ροή ειδήσεων

Αύξηση για τον θαλάσσιο τουρισμό

Θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται για τη Ρόδο από τον τομέα της κρουαζιέρας καθώς σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα τα στοιχεία δείχνουν αύξηση....
των προσεγγίσεων.

Το σκηνικό διαφοροποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες όπως διαβεβαιώνει με δηλώσεις του στην εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ ο γνωστός τουριστικός πράκτορας Γιώργος Μιχαλάκης, εξαιτίας των γεγονότων στις αραβικές χώρες.

«Μέχρι και πριν από δέκα ημέρες, το κλίμα ήταν αρνητικό για τη Ρόδο. Όμως από τη Δευτέρα το σκηνικό άλλαξε εξαιτίας της άρνησης των τουριστών να επισκεφθούν λιμάνια αραβικών χωρών, λόγω των αναταραχών που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό. Ηδη η εταιρεία που εκπροσωπώ ανακοίνωσε 18 επιπλέον προσεγγίσεις στη Ρόδο» επισημαίνει ο κ. Γ. Μιχαλάκης χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα θετικό το γεγονός.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθούν επιπλέον προσεγγίσεις και από άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας καθώς παρατηρείται μια στροφή των τουριστών που επρόκειτο να επισκεφθούν αραβικές χώρες, προς την περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη, τη Ρόδο ως προορισμό την αγαπούν οι τουρίστες όχι όμως και οι εταιρείες κρουαζιερόπλοιων οι οποίες προτιμούν προορισμούς από τους οποίους μπορούν να αυξήσουν τις πηγές εσόδων τους πουλώντας εκδρομές στους πελάτες τους και το νησί μας δεν είναι ένας από αυτούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον μήνα Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί 35 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2010 οι προσεγγίσεις ήταν 30. Παράλληλα τον Μάρτιο ήρθαν στη Ρόδο με κρουαζιερόπλοια 19.252 επιβάτες σε σχέση με 11.802 τον Μάρτιο του 2010 καταγράφοντας αύξηση 42,44%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως καταγράφονται πολλά παράπονα από τους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων, για τις υψηλές χρεώσεις σε εστιατόρια και σε μπαρ γεγονός που δυσφημεί την περιοχή μας και δημιουργεί αρνητικά δεδομένα.
Δυστυχώς τα περιστατικά είναι πολλά καθώς αρκετοί εστιάτορες, που δεν περιορίζονται μόνο στην Παλιά Πόλη, προτιμούν το εύκολο κέρδος με αποτέλεσμα να καλούνται οι τουρίστες να πληρώσουν αστρονομικούς λογαριασμούς και να φεύγουν απογοητευμένοι από τη Ρόδο.

Οι καταγγελίες των τουριστών παρουσιάζουν αύξηση τα τελευταία χρόνια γεγονός που θα πρέπει όπως λένε οι παράγοντες της αγοράς, να προβληματίσει τους καταστηματάρχες, ώστε να απομονώσουν οι ίδιοι τους συναδέλφους τους που δημιουργούν προβλήματα δυσφημώντας όχι μόνο τον κλάδο τους αλλά ολόκληρο το νησί τους.

tourportal.gr
Ροδιακή

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *