ροή ειδήσεων

Τη «χαρίζει» ο ΟΑΕΕ στους οφειλέτες του

Τη «χαρίζει» ο ΟΑΕΕ στους οφειλέτες του
Ο ΟΑΕΕ με απόφασή του αναστέλλει μέχρι 31/12/2012 τη λήψη των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης κατά των οφειλετών του...

οι οποίοι είτε έχουν εκπέσει της ρύθμισης οφειλών του Ν 3863/2010, ή αντίστοιχων προηγούμενων ρυθμίσεων, είτε δεν έχουν υπαχθεί σε αυτές.

Προϋπόθεση της αναστολής είναι η υπαγωγή των ασφαλισμένων στο νέο διακανονισμό για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ μέχρι την 31/12/2010 και δυνατότητα προεξόφλησης εισφορών με έκπτωση, σύμφωνα με το άρθρο 48 του Ν. 3943/31-3-2011.

Οι οφειλέτες που το επιθυμούν, μπορούν να ζητήσουν την υπαγωγή στο νέο διακανονισμό από τώρα και υπό τις εξής προϋποθέσεις:

1. η υποβολή σχετικής αίτησης του οφειλέτη στις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς την καταβολή παραβόλου

2. η ανελλιπής καταβολή των από 1/1/2011 και εφεξής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών

3. η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 20% των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, όπως προσδιορίζονται παρακάτω έναντι της μέχρι 31/12/2010 κεφαλαιοποιημένης οφειλής.

Για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, το ποσό της διμηνιαίας καταβολής υπολογίζεται με βάση την εισφορά που ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος υπαγωγής στον διακανονισμό, χωρίς να υπολείπεται των εκατόν πενήντα ευρώ (150 €).

Σε περίπτωση που οι οφειλέτες έχουν διακόψει την ασφάλισή τους στον Οργανισμό ως εισφορά θεωρείται αυτή που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία που βρίσκονταν κατά το χρόνο διακοπής της ασφάλισης τους.

Διευκρινίζεται επίσης ότι οι ασφαλισμένοι που θα προσέλθουν στις υπηρεσίες και θα υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στον νέο διακανονισμό θα πρέπει να έχουν πληρώσει το 1ο δίμηνο του 2011.

Επισημαίνεται ότι εφόσον οι ασφαλισμένοι επιθυμούν, μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του Ν. 3863/2010, καθόσον αυτές εξακολουθούν και ισχύουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη, ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ οι οποίοι επιθυμούν να προκαταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές , δικαιούνται έκπτωση που ανέρχεται σε 1% επί των εισφορών για τον πρώτο μήνα προπληρωμής, προσαυξανομένης κατά 1% για κάθε επόμενο μήνα προπληρωμής και μέχρι 12 συνεχείς μήνες.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/4/11 21:56

    Αυτά είναι ψίχουλα μπροστά στο ΠΡΟΒΛΗΜΑ που έχει δημιουγήσει όλα αυτά τα χρόνια ο OAEE (πρώην ΤΕΒΕ) στους ελεύθερους επαγγελματίες τις χώρας.

    Το πρόβλημα είναι το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών σήμερα. Αυτό είναι που εξαναγκάζει επιχειρήσεις σε λουκέτα αφού αδυνατούν να πληρώσουν το ΤΕΒΕ.

    Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να υποχρεώνεται κάθε Έλληνας ελεύθερος επαγγελματίας και αυτοαπασχολούμενος να πληρώνει αυθαίρετα απο 400 ευρώ το δίμηνο και πάνω υποχρεωτικά εισοφές όταν όλοι γνωρίζουμε πια πως τα έσοδα έχουν πέσει ή είναι μιδαμινά.

    Γιατί δεν υπάρχει αναλογικότητα των εισφορών που ζητά ο ΟΑΕΕ με βάση τα έσοδα κάθε επιχείρισης ; Όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες Ευρωπαικές χώρες ;

    Γιατί πρέπει οι Έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι να υποχρεώνονται να πληρώνουν τις ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ασφαλιστικές εισφορές στη Ευρωπαική Ένωση ;

    Γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα ΕΠΙΛΟΓΗΣ ασφαλοιστικού ταμείο μεταξύ των κρατικών ή ακόμα επιλογή ιδιωτικής ασφάλισης όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης ;

    Δεν είναι 400 ευρώ το δίμηνο ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για τους νέους επιχειρηματίες και είδικά τώρα μες τη κρίση ; Πως περιμένει ο ΟΑΕΕ και η κυβέρνηση να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης έτσι ;

    Δεν είναι ληστεία τα 800 και 1000 και 2000 ευρώ που αυθέραιτα πληρώνουν όσο περνούν τα χρόνια οι παλαιότεροι ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ ; Που θα τα βρούνε - δεν είναι εφικτό ας είμαστε ρεαλιστές ;

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ, ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΙΑΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ - ΟΠΩΣ ΥΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε ??

    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ??

    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ?

    ή μήπως νομίζουν ότι με ψύχουλα όπως τα παραπάνω θα λύσουν το πρόβλημα που ο ίδιος ο ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ έχει δημιουργήσει τόσα χρόνια ;

    1. Μειώστε τό ύψος των ασφαλιστικών εισφορών τώρα!

    2. Αναλογικότητα εισφορών, εισφορές ανάλογα με τα έσοδα του καθενός

    3. Δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού ταμείου μεταξύ των κρατικών - ιδιωτικών

    4. Δικαίωμα επιλογής ύψους ασφάλισης

    Είναι ένα ΑΙΣΧΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ αυτό που πράττει τόσα έτη ο ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ στην Ελλάδα και μάλιστα ήδη έχουν αρχίσει να οργανώνονται πολίτες και ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ για να τους πάρουν στα Ευρωπαικά Δικαστήρια απλά δείτε :

    Κίνημα ΟΑΕΕ - Δράση τώρα
    --------------------------
    http://www.facebook.com/pages/ΟΑΕΕ-Δράση-τώρα/138874229508990

    Επαγγελματίες ΟΑΕΕ Δραση Τωρα !
    --------------------------------
    http://www.epaggelmatiesoaee.net

    "Ένα βήμα για συζήτηση και δράση απέναντι στην καταπίεση και στην καταλήστευση του ΟΑΕΕ.
    Περιγραφή
    Εμείς οι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μπλοκάκιδες, δεν έχουμε ένα βήμα να συζητήσουμε το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί στην ζωή μας και στην ελευθερία μας, αυτός ο κατάφωρα άδικος και κατάπτυστος Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Η σελίδα είναι εδώ και σας περιμένει να συζητήσουμε, να οργανώσουμε δράσεις και γενικά να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη των νέων μέσων, μπας και καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι από αυτή την τρελά… Επιπλέον θα αναλάβουμε δράση έναντι κάθε μορφής... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/4/11 22:36

    pes ta xrysostome

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/4/11 10:03

    βρε δε πανε όλοι στα τσακίδια εκεί του ΤΕΒΕ λέω εγώ ;

    να μειώσουν τις εισφορές που μας έχουν κατακλέψει παλιολαμόγια που δουλεύουμε μόνο για σας λαμόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/4/11 13:22

    θα πρέπει όλοι να σταματήσουμε να πληρώνουμε τα παράλογα ποσά τους ούτως η άλως δεν μας παρέχουν ούτε την στοιχειώδη περίθαλψη , να πληρώσουν αυτοί που εκμεταλλεύονται το ταμείο και το υπερχρεώνουν και τέλος πια στο νταβατζιλίκι 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν το φαγοπότι όλης της Ελλάδας !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/4/11 13:47

    Υπέρ της μείωσης των εισφορών του ΤΕΒΕ !

    Δεν υπάρχει άλλη λύση για μια τέτοια χάλια, πανάκριβη, ασφάλιση !

    ΤΕΒΕ ακούς ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *