ροή ειδήσεων

Μαθητικές εκδρομές 2011

Το Υπουργείο Παιδείας με μια σιωπηρή διάταξη που απέστειλε προς τους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας , για τις 3ημερες και 5ημερες εκδρομές στέλνει τους μαθητές στην...

Τουρκία!

Μόνο προχθές αναχώρησαν από την Θεσσαλονίκη 50 λεωφορεία με μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το ανησυχητικό είναι πως στο ταξιδιάρικο παιχνίδι με τις εκδρομές μπήκαν πλέον και τα Δημοτικά σχολεία της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεως που επίσης άρχησαν να διοργανώνουν 3ημερες εκδρομές προς Τουρκία με την συνοδεία των γονέων από σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Βέβαια, ο κάθε διευθυντής σχολικής μονάδας μπορεί, να επιλέξει και να εγκρίνει εκδρομές προς κάθε κατεύθυνση, κατά το δοκούν.

Στην πλειοψηφία όμως, ταγμένοι στο σύστημα επέλεξαν οι εκδρομές των μαθητών τους να γίνουν προς την Τουρκία, σε συνεργασία με τα πρακτορεία ταξιδίων, τους καθηγητές, και τα προεδρεία των μαθητών, πάντα με το αζημίωτο, έτσι ώστε να μη υπάρχει κανένα δίλλημα στην επιλογή προορισμού Τουρκία, ή ενδοχώρα.

Έτσι λοιπόν, η προσφορά για τις μαθητικές εκδρομές προς την Τουρκία κυμαίνεται στα 50 Ευρώ ημερησίως, και περιλαμβάνει την μεταφορά, το ξενοδοχείο και δύο γεύματα (πρωϊνό – βραδινό).

Οι περισσότερες εκδρομές γίνονται οδικώς, που σημαίνει, 5 ώρες ταξίδι από την Θεσσαλονίκη. Από την Αθήνα άλλες τόσες ώρες, συνεπώς, η μια ημέρα της εκδρομής των 50 Ευρώ, χάνεται στην μετακίνηση, και άλλα 50 Ευρώ κατά την επιστροφή. Τουτέστιν, δύο ημέρες χαμένες από μια 5ημερη και 100 Ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης διαπίστωσε ότι τα 50 Ευρώ ημερησίως μοιράζονται μεταξύ των πρακτόρων, ξενοδόχων, καθηγητών, και προεδρείων των μαθητών. Όπως γίνεται και με τις 5ημερες εκδρομές στην Ελλάδα, το ίδιο σύστημα της αρπαχτής ισχύει και για τις εκδρομές στην Τουρκία.

Για παράδειγμα: Στην Ελλάδα στα μπαρ που επισκέπτονται οι μαθητές, πληρώνουν 20 Ευρώ το ποτό, από τα 20 Ευρώ τα 10 Ευρώ αναλογούν στην επιχείρηση (μπαρ) -5 Ευρώ παίρνει το πρακτορείο,- 3 Ευρώ τσεπώνουν οι καθηγητές, και -2 Ευρώπουλα οι πρόεδροι των μαθητών, και έτσι όλοι βολεύονται μια χαρά.

Όμως η επιχείρηση που παίρνει τα 10 Ευρώ θα δώσει 3 Ευρώ στον μεσάζοντα – καθηγητή των μαθητών, ως δώρο που τους έφερε στο μαγαζί. Το ίδιο σύστημα ισχύει και εφαρμόζεται για τα φαγάδικα κατά μήκος της Εθνικής οδού, όπου κάνουν στάση τα λεωφορεία, στις ταβέρνες, στα νυχτερινά κέντρα, στα φαστ – φουντ και ούτω καθ΄ εξής.

Έτσι στήνεται το παιχνίδι και για την Τουρκία στα εστιατόρια, στα εμπορικά κέντρα, και βέβαια στην νυχτερινή ζωή της, σε πολύ μικρά κέντρα διασκέδασης Οριεντάλ, καθώς τα πολύ μεγάλα κέντρα την εποχή που ζούσε η Τουρκία στο ρυθμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, ήταν και τα πρώτα που έκλεισαν και δεν ξανάνοιξαν έως και σήμερα.

Έτσι λοιπόν, τα 50 Ευρώ ημερησίως του Έλληνα μαθητή μοιράζονται ως εξής:

25 με 30 Ευρώ πάνε στα ξενοδοχεία, με τα δύο γεύματα, και τα 20 Ευρώ θα πάνε σε πρακτορεία – μεσάζοντες Έλληνες κα Τούρκους. Επιπλέον όλο το χαρτζιλίκι του κάθε μαθητή της τάξης των 300 έως 600 Ευρώ, ξοδεύεται για την ενίσχυση της Τουρκικής οικονομίας.

Η Τουρκολαγνεία των Ελλήνων κάνει αναπτυξιακή πολιτική, όχι στην πατρίδα, άλλα στην Τουρκία, που μας κοροϊδεύει και μας κάνει ρόμπα παγκοσμίως, με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αντιπροέδρου της, ο οποίος θεωρεί τους Έλληνες ζητιάνους!!!!!!

Αυτήν την γνώμη έχουν για μας οι κατά τα άλλα φίλοι και γείτονες μας. Ούτε τα χρήματα των εκδρομέων μας δεν σέβονται!!!!! Ας είναι τουλάχιστον πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους.

Για ποιες καλές γειτονικές σχέσεις κοκορευόμαστε (βλέπε: Γ.Μπουτάρη, Υπ. Παιδείας, Υπουργείο Εξωτερικών, για να μην αναφέρω και όλη την κυβέρνηση, πολοί δημοσιογράφοι καναλιών και άλλοι .;;

Μόνο εμείς ξεβρακωνόμαστε μπροστά στους Οθωμανούς στέλνοντας ακόμα και τα βλαστάρια του δημοτικού στα μέρη τους , ωστόσο, οι κατά τα άλλα καλοί μας γείτονες ούτε μια σχολική μονάδα τους δεν έστειλαν για τουρισμό στην Ελλάδα στα πλαίσια ανταλλαγής μαθητικών εκδρομών, αν βέβαια υπάρχει ένα τέτοιο πλαίσιο στην γείτονα χώρα .

Αυτά να τα βλέπουν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί οι οποίοι ενώ έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν, ενδιαφέροντες προορισμούς εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην χώρα μας, όπως Μακεδονία, Θράκη, Κρήτη,Ρόδο, Ήπειρο, τα νησιά μας, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, ωστόσο για λίγα παραπάνω αργύρια στην χούφτα, επιλέγουν την Τουρκία, ενισχύοντας έτσι τις επιχειρήσεις και τα μουσεία του γειτόνων μας , και αφήνουν πίσω την Ελληνική οικονομία να βουλιάζει όλο και περισσότερο, καθώς τόσα χρόνια τέτοια εποχή οι σχολικές εκδρομές ενίσχυαν σε μεγάλο βαθμό όλες τις περιοχές της Ελλάδος.

Κατά, τα άλλα, ο Υπουργός Οικονομικών ψάχνει έσοδα για την μαύρη τρύπα των ταμείων του κράτους.

Και από πού θα μαζευτούν;; Από τα άδεια ξενοδοχεία, ή, από τα μαγαζιά που ετοιμάζονται να τραβήξουν τα ρολά.

Μάλλον και πάλι από το μισθό των καθηγητών που θα κουτσουρευτεί και άλλο, γι΄ αυτό και επιμένουν στις εκδρομές προς την Τουρκία, απ΄ όπου θα βγει τουλάχιστον ένα έξτρα χαρτζιλίκι.

Είναι ντροπή για την Ελληνική κυβέρνηση να εξάγει το Ευρώ στην Τουρκία, μ΄ αυτόν τον τρόπο, άλλη τόση ντροπή θα πρέπει να νοιώθουν οι εκπαιδευτικοί μας, που τρέχουν τα παιδιά μας στα μνημεία των σφαγέων των Ελλήνων, Ποντίων, Αρμενίων!!!!!

Όταν αντιθέτως, η Ελλάδα έχει να επιδείξει στους μαθητές της, την ένδοξη ιστορία που ποτέ δεν έμαθαν , ντροπή τους!!!!!!!!!!!!!

elliniko-fenomeno.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/4/11 18:05

    θΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΛΟΔΕΧΤΟΥΝΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΜΠΕΣ ΠΟΤΑ ΑΛΟΙΩΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ...ΣΟΥΒΕΝΙΡ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΚΙΝΑ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΙΖΟΥΝ! ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/4/11 18:18

    ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...ΟΤΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΟΛΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΟΜΠΕΣ Ο ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ!! ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣ ΓΙΑ ΝΕΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/4/11 18:44

    Συμφωνω με τους πανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/4/11 18:47

    Πρίν αρκετά χρόνια εργαζόμουν σε ένα νυχτερινό μαγαζί την περίοδο των μαθητών γινόταν χαμός,
    αλλά ποτέ δεν δώσαμε μπόμπες ποτά ,τελευταία χρονιά τους σταματήσαμε στη μέση της εβδομάδας επειδή από τις μίζες τις πολλές δεν βγαίναμε.
    Μίζες σε πράκτορα καθηγητές και προεδρείο,η διαφθορά από μικρές ηλικίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/4/11 19:02

    Δεν είναι τυχαίο που ονόμασαν το Υπουργείο ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
    Ξεκινάς από το νηπιαγωγείο το Δημοτικό…. όταν πια φθίσεις στη Βουλή είσαι TOP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/4/11 19:46

    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΛΑΜΠ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ 8-10 ΕΥΡΩ!! ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ 0,60 ΛΕΠΤΑ!!! ΕΛΕΕΕΕΕΕΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣ ΡΕ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/4/11 19:50

    Μια χαρα ειναι η Τουρκια.Πολυ πιο φτηνα.Οταν πρεπει να περασεις με 200 ευρω την 5ημερη λογικο να πας Τουρκια.
    Σε Ροδο, Θεσσαλονικη και σε λοιπους προορισμους εσωτερικου να πανε τα παιδια των Βουλευτων μας...Ααα ξεχασα...Αυτα πανε Παρισι, Λονδινο, Νεα Υορκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/4/11 20:15

    Είμαστε μέσα στα σκατά στο θέμα οικονομίας αλλά εξακολουθούμε να είμαστε ζηλιάρηδες και κομπλεξικοί.
    Και να σκεφτείς ότι ζούμε με τον τουρισμό. Εάν έχουν κάτι συγκεγκριμένο, ας το καταγγείλουν και να μην σπιλώνουν όλους. Άλλωστε, γι'αυτό υπάρχει αυτή η ιστοσελίδα. Δυστυχώς ισχύει στην Ελλάδα οι πιο πολλοί να θέλουν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και όχι να τους δώσει ο Θεός μία για αυτούς. Αυτοί που νομίζουν ότι εάν βουλιάξουμε, αυτοί δεν θα πάθουν τίποτε. Πλανώνται πλάνην οικτράν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/4/11 20:51

    http://ellasnews2011.blogspot.com/
    Ζωντανά από Κερατέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/4/11 22:13

    Όπως καταλαβαίνετε κύριοι εσείς όσοι γράφετε τέτοια άρθρα δεν περνάνε στο κοινό. Είναι τόσο απογοητευμένος ο κόσμος που δεν σας παίρνει πιά. Μην κοροιδεύεται άλλο. Ο κόσμος άρχισε να ξυπνάει πιά και σας απαντάει αναλόγως. Κάποια στιγμή θα γίνει το μπουμ
    Έπειτα απ' το μεγάλο μπουμ, χίλιοι φακοί θα κάνουν ζουμ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος15/4/11 13:49

    Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος15/4/11 15:59

    πουλημένε έλληνα , παντού κοιτάς μονο την πάρτι σου, εσύ μοναχα να τα τσεπώνεις και να τα οικονομάς , και όχι ο δικός σου πατριώτης και η πατρίδα σου , για αυτό ΠΟΤΕ ένα κράτος δεν μπορεί να "προδευσι" Από προδότες η ελλάδα είχε πόλους και έχει για αυτό φτάσαμε εδώ από τέτοιους πουλημένους πατριώτες που μέχρι την μάνα τους θα πουλάγανε για να τα τσεπώσουνε μπράβο σας καθηγητές τις ελλάδος, πάντα τα τσεπώνετε , στα ιδιαιτερα στα φροντιστήρια , και βγάζετε και από τις εκδρομές βρε δεν πάτε όλοι σας στο διάολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος18/4/11 23:53

    xm... eiste apla axaraktiristoi, ontas kai go mathitria to palai pote eixa paei 5 imeri stin rodo stin opoio mou serviran apofagia xalasmena pota kaii kati upogeia gia domatia.... kala kanoun ta paidia kai epilegoun to exoteriko os proorismo afou afenos einai poluuuuuuuu ftinotera kai afeterou einai kalitera na se klevoun alloi para antrthopoi apo tin idia sou tin xora..... valte mualo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *