ροή ειδήσεων

Πωλητήριο σε 1.000 ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τις περιοχές: Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδος, Κως αλλά και Χαλκιδική...


Ξενοδοχεία μικρά και μεγάλα σε ολόκληρη την Ελλάδα βάζουν πωλητήριο λόγω της οικονομικής κρίσης και ήδη επενδυτές του εξωτερικού βολιδοσκοπούν την κατάσταση και ψάχνουν ευκαιρίες είτε αγοράς είτε μακροχρόνιας μίσθωσης ξενοδοχειακών μονάδων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News οι επενδυτές του εξωτερικού έχουν αναθέσει σε εξειδικευμένα γραφεία που τυχαίνει να γνωρίζουν ακόμα και τις μυστικές αναθέσεις, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν ακόμα και τις αγγελίες.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τις περιοχές: Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδος, Κως αλλά και Χαλκιδική, ενώ αγοραστικό ενδιαφέρον δείχνουν κυρίως Ρώσοι, Καναδοί, Κινέζοι και Αμερικανοί.

Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις για την πώληση ξενοδοχειακών μονάδων είναι το υψηλό κόστος που φέρνει κώλυμα στη συμφωνία μεταξύ ξενοδόχων και επενδυτών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, παραδοσιακά και πολλών αστέρων ξενοδοχεία, όπως το President, το Divani, το “Τιτάνια” και το Ledra Marriot δεν συμβιβάζονται με ποσά μικρότερα των 100 εκατομμυρίων ευρώ παρά το γεγονός ότι τον προηγούμενο χρόνο η τιμή εκκίνησης ήταν διπλάσια στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Τα πρώτα σημάδια για ανακατατάξεις στο χώρο των ξενοδοχείων φάνηκαν πριν λίγους μήνες από το λουκέτο στο Εσπέρια στη Σταδίου και αφού είχαν ήδη κλείσει το La Mirage στην Ομόνοια, το Amaryllis Inn και το City Plaza.

Μόνο στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες τα πωλητήρια ξενοδοχείων τα οποία βρίσκονται μάλιστα και μέσα στην πόλη ξεπερνούν τα 15.

24gr.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *