ροή ειδήσεων

Καταγγέλουν το ΔΣ του ΟΤΕΚ

Καταγγελία

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τακτικού Προσωπικού του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στην συνάντησή του με τον Υφυπουργό... Τουρισμού κ. Νικητιάδη στις 05/04/2011, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δ.Σ. του Ο.Τ.Ε.Κ. κατά την επίσκεψή του στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, παρουσίασε και συζήτησε μαζί του βασικά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους για την ομαλή και νόμιμη λειτουργία του Οργανισμού, κυρίως όμως την έλλειψη Οργανογράμματος (Προεδρικό Διάταγμα για τον Οργανισμό) και την Διοικητική αναρχία που επικρατεί στον Ο.Τ.Ε.Κ.

Ο Σύλλογος Τακτικού Προσωπικού και το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε.Κ. καταγγέλλουν το γεγονός ότι η Δημόσια Τουριστική Εκπαίδευση, διοικείται παρανόμως χωρίς Οργανόγραμμα και λειτουργεί μέχρι και σήμερα με την «λογική» ότι, αφού δεν υπάρχει Οργανόγραμμα μπορούμε να παρανομούμε, «για να μην κλείσουν οι Σχολές».

Το συνδικαλιστικό κίνημα από την μεταπολίτευση και μετά, είχε ως πρώτη προτεραιότητα στις αγωνιστικές του διεκδικήσεις, την νομική κατοχύρωση του Ο.Τ.Ε.Κ. Επεδίωκε δηλαδή, να προωθηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την υπογραφή του Οργανισμού του Ο.Τ.Ε.Κ. ώστε να μπορεί να λειτουργεί κάτω από της αρχές της χρηστής Διοίκησης και τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

Σήμερα κάτω από τις πολιτικοοικονομικές συνθήκες που επιβάλλει το Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα, για να εξακολουθήσει ο Ο.Τ.Ε.Κ. την λειτουργία του, αλλά κυρίως για να αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η νομιμότητα και την νομιμότητα την διασφαλίζει μόνο η υπογραφή Οργανογράμματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με την υπογραφή Οργανογράμματος ανοίγονται Διευθύνσεις, δημιουργείται νόμιμη διοικητική ιεραρχία σε όλα τα επίπεδα, προκηρύσσονται νέες θέσεις εργασίας με μόνιμο προσωπικό, δημιουργείται η νομιμοποίηση και πιστοποίηση του Ο.Τ.Ε.Κ., για να μπορεί να διεκδικήσει την απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Έτσι εξασφαλίζουμε την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Οργανισμού και χτυπάμε τις πολιτικές της μιζέριας, του μικροσυμφέροντος που χαρακτήριζαν και χαρακτηρίζουν τις Διοικήσεις του Ο.Τ.Ε.Κ. από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, με αποκορύφωμα την απαράδεκτη σημερινή Διοίκηση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τακτικού Προσωπικού για μια ακόμα φορά καταγγέλλει τους υπεύθυνους για την χαώδη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Ο.Τ.Ε.Κ. και ζητάει άμεσα την παραίτηση του Γεν. Δ/ντή, του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Στο «όνομα» της έλλειψης Οργανογράμματος, δεν αξιολογείται το προσωπικό ώστε να κριθούν και να τοποθετηθούν Τμηματάρχες. Αντ’ αυτού το Δ.Σ. του Ο.Τ.Ε.Κ. αυθαιρετώντας, ορίζει, ή αναθέτει καθήκοντα κατά το…. δοκούν! Το αποτέλεσμα όλων αυτών φαίνεται ξεκάθαρα, καθώς καταπατώντας 
την αρχή της ίσης μεταχείρισης, και κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας, συγκέντρωσε όλες τις αρμοδιότητες (προφανώς για τους δικούς της ευνόητους λόγους!!!) σε ορισμένους Τμηματάρχες ή αναπληρωτές, θέτοντας σε κίνδυνο την αρχή της διαφάνειας, και κατά συνέπεια το Δημόσιο συμφέρον, καθώς δεν τηρείται το ασυμβίβαστο μεταξύ των Τμημάτων και δεν υπάρχει ο έλεγχος σωστής ροής των διαδικασιών.

Το αποκορύφωμα όμως της παρατυπίας και της παρανομίας της Διοίκησης, βρίσκεται στον τρόπο που τελικά έγινε η επιλογή. Το Δ.Σ. του Ο.Τ.Ε.Κ., θέλοντας να «πείσει» τους εργαζόμενους ότι όλοι μπορούν να συμμετέχουν με αιτήσεις τους στην διαδικασία επιλογής αναπληρωτών Προϊσταμένων, εξέδωσε προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, φιάσκο όπως αποδείχτηκε, διότι δεν τις έλαβε καθόλου υπόψη του και αναιτίως όρισε αναπληρωτές ή ανάθεσε καθήκοντα Προϊσταμένων Τμημάτων σε άτομα που δεν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, «θεωρώντας» προφανώς ότι είναι ………ικανότεροι!

Το Δ.Σ. του Ο.Τ.Ε.Κ. λειτουργεί τις Δημόσιες Τεχνικές Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων, που είναι βασικός πυλώνας του Τουρισμού σαν «παραμάγαζα» και αποδεικνύει καθημερινά την αναποτελεσματικότητα και την αδυναμία του να διοικήσει τον Ο.Τ.Ε.Κ. και να επιλύσει τα προβλήματά 
του. Από τον Αύγουστο 2010 μέχρι σήμερα, ελάχιστες φορές κατάφερε να συνεδριάσει σε ολομέλεια.

Οι συνεδριάσεις του δεν γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα να καθυστερούν να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού. Συνήθως συνεδριάζει δια περιφοράς, ή αποφασίζει με μικρές πλειοψηφίες (3 υπογραφές από τα 9 μέλη του Δ.Σ.).

Κι επειδή δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, οι αποφάσεις αναρτώνται με προχειρότητα και για όποιες διαπιστώνεται ότι έχουν παραποιηθεί-αλλοιωθεί ή «δεν ικανοποιούν» τους ενδιαφερόμενους, μετά από παρεμβάσεις, διορθώνονται και αναρτώνται εκ νέου ως ορθή επανάληψη.

Το πιο σημαντικό όμως ολίσθημα του Δ.Σ. του Ο.Τ.Ε.Κ., έγινε στην 3η συνεδρίαση 2011 , όπου με την σκανδαλώδη απόφασή του με αριθμ. 20/26-01-2011 (ΑΔΑ 4ΑΡ4469Η3Η-Ρ), εκχώρησε 
αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου, του Προέδρου του Δ.Σ. και του Γεν. Δ/ντή του Ο.Τ.Ε.Κ.… στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και μάλιστα επ’ αμοιβή «2.000,00 € καθαρά μηνιαίως» (όπως αναφέρεται στην απόφαση), ποσό όμως ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΟΜΟ! Κι αυτά συμβαίνουν εν μέσω βαθιάς οικονομικής ύφεσης και γενικών περικοπών των εργαζομένων. Σε συνέχεια του παραπάνω ολισθήματος ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Τ.Ε.Κ., με το υπ’ αριθμ. 316/23-03-2011 έγγραφό του, έδωσε εντολή σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες και τα Τμήματα της Κεντρικής

Υπηρεσίας, «να αναφέρονται στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ.». Το Δ.Σ. του Συλλόγου δεν αναγνωρίζει και καταγγέλλει τις παράνομες μεταβιβάσεις αρμοδιοτήτων στον Αντιπρόεδρο και την εντολή του Προέδρου που καταλύει, κάθε νόμιμη διοικητική ιεραρχία.

Όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, ανάγκασαν ήδη τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού, να παραιτηθεί από μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕΚ, για λόγους που απεικονίζουν την σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί στον Οργανισμό και για «απόκρυψη οικονομικών 
στοιχείων, μη απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και έλλειψη αποτελεσματικής Διοίκησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο έγγραφο παραίτησής του προς τον Υπουργό, στις 14-03-2011.

Για την αναγκαιότητα υπογραφής του Οργανογράμματος, υπενθυμίζουμε προς όλους τους συναδέλφους για μια ακόμα φορά τις αποφάσεις των Συνεδρίων της Ομοσπονδίας και των Γεν.Συνελεύσεων του Συλλόγου Τακτικού Προσωπικού, που ζητούσαν και ζητούν συνεχώς τις παραιτήσεις των Τμηματαρχών, Προϊσταμένων Τμημάτων ή Αναπληρωτών, προκειμένου να ασκηθεί πίεση για την επίσπευση των διαδικασιών υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος για το Οργανόγραμμα του 
Ο.Τ.Ε.Κ. καθώς οι θέσεις αυτές έχουν παυθεί αυτοδίκαια, από το 2004 ελλείψει Οργανισμού.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τακτικού Προσωπικού και το συνδικαλιστικό κίνημα στον Ο.Τ.Ε.Κ., δηλώνουν κατηγορηματικά ότι, από σήμερα όχι μόνο θα ελέγχουν την νομιμότητα κάθε ενέργειας του Γεν. Δ/ντή και κάθε διοικητική πράξη του Δ.Σ. του Ο.Τ.Ε.Κ., αλλά και θα καταγγέλλουν και θα ζητάνε άμεση παρέμβαση από: τα Κόμματα Βουλής, τον Υπουργό και Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης , τον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης , τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και όλους τους εργαζόμενους.

ΖΗΤΑΜΕ

Από τον Υπουργό & Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

► να κατοχυρώσουν νομικά την λειτουργία του Ο.Τ.Ε.Κ., προωθώντας το Προεδρικό Διάταγμα για την υπογραφή του Οργανογράμματος στον Ο.Τ.Ε.Κ.

► να ζητήσουν άμεσα τις παραιτήσεις του Γεν. Δ/ντή, του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Τ.Ε.Κ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ο.Τ.Ε.Κ.(πρώην Σ.Τ.Ε.)
Δραγατσανίου 4-Αθήνα(6ος όροφος)
Τηλ. & Fax. 210-32 31 328
E-mail: silogosd.otek @ yahoo . gr
Αθήνα, 08 Απριλίου 2011
Α.Π. 122 / 11

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
Γραφείο Πρωθυπουργού
Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Κομμάτων
Υπουργό Οικονομικών
Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
Μέσα μαζικής ενημέρωσης
Προσωρινή Διοίκηση ΟΜ.Ε-Σ.Τ.Ε.
Μέλη Συλλόγου Τακτικού Προσωπικού
Μέλη Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΑΣΤΕ
Κοιν: 
1. Πρόεδρο Δ.Σ. Ο.Τ.Ε.Κ. κ. Λ. Σορωνιάτη
2. Μέλη Δ.Σ. Ο.Τ.Ε.Κ.
3. Γεν. Δ/ντή Ο.Τ.Ε.Κ. κ. Α. Σπυριδάκη

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *