ροή ειδήσεων

Μοιράζει επιδοτήσεις ο δήμαρχος Καστελορίζου

Το Καστελόριζο εκτός τις πολλές δοκιμασίες που δέχεται αυτή την εποχή, άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι ο ίδιος του ο δήμαρχος...
που εν μέσω μεγάλων ελλειμάτων οργανώνει επιδοτούμενα δρομολόγια με ταχύπλοα σκάφη όπως του Σπανού. Εκτός την επιδότηση τους υπόσχετετε και επιπλέον 2.500 ευρώ το δρομολόγιο ! Πως είναι δυνατόν ένα νησί υψίστης εθνικής σημασίας να διοικείται από ένα ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΥΠΟ ΌΡΟΥΣ... δείτε παλιό δημοσίευμα της εφημερίδας δημοκρατικής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011
Ελεύθερος με όρους ο δήμαρχος Μεγίστης

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ κρίθηκε χθες μετά την απολογία του με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου κ Μ. Κωτούλα και του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Κ. Μπούτσικου ο Δήμαρχος Μεγίστης κ Παύλος Πανηγύρης που κατηγορείται για υπεξαίρεση και απιστία σε δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από καταγγελία του πρώην επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο κ Γ. Παπουτσή.
Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Πανηγύρης προκειμένου να "αποκρούσει" διαπιστώσεις σε φύλλο μεταβολών και ελλείψεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εκδόθηκε την 2α Μαρτίου 2010, με το οποίο διαπιστώνεται έλλειμμα συνολικού ποσού 1.392,673 ευρώ, υποστήριξε αρμοδίως ότι είχε καταβάλει σε λογαριασμό του Δήμου Μεγίστης το ποσό των 341.199,40 ευρώ που αφορούσε έλλειμμα από εισιτήρια δημοτικής συγκοινωνίας ανευ αρίθμισης στο χρονικό διάστημα 2003 έως 2007.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο με το ως άνω φύλλο μεταβολών και ελλείψεων είχε υποδείξει προς τους δημόσιους υπόλογους να καταβάλουν το ως άνω ποσό προς αποφυγήν πράξεων καταλογισμού.
Ο κ Πανηγύρης φέρεται, σύμφωνα με την καταγγελία, να κατέβαλε σε διάστημα 12 ημερών ήτοι από 11-03-2010 έως 23-03-2010 το ως άνω ποσό, προσκομίζοντας αρμοδίως αντίγραφα αποδείξεων ταμείου υπ' αρ. 7-12, 14-16, 19-25 για τη γνησιότητα και ακρίβεια των οποίων, όπως κατήγγειλε ο κ. Παπουτσής, καμία βεβαιότητα δεν υπάρχει.
Ο κ. Παπουτσής διατείνεται ότι το ποσό των 341.199,04 ευρώ του φερόμενου ως ελλείμματος που υποστηρίζει ότι κατέθεσε στο δήμο ο κ. Πανηγύρης δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα του ούτε αναφέρεται, στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποχρεωτικά υπέβαλλε μέχρι τώρα.

Απολογούμενος ο Δήμαρχος Μεγίστης ισχυρίστηκε ότι κατατέθηκε το συνολικό ποσό των 341.199,40 ευρώ που αφορά το σύνολο των εσόδων του διαστήματος 2003 - 2007 από τέλη ύδρευσης, μισθώματα, ΤΑΠ, ΔΗΦΟΔΩ, Φόρο Παρεπιδημούντων, κλπ στο δήμο.
Κατέθεσε παραπέρα ότι για όλα ανεξαιρέτως τα δημοτικά ακίνητα που έχουν εκμισθωθεί και για τα οποία προέκυψε ζήτημα ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν ληφθεί αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε ό,τι αφορά την αγορά ανταλλακτικών που του καταλογίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο τόνισε ότι τα οχήματα του δήμου συντηρούνται και επισκευάζονται στη Ρόδο αφού στο Καστελόριζο δεν υπάρχει συνεργείο αυτοκινήτων ούτε κατάστημα πώλησης ανταλλακτικών.
Σε ό,τι αφορά τα έξοδα για δεξιώσεις ή φιλοξενίες ανέφερε τα κονδύλια στα οποία αναφέρεται το έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Ρόδο δεν αφορούν φιλοξενίες συγγενών ή φίλων αλλά φιλοξενίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, Υπουργών, το Πανελλήνιο Συνέδριο Δικαστών, τις θερινές μουσικές συναυλίες και τα Θρησκευτικά πανηγύρια του νησιού.
Για τις προμήθειες οικοδομικών υλικών τόνισε ότι αφορούσαν πάντοτε έκτακτες ανάγκες για την αποκατάσταση δρόμων, συντήρηση κτηρίων και σχολείων, την ύδρευση και την πλακόστρωση δρόμων του νησιού.
Τον κ. Πανηγύρη εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Μ. Κουτσούκος.

δημοκρατική

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/4/11 17:49

    Απιστευτα πραγματα συμβαινουν στο Καστελοριζο! Καλα εσεις που τον ψηφισατε ειστε με τα καλα σας? Δεν υπαρχει ενας τιμιος εκει? Καλα ελεγαν τοσο καιρο για τον Δημαρχο οτι εχει κανει το νησι το "Πανηγυρακι" του!! Ντροπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/4/11 18:06

    ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΛΑΜΟΓΙΑ!! ΟΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΔΕΚΑ ΚΟΥΤΑΛΕΣ!! ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΡΕ? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΡΩΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ! ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ 17:49 ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ!!! ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/4/11 19:24

    Συγνωμη ρε παιδια υπαρχει και για τους Δημαρχους ασυλια? ξερω μονο για τους πολιτικους! Επιτελους ας παρει καποιος μια "Σκουπα" και να αρχισει να διωχνει ολα τα σκουπιδια που εχουν φαει τις σαρκες της χωρας! Εσεις εκει στο Καστελοριζο δεν βλεπετε? ελεος πια ρε παιδια δεν παει αλλο αυτη η κατασταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/4/11 21:04

    GIA NA YPARXEI AKOMH AYTOS O DIMARXOS MALLON KAPOIOI 8A TRWTE KALA! TOYLAXISTON NA KRATATE TA PROSXIMATA RE NISIOTES! O KOSMOS DEN EXEI NA FAEI KAI AYTOS MYRAZEI LEFTA..LES KAI EINAI DIKA TOY! YSTERA PARAPONIESTE! KALA NA PA8ETE LAMOGIA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/4/11 21:31

    ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ!! ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ,ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ 2 3 ΨΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΧΡΥΣΑ ΨΑΡΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!ΝΤΡΟΠΗ!ΑΙΣΧΟΣ!ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΑΛΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ..ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/4/11 22:53

    μου αρέσει να ξερνάω, πότε σε ελληνικά πότε σε greeklish και επειδής αυτό το blog είναι ξέφραγκο αμπέλι και δε χρειάζεται να δώσω λογαριασμό, ούτε και να καθαρίσω ξερνάω περισσότερες φορές εδώ μέσα. είμαι κακομοίρης δε με λογαριάζει κανείς στον πραγματικό κόσμο αλλά εδώ μέσα τσιμπάνε πολλοί και τσαντίζονται με τις βρομιές μου και μου απαντάνε .... μετά από αυτό το σχόλιο θα αποπατήσω κιόλας !!! πόση ευτυχία σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/4/11 23:06

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ! ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ! ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/4/11 23:20

    προς τον 21:31 συγνώμη, λάθος κατανόηση.. από 22:53

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/4/11 07:52

    Δεν φταινε αυτοι..εμεις τους βαλαμε εκει που ειναι αρα εμεις φταιμε πρωτα! θα μου πεις εμεις τον ψηφισαμε για να κανει αυτα που ελεγε προεκλογικα! ζω στο Καστελοριζο τα τελευταια 30 χρονια!! Και δεν το κρυβω κι εγω ψηφισα τον κ.Πανηγυρη...Και πραγματικα λυπαμαι που το εκανα! Εχουμε Δημαρχο 3-4 ημερων αφου τις υπολοιπες ζει στη Ροδο! Και ζει στη Ροδο γιατι δεν προλαβαινει απο τα πολλα Δικαστηρια! Εχουμε εναν Δημαρχο μονιμο κατοικο Δικαστηριων! Υπαρχουν καλοι και εντιμοι πολιτες στο Καστελοριζο που μπορουν να κανουν κατι για το νησι μας! Για μενα ο συγκεκριμενος ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

    Μιχαλης Α. μονιμος κατοικος Καστελοριζου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *