ροή ειδήσεων

Κουνελάκια: Δεν είναι μόνο για το Πάσχα !

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χαριτωμένα κουνελάκια εμφανίζονται στα κλουβιά των pet shops προς πώληση, αφού γίνονται συχνά δώρο σε παιδάκια. Οι γονείς θεωρούν λανθασμένα...
ότι δεν χρειάζονται πολύ φροντίδα και τελικά καταλήγουν ανεπιθύμητα. Παρότι τα κουνελάκια δεν χρειάζονται βόλτα όπως ο σκύλος, χρειάζονται καθημερινή φροντίδα και αρκετό χρόνο για την καθαριότητα του κλουβιού τους.

Ένα κουνελάκι δεν είναι μόνο για το Πάσχα αλλά για πολλά χρόνια. Ενημερωθείτε πριν πάρετε ένα κουνελάκι και μην αγοράζετε ζώα για δώρο, σε οικογένειες που δεν είναι έτοιμες να αποκτήσουν κατοικίδιο.

Τα κουνελάκια είναι γενικά ήσυχα ζώα και μπορούν να εκπαιδευτούν να φοράνε λουράκι και σαμαράκι όμως δεν μπορείτε να τα πάρετε βόλτα ή να τα παίρνετε μαζί σας. Αγχώνονται πάρα πολύ και στρεσάρονται σε περιβάλλον που δεν γνωρίζουν.

Τα κουνέλια ζουν περίπου 10 χρόνια και θυμηθείτε ότι ''κουνελάκια'' είναι μόνο για 6 μήνες. Μετά μεγαλώνουν και γίνονται κανονικοί λαγοί...ενώ τα μίνι κουνελάκια πολλές φορές είναι ένα μεγάλο ψέμμα των πετ σοπ που θέλουν να πουλήσουν ό,τι ακριβώς έχει ζήτηση. Αν και υπάρχουν μικροκαμωμένες ράτσες κουνελιών, σπάνια μπορείτε να πιστοποιήσετε ότι το κουνελάκι θα παραμείνει μικρό και δεν γίνει λαγός 5 κιλών! Κι αυτό γιατί στα πετ σοπ τα κουνελάκια ζευγαρώνουν όσο ζουν στα κλουβιά πριν πωληθούν με αποτέλεσμα να γίνονται μίξεις μικρόσωμων και μεγαλόσωμων αφού κανείς δεν τα ελέγχει, ούτε γίνεται...επιλεκτική εκτροφή.

Παρότι έχουν μαλακή γούνα και όλοι θέλουν να τα χαϊδέψουν, ταράζονται όταν τα σηκώνετε ψηλά, για αγκαλιά. Έτσι, στα παιδιά που αρέσει να παίρνουν αγκαλιά ένα ζώο, ίσως τα γρατζουνίσουν κατά λάθος με τα νύχια των ποδιών τους στην προσπάθεια τους να ξανα κατέβουν στο έδαφος. Οι μητέρες κουνέλες δεν σηκώνουν τα μωρά τους, αφού είναι ζώα που ζουν χαμηλά στο έδαφος και έτσι τα κουνελάκια δεν έχουν αίσθηση του ύψους με αποτέλεσμα να φοβούνται όταν τα σηκώνει κάποιος ψηλά, κάνοντας ένα χαρακτηριστικό κλώτσημα.

Τα κουνελάκια μπορεί να είναι μικρά αλλά χρειάζονται κτηνιατρική φροντίδα, στείρωση, θεραπεία για τριχόμπαλες και άλλες ασθένειες και κοπή νυχιών από επαγγελματίες. Αυτά σημαίνουν έξοδα, όπως κάθε άλλο ζώο.

Παρότι όλοι νομίζουν λανθασμένα ότι τα κουνέλια ζουν σε κλουβιά, κανένα κουνέλι δεν είναι χαρούμενο μέσα σε κλουβί, όσο μεγάλο και αν είναι! Χρειάζονται καθημερινή άσκηση (δηλαδή να τρέχουν ελεύθερα μέσα στο σπίτι) ενώ παράλληλα μασάνε καλώδια και χαλιά αν δεν ασχοληθείτε μαζί τους! Χρειάζονται ειδικό γρασίδι και παιχνίδια και μεγάλο ευρύχωρο κλουβί για τις ώρες που λείπετε.

Χρειάζονται καθημερινό βούρτσισμα και παρότι υπάρχει ειδικό άχυρο ή άμμος για την ανάγκη τους, που τοποθετείται μέσα στο κλουβί, πάντα μυρίζει έντονα και χρειάζεται καθημερινός καθαρισμός του κλουβιού τους. Αυτός είναι και ο συχνότερος λόγος που τα κουνέλια γίνονται ανεπιθύμητα αφού οι γονείς που έχουν πολλές υποχρεώσεις δεν είναι πάντα σε θέση να καθαρίζουν το ζώο ενώ τα παιδιά γρήγορα ξεχνάνε τις υποχρεώσεις τους συν το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση αν είναι μικρά να καθαρίσουν σωστά και να απολυμάνουν το κλουβί.

Τα κουνέλια είναι ευαίσθητα και δεν τους αρέσει η ζέστη και ο ήλιος. Χρειάζονται δροσερές θερμοκρασίες. Επίσης, δεν μιλάνε, δεν κάνουν ήχους όπως ο σκύλος ή η γάτα και δεν μπορούν να σας πουν τι χρειάζονται. Θα πρέπει να καταλαβαίνετε τι χρειάζονται.

Τα κουνελάκια είναι πολύ γλυκά ζώα, είναι χαριτωμένα και έξυπνα και δένονται με τον ιδιοκτήτη τους και δεν ενοχλούν.

Αν λοιπόν αποφασίσετε να πάρετε ένα κουνελάκι,ενημερωθείτε για τη φροντίδα, τις τροφές και την περιποίηση που χρειάζεται, από βιβλία και από το διαδίκτυο, καθώς υπάρχουν ιδιαίτερα περίπλοκες ασθένειες που μπορεί να πάθουν αν παραμεληθούν. Για παράδειγμα, τα δόντια τους μπορεί να μακρύνουν πολύ και να μην μπορούν μετά να φάνε!

Τα κουνελάκια χρειάζονται δέσμευση για μια ζωή απ όποιον τα αποκτά.

Αλλιώς μην αγοράζετε ζωντανά..πάρτε σοκολατένια και χαρείτε τα μόνο για το Πάσχα!!!


Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/4/11 16:15

    Υπάρχει πάντα και η κατσαρόλα σε ετοιμότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/4/11 17:05

    για να σε βουτήξουν μέσα.......καράβολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/4/11 17:12

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Κόβουμε από τη προηγούμενη μέρα το λαγό σε μερίδες και
    το αφήνουμε να μαριναριστεί για 12 ώρες σε μια μαρινάτα
    από κρασί,ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδο,μαϊντανό,φύλλο
    δάφνης,θυμάρι,γαρίφαλο και πιπέρι.
    Την επόμενη μέρα,στραγγίζουμε το λαγό και σε μια κατσαρόλα
    το κοκκινίζουμε με τη φυτίνη.
    Προσθέτουμε το αλεύρι,το ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα τη μαρινάτα
    μαζί με 1 ποτήρι νερό και αλάτι.
    Αφήνουμε το λαγό να σιγοβράσει για 3 ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/4/11 17:15

    Πλύντε καλά τον λαγό και ξεπλύνετε τον με ξίδι. Κόωτε τον σε μερίδες. Ετοιμάστε τη μαρινάτα και βάλτε τα κομμάτια του λαγού μέσα σ'αυτή. Αφήστε τα στη μαρινάτα, στο ψυγείο 2 έως 6 ημέρες. Για να καθαρίστε ευκολότερα τα κρεμμυδάκια, βουτήξτε τα σε νερό που βράζει και αφήστε τα να σταθούν περίπου 30 λεπτά. Σοτάρετέ τα λίγα λίγα στο λάδι και στραγγίστε τα. Στο ίδιο λάδι σοτάρετε τα κομμάτια του λαγού, αφού τα βγάλετε από τη μαρινάτα και τα στραγγίσετε. Περάστε τη μαρινάτα από σουρωτήρι και ρίξτε την στην κατσαρόλα με τον λαγό. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι και τη ντομάτα. Σκεπάστε και βράστε τον λαγό για 15 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίστε το βράσιμο, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα. Εάν τα κρεμμυδάκια μαλακώσουν πριν δέσει η σάλτσα, στραγγίστε τη σε μια κατσαρόλα και συμπυκνώστε την. Όταν δέσει, ρίξτε την στην κατσαρόλα με το στιφάδο. Βάλτε τα κομμάτια του λαγού στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας και αραδιάστε τριγύρω τα κρεμμυδάκια. Σερβίρετε το στιφάδο ζεστό. Όσο περισσέψει, φυλάξτε το στο ψυγείο. Τη δεύτερη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμη.

    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/4/11 17:22

    Βάζουμε τους καραβόλους σε ένα σουρωτήρι , ρίχνουμε μέσα μπόλικο αλεύρι και τους σκεπάζουμε καλά για να μην μας φύγουν . Τους αφήνουμε έτσι για 5-6 ημέρες και στη συνέχεια τους πλένουμε πολλές φορές για να καθαρίσουν και να φύγει όλο τους το σάλιο .

    Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη : μόνο έτσι θα αποβάλουν ότι έχουν φάει και δεν θα είναι βλαβεροί . Τους αφήνουμε έτσι για 5-6 ημέρες και στη συνέχεια τους ρίχνουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει (έτσι δεν θα προλάβουν να ξαναμπούν στο κέλυφος τους ) και τους βράζουμε για 5 λεπτά . Μόλις βράσουν τους σουρώνουμε , κόβουμε με ένα μαχαίρι την πίσω τους άκρη, ξεπλένουμε καλά για να φύγουν τα τυχόν σπασμένα κομμάτια απ' το κέλυφος και τους αφήνουμε να κρυώσουν . Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό, αλάτι και τα κρεμμύδια και τα βράσουν ώσπου να μαραθούν . Προσθέτουμε το λάδι, τη ντομάτα, το πιπέρι, τη δάφνη το κύμινο και τέλος τους καραβόλους και αφήνουμε να βράσουν ώσπου να πιούν το ζουμί τους και να μείνουν μόνο με το λάδι τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/4/11 18:34

    Φωτογραφία από του PLAY BOY
    Οι συνταγές ακλουθούν τις γνώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/4/11 19:05

    ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΠΟΥ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΤΑ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΩΣΤΑ ΖΟΥΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΥΦΕΡΑ ΖΩΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΑΚΟΥΝΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΚΟΥΝΕΛΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.ΕΝΑ ΚΟΥΝΕΛΙ ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΙΚΟ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΟΝ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ .ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 18΄¨24 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ.ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/4/11 19:19

    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΑ ΖΩΑ.ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ.ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΖΩΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/4/11 19:25

    Το Σάββατο το βράδυ θα φάτε μαγειρίτσα και την Κυριακή αρνάκια, να το κάνετε με συναίσθημα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/4/11 19:25

    Το κουνέλι είναι πολύ ωραίος μεζές. Τηγανητό, στιφάδο, όποιος το βαριέται το σφάζει και το τρώει. Όπως τρώτε και το κατσίκι το κοτόπουλο το γουρουνάκι το μοσχάρι κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος21/4/11 19:27

    της μαμας σου νουμερο ε νουμερο που θα μας πεις κωλοτσαμπικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/4/11 19:28

    κανουν ενα στυφαδο τα κουνελακια.....δεν σας λεω τιποτα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος21/4/11 19:31

    Και νούμεερο είναι και ψευτοφιλόζωη αδελφή. Λουλού ε λουλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος21/4/11 19:42

    Έχουν να ρίξουν κάτι μασες στο ξενοδοχείο οι Άγγλοι, δεν θα προλαβαίνουμε πάλι, εντάξει μετά θα πίνουν για να ξεχάσουν πόσο φιλόζωοι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος21/4/11 19:45

    Και ο ΓΑΠ, τρυφερός είναι, δεν τον παίρνετε από δω στην Αμερική να ησυχάσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος21/4/11 20:12

    ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΟΣΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ Η ΡΟΔΟΣ ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΚΡΕΑΣ ΚΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΩ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΟΥΤΕ ΑΡΝΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΑΠΑΝΤΩ ΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΤΕ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΕΡΟΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος21/4/11 20:45

    Με την κριση που ερχεται οχι κουνελια δεν θα εχετε να φατε στην κατσαρολα που λετε αλλα ουτε ΣΚΑΤΑ!! κακομοιροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος21/4/11 20:53

    Κάτσε να σφίξουν οι πείνες, και ούτε γάτα δεν θα μείνει στο δρόμο. Όπως στην κατοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος21/4/11 21:12

    Δεν νομίζω, στην ανάγκη και κανένας αλβανος κρασάτος καλός θα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος21/4/11 21:17

    δεν τρωγονται οι κωλοαλβανοι ρε φιλε....μονο για να τους γαμας στην δουλεια (οικοδομες) ειναι!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος21/4/11 21:41

    Η συνταγή πιο πάνω για τους καραβόλους είναι ότι πρέπει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος21/4/11 22:03

    Για τους αλβανους(δεν ειμαι αλβανος)που τους βριζουν δεν διαγραφεις το μηνυμα ενω για τους ροδιτες το διαγραψες ρατσιστικη σελιδα παραπονων.Δεν ντρεπεστε lεω εγω.Μου θελετε καιblogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος21/4/11 22:59

    ton kalitero tropo na fas kounelaki ine sta karvouna meta apo 2 meres se marinada apo moustrarda kai kokino krasi imiglyko.....lioni sto stoma to atimo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος21/4/11 23:54

    Ειμαι το κουνελακι σου Παρε τωρα...090696969

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος22/4/11 00:03

    έχω δουλέψει εποχιακά στα Δωδεκάνησα...

    Τουρισμός..ανάλογος του στυλ :"Greek BAR-Tavern-Souvlaki-BEER-Breakfast-Mousaka-Karaoke-TV-AC-Daily Excursions to Bodrum"...Mpate skyloi aleste...

    Τα βράδια??!!..ας μη το συζητάμε...Το Τμήμα της περιοχής δεν προλάβαινε...Τέτοιου επιπέδου τουρισμό.

    Όταν το ανέφερα αυτό σε έναν μορφωμένο νέο καταστηματάρχη (χειμώνα Αθηναίος-καλοκαίρι νησιώτης)...μου απάντησε ότι "το βλέπει" αλλά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά...Του απάντησα ότι αυτή η άθλια "τουριστική σαιζόν", που επικρατούσε ,θα οδηγήσει σε ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

    Μετά!?!?
    Μετά ακολούθησε το.. "Φαληράκι" (..σπουδαίαίαίο θέρετρο..)Και η ΔΙΕΘΝΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑ με όσα συνέβαιναν και πιθανώς συνεχίζουν να συμβαίνουν εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος22/4/11 00:06

    22/4/11 00:03..Καλο λαμογιο φαινεσαι κι εσυ λουγκρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος22/4/11 00:08

    Κύριε 20:12. Χωρίς πλάκα. Η αναλογία χορτοφάγων και κρεατοφάγων είναι 1 χορτοφάγος 500 κρεατοφάγοι. 1ον το να μην τρώς εσύ κρέας είναι πρόβλημά σου. Απλά δεν σου αρέσει το κρέας. 2ον: Πάρτο λογικά. Εάν όλοι τρώγανε χόρτο. δεν θα έφτανε η παραγωγή να συντηρήσει τα δισεκατομύρια, κόσμου. 3ον Φαίνεται ότι και οι τουρίστες για τους οποίους μιλάς είναι και αυτοί πίσω στη νοοτροπία γιατί έρχονται και τρώνε πίτα γύρο, σουβλάκια και γλύφουν και τα δάχτυλά τους. Λένε και good good. Είμαστε και μείς ζώα όρθια. Πολλά από τα ζώα στον πλανήτη μας τρέφονται με άλλα ζώα. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς. Αυτή είναι η φύση μας, έτσι μας έπλασε ο θεός. Τα περί ψυχούλας και συναισθημάτων είναι επινοήματα των pet shop που τα εκμεταλεύονται για να βγάλουν χρήμα. Και ποιός σου είπε ότι έχουν δικαίωμα να πουλάνε αυτές τις ψυχούλες για να θυσαυρίσουνε. Για ωριμάστε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος22/4/11 00:09

    "ΡΟΔΟΣ 2011"...................

    http://parapona-rodou.blogspot.com/2011/04/blog-post_5685.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος22/4/11 00:16

    00:08

    τα ίδια λέμε

    το επίπεδο του τουρισμού είναι να τρώνε πίταγύρο και να κραυγάζουν GOOD GOOD

    Greek-African Tourism 2011 :
    Μάο-Μάο (κρεατοφάγοι"500 προς 0"),περιδρομιάζουν ύαινα φωνάζοντας προς το μάγο της φυλής :ΟΥΓΚΑ-ΟΥΓΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος22/4/11 00:31

    Σε κανένα εστιατόριο δεν έχω δει πάντως ένα τραπέζι που να μήν τρώει κρέας. Όσο για το επίπεδο έχω δει και μορφωμένους ανθρώπους. Γιατρούς δικηγόρους, ανθρώποι των γραμμάτων και τις τέχνης, ηθοποιοί, συγγραφείς, πολιτικοί ποιοί είναι τελικά αυτοί οι μορφωμένοι ανθρώποι που σέβονται τα ζώα και τρώνε ραδίκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος22/4/11 00:36

    Εγω προσωπικα τρωω και χορτα και κρεας και τα δυο μου αρεσουν εξισου!! Τι θα πει δηλαδη αυτο οταν τρωω χορτα ειμαι μορφομενος και οταν τρωω κρεας ειμαι τουβλο? Δηλαδη η μορφοση του καθενος φαινεται απο το φαγητο!! Ρε δεν πατε να δειτε αν ερχομαι! ολο μαλακιες ειστε νουμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος22/4/11 00:37

    ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑΤΕ ΚΙ'ΕΡΧΕΤΑΙ !!!!!!!!!!


    http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2011/04/blog-post_9719.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος22/4/11 00:44

    Η αφίσα πάντως δεν δείχνει λαγούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος22/4/11 00:45

    ΟΥΓΚ-ΟΥΓΚ

    ΜΑΜ-ΜΑΜ

    AFRICAN Tourimsm=Masabouka

    (Αν ήταν μορφωμένοι θα ξημεροβραδιάζονταν σε μουσεία-αρχαιολογικούς χώρους-Πολιτιστικά δρώμενα-Οικοτουρισμό-Θαλάσσια περιήγηση-Ιστορικές διαδρομές με ενδιαφέρον κοκ)

    Με τον Άγγλο των 200Ε (all inclusive για μια βδομάδα) θα συνεχίσουν να βρωμάνε μπυρίλα τα σκουπίδια και κατρουλιά οι δρόμοι μέρα-νύχτα...

    Χώρια όλα τα "άλλα κόλπα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος22/4/11 00:47

    00.44 ....τότε δες αυτό !!!!

    http://parapona-rodou.blogspot.com/2011/04/blog-post_5685.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος22/4/11 00:56

    Σκυλί δείχνει δεν είναι λαγός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος22/4/11 01:02

    Συστατικά

    1 κουνέλι
    ελαιόλαδο
    2 σκ.σκόρδο
    4 κ.σ. μουστάρδα
    3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
    2 κ.σ. μέλι
    1 κ.σ. ρίγανη
    Αλάτι, πιπέρι
    1 ποτήρι νερού κρασί λευκό
    νερό


    Χωρίζουμε το κουνελάκι σε μικρές μερίδες.
    Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρά το κουνελακι.
    Ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να δώσει το άρωμα του (προσοχή να μην καεί ).
    Προσθέτουμε τη μουστάρδα τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το βαλσάμικο και το μέλι αφου τα έχουμε ανακατέψει πρώτα όλα μαζί.
    Σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να ψηθεί το φαγητό μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος22/4/11 01:05

    Δεν δείχνει ΟΥΤΕ ΣΚΥΛΙ ΟΥΤΕ ΛΑΓΟ !

    Δείχνει τι θα πάθει ο greek-african "τουρισμός" !!!

    Αφού οι επαγγελματίες και οι γενικά οι κάτοικοι δεν βλέπουν ότι πολιτσιμένοι (δυνάμει) τουρίστες απαιτούν να περάσει ο "ταβερνομπαρομπυροπιτόγυρος" στον 21ο αιώνα τότε θα έχεις αυτά τα φαινόμενα στο Ιντερνετ και στα ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ...
    Οπότε? Οι αφίξεις θα είναι αυτής της ...γνωστής ποιότηtος που έχουν συνηθίσει όλοι όσοι ξέρουν τί γ΄ίνεται στα Greek Islands...Με ανάλογες αλυσιδωτές επιδράσεις σε όλη την οικονομία του νησιού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος22/4/11 01:12

    ti krasi na valw gia to stifado??? kokkino gluko i ksiro????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος22/4/11 01:19

    Μια ονειρεμένη ιταλική συνταγή για κουνέλι που θα αγαπήσει όποιος τη δοκιμάσει.

    Συστατικά

    1 κουνέλι σε κομμάτια
    4-5 μεγάλα κρεμμύδια
    2 σκελίδες σκόρδο
    1 ποτήρι λευκό κρασί
    2 κοτσανάκια δεντρολίβανο
    3-4 φύλλα φασκόμηλο
    2 κοτσανάκια μαϊντανό
    ανάμεικτο ζωμό κότας και βοδινού
    πιπέρι


    Οδηγίες

    Πλένουμε το κουνέλι μας και το στραγγίζουμε καλά. Ψιλοκόβουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το κρεμμύδι (καλύτερα με μαχαίρι και όχι στο μπλέντερ) και ψιλοκόβουμε και το σκόρδο.
    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε λάδι και το κουνέλι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα αρώματά μας εκτός από τον μαϊντανό, πιπερώνουμε και βάζουμε ένα ποτήρι ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σιγά-σιγά για αρκετή ώρα.
    Περίπου 5-10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας (όσο έχει ακόμα νερό), προσθέτουμε και τα κοτσανάκια μαϊντανό. Ξανασκεπάζουμε και τελειώνουμε το μαγείρεμα. Καλή σας όρεξη!

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Ζωμό βάζουμε λίγο και κάθε φορά που τον "πίνει" προσθέτουμε άλλο λίγο. Μπορείτε όμως να βάλετε και από την αρχή την ανάλογη ποσότητα ζωμού που θα χρειαστεί το φαγητό. Ελέγξτε από αλάτι και προσθέστε αν χρειαστεί (ανάλογα με τα προσωπικά σας γούστα), αν και καλό θα ήταν να μην το παρακάνετε. Τα αρωματικά (δεντρολίβανο και φασκόμηλο) καλό είναι να τα βάλετε σε μεταλλικό σουρωτηράκι που χρησιμοποιείται και για το τσάι. Έτσι το φαγητό μας θα πάρει τη γεύση δίχως να γεμίσει φυλλαράκια δεντρολίβανου.

    Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές, σαλάτα ή ακόμα και με πολέντα (polenta). Εγώ τη βρίσκω στο Βερόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος22/4/11 01:29

    Ολοι το παιζεται μαγκες πισω απο ενα πληκτρολογιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος22/4/11 08:03

    Δευτερα Τεταρτη και Παρασκευη ..Στο τραπεζι μου εχω μονο χορτα..Αρα εκεινες τις μερες ειμαι μορφωμενος! Και Τριτη Πεμπτη Σαββατο και Κυριακη Εχω κρεας αρα εκεινες τις μερες ειμαι Αμορφωτος!! Αλλα 7 μερες την εβδομαδα ολοι εσεις που λετε... "Πες μου τι τρως να σου πω ποιος εισαι" Ειστε μεγαλοι Καραγκιοζηδες!!! Η Μαλακια σας εχει βαρεσει κατακουτελα Ζωα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος22/4/11 09:54

    masabouka greek tavern
    tourismo africano Mao-Mao Good-Good mouzaka
    ftoxobine tourist all inclusive
    beer katroulia bodrum
    international livanezo pitogyro

    Προσεχώς
    "Πέρα από την Αφρική" ...μην το χάσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος22/4/11 10:07

    22/4/11 09:54 Εσυ να τρως χορτα οπως οι κατσικες και τα βοδια!! Και ασε εμας να τρωμε το ωραιο το μοσχαρακι που εφαγε φρεσκο "χορταρακι"...
    Αλλα η ουσια ειναι μια..παραμενεις ΜΑΛΑΚΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος22/4/11 10:23

    ουγκ ουγκ
    africano faei KREAAAS...

    Africano faei mosxaraki me ormones,antiviotika,lipos,.
    Africano kanei plousio kardioxeirourgo!
    Kanei plousio emporo farmaka.
    Kanei plousio ergostasiarxi zootrofi.
    Zootrofi ageladas apo psaria,kreas allou zoou etc
    Agelada arrosti (Creutzfeldt-Jakob).
    Osoi africano efagan,trelathikan (opos agelada).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος22/4/11 11:19

    22/4/11 10:23 ougk karagkiozakos ougk ougk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος22/4/11 12:17

    "Μπαλονάκια" ,bypass, στεντ ,βηματοδότες ,έχει το μενού του καρδιολόγου..Του καλύτερου "φίλου" της μπριζόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος22/4/11 12:33

    Ντομάτες αγγούρια, πιπεριές μελιτζάνες πατάτες, μαρούλια λάχανα ουγκ ουγκ όλα από θερμοκήπιο με ορμόνες φυτοφάρμακα ψεκάσματα ουγκ ουγκ, γι αυτό εγώ δεν τρώω τίποτα απ' αυτά, ούτε κρέας. Τρέφομαι με κατσαρίδες, σκουλίκια φίδι φιλέτο, πότε πότε παίρνω και κανένα χαπάκι του αστρονύτη έτσι για αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος22/4/11 12:47

    ΚΑΙ ΟΧΟ ΜΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμος22/4/11 13:11

    12.33
    μην τρελαίνεσαι ...φύτεψε δικά σου λαχανικά

    Αν δεν μπορείς,αγόρασε οργανικής καλλιέργειας (βιολογικά τα λένε).

    Σώνει και καλά θες να τρως δηλητηριασμένα???

    Τί είναι αυτό το πράγμα???

    και γαλακτοκομικά βιολογικά υπάρχουν και προϊόντα κρέατος από ζώα που ζουν φυσιολογικά υπάρχουν

    και αυγά και φρούτα και αλεύρι και τόσες άλλες τροφές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμος22/4/11 13:20

    Έχουν ραδιενέργεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμος22/4/11 13:37

    Τώρα με το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιου θα συνηθίσει ο κόσμος τη ραδιενέργεια...

    Όπως συνήθισε τα φυτοφάρμακα ,τα λιπάσματα ,τα ιχθυάλευρα και κρεατάλευρα(ως ζωοτροφές!),τις ορμόνες,τα αντιβιοτικά,το DDT κλπ

    Συνήθισε σε σημείο που αν δεν του δώσεις να φάει δηλητηριασμένη τροφή (κυρίως κρέας), να παραξενεύεται κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος22/4/11 14:17

    Παω να παρω πα'ι'δακια!! καφαλακι και λουκανικα χωριατικα!! οσο για σενα οικολογε σε γραφω στα @@ μου ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ανώνυμος22/4/11 14:21

    Καθυστερημενοι κρεατοφαγοι ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΠΤΩΜΑΤΑ !! ο Αινσταιν ηταν χορτοφαγοσ .να φατε οσπρια ρυζι μακαρονια ΠΑΤΑΤΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΓΗ πρεπει να τρωτε τα ζωακια?θα πεσει και ο σκεμπεσ και τα προγουλια σασ ΚΑΙ Η ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμος22/4/11 14:28

    VEGAN η πληρη χορτοφαγια ειναι υγεια και ιδεολογια¨αγαπηστε τα ζωα αν δειτε ποσο υποφερουν στα σφαγεια και τι αθλιεσ συνθηκεσ επικρατουν θα σιχαθητε το κρεασ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανώνυμος22/4/11 19:01

    Χωρίς ζώα θα πεινάσετε γιατί δεν νομίζω να βγείτε από τις τσιμεντένιες πόλεις που ζείτε η από τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών για να καλιεργήσετε. Δεν ξέρρετε καν αυτή τη δουλειά. Όλα φίλοι μου είναι μια αλυσίδα. Τι να την κάνεις την αγελάδα το κατσίκι το γουρούνι και το αρνί άν δεν το φας. Μήπως θα το έχεις στο σπίτι σου όπως ο σκύλος και η γάτα? Άντε γιατί δεν παίρνεις κι εσύ μιά κατσίκα να της βάλεις και λουράκι να την εκπαιδεύσεις. Είναι τόσο χαριτωμένη μια κατσικούλα. Επομένως δεν χρειάζονται κτηνοτρόφοι Τι να τα κάνουν οι κτηνοτρόφοι, να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.
    Άρα κάποια στιγμή όλα αυτά τα είδη θα είναι είδος προς εξαφάνιση αφού δεν υπάρχει συμφέρον. Άν σου βαστάει πάρε μια αγελάδα σπίτι σου και βάλτης και λουρί. Γιατί ρε φιλόζωοι δεν παίρνετε γουρουνάκια στο σπίτι σας είναι τόσο χαριτωμένα. Μπεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος22/4/11 19:08

    Ρε χορτοφάγοι για συνέλθετε έχει δίκιο ο άνθρωπος. Εσείς όπως το πάτε θα αφανίσετε όλο το πράσινο από τον πλανήτη. Θα σωθεί το οξυγόνο από τον πλανήτη με τόσο χόρτο που καταναλώνετε. Ρε πάτε καλά, για συνέλθετε λίγο. Ένας πόλεμος θα σας αλάξει τα μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανώνυμος23/4/11 11:50

    ΑΝ ΓΙΝΕΙΜ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ ΘΑ ΤΡΩΝΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ! ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΡΩΝΕ ΚΑΡΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ανώνυμος23/4/11 22:05

    το επίπεδο των συνηθισμένων τύπων ,εκεί κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *