ροή ειδήσεων

Ενημερωτική επίσκεψη στο 17ο δημοτικό σχολείο Αγ. Αποστόλων Ρόδου

Στις 14/4 εθελόντριες από το adespoto.gr και το strayshelp.gr επισκέφθηκαν το 17ο Δημοτικό Σχολείο & νηπιαγωγείο των Αγ. Αποστόλων στη Ρόδο...

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου και όλων των 6 τάξεων του δημοτικού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη φροντίδα των κατοικίδιων αλλά και την υιοθεσία αδέσποτων ζώων.
Με παρουσίαση που προβλήθηκε μέσω προτζέκτορα, οι μικροί μαθητές έζησαν μια διαδραστική εμπειρία όπου έβλεπαν φωτογραφίες ζώων, τι χρειάζονται τα ζώα που έχουμε στο σπίτι μας και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ή να υιοθετήσουμε αδέσποτα σκυλάκια και γάτες.


Προβλήθηκαν επίσης δύο σύντομα video.

Το πρώτο ήταν η καμπάνια του adespoto.gr σχετικά με την περισυλλογή ακαθαρσιών του σκύλου στην βόλτα που έκανε τα παιδιά να σκάσουν στα γέλια ενώ παράλληλα τους εξηγήσαμε την υποχρέωση που έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων.



Το δεύτερο video ''άγγιξε'' πραγματικά κάθε τάξη και ηλικία μαθητών αφού έδειχνε γονείς να εγκαταλείπουν ένα μικρό παιδί σε ένα χωράφι... Έτσι, τους εξηγήσαμε, ότι νιώθουν και τα ζώα όταν εγκαταλείπονται και δεν θα πρέπει ποτέ να το κάνουν.


Τα περισσότερα παιδιά όπως μας είπαν έχουν σπίτι τους σκυλιά, γάτες και κουνελάκια ενώ όταν τους συμβουλεύσαμε να μην αγοράζουν ζώα από πετ σοπ αλλά να υιοθετούν από το Κυνοκομείο και τη Φιλοζωϊκή Ρόδου πολλά χεράκια πετάχτηκαν για να πουν ότι έχουν υιοθετήσει ήδη από εκεί ένα σκυλάκι!

Όλα τα παιδιά στην ερώτηση τι χρειάζονται τα σκυλάκια και τα γατάκια απάντησαν πρώτα απ όλα αγάπη και φυσικά τροφή, νερό, άμμο, εκπαίδευση κ.λ.π. Εθελόντρια τους έδειξε πώς είναι ένα βιβλιάριο ζώων όπου καταγράφονται τα εμβόλια του ενώ στο τέλος κάθε παρουσίασης τους χαρίσαμε σχέδια σκύλων κ γατιών για να τα ζωγραφίσουν στο σπίτι.

Επίσης, μοιράστηκαν φυλλάδια του Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων (GAWF) για τη στείρωση, το microchip και την υπεύθυνη ιδιοκτησία για να τα διαβάσουν με τους γονείς τους.

Ενημερωτική επίσκεψη στο 17ο δημοτικό σχολείο Αγ. Αποστόλων Ρόδου

Ιδιαίτερη αίσθηση μας έκανε ότι όλα τα παιδιά μας έλεγαν ιστορίες με φόλες που έριξαν γείτονες τους μέσα στην αυλή τους με θύμα το σκύλο τους ή με τα πτώματα των ζώων στους δρόμους, από τους ασυνείδητους οδηγούς. Οι αθώες ψυχούλες τους δεν μπορούν να τα καταλάβουν αλλά τα βλέπουν....Ας το λάβουν αυτό υπόψη τους οι μεγάλοι που τα πράττουν...

Ενημερωτική επίσκεψη στο 17ο δημοτικό σχολείο Αγ. Αποστόλων ΡόδουΕνημερωτική επίσκεψη στο 17ο δημοτικό σχολείο Αγ. Αποστόλων Ρόδου
Ενημερωτική επίσκεψη στο 17ο δημοτικό σχολείο Αγ. Αποστόλων ΡόδουΕνημερωτική επίσκεψη στο 17ο δημοτικό σχολείο Αγ. Αποστόλων Ρόδου

Ευχαριστούμε πολύ το σχολείο για τη φιλοξενία, τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Γονέων. Ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε ενημερωμένες γενιές που θα φέρονται καλύτερα στα ζώα γύρω μας!
Ενημερωτική επίσκεψη στο 17ο δημοτικό σχολείο Αγ. Αποστόλων Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/4/11 21:09

    μπραβο παιδια .. να συνεχιστει η προσπαθεια. για να υπαρξει αλλαγη στη σταση των ενηλικων πρεπει να υπαρξει παιδεια και ευαισθητοποιηση των παιδιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/4/11 11:01

    ΘΑ ΞΕΡΑΣΩ...

    Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε δε, το ότι έβαλαν τα γέλια όταν τους είπαν ότι μαζεύουμε τα σκατά που κάνει ο κόπρος μας στη βόλτα που κάνει για χέσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/4/11 20:14

    giati tha kseraseis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/4/11 00:54

    Δεν έχω χρόνο να το αναλύσω, απλά θα πώ ότι το να τρομοκτρατείς το μυαλό ενός παιδιού με παραβολή στην εγκατάληψη ενός παιδιού σε χωράφι για να το κάνεις να καταλάβει τι αισθάνεται ένα ζώο, είναι τουλάχιστον εγκληματικό.

    Με ποιο δικαίωμα πλησιάσατε μικρά παιδιά χωρίς τουλάχιστον τις απαραίτητες γνώσεις παιδοψυχολογίας για να περάσετε τις ηλίθιες και ψευτοκουλτουριάρικες θέσεις σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/4/11 01:34

    Με το ιδιο δικαιωμα που και εσυ εκθετεις τις ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΕΣ ιδεες σου εδω.Και μετα απορουμε για τα χαλια της χωρας μας οταν υπαρχουν τοσοι δηθεν πολιτες εξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/4/11 01:35

    κλασσικος Ελληναρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/4/11 02:32

    στο κατηχητικό όπου ταλιμπάν ρασοφόροι απειλούν με το: πυρ, τη κόλαση, δαίμονες, βρικόλακες, βασανισμούς... κλπ όσα πρόβατα (παιδιά) παρεκκλίνουν στις διδαχές μισότρελων ρασοφόρων (πχ πατήρ Μάξιμος) υπάρχει (δικαίωμα -για να- πλησιάσατε μικρά παιδιά χωρίς τουλάχιστον τις απαραίτητες γνώσεις παιδοψυχολογίας για να περάσετε τις ηλίθιες και ψευτοκουλτουριάρικες θέσεις σας?);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/4/11 04:30

    Τι έγινε? πάτησα κάλο?

    Ηλίθιοι
    Δεν φτάνει που πολλά παιδιά μεγαλώνουν με ένα γωνιό πρέπει να έχουν και την εικόνα της εγκατάληψης παιδιού στα χωράφια.

    Να πάει και η Αστυνομία λοιπόν στο νηπιαγωγείο να τους δείξει και εικόνες από τις φυλακές μπας και σταματήσει η παραγωγή εγκληματιών.

    Να πάει και η Δίωξη ναρκωτικών να δείξει τουμπανιασμένους με σύρριγες να κρέμονται στο χέρι μπας και γλυτώσουν τα παιδιά απο τα ναρκωτικά.

    κλπ κλπ όπως και το παράδειγμα του 19/4/11 02:32 με τους τραγοπαπάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *