ροή ειδήσεων

Ανοιχτή συζήτηση για τις σχέσεις ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Ανοιχτή συζήτηση για τις σχέσεις ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ με τον Αλέξανδρο Τσοποτό ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7...
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ...

Στον ΟΜΙΛΟ Cine –απόπειρα ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΖΟΥΛΗ 13 (κοντά στο Δημαρχείο)

«Τι πιο αμερικάνικο από το Χολυγουντ ; Και τι πιο 'made in USA' απο το φιλμ νουαρ ή το μιούζικαλ ; Και όμως... Ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους δημιουργούς του 'εργοστάσιου ονείρων', χιλιάδες Ευρωπαίοι μετανάστες, από τον Έριχ Φον Στρόχαιμ και τον Φρίντριχ Μουρνάου στον Φρίτζ Λαγκ και τον Άλφρεντ Χίτσκοκ, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και τεχνικοί, οι οποίοι θεμελίωσαν το κλασικό Χόλυγουντ και επηρέασαν όχι μόνο τον αμερικανικό αλλά και τον παγκόσμιο κινηματογράφο.
Σε αυτή τη συζήτηση θα εξετάσουμε τις περίπλοκες και πολυδιάστατες σχέσεις Χόλυγουντ και ευρωπαϊκού κινηματογράφου, την αμοιβαία έλξη ανάμεσα σε αυτές τις τόσο (;) διαφορετικές κουλτούρες.»

Κατά την διάρκεια της συζήτησης θα προβληθούν αποσπάσματα αμερικανικών και ευρωπαϊκών ταινιών.
Ο Αλέξανδρος Τσοποτός είναι υποψήφιος διδάκτωρ Κινηματογράφου, Τηλεόρασης και Πολυμέσων, στο Πανεπιστήμιο Paris 1 Panthéon-Sorbonne. Έχει γράψει κείμενα για τον αμερικανικό και ελληνικό κινηματογράφο και είναι υπεύθυνος για τα λήμματα του Ελληνικού και Βουλγαρικού κινηματογράφου, στο υπό έκδοση λεξικό Larousse du Cinéma Mondial 2011.

RodosEvents.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *