώ εδώ! Μην κλείνεις την πόρτα στα αδέσποτα'' πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη...
από μαθητές της Ε Δημοτικού και της Γ Γυμνασίου, με αφορμή το ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού. Τα παιδιά αναφέρθηκαν στην αρχή σε ποιήματα και έργα διάσημων Ελλήνων ποιητών και δημιουργών με θέμα τα ζώα, τονίζοντας ότι από τότε είχαν κατανοήσει την αγαθή ψυχή των τετράποδων.
Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι τα παιδιά, μέσα από τις επισκέψεις τους στο Κυνοκομείο Ρόδου και σε κτηνιατρεία, είχαν κατανοήσει πλήρως αυτά που οι μεγάλοι της Ρόδου φαίνεται να αγνοούν καθημερινά: Ότι ένα ζώο θέλει αγάπη, φροντίδα, εμβόλια,στείρωση και ότι δεν τα εγκαταλείπουμε, υιοθετούμε και δεν αγοράζουμε... Τόσο απλά για τις ευαίσθητες ψυχες των παιδιών, τόσο δύσκολα για τους ενήλικες;

Στην εκδήλωση μίλησε και ο αντιδήμαρχος κ.Διακοσταματίου, υπεύθυνος για το Δημοτικό Κυνοκομείο. Με ειλικρίνεια παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε πολλά για τα αδέσποτα αλλά έχει ταχθεί πλέον στο πλευρό της Φιλοζωϊκής Ρόδου, από την μέρα που ανέλαβε σε συμφωνία με το Δήμο, την διαχείριση του Κυνοκομείου.

Παραδέχτηκε ακόμα ότι το Κυνοκομείο που αντίκρυσε ήταν πραγματικό ΝΤΑΧΑΟΥ, με άθλιες συνθήκες. Όταν φωνάζαμε εμείς όμως στους προηγούμενους υπεύθυνους, μας έλεγαν ψηφοθήρες....

Επίσης, ο κ. Διακοσταματίου υπενθύμισε ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος για δημιουργία νέου σύγχρονου Κυνοκομείου υπάρχει και θα γίνει σε χώρο που έχει παραχωρήσει η μητρόπολη της Ρόδου.

Τέλος, τόνισε ότι δεν πρέπει να ενδιαφερόμαστε για τα αδέσποτα λόγω της τουριστικής κίνησης στη Ρόδο αλλά γιατί είναι πλάσματα που μας έχουν ανάγκη. Είπε ότι όσο έχει βοηθήσει ο τουρισμός την Ρόδο, άλλο τόσο την έχει χαλάσει και γι αυτό πρέπει να βελτιωθούμε όλοι σιγά σιγά.

Στη συνέχεια, τα παιδιά παρουσίασαν ένα ιδιαίτερα συγκινητικό video με εικόνες αδέσποτων ζώων, άλλων χτυπημένων, άλλων εγκαταλελειμμένων, ακόμα και νεκρών. Τα παιδιά δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, δεν φοβούνται να τα δουν και να τα δείξουν. Πολλοί ήταν οι φιλόζωοι από το κοινό που δάκρυσαν, παρότι έχουν αντικρύσει τέτοιες εικόνες δεκάδες φορές.

Στη συνέχεια, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις έκαναν οι κτηνίατροι κ. Παπαγεωργίου και κ. Ιωαννίδου, θίγοντας τους λόγους-παράλογους εγκατάλειψης των ζώων, με ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα τοποθέτησης του microchip, της στείρωσης αλλά και αναφέρθηκαν σε παρεξηγήσεις, όπως η τοξοπλάσμωση, εξηγόντας πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο καταρρίπτοντας την ενοχή της γάτας και της τρίχας.

Η εισήγηση του κ Κανελλάκη στάθηκε κυρίως στις έννοιες πολιτισμός και αγάπη και αυτές ακριβώς είναι που πρέπει να δέιξουμε απέναντι στα αδέσποτα.


Η κ. Σταματίου, πρόεδρος της Φιλοζωϊκής Ρόδου, μίλησε για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνουν στο Κυνοκομείο Ρόδου για να καταφέρουν να το κάνουν κάπως καλύτερο για την ζωή των ζώων εκεί. τόνισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 280 σκυλιά στο Κυνοκομείο και από τα 40 στα οποία έγιναν εξετάσεις αίματος, τα 17 είχαν καλαζάρ σε προχωρημένο στάδιο ενώ σε 6 από αυτά έγινε ήδη ευθανασία. Όταν λέγαμε ότι οι προηγούμενοι υπεύθυνοι δεν ασχολούνται με τις ασθένειες των ζώων, μας διέψευδαν και έλεγαν ότι σε όλα γίνονται εξετάσεις αίματος και όλα ακολουθούν θεραπεία. Ουδέν σχόλιο, η πραγματικότητα δεν μας διαψεύδει.

Στη συνέχεια, τα χαριτωμένα πιτσιρίκια της Ε Δημοτικού ντυμένα με μπλούζες με πατούσες τραγούδησαν ένα όμορφο τραγούδι κατά της εγκατάλειψης ζώων ενώ σε video έδειξαν σκυλιά και γάτες που έχουν υιοθετήσει από το δρόμο, από κούτες, χτυπημένα κλπ!!!
 
Τέλος, τα πιτσιρίκια ανακοίνωσαν ότι μεχρήματα που συγκέντρωσαν από το χαρτζιλίκι τους αγόρασαν 8 15κιλά σακιά ξηράς τροφής, για την ενίσχυση του Κυνοκομείου.

Στην έξοδο του κτιρίου είχαν στηθεί πίνακες με ζωγραφιές των παιδιών, φωτογραφίες από τις επισκέψεις τους σε κτηνιατρείο και κολλάζ με μηνύματα που έγραψαν τα ίδια: να υιοθετούμε ζώα, να μην τα εγκαταλείπουμε και πολλά ακόμα. Επίσης, πωλούσαν μπισκότα για...ανθρώπους σε σχήμα ζώων.

Το μήνυμα της εκδήλωσης δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει: Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί το κρέμασμα, η δηλητηρίαση και ο πυροβολισμός των αδέσποτων στη Ρόδο και τα νέα παιδιά έδειξαν ότι είναι αποφασισμένα να μην τα επιτρέψουν!!!

Συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν για την διοργάνωση της ημερίδας και ελπίζουμε σύντομα να βλέπουμε αντίστοιχες προσπάθειες σε όλα τα σχολεία. Γιατί το μέλλον είναι τα παιδιά μας.



adespoto.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/3/11 22:54

    Μία μοναδική και ιδιαίτερα συγκινητική ημερίδα διοργάνωσαν οι μαθητές του Ροδίων Παιδεία. Η ημερίδα με τίτλο ''Υπάρχω και εγώ εδώ! Μην κλείνεις την πόρτα στα αδέσποτα'' πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη...
    από μαθητές της Ε Δημοτικού και της Γ Γυμνασίου, με αφορμή το ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού. Τα παιδιά αναφέρθηκαν στην αρχή σε ποιήματα και έργα διάσημων Ελλήνων ποιητών και δημιουργών με θέμα τα τους Δημοτικούς υπάλληλους , τονίζοντας ότι από τότε είχαν κατανοήσει την αγαθή ψυχή των τετράποδων.
    Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι τα παιδιά, μέσα από τις επισκέψεις τους στο Δημαρχείο Ρόδου και την πολεοδομία , είχαν κατανοήσει πλήρως αυτά που οι μεγάλοι της Ρόδου φαίνεται να αγνοούν καθημερινά: Ότι ένα ζώο θέλει αγάπη, φροντίδα, εμβόλια,στείρωση και ότι δεν τα εγκαταλείπουμε, υιοθετούμε και δεν αγοράζουμε... Τόσο απλά για τις ευαίσθητες ψυχες των παιδιών, τόσο δύσκολα για τους ενήλικες;

    Στην εκδήλωση μίλησε και ο Δήμαρχος κ.Κουσουρνας, υπεύθυνος για το Δημοτικό ιατρείο. Με ειλικρίνεια παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε πολλά για τα αδέσποτα αλλά έχει ταχθεί πλέον στο πλευρό της Φιλοζωϊκής Ρόδου, από την μέρα που ανέλαβε σε συμφωνία με το Δήμο, την διαχείριση της πολεοδομίας.

    Παραδέχτηκε ακόμα ότι το ιατρείο που αντίκρισε ήταν πραγματικό ΝΤΑΧΑΟΥ, με άθλιες συνθήκες. Όταν φωνάζαμε εμείς όμως στους προηγούμενους υπεύθυνους, μας έλεγαν ψηφοθήρες....

    Επίσης, ο κ. Κουσουρνας υπενθύμισε ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος για δημιουργία νέου σύγχρονου νοσοκομείου υπάρχει και θα γίνει σε χώρο που έχει παραχωρήσει η μητρόπολη της Ρόδου.

    Τέλος, τόνισε ότι δεν πρέπει να ενδιαφερόμαστε για τα αδέσποτα λόγω της τουριστικής κίνησης στη Ρόδο αλλά γιατί είναι πλάσματα που μας έχουν ανάγκη. Είπε ότι όσο έχει βοηθήσει ο τουρισμός την Ρόδο, άλλο τόσο την έχει χαλάσει και γι αυτό πρέπει να βελτιωθούμε όλοι σιγά σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/3/11 20:56

    ναι εχετε δικιο,νταχαου ηταν το κυνοκομειο πριν ,τωρα που φερατε και τα ες ες για να τα θανατωσουν κατοχηρωθηκε σαν κολαστηριο φιλοζωικης με τον κο Διακοσταματιου να κρατα τα μαστηγια.Ντροπη σας.Προσοχη μη δωσετε λεφτα στη φιλοζωικη,μονο σε ειδος για τα ζωα......Εσεις πρεπει να εξεταστητε για λυσσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *