ροή ειδήσεων

Το Συμβούλιο Ασφαλείας Ενέκρινε τη Xρήση Bίας στη Λιβύη για την Προστασία των Αμάχων

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε τη χρήση βίας στη Λιβύη για την προστασία των αμάχων εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε από το περασμένο Σαββατοκύριακο το Συμβούλιο να επιβάλει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων καθώς... ο Καντάφι χρησιμοποίησε πολεμικά αεροπλάνα, πολεμικά πλοία, άρματα μάχης και πυροβολικό για να καταστείλει τις εξεγέρσεις.

Το ψήφισμα ενισχύει περαιτέρω το εμπάργκο όπλων που επεβλήθη τον περασμένο μήνα και το Συμβούλιο κάλεσε τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν την αυστηρή εφαρμογή του.
Απαιτεί την άμεση κατάπαυση του πυρός, τον πλήρη τερματισμό της βίας και όλες τις επιθέσεις εναντίον και των πολιτών, καταδικάζοντας τις «κατάφωρες και συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων των αυθαίρετων κρατήσεων, εξαναγκαστικές εξαφανίσεις, τις εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο-Οκάμπο, διεξάγει έρευνα για τον Καντάφι, τους γιους του και τους στενούς του συνεργάτες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Ο Γενικός Γραμματέας Ban Ki-moon είπε ο κ. Καντάφι έχασε τη νομιμότητά του, όταν κήρυξε τον πόλεμο κατά του λαού του.

Ο κ. Μπαν μίλησε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης Musa Kusa χθες και, μέσω αυτού, κάλεσε τις αρχές να σταματήσουν αμέσως τη βία εναντίον των αμάχων.

Στο ψήφισμά του, το Συμβούλιο καταδίκασε τις πράξεις βίας και εκφοβισμού που διαπράττονται από τις αρχές της Λιβύης κατά των δημοσιογράφων, επαγγελματιών των ΜΜΕ και του συναφούς προσωπικού, και ο επικεφαλής της υπηρεσίας των ΗΕ προέτρεψε τις αρχές να σέβονται την ανθρώπινη ζωή και να διασφαλίσει ότι οι πολίτες δεν στερούνται των δικαιωμάτων τους.

EnviSecurity.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *