ροή ειδήσεων

Πως προκλήθηκε η έκρηξη με τους δύο νεκρούς στο Μανδρικό

Η τραγωδία, με τους δύο νεκρούς στη Ρόδο, βύθισε στο πένθος το χωριό Μανδρικό όπου διέμεναν και τα δύο θύματα...

Πρόκειται για έναν 30χρονο χειριστή βαρέων μηχανημάτων σε λατομείο, πατέρας δύο παιδιών και έναν 39χρονο αγρότη και αυτός πατέρας δύο παιδιών, οι οποίοι -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έφθασαν επιτόπου- βρήκαν ακαριαίο θάνατο.
Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 7 παρά 20 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στην οικοδομή (αποθήκη) του 39χρονου, όπου τον επισκέφθηκε ο 30χρονος για να ετοιμάσουν τους δυναμίτες που θα έριχναν το βράδυ της Ανάστασης.

Το ερώτημα είναι πως έγινε η έκρηξη και μάλιστα σε κλειστό χώρο; Άναψαν φωτιά για να προκληθεί;

Η τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ προχώρησε σε ρεπορτάζ γι το θέμα και απευθύνθηκε σε άτομα που γνωρίζουν και ασχολούνται με το αντικείμενο.
Οι απόψεις συγκλίνουν στο ότι, από μόνο του το υλικό του δυναμίτη δεν εκρήγνυται ακόμη και αν του βάλεις φωτιά. Αυτό που θα συμβεί στην περίπτωση αυτή είναι να ανάψει φωτιά ο δυναμίτης χωρίς να εκραγεί.
Είναι βέβαιον, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ότι το κακό της έκρηξης έχει να κάνει με το καψύλλιο (καψούλι).

Η διαδικασία είναι, προσαρμογή του φυτιλιού στο καψύλλιο και εισδοχή του καψυλλίου στο υλικό δυναμίτιδας. Για να εκραγεί ο δυναμίτης θα πρέπει να δοθεί φωτιά στο φυτίλι που προκαλεί μικρή έκρηξη στο καψύλλιο και ακολουθεί η μεγάλη έκρηξη του δυναμίτη.

Στο ερώτημα αν μπορεί να προκληθεί έκρηξη χωρίς να βάλει κανείς φωτιά στο φυτίλι, η απάντηση ήταν καταφατική, από έμπειρο δυναμιτιστή. «Άμα ζορίσεις το καψούλι μπορεί να κρεπάρει», είπε χαρακτηριστικά.

Εδώ πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό η αιτία της ισχυρής έκρηξης, μέσα σε ένα δωμάτιο που, ως φαίνεται, ετοίμαζαν τους δυναμίτες για την τελική τους μορφή που θα έριχναν το βράδυ της Ανάστασης.

Να σημειωθεί ότι καψύλλια, αλλά και υλικό δυναμίτιδας και φυτίλια, διαθέτουν και τα λατομεία για τις δραστηριότητές τους και σε λατομείο αναφέρουν πληροφορίες ότι εργαζόταν ο άτυχος 30χρονος.

Η ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

tromaktiko.net

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/4/11 21:54

    OI YPEY8YNOI TON LATOMEION NA EINAI AYSTHROI STON ELEGXO YPALLHLON KATA THN EISODO/EKSODO TOYS APO TON XORO ERGASIAS.PROFANOS KLEPSANE FYTILIA KAI ALLA GIA NA TA XRHSHMOPOIHSOYN THN ANASTASH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/4/11 23:11

    Ta Klepsane sigoura ? Distichos ochi ta chesrane giati ton Theofanion tou 2011 stin Kamiros Skala riksane peripou 30 Ekriksis kai o makaritis doulewe sto Nikos AE stin embona Petheros tou torinou antidimarxou tis Rodou Tsoukalas, na analawoune tis effines tous giati gia KLOPEI den iparxi periptosi, kai aftoi einai ipefthinini gia tin Tragodia , gia ton Xamo ton palikarion kai minane Orfana ta pedia tous. Krimas alla ftaine kai aftoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/4/11 07:51

    να και ο βλαμμενος ο 23.11,που εχει αποψη επι παντος επιστητου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/4/11 08:25

    Δεν είμαστε αρμόδιοι να κάνουμε τον δικηγόρο του διαβόλου... Αρμόδιοι είναι οι αστυνομικές αρχές, όπου επιτέλους πρέπει να καταστείλουν τα φαινόμενα αυτά κάθε Ανάσταση! Τρέμει η ψυχή σου μην σκάσει τίποτα πάνω σου! Του χρόνου καλό είναι να υπάρχει αστυνομική δύναμη σε εκκλησίες με βεβαρημένο παρελθόν και όποιος ρίχνει πυροτεχνήματα, κροτίδες και βαρελότα να συλλαμβάνεται με την αυτόφωρη διαδικασία!

    ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/4/11 20:33

    Ο 23:11 αντιπολίτευση στην δημοτική αρχή κάνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/4/11 20:26

    Να συμφωνησω με τον 25/4 08:25.
    Δεν ειναι δυνατον, να ριχνουν οτιδηποτε κοντα στον κοσμο. Φετος απο την καπνα των κροτιδων, εκκλησιαζωμενοι ειχαν αναπνευστηκα προβληματα.
    Τα ανεγκεφαλα παιδακια καποιων, ριχνουν κροτιδες πανω στον κοσμο. Δικαιολογουμε την βλακεια σε ολο της το μεγαλειο με το εθιμο.
    Να σημειωσω οτι το σχολιο μου, δεν εχει να κανει με τους 2 ατυχους που εχασαν την ζωη τους. Ειμαι σιγουρος οτι αν προλαβαιναν να τα φερουν σε εκρηξη, θα το εκαναν μακρια απο τον κοσμο.
    Ας υπαρξει επιτελους μια αστυνομευση, που να εξασφαλιζει τουλαχιστον μια καποια αποσταση των καθε λογης κροτιδων και βεγγαλικων απο τον κοσμο.
    Γνωριζω ανθρωπους που δεν πανε πια εκκλησια την Ανασταση, φοβουμενοι για την σωματικη ακεραιοτητα των ιδιων και των παιδιων τους.
    Κι εγω την επομενη φορα, θα παω σε μοναστηρι, οπου ακους καμπανες, και δεν κινδυνευεις την ωρα του Χριστος Ανεστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *