ροή ειδήσεων

Χωριό ανέθεσε την ασφάλεια σε ιδιώτες...

Σε εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας έχουν καταφύγει εδώ και δύο μήνες περίπου οι κάτοικοι του χωριού...

Κυρτώνη, το οποίο ανήκει στον Δήμο Αταλάντης στη Φθιώτιδα. Οι κάτοικοι προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια για να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα, καθώς, όπως τονίζουν, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν για την προστασία τους.
Το ημιορεινό χωριό Κυρτώνη, με τους 400 κατοίκους, είχε πέσει θύμα πολλών κλοπών και διαρρήξεων. Οπως εκτιμούν οι κάτοικοί του, επειδή βρίσκεται κοντά στην Αττική και η περιοχή της Αταλάντης αποτελεί το πέρασμα από τη Βοιωτία στη Φθιώτιδα, τα χωριά του δήμου γίνονται στόχος μετακινούμενων κακοποιών.
Πριν από την καταφυγή στην ιδιωτική εταιρεία, οι κάτοικοι της Κυρτώνης είχαν οχυρώσει τα σπίτια τους με σιδεριές και αμπαρωμένες πόρτες. Η δολοφονία όμως του προέδρου του διπλανού χωριού και η αδυναμία του αστυνομικού τμήματος Αταλάντης να αστυνομεύσει την Κυρτώνη οδήγησε τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Κυρτώνης στη σύγκληση συνέλευσης των κατοίκων, όπου αποφασίστηκε η προσφυγή σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι.
Από τότε, κάθε βράδυ από τις 11 μ. μ. μέχρι τις 6 π. μ., περιπολεί στο χωριό ένα όχημα της εταιρείας με φάρο, διακριτικά και πλήρωμα δύο ένστολων ανδρών. Ταυτόχρονα, κάθε κάτοικος διαθέτει κι ένα τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας με την εταιρεία, σε περίπτωση που δει οτιδήποτε ύποπτο. Το κόστος για το χωριό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, καθώς κάθε οικία επιβαρύνεται με 21 ευρώ τον μήνα.
Βεβαίως, οι κάτοικοι εμφανίζονται ικανοποιημένοι, καθώς η μίσθωση εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας είχε ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Οι απόπειρες διαρρήξεων και άλλων κλοπών έχουν σταματήσει. Η πικρία, όμως, για το γεγονός ότι το δικαίωμα στην ασφάλεια δεν καλύπτεται από την πολιτεία παραμένει...


ΠΗΓΗ απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλια

  1. ΓΙΩΡΓΟΣ28/4/11 15:09

    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΗΤΕ ΓΙΑ ΦΥΛΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ...ΤΙΘΕΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ Η ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/4/11 15:57

    Ειστε με τα καλα σας ρε? αν φυλαγαμε το καθε κολοχωριο θα θελαμε και 3 εκ. αστυνομικους! Μα καλα τοσο βλακες πια ειστε? πια ειναι αυτη η Κυρτωνη? απο την μια φωναζετε να απολυθουν ολοι και απο την αλλη θελετε φυλαξη! κοπριτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/4/11 19:40

    ΠΑΛΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑς ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΑς ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ.ΑΛΛΑ ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ 400 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΔΗ ΦΥΛΑΞΗ.ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/4/11 20:54

    @15:57

    Δεν ειναι τιποτα. Καποια στιγμη θα μεγαλωσεις, και θα σου περασει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/4/11 21:05

    15,57 PERIMENE NA SE MAZEPSEI H KOPROFYLAKH GIATI MALLON ESY EISAI O KOPRITHS EDO MESA.SE ENA KRATOS H PROSTASIA TOY POLITH OPOY KAI AN BRISKETE EINAI KA8HKON MIAS POLITEIAS POY ANHKEI NA TON PROSTATEYEI.AFOY DEN MPOROYNE TOTE NA PARAITH8OYNE!TI 8A PEI PIO XORIO EINAI AYTO?DEN MAS EXOYN MINEI KAI POLLA XORIA.AYTA STHN ME8ORIO EINAI HDH EGKATELHMENA,ENO ALLA GEMIZOYN LIGO KOSMO SE GIORTES KAI KALOKAIRIA.EKEI KATANTHSAME.NA APOGYMNOSOYME THN ELLHNIKH YPAI8RO ME KOPRITES SAN KAI ESENA ALLA KAI KYBERNHSEIS ALHTON SAN KAI AYTH.NA ME 8YMH8HTE H ELLADA 8A PAEI STO EYROPAIKO DIKASTHRIO GIA AYTHN THN YPO8ESH POY EINAI POLY SOBARH.KATI ANALOGO GINETE KAI EDO ME TIS EKATONTADES DIARHKSEIS STHN KREMASTH.YPOYRGEIO PROSTASIAS TOY POLITH...ANYPARKTO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/4/11 21:45

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/4/11 05:31

    Ετσι οπως τα λετε...τελικα μου φαινεται οτι δευτερο σχολιο εχει απολυτο δικιο...Υπαρχουν χιλιαδες χωρια που το καθενα εχει σχεδον πανω απο 400 κατοικους υπαρχουν κομοπολεις υπαρχουν πολεις!! Οπως τα λετε ομως η Ελλαδα θα πρεπει να γεμισει Αστυνομικους!!
    Δεν νομιζω να σας αρεσει αυτο το θεαμα ε? Δηλαδη να ειναι περισσοτεροι οι Αστυνομικοι απο τους πολιτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/4/11 19:20

    ΕΣΥ 05,31 ΚΑΙ Ο 2ΟΣ ΖΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΕΤΕ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ:ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΦΕΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ.ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ Η ΟΧΙ;ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ.ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΔΩ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΜΕ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΕΖΟΝΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ Ο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ.ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΒΡΕΘΗΚΕ.ΑΚΟΜΑ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ!ΩΡΑΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ!ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΗΜΑΞΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΛΑΝΕΙ ΤΑ ΑΡ---ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.ΤΟΣΟ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΤΑ ΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος29/4/11 20:10

    19:20 ΓΙΑ ΧΑΣΙΚΛΑΚΙ ΣΕ ΚΟΒΩ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΡΑΚΟ.....ΟΛΟ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΝΙΑ ΕΙΣΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *