ροή ειδήσεων

Αλευροβιομηχανία S.A.M.I.C.A.

Η καταστροφή που υπέστει το κτήριο της Αλευροβιομηχανίας αποτελεί βαθύ πλήγμα για τη νεότερη ιστορία της Δωδεκανήσου. Το κτίριο αυτό, νεώτερο μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς, πρεσβεύει αξίες... από τις οποίες κάποιες έχει ήδη απολέσει μετά την πυρκαγιά και κάποιες που ενδεχομένως να απολέσει ανάλογα με την απόφαση που θα παρθεί για την τύχη του.

Λόγω των ραγδαίων εξελίξεων μπροστά στην ενδεχόμενη κατεδάφιση του σημαντικού αυτού τοπόσημου για το νησί μας και ολόκληρη τη Δωδεκάνησο, η κίνηση πολιτών για την προστασία του κτιρίου Αλευροβιομηχανίας S.A.M.I.C.A καλεί τους πολίτες να λάβουν θέση και δράση.

Κίνηση πολιτών για την προστασία της Αλευροβιομηχανίας S.A.M.I.C.A.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/4/11 22:14

    Εγώ λέω να υποχρεώσουμε τον ιδιοκτήτη να το κάνει μουσείο και να το συντηρεί με 10 υπαλλήλους και με φυσικά δωρεάν εισιτήριο. Είναι ντροπή να θέλει κάποιος να επενδύσει.
    Στη Ελλάδα υπάρχει παραλογισμός. Αυτό το τερατούργημα της κατοχής που είναι πια ερείπιο το βλέπουν όλοι οι τουρίστες και εμείς ως οπισθοδρομικοί και δήθεν υπερασπιστές της ιστορίας (?) να σκοτώνουμε την ανάπτυξη χωρίς λόγο. Ας υπογράψει ο αρχιτέκτονας που του αρέσει αυτή η εμφάνιση αλλά που βέβαια δεν τον πειράζει το μπλε με κίτρινο του show center, το κόκκινο του γυμναστηρίου και τα λάστιχα στο πεζοδρόμιο του κασάπη δίπλα από το κάστρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/4/11 22:34

    Ελπίζω σύντομα να κατεδαφιστεί... Ο πολυχώρος θα δώσει πολλές θέσεις εργασίας όλο το χρόνο σε πολλούς συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη! Μερικοί ας φανερώσουν τα συμφέροντα που κρύβουν από πίσω, και να αφήσουν τον κάθε επιχειρηματία που κοιτάει μπροστά να κάνει την δουλειά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/4/11 22:38

    ΣΥΜΦΩΝΩ.ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΨΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΔΩ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΟΜΑ!!!ΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣΡΟΔΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ..ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΥΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/4/11 22:47

    ειναι οι ιδιοι που ξεσηκωσαν το κοσμο για το παρκο του θερμαι
    τους αρεσε να βλεπουν την βρωμα και τα σκουπιδια στο κεντρο της πολης
    δυστυχως ολοι αυτοι ι επιβαλλουν τις αποψεις τους στο νησι μας
    ειναι η καταρα του ελληνα το οτι οι αριστεροι εχουν κατοχυρωσει την εννοια προοδευτικο σε οτι πουνε.
    και η καταντια του νησιου και της πολης μας ειναι αποκλειστικα δικια τους ευθυνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/4/11 23:00

    ??? afto to ktirio den einai ektrwma einai aristo deigma viomixanikhs arxitektonikhs tou 50.. gi afto den paei mprosta h xwra giati vazoume to kerdos panw apo ton politismo k o kathenas koitaei na gemisei tin tseph tu.. eite to dexeste eite oxi afth h arxitektonikh ekane th rodo afto pou einai simera.. kai prepei na th sevastume.. diladi h flwrentia h rwmh kai oles oi istorikes poleis tha htan oti einai simera an akoluthusan afth thn politikh twn katedafhsewn? afta ta ktiria an diathrhthoun kai aggaliasoun nees xrhseis mporun na ginoun pragmatika diamantia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/4/11 23:21

    Έχεις δει στη Φλορεντία τέτοιο κτίριο? Άριστη αρχιτεκτονική? Το μισό είναι τυφλό και το υπόλοιπο με μικρά παράθυρα, ουσιαστικά κουτί. Η Ρόδος κερδίζει αν δεν κατεδαφιστεί? Με ποιο τρόπο? Μήπως το κτίριο προσελκύει τουρισμό? Ή μήπως το κοιτάμε και το θαυμάζουμε σε τέτοιο βαθμό που μας δημιουργείται καταναλωτικός οργασμός? Τι προτείνεις?
    (Θυμίζω ότι το κτίριο ανήκει σε ιδιώτη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/4/11 23:29

    http://www.thessaloniki-anoixtipoli.gr/2010-10-14-03-20-22/64-q-q.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/4/11 23:30

    http://www.rodiaki.gr/article.php?id=94085&catid=1&subcatid=5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος4/4/11 08:04

    Καλά είστε στα καλά σας αυτό που λέτε να μην κατεδαφιστεί το κτήριο?Μερικοί από εσάς εδώ στη Ρόδο κολλάτε στο παρελθόν χωρίς προφανές λόγο και γίνεστε οπισθοδρομικοί για όλο το νησί.
    Ο πρώτος που σχολίασε,καλό θα ήταν να σκέφτεσε πρώτα.Να το κάνει μουσείο,να πάρει 10 υπαλλήλους και να μην σου βάλει εισητήριο...Θες να σου έχει δώρο και καμιά Ρωσίδα?Έτσι για μπόνους...
    Να κατεδαφιστεί άμεσα,όμως μόνο με την προοπτική ότι θα ανεγερθεί καινούργιο εργοστάσιο ή κάτι θετικό για θέσεις εργασίας.Μην ξεχνάτε ότι είναι δίπλα στην καινούργια μαρίνα (που κάποτε θα ολοκληρωθεί),δηλαδή πλούσιοι τουρίστες που δεν γίνετε να βλέπουν καμμένα κτήρια του 50...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος4/4/11 08:18

    Στολίδι της Ρόδου.. ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟ ΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος4/4/11 09:38

    Είναι απίστευτο με τι ευκολία εκμηδενίζεται ένα τέτοιο τοπόσημο του νησιού! Είναι ΝΤΡΟΠΗ τα σχόλια σας για την κατεδάφιση και αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την έλλειψη παιδείας και πόσο ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ μπορεί να είναι κάποιες απόψεις... Και δυστυχώς δεν είναι μόνο η SAMICA....Ακολουθεί η CAIR και σιγά σιγά όλο το μέτωπο της νέας εισόδου της πόλης επειδή ΕΝΑΣ "επιχειρηματίας" με τις πλάτες των "σεβάσμιων" πολιτικών μυρίστηκε την αξία του... Είναι ντροπή και αυτών που μας κυβερνούν τόσα χρόνια να στηρίζουν έτσι ξεδιάντοπα τη θέση αυτή με το ΠΡΟΣΧΗΜΑ της αναβάθμισης της περιοχής και των νέων θέσεων εργασίας! ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟΝ ΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣ???? Από την μία καταδικάζαμε τους ανθρώπους αυτούς όταν μας κυβερνούσαν και τώρα ξαφνικά ως ιδιώτες θέλουν το καλό του τόπου... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ όσο είναι καιρός και κυρίως ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος4/4/11 10:18

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΣΕΙΣΜΟ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ? ΕΧΟΥΝ ΑΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ...ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος4/4/11 10:21

    H απαντηση μελους του επιμελητηριου ,αστο να πεσει μονο του, ειναι γελεια και αισχρη.Αν ηταν ιδιοκτησια απο την παρεουλα του επιμελητηριου που κρινει κατα το δοκουν π.χ.αδειοδοτησεις s/m, τα παρανομα και τα αυθαιρετα τα βαπτιζει νομιμα και σιωπουν.Υπαρχει παραδειγμα επι της Ροδου -Ιαλυσου.Τελικα ο ανθρωπος εδωσε 13 εκατ.,ειναι μια επενδυση και πρεπει να αποδωσει.Γιαννη ριξτο κατω αυριο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος4/4/11 10:21

    Δηλαδη:
    1. η μετατροπη του βυσροδεψίου "Σίμου" σε κτήριο γραφείων, στο Μοσχάτο Αττικής.
    2. Η μετατροπή αποθήκης σε κεντρικά γραφεία της "Pallota Teamworks" στο Λος Ατζελες των ΗΠΑ
    3. Η μετατρόπή "Fabryka Trzcity" σε πολιτιστικό κέντρο στη Βαρσοβία.
    4. Η Tate Modern στο Λονδίνο
    5. Η μετατροπή τησ αποθήκης σε γραφεία της εταιρείας "Mother"στο Λονδίνο
    6. Μύλοι Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη
    7. Βιομηχανικό πάρκο στο Βόλο (Κεραμοποιείο Τσαλαπάτα)
    8. Και άλλα πολλά...

    ειναι μη κερδοφόρα παραδείγματα?????

    και τέλος πάντων όσοι έχουν ασχοληθεί με την επανάχρηση των βιομηχανικών μνημείων και των βιομηχανικών πάρκων είναι τόσο ανόητοι και οπισθοδρομικοί????

    Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε τι συμβαίνει στο εξωτερικό κυρίως και σταδιακά και στην Ελλάδα,
    είναι μια καλη ευκαιρία:
    www.culture.gouv.fr
    www.erih.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος4/4/11 10:23

    to ktirio den tha itan ektrwma an den to eixan kapsei me periergo tropo poy aposiwpithike k bgike kan porisma .... se ligo kairo tha pesei kata tyxi mono toy kai tha poyn eftaige o seismos...brwmia k dysodia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος4/4/11 10:30

    KYRIE 09:38 ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΟΜΑ ,ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ.
    ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΡ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ !!!!! ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ?? ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΗΔΙΕΣ ΜΕ Π.Χ ΤΟ ΕΛΛΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ Η ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ(ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ) ΘΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ ΤΟ "ΤΟΠΟΣΗΜΟ" ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΟΥ? ΤΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΟΛΥΒΟΛΕΙΑ" ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος4/4/11 10:48

    Βρε απολίτιστοι κωλο-τσαμπίκοι τι κάφροι είσται γαμώ το. Σας αρέσει που έγινε αυτή η αρχιδιά του Swedco στο Θέρμαι ή το πάρκο Δημοκρατίας με τις μαλακολάμπες του και τις πλαστικούρες του. Βάλτε τες στο κόλο σας κωλόβλαχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος4/4/11 10:50

    Σαν μηχανικός σας λέω ότι το κτήριο επισκευάζεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε επένδυση. Ποιά είναι η λογική στο να κατεδαφιστεί; Τί καφρίλα είναι αυτή. Με τη ίδια λογική να κατεδαφίσουμε τη νομαρχία, το εθνικό θέατρο και όλη την παλιά πόλη. Έλεος. Η Ρόδος θα είχε άλλη όψη άν δεν κατεδαφιζόντουσαν τα νεοκλασικά κτήρια που υπήρχαν στο κέντρο της πόλης μέχρι τη χούντα. Με τον ίδιο τρόπο η σημερινή χούντα βγάζει αποφάσεις του ποδαριού. Είμαι υπέρ της κίνησης αξιοποίησής του από τον επιχειρηματία αλλά με κανόνες και την οικονομική στήριξη του κράτους. Όσο για τον κύριο που είπε για το Θέρμαι, τα πάρκα θα έπρεπε να είναι ανοικτά για τον κόσμο και όχι να μετατρέπονται σε καφετέριες. Αυτό είναι οπισθοδρομική αντίληψη και ανικανότητα της προηγούμενης Δημοτικής αρχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος4/4/11 10:52

    ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΨΑΝ ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΦΛΟΙ Ή ΑΝΟΗΤΟΙ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος4/4/11 11:19

    ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΕΣ ΕΛΕΝΧΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΤΕΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ) ΑΛΑΒΑΝΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ!!! ΤΑ ΣΠΑΤΕ ΟΛΑ!!! ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΤΣΕΚΕΒΑΡΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!!! ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος4/4/11 11:54

    Εαν είχες επιστημονική γνώση, αγαπητε 10:52, πανω στο αντικείμενο θα μπορούσες να επιχειρηματολογούσες και όχι να καταφεύγεις σε βωμολοχία.
    Μην εξάπτεσαι και μην χάνεις τον έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος4/4/11 12:15

    Κύριε 10.30 (εδώ φτάσαμε να φοβόμαστε να μιλήσουμε επώνυμα μήπως και μας βρουν σε κανένα χαντάκι από κανέναν φουσκωτό)..
    Πως είναι δυνατόν να αποσπάτε και να διαχωρίζεται το μνημείο από την CAIR και το περιβάλλον του έτσι ανεύθυνα!? Εδώ μιλάμε για βιομηχανική περιοχή και για προτάσεις ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ αξιοποίησης! Και τελικά τι πρέπει να έχει ένα μνημείο για να μας αρέσει? Ωραία χρωματάκια? ΕΛΕΟΣ! Βέβαια χίλια δίκια σας δίνω… Κάποτε είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον… Είχε και μία γραμμή παραγωγής (στις μηχανές αναφέρομαι) που όμοια της δεν υπήρχε … αλλά ΚΑΙΚΕ ενώ επρόκειτο να χαρακτηριστεί! ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕ ΝΟΜΙΖ! Και τώρα επειδή οι οικονομικές συγκυρίες δεν ευνοούν να στάξουμε κρατικά χρήματα στον ιδιώτη… Εντάξει να πάμε όλοι μαζί να το ρίξουμε! Να του χτυπήσουμε και την πλάτη του ευεργέτη μας που θα μας κάνει και cinema να αποβλακωνόμαστε περισσότερο τα ζώα!
    Και τον Πύργο του Eiffel έκτρωμα τον ονόμασαν κάποιοι αστοιχείωτοι και σήμερα αντιπροσωπεύει ένα κράτος! Ας μην το πάμε μακριά! Εδώ είναι Ρόδος και όποιος υπόσχεται μια καφετέρια παραπάνω που μπορούν να πηγαίνουν και να παραγοντίζουν οι προσωπικότητες - μηχανικοί - πολιτικοί - εργολάβοι του νησιού... είναι ευεργέτης! Το φτύσιμο δεν μας αρκεί.... «IQ Ροδιτών σε επίπεδο γλάστρας» όπως είχε πει (τελικά σοφά) ένας από τους τώρα εμπλεκόμενους αναφερόμενος σε όλους εμάς.... τι ειρωνεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος4/4/11 13:22

    Ευχαριστώ 12.15 πραγματικά με ανακουφίζεις ..Υπάρχουν τελικά και κάποιοι πολιτισμένοι και συνειδητοποιημένοι άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο..Είμαι απόλυτα σύμφωνος, και με τα ανωτέρω λεγόμενα και με τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν επιτυχημένων παραδειγμάτων του εξωτερικού. Πως μπορούμε εμείς οι πολίτες να συνδράμουμε σε αυτή τη δράση? Καιρός να κάνουμε κάτι πια για αυτή την κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος4/4/11 13:28

    Το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου πριν την αποκατάστασή του ήταν ένα ερείπιο, για την ακρίβεια ένας λιθοσωρός. Μετά την αποκατάσταση του, σήμερα έρχονται το ένα μετά το άλλο τα κρουαζιερόπλοια και πληρώνουν εισιτήριο 10 ευρώ για κάθε άτομο για να το επισκεφθούν...Τι έπρεπε δηλαδή?επειδή ήταν ερείπιο τότε , να το είχαμε αποτελειώσει και να το κάναμε οικόπεδο για να χτίσουμε σουπερμάρκετ?????Καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουμε ότι χάρη σε όλα αυτά τα μνημεία η Ρόδος σε περίοδο κρίσης εξακολουθεί να ευημερεί και να δέχεται τουρισμό από όλον τον κόσμο. Λίγος σεβασμός στην ιστορία, στη μνήμη, στον ιδρώτα του ροδιακού λαού. Η πολιτιστική κληρονομιά είναι ένα αγαθό που δεν μπορεί να υποβληθεί σε υποκειμενική αισθητική καταδίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος4/4/11 14:22

    Τα ανεύθυνα φασιστοειδή που έχουν κατακλύσει τα διάφορα τοπικά blog (και ελπίζω όχι όλο το νησί), καλό θα κάνουν να μην εξυπηρετούν συστηματικά τα συμφέροντα ορισμένων ιδιωτών, που όχι μόνο παραγωγικές επενδύσεις δεν θα κάνουν, αλλά τεράστια ευθύνη έχουν για το σημερινό χάλι του νησιού.
    Τα φασιστοειδή αυτά ίσως ξυπνήσουν όταν διαπιστώσουν ότι:
    1) Η περιοχή συστηματικά και εσκεμμένα απαξιώνεται εδώ και αρκετά χρόνια, όχι μόνο εξαιτίας της αποβιομηχάνισης, αλλά και εξαιτίας των τεράστιων συμφερόντων που εμπλέκονται πλέον με την επικείμενη λειτουργία της νέας Μαρίνας στην περιοχή - υποβάθμιση = χαμηλότερη αξία γης. Αλλά είναι προφανές, για το μυαλό κουκούτσι που υπάρχει σε ορισμένα κεφάλια, πως τα μόνα συμφέροντα τα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ...
    2) Με έκπληξή τους ίσως να διαπιστώσουν ορισμένοι πως επερωτήσεις στη Βουλή έχουν ήδη κατατεθεί εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΛΑΟΣ (μάλιστα το ΛΑΟΣ ήταν το πρώτο). Θα ακολουθήσει απ' όσο έχω ακούσει και επερώτηση του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος4/4/11 14:45

    Τα σπιτια στην Μεγγαβλη ειναι πιο ωραια,γιατι αυτα δεν κυρησονται διατηρηταια;Το σκεπτικο ειναι η καταστροφη του Κυπριαδη και καθε επιχειρηματια που δεν ειναι ενταγμενος σε καποιον κλειστο κυκλο που αποφασιζει,[μερικα αστερια του επιμ/ριου] παραβλεποντας την νομιμοτητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος4/4/11 14:47

    pou tha labei xwra i en logw ekdhlwsh?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος4/4/11 14:49

    Τι λες βρε εξυπνάκια 14.45?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος4/4/11 14:50

    pou ftasame thee mou!!!! na baftizoume anarxikes kinhseis tis kinhseis politismou!!!!! RODOS sto megaleio sou! mia apopsh na mhn sympneei me ta megala kefalia kai amesws thabetai!!

    kai lew egw twra.... ta kefalia ayta den antiproswpeyan tosa xronia ta dyo megala kommata?? me ti moutra twra na bgoun na katathesoun erwthsh sthn boulh????? na antitaxthoun sto xeri pou tous taize? e re kseftilismenoi!!!!

    se osous exei meinei ligh logikh kai elaxisth kritikh ikanothta gia to ti einai axio logou kai ti oxi as mas enhmerwsei gia to ti ginetai twra kai ti mporei na ginei meta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος4/4/11 15:33

    Kε Κυπριαδη, διαχειριστειται οπως εσεις κρινεται την περιουσια σας.Μην ακουτε κανεναν.Εχει πολλα αποστηματα ο τοπος μας.Να ζητησεις διαφυγοντα κερδη απο ολους αυτους που εμποδιζουν την αξιοποιηση που επελεξες, η καλεσε τους να το αγορασουν αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος4/4/11 17:16

    Δυστυχώς τα μισά από τα σχόλια επιβεβαιώνουν την ισχύουσα κατάσταση. Απαξίωση και καταστροφή οποιουδήποτε παλαιού κτιρίου με μνημιακό χαρακτήρα, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το βραχυπρόθεσμο κέρδος ενός και μόνο επιχειρηματία, με την ομαδική ψευδαίσθηση ότι θα επωφεληθεί το νησί...
    Δυστυχώς η δεκαετία του 60 δεν έχει γίνει μάθημα σε όλους μας. Η πτώση του τουρισμού και του εισερχόμενου συναλάγματος των τελευταίων χρόνων θα ξεχαστεί, αφού για την επόμενη διετία η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα φέρει παροδικά κύμματα τουριστών. Οι οποίοι φυσικά όταν δούν τα χάλια μας, την έλλειψη βασικών υποδομών, τους άθλιους δρόμους, το κιτσαριό των περισσότερων εμπορικών της Παλιάς Πόλης, τις πλαστικές καρέκλες των 3 ευρώ, τα τουριστικά εστιατόρια που έχουν ξεμείνει από την δεκαετία του '80, θα μας τιμήσουν με την... απουσία τους τα επόμενα χρόνια...
    Στη συνέχεια θα πρέπει δηλαδή να καταστραφούν το εργοστάσιο της CAIR, το παλιό σχολείο απέναντι απο το Καστέλο, και ότι άλλο θέλετε για να γίνει η λεγόμενη 'αξιοποίηση' από τους όποιους ιδιώτες. Λες και οι τουρίστες έρχονται μόνο για τα ξενοδοχεία, τις παραλίες και τα μπαρ του νησιού. Σε όλον τον κόσμο το μοντέρνο και τα καινούργια κτίρια συνυπάρχουν με τα παλιά, και η αξιοποίηση των χώρων δεν σημαίνει μόνο γκρέμισμα-μπετόν-ξενοδοχείο/εμπορικό/πολυκατοικία. Παντού όταν επισκεπτόμαστε μια πόλη θαυμάζουμε τα παλιά κτίρια, την αρχιτεκτονική, την αξιοποίηση της παράδοσης, αλλά και τα μοντέρνα κτίρια. Στη Ρόδο θα θαυμάζουμε πια μόνο το καλοκαίρι τα ξενοδοχεία και την άδεια Παλιά Πόλη του χειμώνα... Πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε πραγματικά τον τόπο μας και όχι μόνο την τσέπη μας... Η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα γεμίσει αν απαξιώνουμε όποια κληρονομιά έχει το νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος4/4/11 17:23

    Ιερόσυλος όποιος συγκρίνει το "κουτί" με το κόσμημα της νομαρχίας, το παλάτι, το Ρόδον κτλ. Όλοι ξέρουμε πως αν δεν κατεδαφιστεί θα μείνει για πάντα έτσι. Όσοι δεν το λένε είναι υποκριτές. Στην Ελλάδα φωνάζουμε για να πούμε ότι φωνάζουμε. Βάλτε google maps και δείτε πόσο ωραίος είναι ο παραλιακός της Μάλτας και του Monaco και αναλογιστείτε αν χρειάζονται στην παραλιακή οδό βιομηχανικά κτίρια ειδικά με αυτήν την εμφάνιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος4/4/11 17:32

    η "ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΥ S.A.M.I.C.A." θα μπορούσε ίσως να δημοσιεύσει σχέδιο, μακέτα ή άλλο, με το πως φαντάζεται το ανακαινισμένο κτήριο και με το πως θα "δένει" με τη μελλοντική, όχι για πολύ ακόμα ελπίζω, μαρίνα. για να καταλάβουμε και όσοι θέλουμε να δούμε κάτι πραγματικά όμορφο στη θέση του και δεν έχουμε το IQ να το αντιληφθούμε. τώρα εάν θέλουν να το γκρεμίσουν για να το κάνουν σινεμά όπως είπε και κάποιος παραπάνω με ιδιοκτήτη έναν κακό καπιταλιστή που θα μας εκμεταλλευτεί τι να πω ...μπρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος4/4/11 17:37

    Σε καμία περιπτωση δεν πρόκειται περί σύγκρισης με τα άλλα κτίρια. Τώρα με τη λογική τη δική σου βάλε στο gοοgle maps τις ίδιες πόλεις και επιχείρησε να τις συγκρίνεις...
    Έχω ταξιδέψει αρκετά στη ζωή μου και ποτέ δεν επέλεξα να πάω σε ένα μέρος μόνο επειδή έχει καλά ξενοδοχεία ή τα εμπορικά καταστήματα.
    Δεκτό ότι στη σημερινή Ελλάδα έτσι θα παρέμενε και θα έπεφτε από μόνο του. Το ζήτημα όμως δεν είναι αποκλειστικά και μόνο το εν λόγω κτίριο. Αλλά η γενική αντιμετώπιση από φορείς και ιδιώτες, από όλους μας. Η πρόοδος όμως και οι όμορφοι παραλιακοί δρόμοι δεν φτιάχνονται πάνω σε στάχτες...
    Τώρα για το Ρόδον ή το Εθνικό, ή ακόμα και το Μανδράκι άστο καλύτερα. Το δεύτερο ήδη το μισογκρέμισαν χωρίς να έχουν πόρους να το ξαναφτιάξουν και το πρώτο κάθε χρόνο ρημάζει... Αλλά δεν πειράζει, να βάλουμε στο google maps να δούμε κανενα ωραίο parking για έμπνευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος4/4/11 17:57

    17.32 πολύ ωραία η θέση σου! "μπρρρ".... Θεωρώ ότι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε και να απαντάμε σε τέτοια θέματα της επικαιρότητας! ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΩΜΩΣΕΣ! Με τέτοιες απαντήσεις τους μάθαμε τόσα χρόνια και να τα χάλια μας!
    Κύριε ιδιώτη που κάνετε συντρίμμια ένα κτίριο 1 αιώνα και το πουλάτε κοψοχρονιά στον άλλο κύριο ιδιώτη να το κάνει ένα γαμάτο πολυκατάστημα να πηγαίνουμε να του τα ακουμπάμε και να προσλάβετε και την ξαδέρφη μας με 500 ευρώ: ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ!
    Φοβηθήκατε ή να βάλω και άλλα "Ρ"?

    Ξεφτιλισμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος4/4/11 18:12

    Τοσα χρονια που ειναι ερειπιο γιατι αυτη η κινηση πολιτων δεν δημιουργηθηκε για την απαιτηση επισκευησ του κτιριο και ξεφυτρωσε τωρα οταν παρατηρηθηκε μια κινηση για το κτιριο? Ψευτικεσ μεγαλοστομιεσ,ψευτικα λογια,σαν τουσ Ελληνεσ πολιτικουσ για να δικαιολογησουν την μιζερη υπαρξη τουσ οι καθε αποτυχημενοι επαγγελματικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος4/4/11 18:14

    Ως ροδίτης τάσσομαι αναμφίβολα ΥΠΕΡ της διατήρησης της πολιτιστικής και βιομηχανικής κληρονομιάς του τόπου μου.
    Θελω να ρωτήσω ομως το εξής.
    Αν δεν κατεδαφιστει το κτιριο, πως μπορει να αξιοποιηθει?Τι προτεινουν οσοι αντιτίθονται στην κατεδαφιση του?
    Υπάρχει η δυνατότητα να αναδειχθεί ως μνημείο
    ?
    Πάντως γνώμη μου είναι, πως η διατηρησή του κτιρίου ως εχει, στην σημερινή αθλια κατασταση, καθε αλλο παρα διαφημιζει και τιμά την Ρόδο κα τον πολιτισμό της.
    Διαβάζοντας το άρθρο αυτό http://savesamica.blogspot.com/2011/04/blog-post.html#more μπερδέυτηκα ακόμα περισσότερο ως προς τις δυνατότητες του κτιρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος4/4/11 19:22

    ας φύγουν πρώτα τα σαράβαλα που είναι παρατημένα ακριβώς απέναντι στο χώρο που εκμεταλλεύεται ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ !!! ΕΛΕΟΣ σαν παρκινγκ..αυτή η αναρχία οχημάτων ,η καντίνα -τσίρκο εκει ,φτιαξτε κανένα πεζοδρόμιο της προκοπής που όλο το μέτωπο.ενα μπουρδέλο είναι και μετά ας λύσουμε και τους μύλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος4/4/11 19:41

    Να διεκδικήσουμε όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας , τα κίνητρα εκείνα , ώστε να αξιοποιούντια αυτλα τα κτίρια,
    δε νομίζω να θέλει κανείς να υπάρχει το κτίριο σε αυτήν την κατάσταση.

    ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ και ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΗΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος4/4/11 20:15

    !!!!!!!!!!!!! "οι κάθε αποτυχημένοι επαγγελματικά"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Μιλάς για νέους επιστήμονες που προσπαθούν να κρατήσουν ένα επίπεδο ποιότητας που εσείς οι παλιοί μορφωμένοι μπετατζήδες έχετε τόσα χρόνια ξεφτιλίσει!!
    Είσαι γελοίος που τολμάς και απαξιώνεις την γενιά των παιδιών σου! Έχεις ιδέα τι σημαίνει αστική ποιότητα; βιωσιμότητα; Σίγουρα δεν είναι αυτό που η γενιά σας δημιούργησε! Έκτρωμα είναι οι αποφάσεις που παίρνατε τόσο καιρό για τον τόπο αυτό, για να έρθουμε εμείς σήμερα να ζούμε "ΜΙΖΕΡΑ" και να απολογούμαστε και από πάνω για τα αυτονόητα!

    Και λες ότι τόσα χρόνια δεν κάνουμε τίποτα! Τα αυτιά σας ακούνε μόνο αυτά που θέλουν! Έχει κανείς ενημερωθεί για τα συνέδρια, για τις διπλωματικές εργασίες, για τα ερευνητικά θέματα που οι μίζεροι νέοι μηχανικοί της Δωδεκανήσου παλεύουν με τους μίζερους καθηγητές πανεπιστημίων μήπως και υιοθετηθούν από κανέναν αξιοσέβαστο ΟΤΑ? Τα ίδια συνέδρια και τις ίδιες διπλωματικές που παρακολούθησαν οι ΓΕΛΟΙΟΙ που σήμερα πάνε και αποχαρακτηρίζουν τα μνημεία μας και που τότε μόνο και μόνο επειδή είχαν ένα μικρόφωνο μπροστά επιδοκίμαζαν και χειροκροτούσαν?? ΓΕΛΟΙΟΙ!
    Κάθεστε στα "πετυχημένα" γραφεία σας λες και ξέρει κανείς από εσάς τι πραγματικά σημαίνει η ιδιότητά του και τι ευθύνη φέρνει το έργο του! Και ερχόμαστε εμείς με τα μισά σας χρόνια να σας μάθουμε τι σημαίνει ποιότητα και παιδεία! ΓΕΛΟΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος4/4/11 20:20

    προς τον 17:57
    η "ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΥ S.A.M.I.C.A." θα μπορούσε ίσως να δημοσιεύσει σχέδιο, μακέτα ή άλλο, με το πως φαντάζεται το ανακαινισμένο κτήριο και με το πως θα "δένει" με τη μελλοντική, όχι για πολύ ακόμα ελπίζω, μαρίνα. για να καταλάβουμε και όσοι θέλουμε να δούμε κάτι πραγματικά όμορφο στη θέση του;
    τώρα που δεν έβαλα μπορρ ποια η απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος4/4/11 20:21

    ΜΑΖΙ ΣΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος4/4/11 20:59

    h apanthsh synadelfe me ta polla ta mprrr einai se teyxos tou Epimelhthriou, tou TEE kai twn OTA poy onomazete BIOMHXANIKH KLHRONOMIA THS DWDEKANHSOU ap oti thymamai kai periexei enan shmantiko arithmo protasewn apo tapeinous panepisthmiakous kai mh gia polla toposhma ths perioxhs, mias kai pisteyw na katalabate oti den einai mono h SAMICA to thema mas alla olo to metwpo! makari na hsoun kai se aytous pou parakolou8hsan to synedrio alla oxi apo ekeinous pou xasmouriontousan kata th diarkeia perimenontas apla na "xairethsoun" to akroathrio!
    Protseis gia tetoia ktiria den yparxoun mono apo tous synadelfous poy ergazontai gia ton idiokthth alla kai apo alla mh trantaxta onomata pou eixan th diathesh na asxolh8oun!
    kai pragmatika.... pisteyeis oti den yparxei arxitektonikh lysh SYNOLIKA gia thn perioxh pou na denei me thn Marina? eleos! tha prepei na einai poly astoixeiwtos o mhxanikos pou isxyrizetai kati tetoio! milas gia ta pleon entagmena sto periballon ktiria! an den mporeis na deiw thn omorfia sth biomhxanikh klhronomia den mporei kaneis na se anagkasei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος4/4/11 21:04

    Πέφτει άκυρο παντού.Διατηρητέο δεν είναι και δεν έχει λόγο να είναι.Είναι ιδιωτικό κτήριο και ο ιδιοκτήτης το κάνει ότι θέλει,βάσει νόμου.
    Ούτε του δήμου είναι ούτε του κράτους και όπως δεν μπορεί ο καθένας να πάει στην περιουσία του άλλου να του πει να την φτιάξει ή να την γκρεμίζει έτσι και αυτός που το έχει αυτό το οίκημα (δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο Κυπριάδης) το κάνει ότι θέλει.Αν και αν μπορούσα να δώσο και εγώ αποψη,είναι ότι πρέπει να γίνει κάτι κερδοφόρο σε αυτό το σημείο της πόλης που είναι πολύ ανεβασμένο λόγω μαρίνας.Μπορεί να ξαναλειτουργήσει σαν εργοστάσιο,σαν τουριστική ή εμπορική επιχείρηση ή ΄τοι θέλει αυτός που το έχει,καλό όμως να γίνει κάτι σύντομα πριν πέσει πάνω μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος4/4/11 21:28

    polla diathrhtea htan idiwtikes periousies!!!!!!!!!! ti shmainei afto oti prepei na afinontai ermaia sta xeria tu kathena???viomixanika, neoklassika kai oxi mono! exoume logw oloi mas sta mnhmeia ths polhs mas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος4/4/11 23:20

    ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΑ 99% ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ... Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος4/4/11 23:22

    ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΩΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος4/4/11 23:23

    ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΤΕΕ, ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος4/4/11 23:25

    ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ "ΚΙΝΗΣΗ" ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ... ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΑΝΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμος4/4/11 23:26

    κ 20:59 δεν είμαι μηχανικός ούτε αρχιτέκτονας, ναυτικός είμαι. και έχω μπει σε αρκετά λιμάνια. αν λοιπόν τελειώσει αυτή η μαρίνα θα μου άρεσε να θυμίζει Βαρκελώνη, Μονακό γιατί όχι Μάλτα αλλά όχι Κωνστάντζα. είμαι αδαείς περί την arxitektonikh lysh SYNOLIKA gia thn perioxh pou na denei me thn Marina αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω γούστο. ακόμα περιμένω μια εικόνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμος5/4/11 00:34

    apo katw exei arxaia peite to stous epixeirimaties

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμος5/4/11 00:54

    ''ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΑ 99% ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ... Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ
    ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΩΡΑ?
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΤΕΕ, ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ...
    ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ "ΚΙΝΗΣΗ" ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ... ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΑΝΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ!''

    Aderfe kommatikopoihmenos kai kommatoskulo den eimai, afou oloi mesa stin diafthora vriskontai... Aristeroi, deksioi, kentroi kai o,ti allo thes.
    Alla esy, h epixeirimatologia kai o tropos skepsis sou eisaste o logos gia ton opoio h Ellada vouliakse kai sinexizei na vouliazei. Mas esose to Pasok, h ND, to KKE kai o SYN... Etsi sinexise na skeftesai kai oxi na anarotiesai san logikos anthropos gia tin tixaia fotia kai ta epixeirimatika simferonta. Pantos o Pagkalos kai h simoria tou, sigoura den ta efagan telika monoi tous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος5/4/11 01:05

    ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ. ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΡΟΔΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ) ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΡΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ανώνυμος5/4/11 01:14

    Αχ Ελλαδάρα με την αμορφωσιά, τις αρπακόλλες και τις δήθεν επενδύσεις. Ρίξτε τα όλα κάτω να γίνουμε Dubai. Θα ήθελα να ήξερα πόσοι Ροδίτες γνωρίζουν την ιστορία της Ρόδου. Βάζω στοίχημα πως αν γίνει ένα γκάλοπ στο δρόμο, τα 4/5 δεν ξέρουν πως βρέθηκαν οι Ιταλοί στη Ρόδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμος5/4/11 02:02

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ... ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΚΕΦΑΛΙ!!! ΑΧ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ Η ΔΥΣΜΟΙΡΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανώνυμος5/4/11 09:40

    Εσείς του κινήματος αν καίγεστε τόσο πολύ πάρτε βγάλτε λεφτά από την τσέπη και δώστε στον επιχειρηματία το υπόλοιπο ποσό που θα χρειαστεί από μια κανονική κατεδάφιση και ανέγερση ενός καινούριου κτιρίου. Για να αναπαλαιωθεί αυτό το σκουπίδι θέλει πολλά εκατομύρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος5/4/11 10:31

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΝΑ ΟΜΟΡΦΥΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανώνυμος5/4/11 10:35

    γκρεμίστε το γιατί θα πέσει να μας πλακώσει.
    Άλλωστε ανήκει σε ιδιωτη. Μπορεί να το κάνει ότι θέλει. Να φτιαχτεί καποιο έργο μήπως ομορφύνει και η περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ανώνυμος5/4/11 10:38

    Δίκιο εχουν οι παραπάνω. Αφήστε τον άνθρωπο να κάνει την δουλειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ανώνυμος5/4/11 10:46

    Εδώ πουλάμε την ΑΚΡΟΠΟΛΗ και δεν ασχολείται κανείς και βρήκαν τώρα να ασχοληθούν με τους Αλευρόμυλους. Αφήστε τον επιχειρηματία να αξιοποιήσει την περιοχή. Άλλωστε απ΄ ότι διαβάζω είναι περιουσία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ανώνυμος5/4/11 11:17

    Xriste mou! "afiste ton anthrwpo na kanei thn douleia tou" ....gia na thn kanoume kai emeis mazi tou! Xriste mou! h brwma pou tosa xronia zeite mesa exei potisei ta myala sas! exei anarwth8ei kanenas pws exei perasei ston "anthrwpo" ton katadiokomeno apo tous opistodromikous ths kinhshs, h periousia ayth? edw den xeroume ta basika tha talaipwrthsoume to bolemeno maloudaki mas gia ta ypoloipa!?
    KAI GELOIOI pou xeftilizxete thn kinhsh ws dhmiourghma aristerhs kinhshs anoixte ta strabadia sas na deite poioi ypografoun pragmatika pou bgazete kai pososta opws stis ekloges me edres! Amesws na fthnhnoum oti den mporoume na antikrousoume me ousiastika epixeirhmata kai na to onomasoume aristero reyma! Kamia douleia den eixa pote oute egw oute oi perissoteroi apo ekei me tous syndikalismous! H anwnimia mas marane!
    Skoupidia eidte eseis oxi to ktirio ayto pou edwse pswmi stous goneis mas kai ekane thn rodo ayto poy einai shmera gia na thn rimazete eseis!
    exete idea geloioi ti poiothta anthrwpwn tha feroun ta krouazieroploia ths neas marinas? Sigoura oxi ths dikhs sas! kai sigoura oxi anthrwpous pou tha poun "koita ti apisteyto emporiko kanan oi poustides apenanti apo thn marina.. ouaou sygxarhthria ston idiwth"! Ta krouaziroploia perimenoun na doun thn istoria tou nhsiou proswpopoihmenh sta ktiria ths KAI AYTH H ISTORIA EINAI TO SAMICA KAI H CAIR EITE SAS ARESEI EITE OXI... "ellhnarades" ths plakas

    Oso gia tous anypomonous pou perimenoun protaseis mexri to brady tha anarth8ei oti yparxei mexri twra! Arkei na katalaboun ti diabazoun kai na anoixoun ta matia sta HDH efarmosmena paradeigmata!!!! Les kai exoun dei thn maketa pou proteinei o idiwths h to sxedio ths neas marinas... giati an ontws to exete dei tote h kseftila sas einai megalyterh pou tolmate na milate akoma gia arxitektonikh kai na lete koyti to ktirio ayto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ανώνυμος5/4/11 11:38

    11:17, toulaxiston iparxoun akoma anthropoi me logiki kai mnimi. O Ellinas distixos fonazei, vrizei, diamartiretai, alla otan erthei i stigmi ksexnaei poso ton exoun patisei, otan o politikos pernaei apo dipla tou kounaei tis simaioules kai dinei to xeri...
    Kaneis den enantionetai stin proodo kai tin ekseliksi, kaneis den eipe na ginei to en logo ktirio mouseio h politistiko kentro nte kai kala. Tha mporouse na ginei emporiko kentro, cinema, estiatoria, h o,ti allo, alla na diatirouse kai mia sigkekrimeni arxitektoniki sfragida, mnimi tou viomixanikou parelthontos... Alla min trelainomaste. Erxetai h seira ton sfagion, tou paliou sxoleiou apenanti apo to Kastello pou gkremizetai kai kaneis den leei tipota, kai o,ti allo sto onoma tis proodou, kai ton ''filantropon'' epixeirimation... Kai opos panta xoris sxedio, me proxeires anatheseis, kai midamina ofeli gia ton kosmo...
    Mas exoun sosei vlepeis simera oi ergolavoi kai oi epixeirimaties pou dinoun douleies.... Gia auto kai anthizoume oikonomika...
    Alla etsi einai, se mia xora pou apo to '60 kai meta to party tis antiparoxis sto onoma tis ''proodou'' kai tou kalou tou politi edine kai epairnne, tora mollis vlepoume ta apotelesmata. Alla distixos den mathainoume tipota... Se liga xronia pou den tha exei meinei tipota gia na elkoume tourismo tha psaxnomaste. Tin Akropoli pou o Ellinas kamaronei, den mporeis na tin deis logo ton polikatoikion... Alla tote pali ola ginontousan gia to kalo tou kosmou, na dothoun douleies kai na voleutei o kosmos. Rimazoun tora oi perioxes autes me akatoikita diamerismata pou polles fores filoksenoun paranomous allodapous...
    Na anavathimstei h perioxi tou KOVA, na ftiaxtei h opsi tis neas marinas, alla me sxedio, programma kai sigkekrimenous orous. Tora pou oli h perioxi einai fileto einai sto xeri mas na tin kanoume enan endiaferonta arxitektoniko kai leitourgiko xoro, me pragmatika ofeli kai oxi vraxiprothesma plana pou eksipiretoun ligous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ανώνυμος5/4/11 11:44

    ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΝΗΜΕΙΟ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ, ΛΕΝΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΞΥΝΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΠΩΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ, ΤΙΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΑΜΕΙΡΟ ΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ. ΕΧΕΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΠΟΤΕ ΓΚΟΛΦ ΑΦΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ? ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΕΦΤΕΛΙΖΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΜΝΗΜΕΙΟ" ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ? ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΤΥΛ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ! ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΤΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ!!! ΜΟΛΙΣ ΒΡΕΙΤΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ανώνυμος5/4/11 12:00

    Πριν κάποιος άλλως εκφέρει κάποια γνώμη καλύτερα να γνωρίζει ποιος από όλους αυτούς που μιλάνε ανώνυμα και εκφράζουν κάποια άποψη, κρίνουν και κατακρίνουν από το πουθενά, γνώστες και επιστήμονες κάθε ηλικίας, αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί, ποιος προσπάθησε πραγματικά να σώσει αυτό το «μνημείο της νεοκλασικής βιομηχανικής εποχής της Ρόδου». Μία συνέντευξη που δεν θα σας αφήσει κάποια απορία.

    http://www.newskosmos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=74511:2011-03-31-22-42-41&catid=31:2009-11-28-16-14-18&Itemid=55

    Για την κίνηση αυτών που θέλουν να σώσουν αυτό το μνημείο εγώ έχω να κάνω μία πρόταση. Μικροί και μεγάλοι (σε ηλικία), γραμματιζούμενοι και αγράμματοι, εσείς με το γούστο και την άποψη, σπουδαγμένοι και πολιτισμένοι και γενικότερα όλοι εσείς που μόνο να μιλάτε ξέρετε, ανοίξτε έναν λογαριασμό και βάλτε λεφτά μέσα, μαζέψτε καμιά δεκαριά εκατομμύρια και βάλτε τα μπροστά από τα λόγια σας και ελάτε όλοι μαζί να το φτιάξουμε αυτήν την περιοχή από την αρχή. Όχι μόνο το κτήριο αλλά γενικότερα την περιοχή αυτή, να την κάνουμε ένα σύγχρονο στολίδι της πόλης μας, καθαρό και αντιπροσωπευτικό των απόψεων μας και όχι έτσι όπως είναι τώρα ένα σκουπιδαριό που μόνο ντροπή προσδίδει. Σε κάθε άλλη περίπτωση καθίστε στην καφετέρια που βρίσκεστε και πίνετε το καφεδάκι σας και αλλάξτε θέμα συζήτησης.

    Και για να κλείσω ο ανταγωνισμός προχωράει μπροστά κι εμείς μένουμε πίσω. Η Τουρκία απέναντι έχει πάρα πολλές μαρίνες που φιλοξενούνε τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ο τουρισμός είναι η μοναδική βιομηχανική κληρονομιά που μας έχει απομείνει για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Ας εκμεταλλευτούμε τον χώρο αυτό και να φτιάξουμε κάτι νέο και ωραίο, αντιπροσωπευτικό της νέας εποχής και των ιδεών μας που θα προσελκύσει κόσμο και ας απαλλαχτούμε επιτέλους από όλες αυτές τις βρώμικες σαβούρες.

    Ας αφήσουμε το επιχειρήν να μας πάει μπροστά για να μην γίνει ο τουρισμός και ο τόπος μας το «νέο βιομηχανικό μνημείο» της εποχής μας.

    Πράξεις και όχι άλλα λόγια… και τα εμπόδια δεν είναι πράξεις, αλλά λόγια δίχως ουσία και επιχειρήματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ανώνυμος5/4/11 12:18

    AAAAAAAAAAAAAAAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAAAA

    12:00 EISAI AXARAKTHRISTOS! BAZEIS THN SYNENTEYXH TOY IDIWTH SO KOSMOS SAN EPIXEIRHMA!??? AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXA AXARAKTHRISTOS!.

    "Ο τουρισμός είναι η μοναδική βιομηχανική κληρονομιά που μας έχει απομείνει" ELEOS! NTROPH! XEFTILA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ανώνυμος5/4/11 12:34

    Μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις αλλά ούτε να γράφεις ελληνικά κύριε/α των 12:18. Αν μετά από όλα αυτά που διάβασες και άκουσες η άποψη σου είναι αυτή, γραμμένη σε greeklish τότε σε εσένα και έλεος και τροπή και ξευτίλα! με πολλά επιφωνήματα..

    Διαβάσε ξανα Repetitio est mater studiorum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ανώνυμος5/4/11 12:50

    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ 12:00 Είσαι αχαρακτήριστος! Βάζεις την συνέντευξη του ιδιώτη στο Κόσμος ως επιχείρημα!???
    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Αχαρακτήριστος!
    "Ο τουρισμός είναι η μοναδική βιομηχανική κληρονομιά που μας έχει απομείνει" Έλεος! Ντροπή! Ξεφτίλα!

    Καλύτερα τώρα? Ο αποπροσανατολισμός από το θέμα ήταν ανέκαθεν Ροδίτικη λογική γραμματιζούμενε φίλε μου! Την κατέχεις στο έπακρον!! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ανώνυμος5/4/11 12:58

    Έτσι μπράβο προοδεύεις… Έμαθες να γράφεις, σε λίγο θα μάθεις και να διαβάζεις και ύστερα ίσως μάθεις και να σκέφτεσαι. Τότε σίγουρα θα σταματήσεις αισθάνεσαι σαν πυξίδα αποπροσανατολισμένη και θα καταλάβεις τι θέλω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ανώνυμος5/4/11 13:19

    Ένα βήμα την φορά αγαπητέ μου!! Ακόμα εμείς οι νεότεροι μπουσουλάμε και παρατηρούμε εσας τους παλιότερους! Δεν είμαι βέβαια εγώ που αλλάζω τις έννοιες όπως με βολέψει! Ξέρω τι θα πει Βιομηχανική Κληρονομιά και σε τι αναφέρετα σε όλα τα κράτη του κόσμου! Πάντος η "Ντροπή" έχει μία σημασία παντού ανεξαρτήτως γλώσσας και αυτό είναι γεγονός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ανώνυμος5/4/11 13:25

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΝΟΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ. ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΑΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 8 ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ανώνυμος5/4/11 13:29

    Ντροπή σου τότε:
    1ον. Γιατί κρίνεις χωρίς να γνωρίζεις,
    2ον. Γιατί βγάζεις συμπεράσματα λανθασμένα (είμαι μόλις 29 χρόνων)
    3ον. Γιατί θεωρέις ότι ξέρεις χωρίς να γνωρίζεις αλλά απλά επειδή έχεις ακούσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ανώνυμος5/4/11 14:09

    Δεν μπορώ να καταλάβω πως ξυπνήσατε όλοι μετά από τόσα χρόνια και ενδιαφέρεστε τόσο για τον τόπο σας και συγκεκριμένα για ένα καμένο κτήριο που μοιάζει με κουτί. Αλλά αυτή είναι η νοοτροπία του Έλληνα να κάνει κουμάντο στη περιουσία και στις δουλείες των άλλων.
    Όλοι εσείς που μιλάτε για πολιτισμό κάντε μία αυτοκριτική:
    1ον. Σταματήστε να μπαίνετε μες την παλιά την πόλη με τα αυτοκίνητά σας
    2ον Σταματήστε να πετάτε σκουπίδια στους δρόμους.
    3ον Σταματήστε στις διαβάσεις να περάσουν οι πεζοί
    4ον Σεβαστήτε τους ποδηλάτες.
    5ον Σταματήστε να παρκάρετε πάνω στα πεζοδρόμια.
    6ον Βοηθήστε να αναπτυχθεί το πανεπιστήμιο και η τουριστική σχολή.
    7ον Εκμεταλλευτείτε τα δημόσια ακίνητα που σαπίζουν. (παλαιό Νοσοκομείο, 95 ΑΔΤΕ, Έλλη, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Παλαιό Κτήριο Ι.Κ.Α. , Νέα Αγορά κτλ)
    Κάντε κάτι για όλα αυτά... κάντε πράξεις και όχι λόγια... Σταματήστε να μιλάτε, βαρεθήκαμε τα μπλα μπλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ανώνυμος5/4/11 14:29

    14:09 είσαι με τα λογικά σου? και εσύ και ο πιο πάνω με την Ρόδου - Λίνδου????? είσαι εκτός θέματος! Δεν απευθύνεσαι σε πολιτικούς "κάντε πράξεις όχι λόγια"! Σύνελθε!
    Όπως πολίτης είσαι και εσύ, έτσι και η κίνηση από πολίτες αποτελείται που φωνάζουν σήμερα για ένα θέμα φλέγον (αν δεν έχεις πάρει είδηση) που απέκτησε ημερομηνία λήξης... και αύριο θα φωνάζουν κι άλλο αν φυσικά δεν θαφτούν κάτω από τα ερείπια της samica..
    Μιλάς για προβλήματα καθημερινής παιδεία και λαϊκίζεις απελπιστικά! Πετάμε σκουπίδια στους δρόμους; Πατήσαμε κανέναν ποδηλάτη; Παρκάρουμε στα πεζοδρόμια; Είσαι με τα καλά σου;;;;;;;;;! Επιχειρηματολογείτε επί του θέματος παρακαλώ και σταματήστε την λογική του αποπροσανατολισμού! Μια ζωή αυτό κάνετε! ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ!

    Εσείς, γιατί δεν φωνάζεται για αυτά που σας απασχολούν και υποδεικνύετε στους άλλους γιατι να φωνάζουν; Μόνο εμένα μου φαίνεστε παράλογοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ανώνυμος5/4/11 15:06

    Δεν είμαι πολιτικός, είμαι πολίτης και είμαι εντός θέματος. Απευθύνομαι σε όλους αυτούς που μιλάνε για πολιτισμό και παραθέτω κάποια εύκολα προβλήματα που δεν βρίσκουν λύση. Και ναι είμαι ποδηλάτης και με έχουν πατήσει. Μιλάω προσωπικά γιατί δεν πετάω σκουπίδια και δεν παρκάρω σε πεζοδρόμια, αλλά μάλλον δεν είμαι εγώ στα καλά μου.
    Είσαι εσύ που χρησιμοποιείς τη λέξη αποπροσανατολισμό ως επιχείρημα. Πιο επιχείρημα είπες ρε πυθικέ, απόγονε του Νεάντερνταλ. Συγνώμη για τα κακά μου λόγια πως μιλάω έτσι και σε παρομοιάζω με πίθηκο και απόγονο του Νεάντερνταλ, μπορεί να μου κάνουν μήνυση που τους εξύβρισα κατά αυτόν τον τρόπο.
    Αδαή δεν έχεις διαβάσει ότι το κτήριο είναι άχρηστο με την υπογραφή του υπουργού... Ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να το διατηρήσει και ξόδεψε λεφτά γι αυτό τον σκοπό κι έρχεσαι εσύ μετά από 5 χρόνια να κάνεις ανώνυμα τον έξυπνο. Βλάκα που βγαίνεις και μιλάς που θα μου πεις ότι λαϊκίζω. Που ήσουνα όλον αυτό τον καιρό ρε έξυπνε, που θέλεις και επιχειρήματα. Δεν σου φτάνουν όλα αυτά των αρμόδιων υπηρεσιών και του υπουργού γι αυτό το άθλιο κτήριο που έπρεπε να είχε κατεδαφιστεί από την εποχή του κ. Σολούνια. Που ήσουνα τότε να μιλήσεις ε;
    Να κατεδαφιστεί το κτήριο και αύριο κιόλας πριν πέσει και πάρει και κανένα στο λαιμό του.
    Ολόκληρη παράκαμψη του δρόμου είχανε κάνει γιατί φοβούνται να μη πέσει και μας πλακώσει, αλλά μάλλον δεν έχεις περάσει ποτέ από τον δρόμο αυτόν για να ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ανώνυμος5/4/11 18:30

    ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΔΟΥ ΛΙΝΔΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΣΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ!!!!! ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!!!!! ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΤΡΩΤΕ. ΛΑΜΟΓΙΑ Ε ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ανώνυμος5/4/11 18:41

    ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ... Α ΡΕ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ανώνυμος5/4/11 18:50

    Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΓΝΟΗΤΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΟΤΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ISLAND GAMES ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΩΡΙΣΕ ΔΥΟ 4Χ4 ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΔΥΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ 200.000 ΔΕΝΔΡΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΟΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ. ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΤΟΠΟ ΣΑΣ. ΙΔΕΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ανώνυμος6/4/11 00:05

    6/4/2012 : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΤΙΝΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ανώνυμος6/4/11 12:38

    "Εδώ ο κόσμος χάνεται και η γριά ξεροχτενίζεται"
    (παραδοσιακό γνωμικό) απόλυτα συνδεδεμένο όμως με την περιβόητη υπόθεση των αλευρόμυλων της Ρόδου.
    Και ξαφνικά κάποια πολιτικά πρόσωπα της Ρόδου ευαισθητοποιήθηκαν υπερασπίζοντας την άποψη του να χαρακτηρισθεί το κτίριο διατηρηταίο. Η άπορία μου είναι απλή που ήταν αυτά τα άτομα όταν ο επιχειρηματίας κος Ι.Κυπριάδης αγόραζε μέσω της διαδικασίας πληστειριασμού το συγκεκριμένο κτίριο. Τότε σιωπούσαν τώρα γιατί εναντιώνονται? Γιατί αν δεχτούμε την άποψη περί ευρέσεως αρχαίων τι πιο απλό να αποζημιωθεί ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας να το πάρει ο Δήμος να ξοδέψει ότι χρειάζεται και να το παραδώσει όπως αρμόζει σε έναν αρχαιολογικό χώρο.
    Τώρα θα μου πείτε έχετε δει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους να επιδέχονται του ανάλογου σεβασμού στην χώρα μας, δεν νομίζω. Δείτε και τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου σε τι κατάσταση βρίσκονται και θα καταλάβετε το μέγεθος της υποκρισίας.
    Αν πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε σε κάτι αυτό θα έπρεπε να ήταν αρχικά η γενική κατάντια της χώρας μας.Αρχίζοντας από την καταστρατήγηση της ονομασίας του πολιτεύματος μας σε Δημοκρατία.
    Έχει καμία σχέση η Δημοκρατία των αρχαίων χρόνων, απ' όπου και προέρχεται η ονομασία του πολιτεύματος μας με την σημερινή "Δημοκρατία"?
    Τι έγιναν οι εξοστρακισμοί και οι δημεύσεις προσωπικών περιουσιών όσων δρούσαν εις βάρους του κράτους ή μήπως δεν έχουμε παρόμοια περιστατικά στην εποχή μας?
    Το σημερινό πολίτευμα κατ' εμέ θα έπρεπε να ονομάζεται " Κοινοβουλευτική ασυδοσία Ρεμούλας" και όλοι μας μηδενός εξαιρουμένου θα έπρεπε να νιώθουμε ντροπή μόνο και μόνο που επιτρέψαμε σε αυτά τα λαμόγια να φτάσουν την χώρα εδώ που την έφτασαν.
    Η μεγαλύτερη "γιάφκα" όλων των εποχών έχει έδρα την ίδια την Βουλή και το άλλο ένδοξο νούμερο των 300 του Λεωνίδα έχει την αντίστροφη ερμηνεία στο πρόσωπο των βουλευτών που με το έργο τους ντροπιάζουν και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη. Σίγουρα θα υπάρχουν και μη εμπλεκόμενοι σε ρεμούλες μέσα σε αυτό το συνοθήλευμα που δεν έχουν την δύναμη να εναντιωθούν στο κατασκευασμένο πολιτικό σύστημα της χώρας αλλά δεν χρήζουν καμίας χάριτος γιατί υπάρχει και μία πράξη που λέγεται παραίτηση.
    Εδώ έχουμε φθάσει στο σημείο να μην μας φαίνεται παράξενο αν κάποιο πρωινό ατενίσουμε την γερμανική σημαία να κυματίζει στον ιστό της Ακρόπολης γιατί για εκεί οδεύουμε.
    Ελπίζω ο Έλληνας όπου και αν αυτός βρίσκεται στις επόμενες εκλογές να ψηφίσει ονομαστικά και όχι "κόμματα" και να απαιτήσει η όποια κυβέρνηση σχηματιστεί να αποδόσει καρπούς σε αυτή την χώρα. Σε όλα τα επαγγέλματα, σε όλα τα επίπεδα αποδίδονται ευθύνες εκτός από αυτές των πολιτικών που παραδόξως τα οποιαδήποτε μορφής αδικήματα των παραγράφονται...αυτό που λέγαμε Δημοκρατία. Κλέβεις δηλαδή και δεν σε κυνηγάει κανείς και αν σου τα πρήξουνε και κάποιοι ευσυνήδητοι εναπομείναντες δημοσιογράφοι απειλείς με μηνύσεις περί δυσφύμησης...α ρε Ελλαδάρα.
    Ας γυρίσουμε όμως στα δικά μας και αν θέλουμε να φωνάξουμε για κάτι δόξα τον θεό έχουμε αρκετά. Έργο ασφαλτοστρωσης Ρόδου-Λίνδου, καλά τι φτιάχνουνε οι άνθρωποι το υπόγειο τούνελ που θα μας συνδέσει με την Φουκουσίμα? Βλέπε την Οδύσσεια του λιμανιού της Ρόδου και την καινούργια Μαρίνα, θέλεις κι άλλα?
    Τι κάναμε σαν πολίτες της Ρόδου, που φανήκαμε σε όλη αυτή την κοροιδία? Τόσα ταξίδια κάνουν οι πολιτικοί μας στο εξωτερικό δεν καταφεραν να δουν πως λειτουργούν εκεί τα πράγματα και να υιοθετήσουν κάτι απ' όλα αυτά.
    Σε τελική φάση αυτος που έχει δίκιο αργά η γρήγορα θα το βρεί και ο κος Κυπριάδης βάσει ντοκουμέντων βασίζεται σε αυτό και θα δικαιωθεί, πάλι κάποιος όμως θα βρεθεί να πει κάτι έτσι για να μη ξεχνάμε και την ιδιοσυγκρασία μας ως έλληνες.

    Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ανώνυμος6/4/11 13:42

    1. Ο ιδιώτης όταν αγόραζε στην περιοχή υπήρχε απόφαση ΕΠΑΕ ΠΕΡΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ και ήξερε πάρα πολύ καλά την αξία του μνημείου που έπαιρνε στα χέρια του και τις "δυσκολίες" που θα είχε αυτό στην επανάχρησή του! Βέβαια μόνο στη Ρόδο ονομάζουμε "δυσκολία" την επανάχρηση ενός διατηρητέου μνημείου και όχι "πρόκληση" όπως θα έπρεπε κανονικά, γιατί κανείς δεν έχει την παιδεία και τη γνώση (ιδιώτης-πολιτικός-πολίτης) του Σχεδιασμού με Σ κεφαλαίο...
    2. Κανείς αντίρρηση δεν ΕΙΧΕ και δεν ΕΧΕΙ για την αξιοποίηση του μνημείου από τον ιδιώτη ΑΛΛΑ!!! με τους όρους της ΕΠΑΕ!!!! οι γνωμοδοτήσεις δεν βγαίνουν ως σύσταση!! Είναι ΝΟΜΟΣ που πρέπει να ακολουθείτε!! και όχι μόνο όπου μας συμφέρει.... Όπως όλοι φωνάζουμε και λαϊκίζουμε για τα λαμόγια του κράτους που τρώνε σε βάρος μας αψηφώντας το νόμο και μιλώντας πάντα σε τρίτο πρόσωπο: ΕΜΕΙΣ? ποιοι ΕΜΕΙΣ? ΕΜΕΙΣ ποτέ δεν φάγαμε και δεν είμαστε συνένοχοι για τίποτα! Τώρα ξαφνικά η αψήφηση τέτοιων αποφάσεων βαφτίζεται "επένδυση για τον τόπο"....
    2. Η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων το χαρακτηρίζει ως “ισχυρό τοπόσημο για την περιοχή της Κόβα” και ως “αναπόσπαστο κομμάτι του βιομηχανικού πάρκου που δημιουργήθηκε εκεί έπειτα από την υπόδειξη του ρυθμιστικού σχεδίου του 1926”!
    3. Στις 17-3-2010 (!!! μετά την πυρκαγιά) το Υπουργείο Πολιτισμού το χαρακτήρισε ως μνημείο με ιδιαίτερο ιστορικό, κοινωνικό, πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και λειτουργεί ως ΤΟΠΟΣΗΜΟ για την περιοχή.
    4. Προσωπικά κρίνω την Απόφαση του Υπουργού ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ που ΤΟΤΕ είχε μπροστά του για τον χαρακτηρισμό απολύτως λογική! Πιθανότατα θεώρησε εκβιαστικό να ζητάται η κρατική συμβολή τη στιγμή που προηγήθηκε μία πυρκαγιά με αμφίβολα τα πως και τα γιατί…
    5. ΣΗΜΕΡΑ το ΛΑΟΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ και χθες Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ (!!!) καταψήφισαν την κίνηση για κατεδάφιση του μνημείου! Αν αυτό δεν απαντά σε όλους όσους αναφέρονται σε υποκινούμενα συμφέροντα τότε είναι εσκεμμένα τυφλοί!! Τρεις πολιτικοί χώροι και τόσες υπηρεσίες με αξιόλογους επιστήμονες έχουν λάβει θέση και εμείς ακόμα συζητάμε για …
    4. Ομάδα εργασίας 65 ατόμων εργάζεται 1 χρόνο τώρα (στην αφάνεια βέβαια γιατί ποιος νοιάζεται...) και καταγράφει λεπτομερώς και προτείνει επίσης λειτουργίες για τη Βιομηχανική περιοχή του ΚΟΒΑ αλλά και ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ!!
    5. Η ερώτηση «γιατί δεν φωνάζετε για την Ροδου Λινδου μου φαίνεται γελοία γιατί και για την Ρόδου Λίνδου φωνάζουμε, και για το parking απέναντι από τους μύλους φωνάζουμε, και για την Μαρίνα φωνάζουμε! Και τώρα εγώ προσωπικά φωνάζω στους γελοίους που τολμάνε να ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ να φωνάζουν και βγάζουν λογίδρια από την καρέκλα τους λες και κάποιοι πολίτες είναι ορισμένοι από τον θεό να αγωνίζονται και οι υπόλοιποι- πλειοψηφία – να τους κρίνουν από ψηλά και κατευθύνουν και τα θέματα για τα οποία θα φωνάζουν….. Παραλογισμός στο μεγαλείο του! Το γεγονός ότι εκκρεμεί η απόφαση κατεδάφισης δεν δίνει μία μικρή προτεραιότητα στο θέμα αυτό?
    "Εδώ ο κόσμος χάνεται και η γριά ξεροχτενίζεται" ΟΝΤΩΣ αγαπητέ Κωνσταντίνε αλλά αναθεώρησε λίγο τις προτεραιότητες σου για τον λόγο που ο κόσμος ΚΑΗΚΕ… και φυσικά τον λόγο που η γριά ξεροχτενίζεται ακάμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Αλέξανδρος6/4/11 14:14

    Δέκα χρόνια αναποφασιστικότητας"

    Δέκα χρόνια απραξίας των (υπευθύνων)εμπλεκομένων κρατικών υπηρεσιών για ένα θέμα που βάσει νόμων φαίνεται τόσο απλό.
    Ύστερα απορούν γιατί δεν έρχονται ξένοι επενδυτές στην χώρα μας να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας εκσυγχρονίζοντας παράλληλα το επίπεδο της χώρας μας.
    Εδώ υπάρχει ντόπιος επενδυτής, ροδίτης και από το 2006 μέχρι και σήμερα δεν έχει βγάλει άκρη με την γραφειοκρατία που μαστίζει αυτόν τον τόπο και το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ξοδέψει, χρήμα, χρόνο και να προσθέσει άγχος και απόγνωση στην καθημερινότητα του για το ακατονόμαστο αυτής της χώρας.
    Ο κος Κυπριάδης εν όψει οικονομικής κρίσης δεν δείχνει ηττοπάθεια, ρισκάρει ένα αρκετά σοβαρό ποσόν για να δημιουργήσει ένα έργο που θα αναβαθμίσει τον τόπο και θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας και αντιμετωπίζεται ως ο χειρότερος εχθρός του ίδιου του τόπου και μάλιστα με παράνομα δεξιοτεχνικούς τρόπους.

    Άραγε αυτοί οι υπεύθυνοι που βάζουν η δεν βάζουν την υπογραφή τους για την επίλυση αυτού του θέματος
    επί μία δεκαετία δεν πρέπει να απολογηθούν για αυτή την κατά τα άλλα τυχαία έλλειψη αποφάσεων?

    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ανώνυμος6/4/11 14:44

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ Κ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ Κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 18.30,18.41,18.5Ο
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ `ΓΝΩΜΗ` ΤΟΥΣ(ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Κ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ ΓΝΩΜΕΣ Κ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΛΛΩΝ) ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ,ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ,ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΟ ΚΤΙΡΙΟΥ..ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΟΜΟΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΤΕ ΜΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΑΣΗ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΤΕ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 8ΕΜΕΛΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΔΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ..ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ Κ ΝΑ `ΞΕΣΗΚΩΝΕΣΤΕ` ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ(ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ Η ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ)ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ,Κ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ,Μ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΣΑΝ ΡΟΔΙΤΕΣ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΦΗΜΕΣ Κ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΗΓΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ Κ ΕΜΕΙΣ ΜΕΙΝΑΜΕ ΠΙΣΩ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ..ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.ΑΝ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΞΕΛΙΣΕΣΤΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ..
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.
    ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ(ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ)ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΤΙΡΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ,ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΧΕΣΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ``ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ``.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ανώνυμος6/4/11 14:52

    symfwnw 14;44
    nai k sthn telikh an 8elete na kanete kati pragmatika giauto to topo kopste auta ta dh8en pou kanete mono k mono gia na faineste kai kante kati pou na aksizei ksekinontas apth ka8hmerinothta sas,gia ena kalutero aurio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ανώνυμος6/4/11 15:04

    14.44: "ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ..!!!?!?!??!?!?!?! " πόσο κατευθυνόμενος είσαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ανώνυμος6/4/11 15:15

    O topos autos den tha paei pote mprosta. O tourismos dimiourgise tin anagki gia ksenodoxeia kai oxi to anapodo... O kosmos erxetai gia na dei mia omorfi palia poli, oraies paralies kai paradosiaka ellinika estiatoria kai oxi polikatoikies kai musaka-pizza-pasta me giftikes karekles... Alla i tsepi einai vathia kai to orama vraxiprothesmo.

    Kai tous dromous epixeirimaties, ergolavoi kai gamproi politikon tous anelavan kai den tous oloklironoun, kai oloi emeis talaiporiomaste kai xanoume tin ousia. Ton topo auto kivernoun edo kai xronia 10-15 oikogeneies, kai oxoi aparaithta politika tzakia... Alla distixos i pliris apousia politismou kai aisthisis dikaiou se auti tin xora mas efere sta xalia auta. Kai i katastasi xeiroterevei, alla emeis den kanoume kati allo apo to na fonazoume kai na ksexname...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ανώνυμος6/4/11 15:50

    ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΑΠΛΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ,ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΣΚΑΛΩΣΕΣ ΣΤΗ ΛΕΞΗ ΚΟΜΜΑ ΑΝΩΝΥΜΕ 15.04

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ανώνυμος6/4/11 17:36

    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!!! ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ "ΙΔΕΑΛΙΣΤΕΣ" ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ. ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ???? ΒΛΑΚΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΤΕ ΧΑΡΑΜΟΦΑΙΔΕΣ ΟΛΟΙ, ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΞΥΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΛΛΩΝ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΝ 1 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ ΖΗΛΟΦΘΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΗΔΕΙΕΣ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΝΕΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΠΟΤΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΑΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΜΑΓΚΕΣ!! ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΙΤΙΚΚΗ ΑΦΥΨΗΛΟΥ. ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΠΡΑΒΟ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ Α Ρ Χ Ι Δ Ι Α ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ανώνυμος6/4/11 19:23

    17.36 έπεσες μέσα σε όλα! Συγχαρητήρια! Είμαστε όλοι χαραμοφάιδες εισοδηματίες και είπαμε να εκμεταλλευτούμε τον άπειρο ελεύθερο χρόνο μας παίζοντας με την επένδυση του ιδιώτη! Γιατί ΝΑΙ! ΑΥΤΟ μας καίει τώρα! Πόσα έβγαλε και πόσα θα βγάλει ο ευεργέτης του νησιού μας! Για αυτό παλεύουμε,γι' αυτό φωνάζουμε.... και είσαι και σίγουρος...
    Ένα ένα πιάσε τα άτομα που υπογράφουν την κίνηση και πες τους αυτά που λες! Ξεφτίλα! Απαξιώνεις τη ζωή και τις απόψεις τόσων ανθρώπων ενώ οι πλάτες που ο ιδιώτης τόσα χρόνια έχει και "επενδύει" στον τόπο είχαν ανέκαθεν για επάγγελμα το πολιτιλίκι! Ή μήπως οι επενδύσεις από ιδιώτες που γίνονται στο δημόσιο είναι από την καλή τους την καρδιά? ΕΛΕΟΣ! Βρίζετε όλοι το ΔΝΤ και δεν βλέπετε τα χαλινάρια που μας έβαλαν αυτοί οι ιδιώτες τόσα χρόνια σε τοπικό επίπεδο!
    Χάνεται η ουσία με τις απόψεις σας! Τα επιχειρήματα θα έπρεπε να είναι επιστημονικά! αυτά που ένα χρόνο τώρα διατυπώνονται για την αξιοποίηση του βιομηχανικού πάρκου αλλά επειδή κανένα μέσο δεν έργαψε - είπε τίποτα ποτε, θάφτηκαν εντελώς! Τα ίδια επιχειρήματα που συνυπέγραψαν τότε και οι πολιτικές πλάτες του ιδιώτη!!!! Και γιατί άραγε? Μήπως γιατί αυτές οι προτάσεις επρόκειτο να δωθούν στο Δήμο χωρίς αντάλλαγμα? Αυτό είναι το μεγαλείο της ΕΛΛΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ανώνυμος6/4/11 19:38

    17:36...

    ''ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ''... Se auto simfonoume... Kai to apotelesma tis logikis sou ''epitelous'' apodidei.. Prin 1 xrono sotira legame kai ton Vgenopoulo.. Kai mas esose apo tin krisi... Pire tin Olympiaki tin opoia kseftilisan oi politikoi kai oi sindikalistes kai kalifthike to ethniko mas xreos... Afeleia mexri ahdias pia se auti tin xora... Eimaste pio ksipnioi apo tous ksenous pou aksiopoioun kai to elaxisto kommati tis istorias tous, eno emeis, mesa ston eksigxronismo katastrefoume ta panta. Xoris idiotiki protovoulia den pame mprosta se kamia periptosi, alla min ftasoume na theoroume kai sotira h merokamatiari ton kathe megaloepixeirimatia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ανώνυμος6/4/11 20:16

    19:38 Σε ευχαριστώ! και επαναλαμβάνω! Χάνουμε την ουσία! Η ουσία είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ και ας μας λένε γραφικούς! Πολύ μικρό το τίμημα μπροστά σε αυτό που πρέπει να σωθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Ανώνυμος6/4/11 20:41

    Distixos stin Ellada thimomaste tin istoria kai tin politistiki mas klironomia mono otan mas ipsonoun to mesaio daktilo oi ''kakoi'' ksenoi, vlepe Germania (tous opoious vevaia theloume na erxontai to kalokairi)...
    Otan omos mas to deixnoun oi politikoi mas kathimerina, theorontas mas ilithious, den trexei kai tipota... Alloste avrio methavrio kapoia egolavia tha paroume, kapoia thesoula tha kavantzosoume an tous xeirokrotame...
    Paidia ta epixeirimata pou lete isxuan kai to '60 me tis antiparoxes kai ta xalia tis Athinas martiroun polla. Vlepoume ta videakia me tin palia Rodo kai tin lismonoume.. Kai leme ti oraia pou itan tote... As prospathisoume toulaxiston esto kai tora na sosoume kati, dinontas kinitra se epixeirimaties oste na to aksiopoiisoun xoris na to katedefisoun... Kai as sosoume epitelous tin ridiaki epavli, to ethniko theatro, to rodon, tin palia eklisia stin katavia pou exei ginei stavlos kai auta pou mas emeinan apo tous Italous kai emeis ta ''aksiopoihsame'' toso kala... Se merika xronia pou den tha erxetai touristas sto nisi tha xtipame ta kefalia mas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Ανώνυμος6/4/11 21:14

    ΜΠΡΑΒΟ ΖΗΛΟΦΘΟΝΑ ΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΞΑΝΑΡΩΤΩ :ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ??? ΑΝ ΝΑΙ ΣΑΣ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ... ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΒΟΥΛΟΣΤΕ ΤΟ ΙΔΕΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ανώνυμος6/4/11 21:20

    Χάνεις τον έλεγχο! Δεν είναι προσωπικό το θέμα! Ή μήπως είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ανώνυμος6/4/11 22:57

    Αααχ τα κλασσικα ροδιτακια που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους.... Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει, διότι ποτέ στο σχολείο δεν φροντίσατε να ανοίξετε τα βιβλία σας να ξεστραβωθείτε. Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς μπορεί και πρέπει να χαρακτηριστεί ένα κτίριο που αντιπροσωπεύει μια οποιαδήποτε εποχη, άσχετο με το εαν εσάς σας αρέσει ή όχι... Δηλαδή συγνώμη, εχετε σκεφτεί ποτέ ότι ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα(πλην βεβαίως των μεγάλων αστικών κέντρων) είχε σχεδόν αποκλειστικά αγρότες και κτηνοτρόφους, εμείς είχαμε ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ??? Είστε σοβαροί??? Δεν θέλετε να αναδείξουμε το παρελθόν μας??? Πάτε καλά??? Ενώ το παρελθόν μας από την κατοχή των Ιπποτών και των Ιταλών θέλετε να το αναδεικνύουμε εεε??? Επειδή σας αρέσει πιο πολύ???? Από την άλλη, φυσικά ο κάθε επιχειρηματίας θα κοιτάξει το κέρδος του, και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να γλιτώσει χρήματα, ΟΤΙ και αν αυτό σημαίνει............... Δουλειά δικιά μας είναι να βοηθήσουμε και να αναδείξουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε αν όχι επειδή πρέπει, τουλάχιστον για να γίνουμε ανταγωνιστικός τόπος προοροσμού (μιλάω με γνώμονα το χρήμα γιατί απ ότι κατάλαβα μόνο έτσι καταλαβαίνετε). ΚΑΙ ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ και υποχρέωσή μας είναι να την αναδείξουμε. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ: αν ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης το γκρεμίσει, το κάψει δεν ξέρω και γω τι (παρανόμως φαντάζομαι γιατί το ίδιο το κτίριο προστατεύεται από νόμους), και χτίσει στη θέση του ένα άλλο κτήριο, θα προσφέρει πιο πολλές θέσεις εργασίας? Αν δηλαδή γίνει αναστήλωση του κτιρίου και γίνει ένα ωραιότατο boutique ξενοδοχείο δίπλα στη μαρίνα, το οποίο όμως θα έχει και ένα χώρο επισκέψιμο από το κοινό τύπου μουσείο ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ? Δεν θα δουλέψουνε εκεί μέσα άνθρωποι? Τι θα δουλέψουνε φαντάσματα?? Δε σας καταλαβαίνω ορισμένους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Ανώνυμος7/4/11 00:31

    Καλέ, που πήγε ο Ιδιώτης;
    Αργεί να (επαν)εμφανισθεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Ανώνυμος7/4/11 02:48

    ΟΧΙ στη λειτουργία της μαρίνας! να κηρυχθεί η περιοχή βιομηχανικό πάρκο(;) για προλετάριους τουρίστες από τις πρώην της ευρώπης και τη νυν Β. Κορέα, Κίνα(;), Κούβα... και αν γίνει η μαρίνα να "γίνει αναστήλωση του κτιρίου και γίνει ένα ωραιότατο boutique ξενοδοχείο(με παράθυρα εικονικής πραγματικότητας εσωτερικά με θέματα από κολεκτιβοποιημένες εξοχές) από δίπλα στη μαρίνα, το οποίο όμως θα έχει και ένα χώρο επισκέψιμο από το κοινό τύπου μουσείο (όπου οι πάλε ποτέ εργάτες επισκέπτες θα συμμετέχουν σε δραματοποιημένη γραμμή παραγωγής από τότε που):ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα(πλην βεβαίως των μεγάλων αστικών κέντρων) είχε σχεδόν αποκλειστικά αγρότες και κτηνοτρόφους, εμείς είχαμε ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Ανώνυμος7/4/11 10:24

    H mpoultoza pisw apo to ktirio giati einai ekei akoma? tha parei kapoios thn prwtoboulia na thn metakinhsei? den xerei oti paranomei? mhpws den ths einai xrhsimhgia h nomimh apofash na balei mprosta kai perimenei na bradiasei gia na kanei thn douleia ths? h mhpws kamia argia??? eiste proklhtikoi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Ανώνυμος7/4/11 10:32

    ...kai apopsh mou! as afhsoume hsyxo ton idiwth! ftaiei sto kommati pou tou analogei ws pros thn h8ikh toy, thn gnwsh tou ti agoraze kai polla alla themata "antilhpshs" twn pragmatwn ALLA den payei na einai epixeirhmatias! Ola ayta me to skounthma ths plaths kapoiwn thesmikwn proswpwn TOTE ta prow8hse! AYTOI einai h ntroph toy topou! AYTOI anoixan eykolous dromous panw apo apofaseis kai nomous se epixeirhmaties baftizontas tous "ependysh ston topo"! To thema einai KAI politiko afou DYSTYXWS apo 'kei xekinhse kai h apofash prepei na einai tetoia! dyo erwthseis kai mia apofash dhmotikhs arxhs exei lhfthei! h mhpws oi agwges prepei na tromazoun tis arxes??? na to xeroumeoti sas lygizoun ayta na leitourgoume oloi etsi basizomenoi se tetoia paradeigmata! POU EISTE KYRIOI?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Ανώνυμος7/4/11 10:59

    ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΑΝΑΕΚΑΝΑ? ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΣΤΕ? ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Ανώνυμος7/4/11 12:00

    ti les vre geloie pou thewreis magkia thn protash sou kai thn epanalambaneis??? ti eimaste? eklegmenoi toy dhmou gia na apallotriwsoume to ktirio h mhpws exoyme thn dynatothta ws idiwtes pou oloi mazi bgazoume osa xodeyete eseis gia ena sabbatokyriako sthn alabama? kai epimeneis kiolas les kai exei kapoia logikh ayto pou les! opoiou peftei exw h ependysh tha prepei na thn plhrwnei kapoios allos???! den eimaste kala! oi ependytikes kinhseis otan DEN ginontai me thn asfaleia tou nomoy alla me tis plates politikwn exoun risko! giati shmera einai kai ayrio den einai...... as epidoth8ei o idiwths sou! as tou dwsoume kratika xrhmata na to ftiaxei kai as katanthse san ta moutra sas! NA TO RIXEI OMWS DIKAIWMA DEN EXEI KANEIS!

    aytes oi magkies toy synafiou sou " plairwste kyrioi, plairwste na mhn mpei mesa h ependysh toy eyergeth" kai na mhn klonistei h ypolhpsh aytwn pou ton sthrizan stis epiloges toy toso kairo se rezileyoun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Ανώνυμος7/4/11 12:42

    ΤΟΤΕ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΦΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΒΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Ανώνυμος8/4/11 11:34

    egine file! skame! afou to les esu... mhn exaptesai mono!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *