ροή ειδήσεων

Το εμβόλιο για το καλαζάρ ( CaniLeish ) έρχεται και στην Ελλάδα

Το εμβόλιο για το καλαζάρ ( CaniLeish ) έρχεται και στην ΕλλάδαΠριν 1 μήνα δημοσιεύσαμε στο adespoto.gr την αναμενόμενη κυκλοφορία εμβολίου κατά της Λεϊσμανίωσης - Καλαζάρ...

Σήμερα λάβαμε επίσημο Δελτίο Τύπου από την εταιρεία που πρόκεται να το κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, αφού πρώτα κυκλοφορήσει στην Πορτογαλία. Το εμβόλιο είναι γεγονός και θα κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουνίου 2011.
Όπως μας ενημερώνουν όμως από την εταιρεία ακόμα δεν μπορούν να γίνουν γνωστές τεχνικές λεπτομέρειες, συνεπώς θα πρέπει να δούμε όταν κυκλοφορήσει περισσότερες πληροφορίες.

---

ΛΕΪΣΜΑΝΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ: ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ CANILEISH® * ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ

Virbac Hellas, 18 Μαρτίου 2011Στις αρχές του 2010, η Virbac υπόβαλε το φάκελο έγκρισης του CaniLeish®, ενός εμβολίου κατά της Λεϊσμανίωσης. Μετά την υποβολή του φακέλου έγκρισης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων (ΕΜΑ), ακολούθησε στις 13 Ιανουαρίου 2011, η ανακοίνωση της θετικής γνώμης της Επιτροπής Φαρμάκων για Κτηνιατρική Χρήση (CVMP) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φαρμάκων (ΕΜΑ), σχετικά με το CaniLeish®. Το CaniLeish® είναι το πρώτο εμβόλιο κατά της Λεϊσμανίωσης στην Ευρώπη. Στις 14 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικύρωσε αυτή τη γνώμη απονέμοντας στη Virbac την Ευρωπαϊκή Έγκριση για αυτό το εμβόλιο.

Η πρώτη κυκλοφορία του CaniLeish® θα πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία στα τέλη του πρώτου μισού του 2011. Άμεσα, θα ακολουθήσει η κυκλοφορία και στις υπόλοιπες χώρες των ενδημικών περιοχών: Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, και Ιταλία (οι χώρες δεν παρατίθενται με χρονολογική σειρά). Για τη σειρά κυκλοφορίας έχουμε λάβει υπόψη μας τη γεωγραφική κατανομή της νόσου, καθώς και το χρόνο που απαιτείται, ώστε το παραγωγικό δυναμικό του εμβολίου να είναι σε πλήρη ανάπτυξη.
Η κυκλοφορία σε χώρες της Βορείου Ευρώπης, από τις οποίες παρατηρείται υψηλή επισκεψιμότητα προς τις ενδημικες χώρες, τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, θα πραγματοποιηθεί σε δεύτερη φάση.

* Το εμβόλιο CaniLeish αναπτύχθηκε από την BVT (Bio Véto Test), μια 100% θυγατρική της Virbac, σε συνεργασία με την IRD (Ινστιτούτο Έρευνας & Ανάπτυξης) και τις ομάδες R&D (Έρευνας & Ανάπτυξης) της Virbac. Το σχέδιο αυτό βασίζεται σε μια πατενταρισμένη ανακάλυψη της IRD που σχετίζεται με την καλλιέργεια λεϊσμανίασης, την πατέντα, της οποίας εκχώρησε κατ΄αποκλειστικότητα στην BVT για χρήση στον τομέα της υγείας των ζώων.

---

Θυμηθείτε: Η καλύτερη πρόληψη ως σήμερα είναι το ψέκασμα του ζώου με ειδικά sprey κατά της σκνίπας, από Μάιο ως Οκτώβριο, μετά τη δύση του ήλιου και οι προληπτικές εξετάσεις αίματος κάθε 6 ή 12 μήνες.

© Adespoto.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/4/11 19:33

    Καλύτερη η πρόληψη, γιατί η θεραπεία είναι αρκετά επώδυνη για το ζώο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *