ροή ειδήσεων

Αισιόδοξα μηνύματα για αύξηση της τουριστικής κίνησης

Αισιόδοξες προοπτικές διαγράφονται για την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα εφέτος μετά και την πολύ σημαντική...
αύξηση των αιτημάτων των αεροπορικών εταιρειών για "Slots" (οι χρονοθυρίδες που αντιστοιχούν στις ώρες αναχώρησης των δρομολογίων από τα αεροδρόμια) στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση των αιτημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο φτάνει το 13% και οι εκτιμήσεις των εμπλεκομένων στα τουριστικά πράγματα είναι ότι αυτό θα συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να εδραιωθεί το διψήφιο νούμερο στις αφίξεις αλλοδαπών εφέτος στην Ελλάδα.

Σταχυολογόντας τα πρώτα στοιχεία που αφορούν τα αιτήματα για επιπλέον "Slots", αυτά φανερώνουν αύξηση 19,6% στο αεροδρόμιο της Ρόδου, 23% της Κω, 15,6%, της Κέρκυρας, 15% του Ηρακλείου αλλά και 14% της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εν Ελλάδι Τουριστικών Πρακτόρων (Hatta) Γιώργος Τελώνης υπογράμμισε ότι αφενός η παρούσα κατάσταση είναι ιδιαίτερη ευνοϊκή για την τουριστική κίνηση, αφετέρου δημιουργείται ζήτημα για τον τουρισμό στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι τα ακριβά τέλη στο αεροδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλου καθιστούν δυσχερή την προώθηση του συγκεκριμένου τουριστικού προορισμού.

"Αθήνα είναι και η Αττική αλλά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού με αξιοζήλευτες υποδομές", προσέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Τελώνης και ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου για να μειωθούν τα τέλη του Ε.Βενιζέλος προκειμένου να γίνει ελκυστικό και στις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους και να ενισχυθεί κατ' επέκταση ο τουρισμός στην Πρωτεύουσα. Ο κ. Τελώνης ζήτησε να εξεταστεί η πιθανότητα χρήσης του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό αλλά και του στρατιωτικού αεροδρομίου στην Ελευσίνα.

Από την πλευρά του, τέλος, το μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού κάθε διευκόλυνση προς τις αεροπορικές εταιρίες για να προσγειώνονται τα αεροσκάφη τους και στα λοιπά αεροδρόμια, με έμφαση στα περιφερειακά.

real.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/4/11 21:26

    Kαι το οφελος πιο ειναι;Τα περισσοτερα ξενοδοχεια προχωρουν σε μειωσεις προσωπικου,μισθων,ωραριων εργασιας κ.τ.λ.Παλι στις τσεπες των λιγων 8α πανε τα λεφτα...
    Το θεμα δεν ειναι να φερεις τους τουριστες,το θεμα ειναι να τους κρατησεις, και μ'αυτα που κανουν οι ξενοδοχοι του χρονου 8α κλαινε παλι με τις γνωστες συνεπειες για τους εργαζομενους..Ουστ γαιδουρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *