ροή ειδήσεων

Από τα ασφαλέστερα το λιμάνι της Ρόδου

Την ικανοποίησή του για τα μέτρα ασφαλείας του λιμανιού της Ρόδου, εξέφρασε την Παρασκευή ο καπετάνιος του κρουαζιεροπλοίου «Mariner of the seas»... στο πλαίσιο της τελετής ανταλλαγής πλακετών και αναμνηστικών με αφορμή την πρώτη επίσκεψη του πλοίου στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα ο κ. Per Kristoffersen δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το λιμάνι της Ρόδου είναι από τα ασφαλέστερα της Ευρώπης, ευχαριστώντας τις τοπικές αρχές για τη συνεργασία και δηλώνοντας ότι το συγκεκριμένο πλοίο θα έρθει 14 συνολικά φορές στην Ελλάδα για κρουαζιέρες.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου, δημοτικός σύμβουλος Τσαμπίκος Τσακίρης εκπροσωπώντας και τον πρόεδρο-δήμαρχο της Ρόδου, ο διευθυντής του ταμείου και υπεύθυνος ασφαλείας του λιμανιού Νώντας Αξιώτης, η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών Μαρίκα Δεληγιάννη, ο αστυνομικός διευθυντής Δωδεκανήσου Αδάμ Δαλάκας, ο διοικητής του β λιμενικού φυλακίου Ιάκωβος Γκίζης, ο υπασπιστής της ΑΔΔ Μιχάλης Καλιοράκης, ο αξιωματικός ασφαλείας του λιμανιού Παναγιώτης Ντόκος, ναυτιλιακοί πράκτορες κ.α.

Μάλιστα αμέσως μετά την τελετή ο αντιπρόεδρος του ταμείου με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η δημοτική αρχή επενδύoυν στην κρουαζιέρα και μάλιστα τόνισε ότι φέτος αναμένεται να έχουμε μεγάλη άνοδο στην τουριστική κίνηση από το θαλάσσιο τουρισμό.

Σε ερώτηση της «Ροδιακής» αν η εταιρία είναι ικανοποιημένη από τις υπηρεσίες του λιμανιού απάντησε ότι οι εκπρόσωποί της δεν εντόπισαν κάτι για το οποίο να παραπονεθούν στις αρχές και τόνισε ότι το λιμενικό ταμείο καταβάλλει καθημερινά προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κρουαζιεροπλοίων και των επιβατών τους.

Στις προτεραιότητές του είναι όπως είπε η βελτίωση των υποδομών και η ασφάλεια των τουριστών που μεταφέρονται με τα κρουαζιερόπλοια.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο πλοίο, από τον ίδιο τον καπετάνιο ο οποίος ενημέρωσε για τις δυνατότητες που έχει, για το πώς γίνονται οι ελιγμοί εντός του λιμανιού, και για τα ταξίδια που πραγματοποιεί.

Το «Mariner of the seas» της εταιρίας Royal Caribbean Cruises κατέπλευσε νωρίς χτες το πρωί στο λιμάνι μας μεταφέροντας 3.207 επιβάτες και 1.214 άτομα πλήρωμα.

Το «Mariner of the seas» ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία της Φινλανδίας το 2003 και κατατάσσεται στην κατηγορία των μεγάλων κρουαζιεροπλοίων καθώς το μήκος του φτάνει τα 311 μέτρα.

Το πλάτος του ανέρχεται σε 38,6 μέτρα. Προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις στους επιβάτες του, που συνοδεύονται από υψηλού επιπέδου υπηρεσίες καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρία του συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες του κόσμου, διακινώντας κάθε χρόνο εκατομμύρια επιβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρουαζιερόπλοιο θα μας επισκεφτεί συνολικά μέσα στο μήνα αυτό πέντε φορές τις περισσότερες από τις οποίες εκτελώντας διαφορετικό δρομολόγιο.

Συγκεκριμένα, θα μας επισκεφτεί ξανά στις 9, 13, 18 και 22 Απριλίου. Χτες το πρωί κατέπλευσε στη Ρόδο προερχόμενο από το Κουσάντασι ενώ επόμενος προορισμός του είναι το λιμάνι των Χανίων.

tourportal.gr
Ροδιακή

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *