ροή ειδήσεων

Σκυλάκι πέθανε από φόλα - Καταγγελία για αδιαφορία κτηνιάτρων

Ρόδος: Σκυλάκι πέθανε από φόλα - Καταγγελία για αδιαφορία κτηνιάτρωνΤην διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι κτηνίατροι της Ρόδου, δεν ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή του, να βοηθήσουν το σκυλάκι του, που δηλητηριάστηκε από φόλες, εκφράζει με επιστολή του...
στην Ροδιακή ο κ. Μιχάλης Μπαλασκάς, , αναφέροντας για το περιστατικό τα εξής. «Τις τελευταίες μέρες κάποιοι θα τους χαρακτηρίσω επιεικώς ανεγκέφαλους πέταξαν φόλες σε σκυλιά στην περιοχή της Ανάληψης. Ένα από τα σκυλιά που δηλητηριάστηκαν ήταν το δικό μας. Αυτό που θέλω να καταγγείλω εγώ είναι την συμπεριφορά των κτηνιάτρων γιατι παρά την προσπάθειά μας δεν μας βοήθησε κανείς.
Ήταν δύο και μισή το μεσημέρι της Παρασκευής 11-03-2011 όταν αντιλιφθήκαμε ότι το σκυλάκι μας δεν ήταν καλά, πήραμε πολλούς κτηνιάτρους τηλέφωνο ζητώντας τους άμεση βοήθεια, αλλά δεν ανταποκρίθηκε κανείς, άλλοι μας έλεγαν ότι είχαν φύγει από το ιατρείο και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν, άλλοι ότι ήταν βιαστικοί γιατί είχαν άλλες δουλειές να πάνε αλλού, άλλοι ότι είχαν χειρουργεία και άλλοι δεν απαντούσαν στο τηλέφωνο.
Όλοι μας είπαν μετά τις πέντε και μισή το απόγευμα ότι μπορούσαν να δούν το σκυλάκι μας. Όμως το σκυλάκι δεν άντεξε τρείς ώρες, ξεψύχησε δύο ώρες αργότερα (4:30 το απόγευμα) αβοήθητο. Δεν ζητήσαμε τίποτα τζάμπα, όσα και αν μας ζητούσε ο κτηνίατρος θα τον πληρώναμε.

Δεν άξιζε άραγε μια ψυχούλα έστω δέκα λεπτά από τον χρόνο ενός κτηνίατρου; Όμως οι κτηνίατροι απέδειξαν ότι βλέπουν μόνο εμπορικά τον κάθε ένα, όταν είναι να κάνουν στείρωση ή εμβόλιο ή να πουλήσουν φάρμακα και γενικά όταν είναι να πάρουν λεφτά τότε δεν λένε όχι.

Ελπίζω το δικό μας σκυλάκι να είναι το τελευταίο που χάνεται από την αδιαφορία των κτηνιάτρων».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι κτηνίατροι ενώ ακούσανε για φόλα απάντησαν να πάει ο άνθρωπος το ζώο μετά τις 5, πράγμα που δεν γίνεται συνήθως αφού όλοι ξέρουν πόσο επείγουσα κατάσταση είναι ο δηλητηριασμός του ζώου.

Παρότι ορισμένοι φιλόζωοι κτηνίατροι στο νησί βοηθάνε αδέσποτα και όσους έχουν πολλά ζώα που φροντίζουν, πολλά είναι τα παράπονα των φιλόζωων και ειδικά όσων ασχολούνται με αδέσποτα αφού φαίνεται ότι η τιμή για μία στείρωση δεν πέφτει ποτέ κάτω από τα 100-120 ευρώ , πράγμα που κάνει αδύνατη τη στείρωση πολλών ζώων από έναν φιλόζωο ή τη Φιλοζωϊκή.

Τα παράπονα των φιλόζωων μάλιστα αυξάνονται όσο βλέπουν ότι στην Αθήνα γίνονται μαζικές στειρώσεις ή στειρώσεις με χαμηλές τιμές και εκπτώσεις 50% για φιλοζωϊκά σωματεία.

Ειδικά στο νησί της Ρόδου όπου τα αδέσποτα είναι πάρα πολλά και περαν των προσπαθειών της φιλοζωϊκής που έχει επωμιστεί το Κυνοκομείο δεν υπάρχουν οργανωμένα σωματεία για την περίθαλψη και τη στείρωση των αδέσποτων, οι κτηνίατροι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης όταν ζητάνε 200 ευρώ για στείρωση αδέσποτου σκύλου ή δεν βοηθάνε έστω 1 φορά το μήνα με δωρεάν στειρώσεις στο Κυνοκομείο. Λύσεις και προτάσεις πολλές αν θελήσουν να συνεργαστούν καλύτερα και συχνότερα.

adespoto.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/4/11 14:01

    να μας πεις και τα ονόματα ή που βρίσκονται τα ιατρεία των γιατρών για να τους "προτιμάμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/4/11 15:16

    Συγνωμη κιολας..αλλα ρε παιδια ειναι κτηνιατροι αυτοι που εχουμε εδω στο νησι? δεν ξερουν που πανε τα πεντε!! Εγω επειδη εχω ζησει στο εξωτερικο ξερω πολυ καλα τι αχουρια ειναι εδω τα ιατρεια τους..αλλα και οι γνωσεις τους πανω στα ζωα ειναι απαραδεκτες! Δυστυχος θα πρεπει να ζησουμε και με αυτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/4/11 16:15

    Απαράδεκτοι οι κτηνίατροι της Ρόδου.Ακόμα και τηλεφωνικός θα μπορούσαν να σας είχαν βοηθήσει να σώσετε το σκύλο σας, δίνοντάς σας οδηγίες και φαρμακευτική αγωγή, στην περίπτωση που για "κάποιο λόγο" δεν ήταν οι ίδιοι διαθέσιμοι πρακτικώς! Όσοι έχετε ζώα να έχετε πάντα μαζί σας ενεργό κάρβουνο, 2 αμπούλες ατροπίνη και σύριγγες. Με τις σωστές οδηγίες ζώνουν ζωές!!! Ρωτήστε ένα φιλόζωο κτηνίατρο.
    Η Αθηναία (όπου τα συμβάντα δυστυχώς είναι πολύ συχνά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/4/11 16:58

    οσοι ειστε φιλοζωοι μαζεψτε τα σκυλια σπιτια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/4/11 16:59

    Ας τους ελεγες οτι θα πληρωσεις τα διπλασια χρηματα απο οτι περνουν κανονικα και θα δεις για ποτε θα σου ανοιγαν το κτηνιατρειο για να πας να βοηθησουν το σκυλακι σου!Δεν ξερω αν αυτο γινετε και απο αλλους κτηνιατρους,αλλα οταν επρεπε να παω το σκυλακι μου για εφθανασια επειδη το χτυπησε αμαξι και δεν μπορουσαν να το βοηθησουν με κάποιον αλλον τροπο γιατι ηταν ασχημα χτυπημενο,βρηκαμε ενα κτηνιατρο ο οποιος δεχτηκε να ανοιξει το κτηνιατρειο μερα που κανονικα ηταν κλειστο για να κανει την εφθανασια επειδη υπεφερε κ δεν μπορουσα να το βλεπω ετσι..
    .Φτασαμε εκει με δεκα λεπτα καθυστερηση και εννοειτε πως μας ειπε οτι τον καθυστερησαμε και τον βγαλαμε απο το προγραμμα του!τουλαχιστον το σκυλακι δεν υποφερει πια ασχετα αν μας πηρε τα διπλασια χρηματα απο οτι επερνε κανονικα και εννοειτε χωρις αποδειξη!
    Το θεμα δεν ειναι ουτε τα λεφτα,ουτε κ η αποδειξη..αλλα το πως δηλωνει ο συγκεκριμενος φιλοζωος?!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/4/11 00:41

    ....φιλοζωος εισαι εσυ...ο κτηνιατρος ειναι επαγγελματιας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/4/11 08:43

    Ο κτηνίατρος έχει υποχρέωση φίλε στο 00:41. Γενικά όποιος καριόλης έχει την λέξη 'ιατρός' στο επάγγελμα του έχει υποχρέωση.

    Ο φίλος στο άρθρο έχασε έναν σύντροφο, εναν ανεκτίμητο φίλο, μια ψυχή που δεν είχε κακία για κανέναν μας.

    Μπράβο σας ζώα για τα σχόλια τύπου 'ας το κράταγες σπίτι σου'. Μπράβο στα ζώα που οι ψυχές είναι γι' αυτούς ένα μάτσο λεφτά.. Μπράβο και στα ζώα που μοιράζουν τον θάνατο στον δρόμο.

    Εύχομαι μόνο να υπάρχει θεός και να τα βρείτε μπροστά σας..

    Ενας απογοητευμένος ροδίτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/4/11 14:23

    Λυπαμαι για το χαμό του φιλου σας.Ζω χρόνια στη Ρόδο έχω ζώα και είμαι φιλόζωη. Εχω γνωρίσει λοιπόν όλους σχεδόν τους κτηνιατρους που έχει το νησί γιατί φροντίζω πολλές αδέσποτες γάτες και σκυλιά. Σας μιλάω εντιμως τους ενόχλησα νύχτα ξημερώματα,Κυριακές και αργίες. Ανταποκρίθηκαν!!
    Επειδή έχω ζήσει και σ'άλλα μέρη πιστεύω ότι η παροχή που έχουμε εδώ είναι υψηλού κτηνιατρικού επιπέδου,σε προσιτές τιμές. Το θέμα είναι αν φροντίζουμε ζώα να στεκόμαστε κι εμείς υπεύθυνα απέναντι τους. Αν όπως λέτε το σκυλάκι σας έφαγε... φόλα δεν φτένε οι κτηνιατροι. Γιατί το αφίσατε να πάει βόλτα μόνο του? Γιατί δεν έιχατε αντιδοτο ως υπευθυνος ιδιοκτήτης? Μπορούσατε να το σώσετε. Ατροπίνη θα μπορούσατε να βειτε σε διημερεύον φαρμακειο,ακόμα και στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου να πηγαίνατε θα σας έδειναν. Αν ήταν... φόλα όλοι οι κτηνιατροι ανταποκρίνονται, και δίνουν συμβουλές για πρώτες βοήθειες.Είναι άδικα τα σχολια σας,ίσως και αναληθή. Μήπως ρίχνετε τις δικές σας ευθύνες και τα λάθη αλλού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/4/11 20:31

    simfono me tin kiria 14:23.
    alla tha parakalousa therma na min dinete therapies xoris na iste ktiniatroi gia ton aploustato logo oti iparxoun poles morfes dilitiriasewn kai katalavenete oti iparxoun diafores stin therapia... gia paradigma ta pontikofarmaka (varfarin) prokaloun esoterikes emoragies..opote katalavenete pos i atropini den voithaei katholou,stin idia periptosi de einai thanatifora i proklisi emetou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *