ροή ειδήσεων

Έγκυος ελαφίνα σώθηκε από βέβαιο θάνατο

Από καθαρή τύχη γλίτωσε τον θάνατο μία πανέμορφη ελαφίνα της οικογένειας dama- dama και το μωρό που κυοφορούσε όταν, αναζητώντας τροφή, βρέθηκε...
εγκλωβισμένη σε συρματόπλεγμα της περιοχής Σαλάκου στην Ρόδο. Ευτυχώς, την αγωνία του όμορφου ζώου αντιλήφθηκαν κάτοικοι της περιοχής που κάλεσαν τους υπεύθυνους του δασαρχείου, οι οποίοι απελευθέρωσαν το προστατευόμενο θηλαστικό χωρίς να τραυματιστεί.

Το ευτύχημα για τα ελάφια που αποτελούν έμβλημα για το νησί των Ιπποτών, είναι ότι ο πληθυσμός τους αυξάνεται. Όμως, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η τροφή τους κι έτσι αναγκάζονται να κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές για να την αναζητήσουν. Εκεί, όμως, καραδοκούν κίνδυνοι, όπως το συρματόπλεγμα στο οποίο εγκλωβίστηκε η ελαφίνα ή τα ελαιόδιχτυα στα οποία τον τελευταίο μήνα είχαν πιαστεί άλλα δύο αρσενικά ελάφια!

Το ένα από αυτά, είχε γλιτώσει στο φράγμα του Γενναδίου όταν δυο κυνηγοί αντιλήφθηκαν ότι είχαν πιαστεί τα κέρατά του σε δίχτυα ελιάς και κατάφεραν να το απεγκλωβίσουν. Το δεύτερο, όμως, βρήκε μαρτυρικό θάνατο στην περιοχή Αφάντου, αφού κανείς από τους κατοίκους δεν αντιλήφθηκε τι είχε πάθει, με αποτέλεσμα το δύστυχο ζώο να ξεψυχήσει αβοήθητο μετά από πολύωρες προσπάθειες που έκανε για να απελευθερωθεί. Τον τελευταίο χρόνο, 13 ελάφια dama- dama έχουν βρει τον θάνατο, είτε από τέτοιες παγίδες ή από τροχαία δυστυχήματα.

protothema.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/4/11 19:14

    Ευτυχος που ηταν εκει κοντα οι κατοικοι και σωθηκε η Ελαφινα..αλοιμονο και αν ηταν κυνηγος εκει κοντα τωρα θα ηταν ηδη στο καταψυκτη του! Τελος καλο ολα καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/4/11 19:39

    ΠΟΣΟ ΣΕ ΕΝΙΑΞΕ Ε??????????ΡΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΦΙ??ΣΤΟ ΚΑΝΑΠΕ?????Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΤΟ ΕΛΑΦΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΨΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΦΙ ΜΑΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ ΠΙΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/4/11 20:04

    ΦΙΛΕ 12/4/11 19:39 ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟΥΣ ΕΛΑΦΙΩΝ...ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΑΥΤΟ! Ο ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΠΕ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/4/11 20:16

    Καλά ρε καθηστερημένε δεν βλέπεις παραπάνω τι γράφει?
    Το ένα από αυτά, είχε γλιτώσει στο φράγμα του Γενναδίου όταν δυο κυνηγοί αντιλήφθηκαν ότι είχαν πιαστεί τα κέρατά του σε δίχτυα ελιάς και κατάφεραν να το απεγκλωβίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/4/11 20:39

    ρε δεν μπορειτε να σχολιαζετε χωρις να βριζετε??? ξεσπαστε αλλου τα νευρα σας επιτελους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/4/11 21:18

    Θα κανετε καλο πασχα φιλοι κυνηγοι!! ποσο παει το ελαφισιο κρεας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από προσωπική εμπειρία θα μιλήσω. Στις πυρκαγιές του 2008 οι κυνηγοί ήταν αυτοί που έμπαιναν μες τα δάση και έβαζαν φαγητό ως δόλωμα για να οδηγήσουν τα ελάφια έξω από τις επικίνδυνες ζώνες επίσης θυμάμαι τότε έναν κύριο Μαστρογεωργίου (δεν είμαι σίγουρη για το όνομα ),ο οποίος ανήκει στο σύλλογο των κυνηγών, να ξεσπάει σε κλάματα σε ραδιοφωνική εκπομπή όταν βρήκε ζωντανές ελαφίνες στο Γουναρά. Επίσης θυμάμαι ότι όταν τα ελάφια τελικά κατευθύνθηκαν προς τα χωριά κάποιοι από τους κατοίκους να τα σφαγίασαν για τροφή. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως διαφθορά υπάρχει παντού, σε όλους τους τομείς, αλλά είναι καλό να εκτιμούμε και να παραδεχόμαστε πως οι κυνηγοί έχουν προσφέρει και θετικά όσο αφορά τα ελάφια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/4/11 22:11

    ρε παιδια προχθες στο δικαστηριο με τους λαθροκυνηγους τι εγινε? ξερει κανεις?
    φαγανε φυλακη τα κολοπαιδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος13/4/11 07:42

    Eφεραν για μαρτυρες αλλους κυνηγους απο τον συλλογο τους...Δεν ξερω για την αποφαση αλλα μαλλον θα τους αθωωσαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος13/4/11 08:48

    ΠΡΟΣ 13/4/11 07:42 ΜΑΛΑΚΑ ΞΕΡΟΛΑ ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ ΑΣΧΕΤΕ ΑΝΩΜΑΛΕ ΦΙΛΟΖΩΕ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΕ Η ΔΙΚΗ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΩΡΑΡΙΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 30-11-11 ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΕ ΚΑΙ ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΩ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΑΣ ΕΝΑ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙ ΣΤΟ ΤΣΙΟΥΑΟΥΑ ΣΟΥ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ-ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕΜΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος13/4/11 09:17

    Για τα σπουργίτια που κάθε χρόνο καταλήγουν στα στομάχια μερικών θα κάνουμε τίποτα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος13/4/11 13:38

    Φιλε κυνηγε, που βγαινεις και υπερασπιζεσαι τους κυνηγους. Ενω εχεις γερα και αδιαψευστα επιχειρηματα, γιατι βριζεις; Χαλας την εικονα σας χωρις λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος13/4/11 20:15

    Βριζει γιατι αυτο ειναι το επιπεδο του..εχουμε να κανουμε με αγραμματους κυνηγους..Νομιζει επειδη κραταει ενα οπλακι μπορει να κανει και να λεει οτι θελει! Σκοτωνοντας ενα σπουργιτακι η ενα αγριοπεριστερο νομιζει οτι εκανε κατι σπουδαιο!!
    Εγω θα συμφωνησω με τον Κυριο που λεει οτι οι κυνηγοι ειναι το πιο επικινδυνο ον για το Ελαφι..αφου ειναι και οι μοναδικοι που οπλοφορουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος14/4/11 11:15

    ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ....ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΟ ΤΟΥΣ!!! ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *