ροή ειδήσεων

Μνημείο Βιομηχανικής Κληρονομιάς στη Ρόδο σε κίνδυνο για κατεδάφιση

Αλευροβιομηχανία S.A.M.I.C.A.Η αλευροβιομηχανία S.A.M.I.C.A. - Societa Anonima Molitoria Industriale Commerci Affini...
βρίσκεται επί της οδού Αυστραλίας και κατασκευάστηκε το 1938 από ιταλό επιχειρηματία.

Πρόκειται για ένα επιβλητικό κτήριο με καθαρούς όγκους και λιτές όψεις. Το συγκρότημα περιήλθε στα χέρια του έλληνα επιχειρηματία Επαμεινώνδα Σουλούνια από το 1947 έως το 1990, ενώ μόλις πριν από λίγα χρόνια και μετά από πλειστηριασμό, αγοράστηκε από την εμπορική εταιρεία Κυπριάδης με σκοπό τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο. Την ίδια χρονιά, το 2006, η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων με σκοπό τη διάσωσή του και ! γνωρίζοντας τις προθέσεις του επιχειρηματία ξεκίνησε την απαραίτητη διαδικασία χαρακτηρισμού του ως διατηρητέου μνημείου με στόχο τη διάσωση όχι μόνο των κτηριακών εγκαταστάσεων αλλά και του μηχανολογικού εξοπλισμού. Δυστυχώς, δύο χρόνια αργότερα η εκδήλωση πυρκαγιάς προκάλεσε σημαντικές φθορές στο εσωτερικό και στο σκελετό του κτηρίου.

mixalaki.2010.12.05.jpg

Αλευρόμυλος SAMICA Πηγή: Κόκκινος Μ. ‘Ο αλευρόμυλος της Ρόδου'.

Εμείς που υπογράφουμε το ακόλουθο κείμενο, διαμαρτυρόμαστε:

Α) Για τον μη χαρακτηρισμό ως Βιομηχανικού Μνημείου του κτιρίου της αλευροβιομηχανίας S.A.M.I.C.A. στη περιοχή ΚΟΒΑ της πόλης της Ρόδου.

Β) Για τις διεργασίες που στοχεύουν στη κατεδάφιση του.

Συντασσόμαστε με τις εισηγήσεις των ειδικών της Δ/νσης Νεώτερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών 'Έργων Δωδεκανήσου, σύμφωνα με τις οποίες «το κτίριο αυτό παρουσιάζει ιδιαίτερο ιστορικό κοινωνικό πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, καθότι αποτελεί ένα βιομηχανικό κτίσμα της περιόδου του Μεσοπολέμου και λλειτουργεί ως ισχυρό τοπόσημο για την περιοχή. Είναι δε αναπόσπαστο κομμάτι του βιομηχανικού πάρκου που δημιουργήθηκ! ε εκεί, σύμφωνα με το ρυθμιστικό σχέδιο του 1926».

Συντασσόμαστε με κάθε νόμιμη ενέργεια που σκοπό έχει:

Α) Την ΑΝΑΤΡΟΠΗ κάθε εσφαλμένης απόφασης, που πλήττει τον Πολιτισμό του τόπου μας και καταρρακώνει τις ιστορικές μας Μνήμες.

Β) Την Προστασία, Διατήρηση και Ανάδειξη του αλευρόμυλου S.A.M.I.C.A.

Αν συμφωνείς, πήγαινε στον παρακάτω σύνδεσμο και υπόγραψε:

petitiononline.com/SAMICA/petition.html

arcstudiogr.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/4/11 08:06

    Ωραιο μνημειο το ΧΑΛΑΣΜΑ....Μακαρι να πεσει στα κεφαλια σας ανοητοι να δουμε μετα για πιο μνημειο θα λετε!! Οι παραγκες των αθιγγανων μπροστα σε αυτο το φαντασμα ειναι βιλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/4/11 08:42

    έπρεπε να ντρέπεστε μόνο που το αποκαλείτε μνημείο ζώα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/4/11 08:55

    ΑΗΔΙΑ ΚΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΕ! ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΧΤΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΚΕΙ!..ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΚΤΡΩΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/4/11 09:13

    k mono pou yparxei ipova8mizei olokliri tin perioxi... 8a to vlepoun oi touristes k 8a lene se ti tritokosmiki xora ir8ane (oxi oti den eimaste, alla den einai anagki na to epidiknioume kiolas) as gkremistei epitelous....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/4/11 09:46

    na to riskoun na isixasoume den exoume me tpt alo na asxolithoume oli i rodos asxolite me tin perisousia tou kuriou kipriadi! na pesi amesa kai na gini ena super hotel na anevi i perioxi pou einai gemati kolompara na pari kai i marina pano tis! ksafnika sas epiasan kai evestisies gia ta mpeta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/4/11 09:56

    Εγώ πιστεύω ότι είναι καλυτέρα να μην το κατεδαφίσουμε, το κράτος να το αγοράσει πάλι και να το έχει να το βλέπον τα εγγόνια μας, έτσι και αλλιώς μόνο του κάτω δεν πρόκειται να πέσει.
    Έχουμε τους μύλους στο Μανδράκι και δεν καταφέραμε να τους βάλουμε πανιά, το φρούριο του Αγίου Νικόλαου δίπλα έτοιμο και αυτό.
    Τόσα και τόσα αρχοντικά έριξαν κάτω όταν τα έπαιρναν χοντρά , τώρα μάλλον δεν υπάρχει σάλιο, διαφορετικά θα είχαμε τελειώσει με αυτή την υποκρισία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/4/11 11:18

    ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΕ ΗΛΙΘΙΕΣ ΔΗΘΕΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΑΥΤΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ Γ ΑΥΤΟ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΛΥΝΟΥΝ.ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΓΩΝΙΑΤΕ ΠΟΛΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/4/11 12:54

    Koumounia einai reeee! ksipnate!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος11/4/11 14:49

    Πω πω μολις μου ηρθε να κλασω...Πφιφ..αχχχχχ ξελαφρωσα!Για πορδες ειστε ολοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/4/11 15:14

    11.18 πάρε την ακριβή σου αντιβίωση γιατί το μόνο μικρόβιο που ήδη σε έχει προσβάλλει είναι η ατελείωτη ...απάθειά σου... Αν και πολύ αθώα λέξη χρησιμοποίησα για να περιγράψω την ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ στάση σου υπέρ της κατεδάφισης ενός κτιρίου που μάλλον σου κάθεται στο σβέρκο! Δεν είδα κανέναν της κίνησης να παίρνει θέση τόσο "άμεσα" σε κάθε post που γίνεται στα blogs! Οφείλω να σας βγάλω το καπέλο γιατί μάλλον σας καίει πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ περισσότερο από τα "κουμούνια" που λέτε! Μάλλον είναι πολλά τα λεφτά ..γιατί λεφτά υπάρχουν... Και αναρωτιέμαι... ποιος σκεπτόμενος πολίτης και δει της Ρόδου (!!!) ΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ της κατεδάφισης (?????) τόσο άμεσα και με τόσο πολύ πάθος! Και καλά ...η "ηλίθια" οργάνωσή μας μάζεψε 10-20 "κατευθυνόμενα" κουμούνια (που τα βρήκε μαζεμένα δεν ξέρω), 500 συναινετικές υπογραφές από "ηλίθιους" όπως λες πολίτες (πιθανόν και αυτοί κουμούνια), και διατύπωσαν την "ηλίθια" - κουμουνιστική - παράλογη άποψη ότι ένα κτίριο ενός αιώνα με τόση ιστορία για τα τοπικά δεδομένα καλό θα ήταν να αποκατασταθεί... Και ερωτώ... στον αντίποδα εσύ καίγεσαι να πέσει γιατί; Γιατί πονάς τον ιδιώτη; Γιατί σου θίγει την αισθητική σου; Γιατί σε έπιασε ο πόνος ότι οι άβουλοι και απροστάτευτοι συμπολίτες σου θα παρασύρουν από την μαφία αυτή;; Προδίδεστε φίλοι μου και προσέχετε μήπως το μπούμερανγκ σας έρθει στο κεφάλι!
    ....Πάντως πρώτη φορά τόσα "κουμούνια" είχαν την στήριξη του ΛΑΟΣ! Τι πολιτικός πολιτισμός θεέ μου!!! Ή απλά εσείς είστε κατευθυνόμενοι που θέλουν να το παρουσιάσουν ως αναρχική κίνηση στην "πολιτισμένη" περιφέρεια της Δωδεκανήσου?

    Και επίσης:
    1. Η ερώτηση στη Βουλή του ΛΑΟΣ (!!!)
    2. Η ερώτηση στη Βουλή του ΣΥΡΙΖΑ
    3. Η ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ
    3. Η απόφαση του Δ/Σ του τοπικού της Ρόδου (!!!!!!!)
    4. Η απόφαση του Τοπικού της Ένωσης Ελλήνων Αρχαιολόγων
    5. Η ένωση δημοτικών καταστημάτων Ρόδου
    6. Ο Σύλλογος προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου
    7. Η ίδια η Πολεοδομία
    8. Το ΤΕΕ
    9. 500 υπογραφές πολιτών
    10. και που είσαι ακόμα...
    Με όλα τα παραπάνω, πραγματικά πιστεύεις ότι όοοολοι εμείς που προστατεύουμε το κτίριο περιμένουμε τροφή από τις δικές σου ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ αναρτήσεις????????? Και όχι από τις ουσιαστικές αποφάσεις των οργάνων που αναφέρονται!?? Αυτό και μόνο λέει όσα πρέπει! Πάντος κρίμα που για άλλη μια φορά η τοπική νοοτροπία δεν μας αφήνει να συνδυαλλαγούμε όπως θα έπρεπε μήπως και βγει κάτι ουσιαστικό από αυτήν την ιστορία..

    Κύριοι να πλένετε καλά τα χέρια σας γιατί το μικρόβιο έγινε επιδημία και χαμπάρι δεν πήρατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/4/11 16:30

    se ligo den tha exoume na fame to ktirio to kouti sas marane,kai ne theloume anaptiksi ke oxi to meros pou tha gini i marina na exei mihanourgia kai mylous koutia pou den exoun kamia aisthitikh,telos ta karakiozilikia xtiste tin perioxi me erga pnois anaplasis naexei doulia o kosmos,ime kipro edo ke 8 hronia ime apo rodo ,edo ksekinisan mia marina stin le,eso prin 6 mines ke tha teliosi se 3 hronia,marina me texnita nisia ke me anaplasi terastion diastaseon ,ksipnate 30 hronia gia tin marina akoume ke p...ria vlepoume,mouaresi pou ipografoun na min pesi omilos milo na ton kani kanis ke arhitektones ,ithela na iksera tha ixan pote pelati na tous zitissi tetio ektroma aman pia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος11/4/11 16:35

    Ανώνυμε 11/4/11 15:14
    Χαμένα πάνε και τα λόγια σου και το κείμενο σου. Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου είναι επιπέδου τέτοιου που πραγματικά και ένα δευτερόλεπτο να τους αφιερώσεις χαμένο θα πάει. Ύβρεις χωρίς λογική, χωρίς συνειρμό, χωρίς επιχειρήματα με ικανότητα έκφρασης λίαν επιεικώς επιπέδου δημοτικού και περί ορθογραφίας ούτε λόγος να γίνεται. Οργισμένα ανθρωπάκια που κοιτάνε να ξεσπάσουν την οργή και τις γεννετήσιες τους ορμές βρίζοντας ανώνυμα κατά παντός. Χαμένος χρόνος και ο δικός σου και ο δικός μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος11/4/11 16:41

    ΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ?
    ΕΜΕΙΣ (ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ)! ΘΕΛΟΥΜΕ? ΟΧΙ,
    ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος11/4/11 16:50

    Μόλις πάρετε και την υπογραφή της φιλοζωικής θα ταχτώ ξεκάθαρα εναντία στην κατεδάφιση του ιστορικού αυτού μνημείου
    Να το κρατήσουμε εκεί που είναι , να το κάνουμε χώρο φιλοξενήσεις αδέσποτων και μη ζώων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος11/4/11 18:04

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ...

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ & ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ...

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΙΡΙΑ (ΕΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΑΞΙΑ!!!

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος11/4/11 18:30

    15'14 ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ?ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΝΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΟΥ.ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟΟ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑΜΟΥΝΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑΙ .ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ,ΨΕΥΤΟΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΜΟΥ ...ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟΟΟΟΟ ΠΙΑ.ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος11/4/11 18:31

    16.41, ποιος ζήτησε λεφτά από "ΕΣΑΣ"? χάσαμε κάτι στην πορεία της ενημέρωσης? και γενικά τι πίνεις και δε μας δίνεις.. ξεκινάς από post σε post ένα λογίδριο για την επένδυση του ιδιώτη που επιτέλους ευεργέτησε τον τόπο και ξαφνηκά "ΕΣΕΙΣ" θα πληρώσετε την ανάπλαση? ποιοί ΕΣΕΙΣ? ...Εδώ δεν ενδιαφέρεστε για τα βασικά, θα συμβάλλετε και οικονομικά στην ανάπλαση της πόλης?? σύνελθε αγαπητέ μου!

    φίλε 16.50, η πρότασή σου με δελεάζει! από αδέσποτα ΖΩΑ άλλο τίποτα το νησί μας! Θα χαρούμε πολύ να σας φιλοξενήσουμε!!

    Φίλε 16.35: πιστεύω ακράδαντα όπως ανέφερα και παραπάνω, ότι υπάρχουν 1-2 άτομα που έχουν "αναλάβει" να κατακλείζουν τις σελίδες με τέτοιου είδους υβριστικά και ανευ ουσίας σχόλια, έχοντας δημιουργήσει τη δική τους άτυπη "δήθεν οργάνωση" με τι υπόβαθρο άραγε? Σίγουρα όχι κουμουνιστικό... Και απορώ πως έχουν το "σθένος" να επαναλαμβάνονται και να απαξιώνουν και μία επίσημη και ΕΠΩΝΥΜΗ κίνηση (οι υπογραφές και οι αποφάσεις των φορέων είναι διαθέσιμες σε όλους ΠΑΝΤΟΥ)!

    για τον φίλο που ξενιτεύτηκε στην Κύπρο, θα ήθελα να του πώ καλή επιτυχία στη μετατροπή της Λεμεσού σε Ντουμπάι! Περιμένουμ φωτογραφίες! Α! και αν ποτέ πετύχετε να προσελκύσετε στην Κύπρο ποιοτικό τουρισμό.. μεταναστεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος11/4/11 18:43

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΛΕΜΕΣΟ ΕΙΜΑΙ.ΑΜΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΩ.ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ,ΦΙΛΟΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΔΩ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΣΑΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος11/4/11 19:40

    Για αυτούς που είναι υπέρ της κατεδάφισης, με την ίδια λογική να αφήσουμε να ριμάξει το Εθνικό θέατρο, να ριμάξουν και τα διατηρητέα κτίρια της Παλιάς πόλης.
    Ο αλευρόμυλος είναι ιδιωτικός. Αναπαλαίωση χρειάζεται όπως και τα υπόλοιπα κτίρια της γύρω περιοχής.
    Ας είναι καλά οι Ιταλοί που μας άφησαν τέτοια αρχιτεκτονική κληρονομιά και έχουμε τουρισμό το καλοκαίρι, για να τρώει και "να αγοράζει τις αυτοκινητάρες του" ο κοσμάκης της Ρόδου.
    Θα συμφωνήσω με το παραπάνω σχόλιο "ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος11/4/11 20:16

    Προς του φίλους Κύπριους: Το επίπεδο των αναγνωστών και όσων σχολιάζουν εδώ μέσα μόνο ενδεικτικό για το επίπεδο του Ροδιακού λαού δεν είναι. Εκτός από τους 5-10 πραγματικά ανεγκέφαλους που έρχονται εδώ για να εκτονωθούν, υπάρχουν χιλιάδες άλλοι σοβαροί, σκεπτόμενοι και διορατικοί οι οποίοι εργάζονται για το καλό και την πρόοδο του νησιού.
    Τους ξένους δε σας κάλεσε κανείς, μόνοι σας ήρθατε, ευπρόσδεκτοι βέβαια, αλλά εφόσον θέλετε να μένετε μαζί μας θα πρέπει να δείχνετε και τον ανάλογο σεβασμό αλλά και να αναγνωρίζετε τα καλά πουβρήκατε εδώ και που στον τόπο σας δε θα τα είχατε.
    Στο θέμα μας: Το κτίριο των αλευρομύλων, όπως και τα παρακείμενα της Δ.Ε.Η. και των παλαιών σφαγείων είναι χαρακτηριστικά δείγματα πολιτιστικής κληρονομιάς και ως τέτοια πρέπει να τα διατηρήσουμε. Εμείς στη Ρόδο έχουμε πολιτισμό, έχουμε παράδοση στην τουριστική ανάπτυξη εδώ και 60 και πλέον χρόνια και αν διανύουμε μια περίοδο παρακμής, στο χέρι μας είναι να ξεφύγουμε από αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος11/4/11 23:01

    πριν το κτιριο ερθει στα χερια του νεου ιδιοκτητη που ηταν ολοι αυτοι οι νεοκοποι σωτηρες της Ροδου?
    αν εχουν προταση να την καταθεσουν αλλα οχι ευχολογια και αοριστιες.
    μουσειο βιομηχανικης κληρονομιας?
    δηλαδη να προσλαβουμε 15 αριστερο-διανοουμενους οι οποιοι θα καθονται σε ενα μουσειο στο οποιο βεβαια μετα θα ζητανε να μην υπαρχει εισητηριο.
    η ακομα να το παρει ο Δημος
    οπως το ακταιον
    και να γινεται εκει μεσα η ρεμουλα
    αλλα ολοι αυτοι που τρςνε απο 100 μεριες ,διορισμενοι σε θεσεισ συμβουλων και σε επιτροπες χαρη στην κομματικη τουσ πειθαρχεια καποια στιγμη πρεπει να κανουν την αυτικριτικη τους και να πανε σπιτια τους.
    το χαλι της ροδου ειναι δικο τουσ δημιουργημα
    αλλα δυστυχως οι ροδιτες εχουμε χασει καθε ευαισθησια και αδιαφιορουμε πληρως για τον τοπο μας,
    διαφορετικα ολοοι αυτοι δεν θα καθονταν ακομα στις καρεκλες τους αλλα θα ειχαν γυρισει στα γραφεια τους και θα παλευαν να κερδισουν δουλευοντας το ψωμακι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος12/4/11 00:19

    Poios plironei gia tin anapalaiosi??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος12/4/11 00:44

    An kirixtei diatiriteo i diadikasia einai apli, eite to kratos to agorazei pisw apo ton epixeirimatia kai to anastilonei kai to ekmetalevetai opos thelei (sigoura!) eite dinei epidotisi gia tin anapaleosi tou kai epivalei ston epixeirimatia kapia plesia tis ekmetalefsis.
    Otan omos to kratos plirwnei ...oloi mas plirvnoume! To erotima einai....pios apo emas thelei na plirwsei lefta gia na ftiaxtei ena eripio tou 40' pou empasi periptosi oute orea emfanisi arxitekniki exei....ena kouti einai me parathira.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος12/4/11 07:28

    Πω πω...μου ξαναρθε να ξανακλασω..ΠΡΠΡΠΡΦΙΦ αχχχχ ξαλαφρωσα...Για κλανιες ειστε ολοι σας νουμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος12/4/11 07:35

    11/4/11 15:14
    Αν εξαιρέσουμε τον Τσιπρα, τον Καρατζαφερη και την Παπαρηγα, που δεν γνωρίζουν καν το θέμα προσωπικά, άπλα κάτι έπρεπε να κάνουν και αυτοί οι κουλτουριάρηδες προκειμένου να σώσουν τους αλευρομύλους, εξαιρέσουμε την πολεοδομία που κατάφερε να κάνει με τη μίζα τη Ρόδο ένα έκτρωμα, την αρχαιολογία που καλά θα έκανε να ασχοληθεί με το καστέλο, το ΤΕΕ κάνει επιστημονική ερεύνα και ένια απασχολημένο, απομένουν
    1) Ο αθλητικός σύλλογος Δόξα Δράμας
    2) Ο αθλητικός σύλλογος ΠΑΣ Γιάννινα
    3) Οι ιεχωβάδες
    4) Η φιλαρμονική του Δήμου
    5) Η φιλοζωική
    Επειδή οι υπόγραφες της κύριας Κατίνας, και του μπομπ του engineer δεν έχουν μεγάλο βάρος , λείπαμε αλλά τα κάνατε μούσκεμα.
    Το ξενοδοχείο των Ροδών ευτυχώς προς το πάρων το σώσαμε, το Δημοτικό Θέατρο ξεχάστε το, η Νομαρχία και το Δημαρχείο προς τα πάρων τουλάχιστο δεν διατηρούν κίνδυνο διότι εκεί τρέφονται τώρα τα πράσινα έλλογα, για όλα τα υπόλοιπα θα έχουμε να γραφούμε.
    και που είσαι ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος12/4/11 07:42

    Κατά καιρούς ένας από τους πιο σημαντικούς προβληματισμούς μου ήταν το κλάσιμο (ή αλλιώς η πορδή).
    Η κλανιά είναι όντως μια παρεξηγημένη πράξη. Όπως ο βήχας, το φτέρνισμα, το χασμουρητό, το ρέψιμο, έτσι και η κλανιά είναι μια από τις ανάγκες του ανθρώπου.
    Πάρτε το χαμπάρι. ΟΛΟΙ κλάνουν. ΟΛΟΙ.
    Το κλάσιμο δεν είναι ντροπή. Είναι κάτι το φυσιολογικό.
    Αλήθεια , τι είναι η κλανιά;
    Το δέρμα μας είναι αεροστεγές (σαν τις σακούλες).
    Κάτι όμως έπρεπε να γίνει ώστε να βγαίνουν τα αέρια μέσα από το σώμα μας, γιατί αλλιώς θα γινόμασταν μπαλόνια. Έτσι βγαίνουν δια της κάτω οδού. Κάποια άλλα βγαίνουν δια της άνω οδού (κοινώς ρέψιμο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος12/4/11 08:17

    12/4/11 07:42
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, μόνο που όλη η θεωρία έχει βάση όταν κάποιος έχει σωστή διατροφή.
    Επειδή όμως ορισμένοι τελευταία έχουν ξεσκίσει τις μπανάνες, η κάτω οδός έχει πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς οι αλευρόμυλοι δεν μπορούν να λύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος12/4/11 10:01

    NA PESI AMESA!!!! MIN TO ZALIZETE ALO THA PESI APO MONO TOU! TRAGIKO TO PARADIGMA FILE GIA TO ETHNIKO THEATRO! MIN SIGRINIS TO PREPI ME TIN PEPI!


    NA PESI TO XALASMA NA GINI ENA 5* HOTEL NA PERNI TA PANO TIS I PERIOXI!

    ALIOS VALE TO XERI STIN TSEPI AGORASETO APO TO KUPRIAZI KAI ASTO OPWS EINAI KAI KITATO!!!

    TENEKEDES!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος12/4/11 11:18

    Και συνεχίζει να κάνει εντύπωση το αμείωτο ενδιαφέρον σας για την κατεδάφιση! Πραγματικά.... θέλει η .... να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!!!! Λίγη διακριτικότητα κύριοι!!! Προδίδεστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος12/4/11 11:24

    12/4/11 07:42 και 12/4/11 08:17 ειστε ωραιοι!!! οι μοναδικοι που εχετε και χιουμρο..ολοι οι αλλοι ειναι για γελια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος12/4/11 17:23

    kala ta ipan maxeridis kai kipriadis stin dimokratiki! telos!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος13/4/11 11:13

    ta dyo filarakia! axtyphto didymo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *