ροή ειδήσεων

Οι προκρατήσεις σώζουν τη φετινή τουριστική σεζόν

Χρονιά ανάκαμψης θα είναι για τον τουρισμό το 2011, έπειτα από συσσωρευμένες, την τελευταία διετία, απώλειες 7% στον αριθμό των αφίξεων από το εξωτερικό και 2 δισ. στο ύψος των ταξιδιωτικών εισπράξεων. Εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων και τουριστική ηγεσία συγκλίνουν...
στην εκτίμηση ότι η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση θα κινηθεί ανοδικά, λαμβάνοντας υπόψη τη μέχρι στιγμής εξέλιξη των προκρατήσεων και τον αριθμό των προγραμματισμένων πτήσεων σε ελληνικά αεροδρόμια για το καλοκαίρι από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων, κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, η τάση των προκρατήσεων εξακολουθεί να είναι βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι. Ειδικότερα, από την Αγγλία διαπιστώνεται αύξηση κατά 10% των προκρατήσεων, από τη Ρωσία 20% ενώ από τη Γερμανία που εμφάνιζαν μείωση, έχουν, πλέον, περάσει σε θετικό πρόσημο παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης έως 3%. Αυτή την περίοδο ξεκίνησαν και οι κρατήσεις από τη Γαλλία και την Ιταλία, δύο αγορές στις οποίες ποντάρει ο ελληνικός τουρισμός για την επίτευξη υψηλών ρυθμών αύξησης των τουριστών. Σε ό,τι αφορά τις συνέπειες που προκύπτουν για τον ελληνικό προορισμό εξαιτίας των αναταραχών στις χώρες της Βόρειας Αφρικής σημειώνει ότι βρισκόμαστε σε αναμονή των εξελίξεων. Επίσης, συμπληρώνει ότι οι μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί έχουν μεγάλα επενδεδυμένα κεφάλαια στην Αίγυπτο και δεν θα αφήσουν τον προορισμό.

Η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού αισιοδοξεί ότι τόσο η τουριστική κίνηση από το εξωτερικό όσο και τα έσοδα θα κινηθούν ανοδικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προγραμματισμένες πτήσεις εξωτερικού από και προς ελληνικά αεροδρόμια έως τα τέλη Ιανουαρίου για το προσεχές καλοκαίρι παρουσίαζαν αύξηση κατά 7,6% ή 13.963 και οι αεροπορικές θέσεις κατά 6,9% ή 2.210.704 σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι όπως αποτυπώνονταν τα αντίστοιχα μεγέθη για το καλοκαίρι του 2010. Αυτό σημαίνει περί τις 1,1 εκατ. προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις περισσότερες από πέρυσι. Ειδικότερα, καταγράφεται αύξηση αεροπορικών θέσεων στα αεροδρόμια Καρπάθου κατά 11,7% Κέρκυρας κατά 18,4%, Κεφαλονιάς κατά 44,4%, Αράξου κατά 69%, Ηρακλείου κατά 5%, Χίου κατά 202%, Μυκόνου κατά 21%, Σκιάθου κατά 35,5%, Σαντορίνης κατά 0,4%, Κω κατά 29,3%, Καλαμάτας κατά 6%, Μυτιλήνης κατά 8%, Ρόδου κατά 13,5%, Θεσσαλονίκης κατά 15,2%, Σάμου κατά 6,7%, Αγχιάλου κατά 125,8% και Ζακύνθου κατά 4%. Μείωση κατά 4% παρουσιάζουν οι θέσεις προς την Αθήνα κατά 13,4% προς την Κεφαλονιά, 31,3% προς τη Λήμνο και προς 14,2% προς το Ακτιο.

διαίτερη συμβολή στην αύξηση της τουριστικής κίνησης θα έχουν και οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους οι οποίες θα έχουν αυξημένη παρουσία κατά τη φετινή σεζόν στον ελληνικό προορισμό. Το μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στη χώρα μας κατέχουν οι Ryanair και η Easyjet. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, το 2011 η Ryannair θα πετά από τέσσερα αεροδρόμια του εξωτερικού προς τη Θεσσαλονίκη, από δώδεκα αεροδρόμια προς τη Ρόδο, από επτά προς την Κω και από τέσσερα προς την Αγχίαλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ryanair θα αυξήσει περαιτέρω το πρόγραμμα πτήσεων της προς τη Θεσσαλονίκη, συνδέοντας τη συμπρωτεύουσα και με άλλους προορισμούς του εξωτερικού. Επίσης, η Easy Jet θα πετάει το 2011 από έξι αεροδρόμια προς την Αθήνα, από πέντε προς τη Θεσσαλονίκη από ένα προς την Κω από τρία προς τη Ρόδο από οκτώ προς το Ηράκλειο, από επτά προς την Κέρκυρα, από πέντε προς τη Μύκονο, από δύο προς τη Σαντορίνη και από ένα αεροδρόμιο προς τα Χανιά και προς τη Ζάκυνθο. Επίσης, θα πετάνε οι αεροπορικές Air Berlin, Air Lauda, Monarch, Transavia, Germanwings, Εnter Air, Jet2 κ.ά.

Καθημερινή

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *