ροή ειδήσεων

Η επανάσταση είναι πλέον αναπόφευκτη.

Όσο και αν σοκάρει εκ πρώτης όψεως η λέξη, το βέβαιο είναι ότι η σύγκρουση λαού και καθεστώτος θα είναι η μοιραία...
κατάληξη της κατάστασης στην οποία έχουμε εισέλθει. Ο λαός, χωρίς καν να το συνειδητοποιεί πλήρως αυτή τη στιγμή, μπαίνει σιγά σιγά στο δρόμο χωρίς επιστροφή. Μπαίνει ήδη σε αναπόδραστη πορεία εξέγερσης. Αν δεν συμβεί κάποιο κοσμοϊστορικό γεγονός που θα επαναφέρει γρήγορα το πρότερο επίπεδο διαβίωσης, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο.

Αν προσέξει κάποιος με αντικειμενικό βλέμμα την εξέλιξη των γεγονότων θα καταλήξει σ’ αυτό το συμπέρασμα. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην διακρίνονται πουθενά στον ορίζοντα εκείνες οι δυνάμεις και εκείνα τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στις αναμενόμενες εξελίξεις, αλλά πάντα η κάθε κοινωνία έχει τις απαντήσεις, όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Η πορεία προς τη σύγκρουση τροφοδοτείται από τρεις κυρίως παράγοντες:

1) Από τη συνειδητοποίηση της αποτυχίας του μεταπολιτευτικού κρατικοδίαιτου πολιτικοοικονομικού καθεστώτος και της κρίσης που αυτό έφερε.

2) Από το ότι η πρόταση του καθεστώτος για έξοδο από την κρίση, δηλαδή το μνημόνιο, απέτυχε παταγωδώς, σπρώχνοντας το λαό ακόμα πιο πολύ στην ταπείνωση και την εξαθλίωση και

3) Από το ότι αυτό το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς, το οποίο απέτυχε πλήρως, έχει το θράσος να θέλει να συνεχίσει να ηγείται της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτός ο τρίτος παράγοντας είναι και ο πιο σοβαρός και η αιτία που τελικά θα ανάψει το φυτίλι της εξέγερσης. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς λογικός άνθρωπος να αναμένει ότι αυτό το κρατικοδίαιτο διεφθαρμένο καθεστώς, θα μεταμορφωθεί ξαφνικά σε «άγγελο» και θα επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία τον πλούτο που άρπαξε. Απεναντίας το σύνθημα της γενικής εφόδου που έριξε, για πλήρη πλέον αφαίμαξη του λαϊκού πλούτου, είναι ότι «η κρίση γεννά ευκαιρίες».

Ευκαιρίες όμως για ποιον;;; Όχι φυσικά για τον άνεργο που ψάχνει να βρει ένα μεροκάματο για να ζήσει τα παιδιά του. Όχι φυσικά για τον μικρομεσαίο ή για τον ελεύθερο επαγγελματία που φυτοζωούν, βάζουν λουκέτα ή αυτοκτονούν κάτω από την μέγγενη των χρεών. Το σύνθημα αφορά τα μέλη της καθεστωτικής κρατικοδίαιτης πολιτικοικονομικής ολιγαρχίας, που έχουν τις οικονομικές δυνάμεις, την εξουσία, τα ΜΜΕ και τα κονέ.

Αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μεταβληθεί σε «άγιο», απεναντίας, με μαθηματική ακρίβεια, θα πέσει περισσότερο με τα μούτρα στο γενικό ξεκοκάλισμα του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου. Ο λύκος την αντάρα χαίρεται. Γι’ αυτό άλλωστε προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, δημιουργώντας συνεχώς αντάρα φόβου και παραπληροφόρησης. Προσπαθεί να διασωθεί ενεργοποιώντας "κοινωνικούς αυτοματισμούς" και στρέφοντας τη μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης.

Όμως αυτή η βέβαιη συμπεριφορά του, σε συνδυασμό με το οικονομικό αδιέξοδο και την χωρίς ορατή ημερομηνία λήξεως εξαθλίωση του λαού, βάζουν αναπόφευκτα το τραίνο της εξέγερσης στις ράγες.

hassapis-peter.blogspot

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/4/11 08:43

    ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/4/11 10:08

    ΠΡΟΣ ΤΟΝ 30/04 08:43

    ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ? Η ΜΗΠΩΣ ΤΡΜΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ
    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΣΥ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/4/11 10:49

    Προφανώς φίλε 10.08, ο πρώτος ανήκει στην ΕΞΟΥΣΙΑ που κατασπάραξε τη Δημόσια περιουσία και σίγουρα δεν μπορεί να καταλάβει τον κοσμάκι που ΔΕΝ συμμετείχε στο φαγοπότι!
    Κάτι τέτοιοι σαν κι αυτόν θα ψάχνουν πέτρα να κρυφτούνε αλλα δεν θα βρίσκουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/4/11 11:13

    δεν ξέρω αν θα γίνει επανάσταση, αυτό που μοιάζει όμως όλο περισσότερο, μέρα με τη μέρα είναι πως μοιάζουμε όλο και πιο πολύ με την Αργεντινή ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τα πάντα μα τα μέτρα που παίρνει το Πασοκ μόνο τον λαό βάζει να τα πληρώσει .

    έχετε πάρει χαμπάρι ότι κλείνουν μαγαζιά ;

    έχετε πάρει χαμπάρι ότι αρκετοί δεν έχουν χρήματα για να βγάλουν τον μήνα τους ;

    έχετε πάρει χαμπάρι ότι υπάρχουν χιλιάδες συνέλληνες που δεν έχουν ασφάλιση - κυρίως ΝΕΟΙ - ιατροφαρμακευτική και για να εξεταστούν πρέπει να βρούν λεφτά για να πληρώσουν γιατρούς και εξετάσεις που όμως δεν υπάρχουν ! ;;

    έχετε πάει χαμπάρι ότι ακόμα και όσοι έχουν ασφάλιση είτε αδυνατούν να την πληρώσουν είτε αδυνατεί να τους την πληρώσει ο εργοδότης τους επειδή οι τιμές είναι υψηλές και δεν μειώθηκαν καθόλου παρά την κρίση ;

    έχετε πάρει χαμπάρι ότι η ανεργία καλπάζει μέρα με τη μέρα και κοντεύει το 1 εκατομμύριο - σήμερα σχεδόν 700.000 σύμφωνα με τα στοιχεία - ;

    χμ ..;;;;;;;;;;;;;;;

    που πάμε έτσι λοιπόν μειώνοντας συντάξεις, μειώνοντας μισθούς, καταργώντας φοροαπαλλαγές, αυξάνοντας ΦΠΑ ;

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/4/11 11:25

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΚΝΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!! ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΟΦΟ ΚΥΡΙΟΙ...ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ! ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ! ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΚΟΠΡΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/4/11 11:30

    Δεν σε βρίσαμε εμείς όμως μακριά απο έμενα η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, ο Σϋριζα και όποιο άλλο κόμμα!

    ΚΟΠΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ σκατοΠΑΣΟΚΕ δουλάρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/4/11 11:47

    ποιά κρίση ρε κλεφτρόνια? Τρέμετε τώρα γιατί έχετε αρχίσει και ξεβολεύεστε!
    Τόσα χρόνια που κλέβατε τον κόσμο,χωρίς να εκδίδετε αποδείξεις,για να χτίζετε βιλάρες,και να αγοράζετε BMW,MERCEDES,και σκάφη,ήταν καλά ε?
    Ηγγικεν η ώρα όμως να πληρώσετε,παλιοκλέφτες!
    Θέλετε να κάνετε και επανάσταση.....!!!!!!χα χα χα
    εδώ γελάνε!
    Η επανάσταση αδερφάρες,θέλει πολλά κιλά αρ...δια που εσείς δεν έχετε,και πρέπει να υπάρχουν αιτίες,και προυποθέσεις για να γίνουν επαναστάσεις.
    Γιαυτό σκασμός,και πάρτε σειρά για το ταμείο.
    Έφτασε η ώρα να πληρώσετε, εγληματίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/4/11 11:50

    11.25 ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ!
    ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/4/11 12:37

    ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΚΝΕ ΟΙ ΚΚΕ ΟΙ ΣΥΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΚΑΤΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΕΧΕΙ ΦΥΤΡΩΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!
    ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΟΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΗ..ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! ΟΥΣΤΤΤ ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος30/4/11 13:03

    ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΗΗΗΗΗ ΩΡΕΕΕΕΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑΑΑΑ ΕΜΠΟΣ ΩΡΕΕΕΕΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΙΑΑΑΑΑ "ΝΑ ΚΟΨΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΑ ΑΡΧ.. ΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΒΑΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΑΦΡΥΝΩ ΛΙΓΟ :-)" ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΕ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΕ ΦΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙΣΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΧΡΗΣΗΜΟΙ ΕΙΣΤΕ ΩΡΕ ΑΦΟΥ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ"ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΟΠΡΟΙ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΕΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΣΑς ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ
    ΩΡΕ ΑΔΕΡΦΙΑΑΑΑΑ ΤΩΡΑ ΗΝ Η ΩΡΑΑΑΑΑ,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος30/4/11 13:38

    Πάρε αδερφή μου το σουτιέν σου, να πάρω κι εγώ τη ζαρτιέρα μου,να ρθει κι η άλλη με την καλτσοδέτα και το στρινγκ, κι όλες μαζί στούς δρόμους,να κάνουμε επανάσταση καλέ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος30/4/11 13:43

    na mazeutoume oles oi aderfes toy kne tou kke kai tou syriza kai na bgoume stous dromous kaleeee!
    na ki esi na ki esi ama piaaa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος30/4/11 13:58

    Από πότε τα Πασόκια γίναν άντρες ?

    MOUxaxaxaxaxaxaaxaaxaxaxaa MOuaauauauaxuaxuaxuauxauxauxauxuaxuaxuaxuauxauxauxuauxauxauxa
    xaxaxaxaxaxa Xaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος30/4/11 17:30

    afto pou xreiazete einai dimokratia na min ta plironei ola o laos kai stis ekloges ta provata na mathoun na psifizoun ekeinous pou DEN tus lene psemata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος30/4/11 21:56

    Επανασταση θα γινει μονο οταν τα Supermarket δεν θα δουλευουν.
    Μεχρι τοτε κοιμηθητε ησυχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος1/5/11 07:04

    Η Επανασταση της Αδερφης θα γινει! Οπως ειναι γνωστο το 80% των Ομοφιλοφιλων ανηκουν στις ταξεις του κουμμουνισμου! ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ εχουν το μεγαλο μεριδιο! Αδερφες ενωθειτε και πιαστε τα κουμπουρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος1/5/11 12:23

    ΠΡΟΣ ΤΟΝ 01/05 07:04
    ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ 20% ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΤΕΑ ΣΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΟ 100% ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος2/5/11 19:49

    :P Ολο για επανάσταση λέμε και μονο επανασταση δεν βλεπω ΑΣΕ ΡΕ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΛΗΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος3/5/11 00:55

    EDO DE 8ELI APANASTASI KE MALAKIES. NA STIRIXETE TON PAPANDRU PU ISTE TIHERI PU TON EHETE PRO8IPURGO KE 8A LISI TO PROVLIMA. SAS JERO OMOS TI KUMASIA ISTE ESIS I DEXII. PROTIMATE NA EHETE TON KARAMANLI KE AS KATASTREFI TI HORA. ESHOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *