ροή ειδήσεων

Ακριβότερα έως 52% από πέρυσι

ΒΕΝΖΙΝΗ, ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΑ ΥΨΗ
Με την τιμή των καυσίμων στα ουράνια, οι ταξιδιώτες του Πάσχα ετοιμάζονται να...


εκδράμουν για το εορταστικό τριήμερο. Γολγοθάς ο «οδικός χάρτης», μαρτυρικός, σαν αυτόν που ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός, απαιτεί υψηλότερες δαπάνες σε σχέση με πέρυσι, παρ' ότι οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και τα δώρα του Πάσχα αποδεκατισμένα.
Λιγότερες οι κρατήσεις σε πασχαλινούς προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, μικρότερη η πληρότητα σε ξενοδοχεία, χαμηλότερες οι τιμές σε καταλύματα, ελκυστικότερα πακέτα από τους ξενοδόχους. Η πάγια τακτική του Πάσχα «με φίλους» ή «στο χωριό», κλασική φέτος όσο ποτέ.
Για όσους εγκαταλείψουν την Αθήνα ,η όποια μετακίνηση κοστίζει. Για τους εραστές του σιδηρόδρομου, το περσινό 36,30 του Ιντερσίτι από Αθήνα για Θεσσαλονίκη έγινε 55,20, ευρώ που σημαίνει άνοδος 52%.
Οσοι προτιμήσετε αυτοκίνητο με τη βενζίνη ακριβότερη πάνω από 50% σε σχέση με το Πάσχα του 2010, υπολογίστε κόστος διπλάσιο για το «πήγαινε-έλα». Για εσάς που θα διασχίσετε την εθνική οδό, μόνο για τα διόδια, στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη με επιστροφή απαιτούνται περίπου 50 ευρώ, όσο το ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο για Σάμο. Μια τετραμελής οικογένεια για να ταξιδέψει στο νησί του Πυθαγόρα θα πρέπει να δώσει 348 ευρώ και εάν συνυπολογίσει το κόστος του αυτοκινήτου η τιμή εκτινάσσεται στα 508 ευρώ. Το ταξίδι τεσσάρων επιβατών για Πάρο κοστίζει 193 ευρώ, συν το αυτοκίνητο πάμε στα 300.
Πολλοί δημοφιλείς προορισμοί του παρελθόντος, κυκλαδονήσια, Ηράκλειο, Ρόδος, ακόμα και για την Υδρα του κοντινού Αργοσαρωνικού, ο οικογενειακός προϋπολογισμός απογειώνεται. Λόγω της αύξησης του ΦΠΑ ακόμη και όσοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο θα αντιληφθούν πως το εισιτήριο είναι ακριβότερο έως και 25% σε σχέση με πέρυσι.
Εάν όλα τα παραπάνω δεν σας πτοούν ενδεχομένως να δυσανασχετήσετε εάν στην αγορά αναζητώντας πασχαλινά είδη διαπιστώσετε πως οι πατάτες εισαγωγής, τα αβγά, τα ραδίκια, τα παντζάρια,τα λάχανα, οι αγκινάρες, τα καρότα, οι ντομάτες, τα λεμόνια είναι ακριβότερα από πέρυσι.
Καθησυχαστικοί οι ειδικοί του Παρατηρητηρίου Τιμών, μάς ενημερώνουν πως το παραδοσιακό αμνοερίφιο θα μας κοστίσει 11 έως 13% φθηνότερα, όπως και τα αγγούρια, τα κολοκυθάκια και τα σπανάκια.
Η εκτίμηση των χονδρεμπόρων είναι ότι η μέση τιμή, από 7 έως 8 ευρώ που ήταν πέρυσι, φέτος θα διαμορφωθεί γύρω στα 9 με 10 ευρώ το κιλό για το αρνί, κάτι που εκτιμάται ότι θα επιφέρει και μείωση των ποσοτήτων που θα αγοραστούν. Ας λένε οι κτηνοτρόφοι πως τα αρνιά τα σάρωσαν οι Τούρκοι για κεμπάπ.
Το Πάσχα, ο Ελληνας πάντα έχει τον τρόπο του να σουβλίζει τον οβελία του. Καλή Ανάσταση.
Υπολογίστε το κόστος της βενζίνης για τα ταξίδια στην Ελλάδα




enet.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/4/11 10:04

    Η βενζινη ειναι οπως το τσιγαρο...Οσο θα ακριβαινει τοσο θα το καπνιζουμε!! Ετσι και με την βενζινη...Ειναι ποτε δυνατον να μην βαζουμε βανζινη οσο και να παει? Οπως στρωσαμε ετσι θα κοιμηθουμε φιλοι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/4/11 10:27

    CIFISATE PASOK KALA NA PA8ETE ALLA MAZI ME ESAS PLIRONUN KE AFTI PU DEN CIFISAN. KRIMA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/4/11 17:39

    Μισθοί ιδιωτικού τομέα 1300 ευρώ??? Δώρο Πάσχα Ιδιωτικού τομέα 780 ευρώ???? Που ρε παιδιά να πάμε και εμείς να δουλέψουμε??? Γιατί στη Ρόδο μισθό ιδιωτικού τομέα πάνω από 1000ρίκο σπάνια ακούς, όπως επίσης και το Δώρο Πάσχα και λοιπά επιδόματα για να στα δώσουν σου βγάζουν την ψυχή οι φανταστικοί εργοδότες μας....
    Ειδικά κάποιοι περιμένουν πως και πως τον ΓΑΠ να ανακοινώσει τις μειώσεις και στον ιδιωτικό τομέα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *