ροή ειδήσεων

Το τίμημα της πολιτικής του μνημονίου.

Σε μια εποχή σκληρής λιτότητας και περικοπής μισθών όλος ο ελληνικός λαός στερείται πάρα πολλά...
H χώρα μας σημειώνει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας των τελευταίων 35 ετών. Έφτασε τους 700.000 με 800.000 χιλιάδες ανέργους σε ένα χρόνο για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδος.

Από πέρσι μέχρι και φέτος έχει η Ελλάδα τόσο μεγάλο ποσοστό ανέργων γυναικών ( μεγαλύτερο των ανδρών). Φυσικά η ανεργία είναι συνυφασμένη με: - τα λουκέτα στα μαγαζιά, - την δυστυχία στα ελληνικά νοικοκυριά (βασικές ανάγκες, δεν μπορούν να πληρωθούν όπως στεγαστικά δάνεια λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΝΕΡΟ) κ.τ.λ. Όλα αυτά, αποτελούν τίμημα της πολιτικής του μνημονίου την οποία και πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Ο ελληνικός λαός επωμίζεται την αναποτελεσματική οικονομική κυβερνητική. Όταν 500.000 με 600.000 άνεργοι προέκυψαν μόνο από την διακοπή των έργων και την μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας, είναι σίγουρο, ότι απαιτούνται άλλες οικονομικές πολιτικές. Γι’ αυτό απαιτείται άλλου είδους πολιτικό μίγμα. Στα Δωδεκάνησα η ανεργία έφτασε στα ύψη, 1 στους 4 είναι άνεργος από την πιο παραγωγική ηλικία. Η βιομηχανία γενικότερα φθίνει στην Ελλάδα και συνεχώς έχουμε απολύσεις. Επίσης παρατηρείτε μείωση προσωπικού και σε ξενοδοχειακές μονάδες. Ακόμα έχουμε λήξεις συμβάσεων σε όλους τους ιδιωτικούς τομείς. Επιπρόσθετα, όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι συμβάσεις έργου που δεν ανανεώνονται ούτε στον Δημόσιο τομέα ούτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αυξάνουν τα ποσοστά της ανεργίας. Η πολιτική που εφαρμόζει περί μέριμνας υπέρ των φτωχών, των αδυνάτων και των ανέργων για μια ακόμη φορά θα αποδειχθούν ψευδείς σε περίπτωση που κοπεί το επίδομα ανεργίας το οποίο άλλωστε προέρχεται από εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών.

Το επίδομα ανεργίας αποτελεί το τελευταίο οικονομικό στήριγμα στους απολυόμενους που για ένα διάστημα ανάλογα με το χρόνο εργασίας τους το δικαιούνται. Θα πρέπει εδώ να παρατηρήσουμε ότι με το επίδομα αυτό των 454 ευρώ το μήνα καλύπτονταν ένα μικρό μέρος των βασικών αναγκών μιας οικογένειας. Η περικοπή του θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα με απροσδιόριστες επιπτώσεις για την ελληνική οικογένεια και θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις τους θιγόμενους ιδιαίτερα σ΄αυτόν τον τόπο που το 70% τους χειμερινούς μήνες είναι άνεργοι.Η κυβέρνηση του μνημονίου προχώρησε σε συρρίκνωση των Σχολικών μονάδων. Ανάστατοι είναι οι μαθητές και οι γονείς ακόμα και στο σύνολό της η κοινωνία, καθώς βλέπουν την σοσιαλιστική Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης στα σχολεία.

Είναι πραγματικά θλιβερή διαπίστωση στην Ελλάδα του 2011, η Κυβέρνηση να αντιμετωπίζει την εκπαίδευση με αριθμητικά και οικονομικά κριτήρια και όχι με εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά. Δυστυχώς, η λογική του μνημονίου «εισέβαλε» και στον χώρο της παιδείας. Το νέο μοντέλο σχολείου που προσπαθεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση με βάση την παιδαγωγική λογική θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Στα νέα σχολεία η δυνατότητα επιτήρησης και προστασίας των μαθητών θα είναι μηδαμινή. Χιλιάδες μαθητές θα στριμωχτούν σε μεγάλα τμήματα, λόγω έλλειψης σχολικών αιθουσών και σχολείων. Οι διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι τα κριτήρια των συγχωνεύσεων είναι πρωτίστως παιδαγωγικά δεν πείθουν κανένα. Μετά λοιπόν την κατάργηση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει την κατάργηση ΑΕΙ και κυρίως της πλειονότητας των ΤΕΙ.

Ετοιμάζεται η συρρίκνωση του Συστήματος Υγείας, που αναμένεται να οδηγήσει στη διατήρηση ενός νομαρχιακού νοσοκομείου κατά νομό, με διατήρηση των Κέντρων Υγείας και κατάργηση όλων των υπόλοιπων νοσοκομείων των νομών.

Ο μόνος που μπορεί να διασφαλίσει την έξοδο από την κρίση είναι ο Αντώνης Σαμαράς και το πρόγραμμα που προτείνει δηλαδή ανάπτυξη, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, μείωση φορολογίας, τόνωση της αγοράς, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αύξηση της ρευστότητας.

Γράφει ο Μιχάλης Λουλούς − στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας

pneoi.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/4/11 00:13

    ΕΛΕΟΣ.η νδ δηλαδη θα εκανε κατι διαφορετικο.δε μπορω να ακουω αλλο αλληλοκατηγοριες των δυο μεγαλων κομματων, ποσο θεατρο πια, βαρεθηκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/4/11 01:07

    Όσοι περάσανε μέχρι τώρα από το θρόνο στις εξαγγελίες τους διαβεβαίωναν ότι ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να διασφαλίζουν την έξοδο από την κρίση κι ο καθένας τους όταν ανέβαινε στο θρόνο μας έχωνε όλο και ποιό βαθιά. Θυμάστε τι έλεγε ο Γιωργάκης Παπανδρέου, πριν τις εκλογές? <>. Πού είναι? Η ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε 4 έτη και διαρκεί δεκαετίες. Κοντεύω να πεθάνω κι ακόμα ακούω τα ίδια. Ποιά λουλού πρέπει να πιστέψω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/4/11 01:22

    Αν μειώσει το ΤΕΒΕ στο μισό έστω και μειώσει τη φορολογία ο Σαμαράς θα τον ψηφίσω αλλιώς τίποτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/4/11 01:43

    H μικρη Λουλου τρωει πολυ και εχει γινει σαν τον Παγκαλο.Μαλλον μαζι τα φαγανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/4/11 02:14

    Ποιός από εσάς μπορεί να αμφισβητήσει αυτά που γράφει ο Λουλούς??? Τι από αυτά δεν αληθεύει??? Θυμάστε τι έλεγε ο τζέφρυ προεκλογικά και τι έκανε!!!! Και όσοι από εσάς ψηφίζετε πασοκ σας έχουν φορέσει παρωπίδες και πάτε σαν τα ζώα και τους ψηφίζετε .... Γιατί αν είχατε έστω και λίγη λογική, αν είχατε έστω και λίγη προσωπική άποψη θα καθόσασταν να διαβάσετε λίγο για την ιδεολογία στην οποία υποτίθεται ''πλέον'' ότι ανήκει το πασοκ... Μόνο σοσιαλισμός δεν είναι η πολιτική που ασκεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/4/11 06:46

    Στην Αρχη απο την φωτογραφια σε περασα για τον Παγκαλο...με μπερδεψε η τεραστια κοιλια σου!
    καλη ορεξη φιλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/4/11 08:33

    Ενω εσυ 6.46 που κοροιδευεις την κοιλια του αλλου, σιγουρα πρεπει να εισαι top model και να κανεις πασαρελα με τον τρυφωνα Σαμαρα και τον Βασιλειο Κωστετσο!Δεν σχολιαζουμε την κοιλια του αλλου ρε γιδι ( ζηταω συγνωμη στα τετραποδα )αλλα το κειμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/4/11 09:38

    αν δεν τα κανατε μαυρα χαλια κυριε στελεχος της ΝΔ που μονο δηλωσεις ξερετε να κανετε ολοι ανεξαρτητων κομματων δεν θα ειχαμε φτασει σε αυτο το σημειο ΕΜΕΙΣ γιατι εσεις και οι αλλοι με τον τιτλο στελεχος κομματοσ , βουλευτης , δημαρχος κ ουτε καθε εξης καλα τα φαγατε και τα τρωτε ακομα και καλα βολευτηκατε κ ακομα βολευεστε ... αντε μου θελετε και αναλυσεις ... αντε αυτα μονο μεταξυ σας να τα συζητατε οχι δημοσιως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος7/4/11 10:05

    μπεεε κατσικοτσοπαναραιοιπρασινομπλετσιπροκοπροσκυλα του κερατα. σιχαθηκε η ψυχη μου τους μητσοτακοντοροπαπανδρεοτσιπροκαρατζαφεροκαραμαληδες

    ουστ ρε λαμογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος7/4/11 11:41

    ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΛΟΥΛΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ 454 ΕΥΡΩ ΕΠΙΔΟΜΑ ?

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
    ΚΑΛΑ ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος7/4/11 12:34

    Μια χουντα θα μας σωσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος7/4/11 13:17

    Ρε ανίδεε και αδαή χαζέ, ΧΟΥΝΤΑ ΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ !

    Η λύση δεν είναι η Χούντα, αλλά να υπάρξει επιτέλους Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α - Α Ξ Ι Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α - Δ Ι Κ Α Ι Ο Σ Υ Ν Η στο τόπο αυτό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος7/4/11 13:39

    ρε νουμερο στρατιωτικη χουντα εννοουσα!!! ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ!!!!!!! οχι την μαλακια το χασοκ που εχουμε τωρα!!!!! νουμερο...τυφλοποντικα...βλακα....βλημα...χαζουλιακα που βγαινεις και στα μπλογκς!!!!!! νουμερο ε νουμερο,τηλεκατευθυνομενο!!!!!!
    ΑΥΤΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος7/4/11 13:51

    I lisi einai MIA.

    Na feroune ta klemmena piso, na mpoune filaki, na figoune OLOI oi axristoi kai anikanoi , ochi mono bouleftes, alla, kai genikoi grammates, diefthintades, na minoune MONO oi ikanoi dimosi ypaloloi, kai na erthei pali enas PAPADOPOULOS , MONO etsi tha ftiachti i ELLADA , kai kanenas ALLOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος7/4/11 16:00

    ΣΩΣΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΥΛΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος7/4/11 16:07

    Ο κύριος Λουλούς είναι μέρος της συστήματος που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Είναι ένα άνθρωπος χωρίς κρίση που απλώς ακολουθεί τις κατευθύνσεις του κόμματός του!! Τέρμα στην κοροϊδία! Ούτε το Πασόκ αξίζει να μιλάει, ούτε και η ΝΔ! Και δυο φταίνε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος7/4/11 16:27

    ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΛΟΥΛΟΥ , ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!!ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΡΟΥΝ! ΠΕΙΝΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!! ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος7/4/11 17:17

    GIA AUTO PROSEKSE KYRIE LOYLOY MI BROYME KAI SAS STO DROMO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος7/4/11 17:56

    I lisi einai MIA.

    Na feroune ta klemmena piso, na mpoune filaki, na figoune OLOI oi axristoi kai anikanoi , ochi mono bouleftes, alla, kai genikoi grammates, diefthintades, na minoune MONO oi ikanoi dimosi ypaloloi, kai na erthei pali enas PAPADOPOULOS , MONO etsi tha ftiachti i ELLADA , kai kanenas ALLOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος7/4/11 21:10

    Ρε άρρωστοι πασοκοι έχετε τοσο μεγάλο εγωισμό και δεν βλέπετε πιο μακρία απο την μύτη σας .Εαν δεν μπορείτε να δειτε ποιος ελέγε ψέματα και ποιος οχι και ποιο κομμα προσπαθουσε να παει την Ελλαδα μπροστα και ποιος εφερε την χωρα στο χείλος της καταστροφής.Εαν δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε το άσπρο απο το μαύρο.Μαύρη ειναι η νύχτα στα βουνά μαυρό και οι ψυχές .Κανένας δεν είναι ίδιος με κανένα.Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος7/4/11 23:27

    Μας δουλευουν παιδια.
    Η λυση ειναι μια,εξοδος απ το ευρω,πτωχευση,50 κομματα στα βουλη,και οτι στο διαολο θελει ας γινει.
    Ετσι κι αλλιως τελειωμενοι ειμαστε.
    Οσοι νεοι σπουδασμενοι μπορειτε,να πατε στο εξωτερικο μην το σκεφτεστε.
    Μας πουλησαν.Η Ελλαδα ξεπουληθηκε.
    Η Ελλαδα δεν θα συνελθει ουτε σε 150 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος8/4/11 01:54

    ΠΟΙΟΣ ΜΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ??? ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΙ ΜΜ...ΚΙΕΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΟΙ.... ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ @@ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΤΕ....
    ΠΟΙΟΣ???? ΞΑΝΑΡΩΤΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος8/4/11 02:26

    Η νέα Δημοκρατία για να τσιτώσεις κι άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος8/4/11 09:44

    ΡΕ ΜΙΚΡΕ ΠΑΓΚΑΛΕ ΕΣΥ ΖΕΙΣ ΜΕ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ? ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙς ΕΝΟΙΚΙΟ ΡΕΥΜΑ ΝΕΡΟ ΤΗΛ. ΦΑΓΗΤΟ..ΕΣΥ ΖΕΙΣ ΡΕ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ? ΒΓΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ ΡΕ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΜΗΝΑ 3000 ΕΥΡΩ!!! ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ ΠΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος8/4/11 22:30

    Η Ν.Δ έκανε το λάθος το 2004 να μετατραπεί σε ένα κόμμα του μεσαίου χώρου κύριε Λουλού.Δεν έκανε τις αλλαγές που έπρεπε δεν έβαλε φυλακή τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ και τέλος δεν συγκρούστηκε με τους βολεμένους του δημοσίου.Απλα κυβερνούσε χωρίς να κάνει τίποτα.Έτσι με την κρίση βγήκαν οι αδυναμίες της Ελλάδς.
    Ο Καραμνλής είναι ο πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός της χώρας και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε για εναλλακτικές λύσεις εκτός αν θεωρείται εναλλακτικές λύσεις τις παπαριές του Σαμαρά και κάτι άλλα κουφά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *