ροή ειδήσεων

Τραγωδία πριν την Ανάσταση στο Μανδρικό

Διπλή τραγωδία συγκλονίζει από το Σάββατο (23/4) το απόγευμα το νησί της Ρόδου, με τον θάνατο δύο ατόμων 39 και 30 ετών...
αντίστοιχα, από την περιοχή Μανδρικό οι οποίοι σκοτώθηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού τον οποίο ετοίμαζαν για να πυροδοτήσουν την Ανάσταση.Πρόκειται για έναν 39χρονο, αγρότη και έναν 30χρονο χειριστή βαρέων μηχανημάτων, οι οποίοι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και οι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έφθασαν επιτόπου, βρήκαν ακαριαίο θάνατο.
Το δυστύχημα, που συγκλονίζει το νησί της Ρόδου, σημειώθηκε στις 18.40 στην περιοχή Μαντρικό όπου διέμεναν οι δύο άνδρες, στην αποθήκη ισόγειας οικοδομής του 39χρονου.

Από την έκρηξη, αναστατώθηκε ολόκληρο το χωριό και οι πρώτοι κάτοικοι που έφθασαν επιτόπου, υπέστησαν σοκ καθώς αντίκρισαν διαμελισμένους τους δύο άνδρες.

Σημειώνεται ότι στη Ρόδο, στην Κάλυμνο και σε όλα σχεδόν τα νησιά της Δωδεκανήσου, κάθε χρόνο στην διάρκεια της μεγάλης εβδομάδας κυριαρχεί το έθιμο της ρίψης αυτοσχέδιων βεγγαλικών και κροτίδων ακόμη και δυναμίτιδας, το οποίο κορυφώνεται το βράδυ της Ανάστασης.

Ένα έθιμο το οποίο έχει κοστίσει τα τελευταία είκοσι χρόνια πολλούς τραυματισμούς αλλά και θανάτους νησιωτών μας.

cosmo.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/4/11 01:10

    Νίκο και Γιάννη, γιατί το κάνατε αυτό ρε παιδιά? Αυτό δεν έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, μου φαίνεται σαν όνειρο. Λυπάμαι πραγματικά, θα σας θυμάμαι για πάντα, καλό ταξίδι και κάποια στιγμή θα ξαναβρεθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/4/11 01:14

    dustuxos oloi autoi sta xoria ektonontai me autosxedia ekriktika apo ti stigmi pou uparxei af8ono lipasma pou os gnosto dimiourgei to kyrio sustatiko mias krotidas.me tin apagoreusi de ginete tipota.me tin enimerosi isos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/4/11 07:55

    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..ΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ!
    ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟ ΠΑΣΧΑ....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ! ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ...ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/4/11 10:00

    ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ !!!ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΚΡΙΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΕΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΒΑΡΕΛΟΤΩΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/4/11 10:28

    Τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των παιδιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/4/11 10:53

    Τα συλλυπυτηρια μου στης οικογενειες τον παιδιων,ειναι κριμα και αδικο να φευγουν καποιοι με τετοιο,βιαιω και αδικο τροπο ειδικα αυτες της αγιες μερες.Ισως ηταν γραφτω να τους παρει μαζι τους ο χριστος,και να αναστηθουν μαζι του.Καλο ταξιδι παλικαρια,θα σας θυμομαστε για παντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/4/11 11:18

    Φανταζεστε να εσκαγε αυτο το πραγμα την ωρα της Αναστασης αναμεσα στον κοσμο που πηγε να γιορτασει την Ανασταση του Κυριου?Φανταστειτε το θεαμα της τραγωδιας που θα μπορουσαν να ειχαν προκαλεσει.
    Ο Θεος ας τους συγχωρησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/4/11 11:45

    ΚΡΙΜΑ . ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???
    ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΜΟ ΑΥΤΟ.
    ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/4/11 17:12

    Το Πάσχα είναι γιορτή της αγάπης, όχι των εκρηκτικών!! Το τραγικό είναι ότι οι μεγάλοι νουθετούν και τα μικρά παιδάκια στο πώς να ρίχνουν εκρηκτικά!! Τέτοια ανευθυνότητα... Όλοι νομίζουν ότι το κακό δεν θα γίνει στη δική τους οικογένεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/4/11 18:45

    Ενα παιδακι 7 ετων εχασε το ενα του ματι και χαροπαλευει στο νοσοκομειο γιατι καποιος που τηρουσε το ''εθιμο'' εριξε μια φωτοβολιδα που προσγειωθηκε στο κεφαλι του αθωου παιδιου,που ειχε την ατυχια να θελει να δει την Ανασταση με την οικογενεια του .Η ειδηση ειναι σημερινη.Τα συμπερασματα δικα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος24/4/11 18:46

    o sigkekrimenos autosxedios mhxanismos htan gia na ton rixsoun sthn 8alasa thn wra ths anastashs...... 8a ekanan megalo kako apla gia na akousoun ena MPOUM sthn zoh ths 8alasas se kukliki apostash 100 metron apo to simio rixseis ....... Otan o An8ropos DEN sebete thn FYSH h FYSH timori anti na pethanoun tosa psaria kai alla 8alasina zoa apo to kako pou tha kanane thn pathane oi idioi ! Krima Sta pedia kai ths gunekes tous pou Afhsan piso !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος24/4/11 20:36

    ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΕΛΕΙΟΣ.ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΙΜΑΤΑ;ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ.ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΑ.ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΣΤΗ ΛΑΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!!!!!!ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!!!!!!!!ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος24/4/11 21:31

    Ποσα ατομα πρεπει ακομα να σκοτωθουν προσπαθωντας να φτιαξουν το πιο δυνατο εκρηκτικο για την ανασταση?Πιο ειναι το νοημα σε ολο αυτο?Αυτο συγουρα δεν εχει καμια σχεση με χριστιανισμο αλλα με κοντρες για το ποιος θα κανει το ποιο δυνατο μπαμ τρομοκρατωντας και τραυματιζοντας κοσμο σε πολλες περιπτωσεις.Θα επρεπε να απαγορευτουν καποτε αυτες οι σαχλαμαρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος25/4/11 10:46

    Προσωπικά δεν νοιώθω τίποτα ούτε για τους 2 ούτε για τους συγγενούς τους.
    Τουλάχιστο έφυγαν αυτοί και όχι άλλοι αθώοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος25/4/11 11:56

    εισαι μαλακας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος25/4/11 12:44

    Είναι δικαίωμα σου να χαρακτηρίζεις την ειλικρίνεια όπως εσύ νομίζεις.
    Ήταν μια φορά δυο έξυπνοι που νόμιζαν ότι είχαν το δικαίωμα να κάνουν , κακό στους συμπολίτες τους μόνο και μόνο για να δείξουν πως έκαναν και κάτι.
    Είχαν και κάτι συγγενείς και φίλους που γνώριζαν σίγουρα τα σχεδία τους, δεν νομίζω ότι ήταν η πρώτη φορά που το έκαναν.
    Δεν τα κατάφεραν , μας απάλλαξαν από την παρουσία τους ευτυχώς χωρίς να πάρουν αλλά άτομα μαζί τους.
    Είναι φίλε μου δικαίωμα του κάθε πολίτη να πάει εφόσον πιστεύει σε κάτι μαζί με τα παιδιά του και να γυρίσει σπίτι του να εορτάσει μαζί με την οικογένεια του.
    Νιώθω σύμπνοια για το άτυχο παιδάκι που πήγε με τους γονείς του από στην λειτουργιά της Ανάστασης στο νοσοκομείο με κίνδυνο εάν είναι τυχερό και βγει έξω να είναι στιγματισμένο για όλη του τη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος25/4/11 14:41

    Οσο σκληρο και αν ακουγεται εχεις απολυτο δικιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος25/4/11 15:07

    ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΗΔΕΙΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος26/4/11 11:19

    ε μα τώρα φέτος ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ τις κροτίδες και ο κόσμος άρχισε να φτιάχνει σπιτικά εκριχτηκά ΓΙΑΥΤΟ έγινε ότι έγινε ΔΥΣΤΙΧΩΣ.\

    Αντί να ελέγξουν τα εργοστάσιων των κροτίδων και να πουλούνται οι ελεγμένες για την ποιότητα τους ΝΟΜΙΜΑ, τις ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ γενικώς -> ο κόσμος αναγκάζεται για να διασκεδάσει να φτιάξει δικές του -> και έτσι έχουμε θύματα ..

    Οι απαγορέψεις δεν θα φέρουν αποτελέμσατα θέλει άλλη προσέγγιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος26/4/11 11:21

    συλληπητήρια στος οικοίους των αδιχομαένων θαννόντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος26/4/11 20:20

    25/4/11 15:07
    Αγαπητέ συμπολίτη,
    Νομίζω ότι κάποια πράγματα τα έχεις παρεξηγήσει.
    Α) ο κόσμος δεν πάει στην εκκλησία για διασκέδαση , αλλά για μια ψυχική και μόνο ανάγκη .
    Β) ο κόσμος πάει στα μπουζούκια η σε κάποιο μπαρ για να ξεσκάσει και να έρθει σε επαφή με άλλο κόσμο με σκοπό την διασκέδαση.
    Αν και δεν είμαι φιλόλογος για να μπορέσω να σου εξηγήσω καλυτέρα τις 2 διαφορετικές έννοιες νομίζω ότι είσαι αρκετά μεγάλος για να κατακόβεις τη διάφορα.
    Πρέπει λοιπόν να σέβεσαι τον συμπολίτη σου που πάει με τα παιδιά του στην εκκλησία όπως και αυτός που πάει στην εκκλησία δεν περνά μπροστά από το μπαρ που απολαμβάνεις ένα καφέ να σου ρίξει ένα βαρελότο , έτσι για διασκέδαση.
    Το έθιμο αυτό είναι ξενόφερτο, δυστυχώς αν και απαγορευμένο μερικοί συνεχίζουν, όχι μόνο να μη σέβονται τον άλλο αλλά και να προκαλούν ζημιά στην καλύτερη των περιπτώσεων, αν όχι το θάνατο.
    Πριν λοιπόν ξεκινήσεις και πάλι την κατασκευή τέτοιων επικίνδυνων ας πούμε παιχνιδιών σκέψου 2 φορές, εγώ πάντως δεν θα έχω καμία σύμπνοια για σένα σε περίπτωση που η διασκέδαση σου προκαλέσει στην καλύτερη των περιπτώσεων βλάβη σε σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος27/4/11 00:35

    ama kapoios paei ekei poy einai tora ta palikaria dd ton noiazei kai poly....an ton symponas poy pethane to thema einai oi alloi poy menoyne piso.aytoi xreiazonte simparastasi kai me ayta poy grafeis de boithas....x..................................xoris na diafono me ta ypoloipa poy les

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος27/4/11 03:48

    Ειλικρινά όταν διάβασα την είδηση δεν άντεξα τη στιγμή που διάβασα μια τέτοια είδηση να βλέπω τα συλληπτήρια των « φίλων » αυτών των άτυχων νέων.
    Σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή ενός μικρού χωρίου θεωρώ ότι όλοι τους είναι ηθικοί αυτουργοί του συμβάντος, δεν αφήνω δε τον εαυτό μου έξω αν και μακριά από αυτό το μικρό χωρίο ίσως θα μπορούσα να δώσω τις γνώσεις μου πάνω στο αντικείμενο, ίσως δεν εκτίμησα σωστά το πρόβλημα.
    Είμαι δίπλα σε αυτούς που έμειναν και θα φροντίσω να παράσχω κάθε δυνατή βοήθεια στα παιδιά αυτά τα όποια έχουν περισσότερη ανάγκη αυτή τη δύσκολη στιγμή.

    Στα παιδιά θα ήθελα να πω ότι καμία φορά η απερισκεψία και η κακιά στιγμή παίζουν άτιμα παιχνίδια.
    Οι γονείς σας από ψηλά τώρα σας βλέπουν , είναι δίπλα σας και θα είναι πάντα μαζί σας.
    Σας περιμένουν δύσκολοι αγώνες στη ζωή που πρέπει να βρείτε τη δύναμη να αντιμετωπίσετε.
    Πολλές φορές θα βρεθείτε μόνοι με διλλήματα και αποφάσεις που θα πρέπει να πάρετε.
    Οδηγός στην κάθε απόφαση για μένα είναι η γνώση και η πείρα.
    Ίσως η πρώτη έλειψε στους γονείς σας και αυτό που θέλουν από εσάς είναι να την αποκτήσετε δίνοντας τον καλύτερο σας εαυτό για να την αποκτήσετε, συνεχίζοντας αδιάλειπτα το σχολείο με συμμάχους τους δάσκαλους και τους φίλους σας.
    Πρέπει να συνεχίσετε γιατί αυτό θέλουν από εσάς οι γονείς σας , θέλουν να μάθετε γράμματα να σπουδάσετε να έχετε τη γνώση για να βοηθήσετε άλλα παιδιά σαν και εσάς να μην έχουν την ιδία τύχη.
    Θα είναι δύσκολος και μακρύς ο δρόμος της επιτυχίας άλλα είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε.
    Πολλές φορές και οι μεγάλοι κάνουν πολλά και ασυγχώρητα λάθη, κάποιες φορές υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους .
    Να ξέρεται ότι στη ζωή η μόνη δύναμη που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση είναι η γνώση, είναι το μόνο όπλο που πρέπει να έχετε στη ζωή προκειμένου να βοηθήσετε τον συνάνθρωπο σας , που πάει να κάνει ένα λάθος, να έχετε την υπομονή και προπάντων την επίμονη να του εξηγήστε ότι κάνει λάθος .
    Δώστε λοιπόν τον καλύτερο εαυτό σας για να βοηθήσετε εσάς τους γονείς σας και τους συνάνθρωπους σας.
    Να είστε υπερήφανοι για τους γονείς σας , σε καμία περίπτωση να μην ντραπείτε , μεγαλώνοντας θα μάθετε, ότι σύμμαχος της ατυχίας είναι η αμάθεια και η αδιαφορία, και αυτά τα δυο κακά κτύπησαν την πόρτα σας.
    Είναι στο χέρι σας από εδώ και πέρα να κάνετε τα πάντα για να μη βρεθούν άλλοι φίλοι στη θέση σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος27/4/11 20:29

    Τελικά ορισμένοι αρπάζονται από το κάθε τι για να το παίξουν έξυπνοι. Μας φλομώσατε με ένα κάρο να μην πω τι, ότι δεν νιώθετε τίποτα, ότι όλοι ξέρανε, ότι όλοι είναι ηθικοί αυτουργοί και άλλα ωραία. Ο ένας εκ των δυο ήταν ξάδερφος μου, δεν φτάνει που έχουμε τον πόνο μας πρέπει να ακούμε και την εξυπνάδα του καθένα που τουλάχιστον από σεβασμό σε δυο νεκρούς πλέον ανθρώπους θα μπορούσαν να την κρατήσουν για τον εαυτό τους. Οι δυο αποβιώσαντες δεν είχαν κανένα παρελθόν με αυτοσχέδια βαρελότα, στο χωριό μας κανείς ποτέ δεν έχει ρίξει τέτοιο πράγμα, μόνο τα απλά του εμπορίου όπως γίνεται παντού. Άγνωστο πως, τους καρφώθηκε η ιδέα να φτιάξουν ένα και το πλήρωσαν ακριβά με την ίδια τους τη ζωή. Οι περισσότεροι από πάνω αμα δε ξέρετε να μη μιλάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *