ροή ειδήσεων

Η Ρόδος του 2011 εν μέσω κρίσης

Η δημοτική αστυνομία ελέγχου θέσεων παρκαρίσματος αποφασίζει ανάλογα με την ημέρα αν θα είναι η ήμερα για να βεβαιώσουν παραβάσεις ή όχι!...


Χτες λοιπόν την 19-05-2011 ήταν μια τέτοια ημέρα!

Βγήκαν στην βόλτα οι κατά τα αλλά συχνοί θαμώνες σε γνωστά καφέ της πόλης κατά την διάρκεια της εργασίας τους και άρχισαν να βεβαιώνουν παραβάσεις.

40 ευρώ σε φόντο κίτρινο και κάτω από τον υαλοκαθαριστήρα είναι το τίμημα επειδή κάποιος πάρκαρε το αυτοκίνητο του στις 09:30 το πρωί.

Γιατί;

Απαγορεύεται να παρκάρεις στο κέντρο λέει χωρίς ίχνος ευγένειας ο υπεύθυνος με το μπλοκάκι στο χέρι.

Και που να το παρκάρω ρε μεγάλε;

Στην πλατεία Ρήμινι που φτιάξατε υπόγειο χώρο πάρκινγκ μήπως; (λεφτά για μελέτες κτλ που ευφυείς μηχανικοί και δημόσιοι υπάλληλοι σκέφτηκαν να δημιουργήσουν)

Ή μήπως να το παρκάρω στο Αρχαιο στάδιο (εκεί θα έφτιαχναν άλλο χώρο παρκαρίσματος και μετά με λεωφορεία της ΡΟΔΑ θα μπορούσε κάποιος να επισκεφτεί το κέντρο)

Αν είναι δυνατόν! Πόσο πολύ μπορούν να μας κοροϊδεύουν αυτοί που προσέλαβαν πλειάδα ατόμων να εργάζονται στην δημοτική αστυνομία. Με τους μισούς να έχουν ένα δικό τους γραφείο και τους υπόλοιπους να απολαμβάνουν το καφεδάκι τους εν ώρα εργασίας πάντα που όλοι τους έχουμε δει και παρατηρήσει κατά καιρούς

Ο νόμος όπως όλοι καταλάβατε απευθύνεται σε εργαζομένους στο κέντρο της πόλης που είτε είναι πωλήτες σε κάποιο κατάστημα, σε καφέ, είτε εργαζόμενοι σε κάποια τράπεζα σε κάποια υπηρεσία αλλά και όσους θα πρέπει να επισκεφτούν το κέντρο για κάποια προσωπική τους υπόθεση.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο κέντρο δεν ανήκουν μόνο σε πλούσιους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων.

Σε δεδομένη στιγμή βεβαίωσαν παράβαση σε ζευγάρι συμπολιτών μας που τόσο η κατάσταση του αυτοκινήτου που είχαν (τουλάχιστον εικοσαετίας) όσο και η εξωτερική τους εμφάνιση έδειχναν άτομα χαμηλής εισοδηματικής τάξης.

40ευρώ για έναν εργαζόμενο είναι στην καλύτερη κατάσταση ένα ολόκληρο ημερομίσθιο!

Και το οποίο καλείται να πληρώσει για 5 λεπτά παρκαρίσματος

Χωρίς να έχει την δυνατότητα καν να μπορεί να πληρώσει εισιτήριο. Αν είναι δυνατόν!

Οι αντιδράσεις πολλές από όλο τον κόσμο στην γύρω περιοχή.

Καταλαβαίνουν πιστεύω όλοι οι συμπολίτες μας την ανάγκη παρουσίας δημοτικής αστυνομίας που θα βοηθάει στην ρύθμιση κυκλοφορίας και όλοι συμφωνούν για τις βεβαιώσεις παραβάσεων σε χώρους παρκαρίσματος αναπήρων, σε διπλά παρκαρίσματα, σε οχήματα που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία.

Αλλά αυτό που συμβαίνει δεν είναι έλεγχος για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο αλλά μία εισπρακτική βόλτα στο Μαντράκι - από όλους αυτούς που στις εκλογές έχουν σημαία τους την κοινωνική πολιτική - και για να δικαιολογούν όλους αυτούς που ποιος ξέρει με ποιους τρόπους έχουν προσλάβει.

Την περίοδο που όλος ο κόσμος βιώνει μία φοβερή οικονομική κρίση οι πολιτικές των εκπροσώπων προστασίας του πολίτη θα πρέπει να δίνουν ανάσα στους πολίτες και όχι κλησεις!

Και πολλά έχουν γραφτεί για αυτό το θέμα και πολλά πιθανόν θα συνεχίζουν να γράφονται αν δεν αντιδράσουμε όλοι σε πολιτικές του παραλόγου, παραπονουμενοι εγγράφως ή όχι σε όλους τους γνωστούς και «φίλους» πολιτικούς που κατά καιρούς ζητούν την αναγκαία για αυτούς ψήφο μας.

Αν τύχει δημοσίευσης η επιστολή αυτούσια η με παραλλαγές θα έχει ένα στόχο.

Την αλλαγή πλεύσης από κακές εισπρακτικές πολιτικές σε πολιτικές προστασίας του πολίτη!

Ο εξαγριωμένος

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/5/11 21:29

    πραγματι οποιοι ειναι ατυχοι παιρνουν τις κλησεις.Η ολοι ή κανενας.οχι δυο μετρα και δυο σταθμά.πολλοι παρκαρουν παρανομα χωρις να παρουν κληση ενω οσοι ειναι ατυχοι πληρωνουν γιατι οι ελεγχοι δεν γινονται παντα αλλα επιλεκτικα. το λεω γιατι εφαγα κληση και στα διπλανα αυτοκινητα δεν ειχε καμια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/5/11 21:30

    ΚΑΛΑ ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/5/11 21:34

    γιατί δεν γράφουν καιτα πούλμαν στο Μαντράκι που δημιουργου΄ν συνέχεια κυκλοφοριακό χάος?
    κατέβηκε κανείς απο το λιμάνι μέχρι το Δημαρχείο να δεί τι μπάχαλο δημιουργγείται με την παρουσία τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/5/11 21:40

    στο μαντρακι κανει κουμαντο ο κυρ νιονιος
    οποιος τον ξερει ξερει και για την περιφημη πλατεια γεωργιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/5/11 22:05

    το μέτρο αυτό ξεκίνησε με άλλη λογική ,δηλαδή το να μπορεί ο επισκέπτης (τουρίστας) να μπορεί να βρίσκει χώρο στάθμευσης. Στην πορεία βεβαίως,το μέτρο χάλασε,απο πολλών ειδών παρεμβάσεις, είτε ηθελημένες είτε όχι. Βασικός παράγων είναι η μη πραγματοποίηση του προγράμματος με το θέμα των χώρων στάθμευσης οπως πολύ σωστά αναφέρθηκε πιο πάνω. Επρεπε να υπάρχει φύλαξη εκεί,σκίαστρα, δηλαδή να υπήρχε οργάνωση.Το μέτρο απέτυχε και αυτό οφείλεται οπως προανέφερα και σε άλλους παράγοντες, πχ ο οδηγός του εξπρές (ΡΟΔΑ) ενω είχε δρομολόγιο και περίμενε κόσμος, μιλάω ειδικά στην αρχή που έπρεπε να στρώσει το πράγμα, καθόταν και έπινε καφέ.απο το ΡΟΔΑ ξέρουν σε ποιον αναφέρομαι και τι παιχνιδάκι επαιζε αυτός.Επακόλουθο ηταν η αγανάκτηση και η αποτυχία. Τέλος, δεν φταίνε τα εκτελεστικά όργανα για τις κλήσεις αλλά αυτοί που τους πιέζουν να φέρνουν προφανώς παραβάσεις και δεν έχουν καταλάβει την αποτυχία του μέτρου.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/5/11 23:25

    δεν πληρωνω καμια κληση ας τους να γραφουν φραγκο δεν βλεπουν... το κιτρινο χαρτι παει απευθειας στο καλαθο των αχρηστων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/5/11 00:39

    simare pira tilefono tin dimotiki gia na erthei na grapsei enan pou eixe parkarei pano sthn ramba sto pezodromio (tzip mourano,gia osous to xeroun) kai pote den hrthan.mallon eixan sxolasei (htan 2 h wra). aisxos!!! emena mou exoun grapsei akoma k to mixanaki mesa sthn nea agora. koprites!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/5/11 01:52

    αν δεν ειχαν χρηματα για εισητηριο, πως ειχαν για βενζινη? τα 5 λεπτα που λες συχνα γινονται ωρες οπως ολοι γνωριζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος20/5/11 07:13

    Στο κέντρο της ρόδου σημερα το μεσημερι υπηρχε ενα μπαχαλο στην κυκλοφορια.Οι δημοτικοι αστυνομικοι βρίσκονταν ολοι στο... parking του δημαρχειου και στο parking των ελαφιων περιμενοντας και λιξει ο χρονος απο καποιο σταθμευμενο αυτοκινητα για να κοψουν κληση και στην πλατεια Κύπρου γινόταν χαμος....ολη η Ταρπον Σπρινκς με διπλοπαρκαρισμενα αυτοκινητα στην αριστερη και ολο το πεζοδρομιο στην δεξια πλευρα γεματο με μηχανακια..... απεναντι απο τοω σταθμό των λεοφορείων της ΡΟΔΑ δε......αλλος πανζουρλισμος.....Ντροπη τους..... επρεπε να καλέσω ο ιδιος την τροχαία για να βάλουν τάξη....... Αχρηστοι....... καραγκιοζιδες...... το παιζουν εξουσια οποτε θέλουν και οποτε τους παιρνει......αλλες φορες την βγάζουν με φραπε και τσιγαρακι....ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος20/5/11 07:14

    Ανώνυμος είπε...
    Οι κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας είναι αντισυνταγματικές και καθαρά εισπρακτικές.

    Η Δημοτική αστυνομία δημιουργήθηκε από τους δημάρχους για να
    κονομάνε οι δήμοι......(δεν κοιτάνε πρώτα να φτιάξουν γκαράζ ενώ
    αφήνουν να χτίζονται μεγάλες πολυκατοικίες με λίγες θέσεις για
    γκαράζ!!)

    "το τραγικο ειναι οτι σου παιρνουν τις πινακιδες για παρανομο παρκαρισμα...δλδ απο που κι ως που ενας δημοτικος υπαλληλος μου παιρνει τις πινακιδες;! "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος20/5/11 07:16

    Ανώνυμος είπε...
    Χθες ειχα αφήσει το αυτοκίνητο μου κοντά στο ..... και ειχα πάει για καφε... γυρίζοντας βρήκα κλήση για παρανομη σταθμευση κοιταω το πιο πισω αυτοκινητο δεν ειχε κοιταω ποιο μπροστα και διαπιστωνω οτι οσα ειχαν ξενα νουμερα ολα ειχαν κλεισεις ενω τα ροδιτικα οχι.επειδη πηγενω τακτικα στην... βλεπω και το αλλο περιεργο στι ιδιο σημειο παρκαρουν και οι πιτσαριες 4-5 μηχανακια για ντελιβερι και κλεινουν τα πεζοδρομεια.σε αυτους ποιος μιλαει?μαλλον ειναι ψηφοφοροι του ......φαινεται.αφου δεν υπαρχει παρκινγκ που να τα παει ο περαστικος τα αυτοκινητα του?αυτο που γινεται κυριε δημαρχε απο τους δημοτικους αστυνομικους σου ειναι αλητεια γραφουμε τον ξενο και αφηνμουμε τους ντοπιους ανενοχλητους γιατι περνουμε ψηφους απο εκει.αλλα δυσκολα θα μας ξαναδητε παλι τα καταστηματα που ειναι σε αυτο το σημειο γιατι δεν διαμαρτυρονται.
    Αναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος20/5/11 09:05

    Ρε παιδιά, τι το συζητάμε; Δεν υπάρχουν επαρκή και οργανωμένα πάρκινγκ ούτε για δίκυκλα, ούτε για ΙΧ, ούτε για ΤΑΧΙ, ούτε φυσικά και για λεωφορεία, με αποτέλεσμα να παρκάρει ο καθένας όπου βρει.
    Και γιατί υπάρχουν τόσα πολλά οχήματα στο κέντρο; Δύο είναι οι λόγοι:
    1) Η κακή νοοτροπία να θέλουμε να παρκάρουμε έξω από εκεί που θέλουμε να πάμε, γιατί είναι υποτιμητικό να περπατήσουμε λιγάκι και γιατί πάντα "βιαζόμαστε, δεν έχουμε χρόνο".
    2) Η έλλειψη αξιόπιστων μέσων μεταφοράς που να καλύπτουν τις ανάγκες του κοινού, με αποτέλεσμα να πρέπει να χρησιμοποιήσει ο καθένας το δικό του όχημα.
    Από τη στιγμή λοιπόν που ο Δήμος δεν δίνει αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις στους οδηγούς, δε μπορεί να απαιτεί τη νομιμότητα, ούτε φυσικά και να τιμωρεί τους μη έχοντες άλλη επιλογή παραβάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος20/5/11 13:51

    λοιπόν κύριε στις 20/05/11 00:39 . Μονος σου λές οτι ησουν στην Νέα Αγορά μέσα με το μηχανάκι.Μετα παραπονιέστε...μην κανεις τα ιδια με τα μαγαζια της παλιας πόλης.

    Δικαίωμα σου να μην πληρώνεις φίλε τις κλήσεις. Οταν θα πάρεις το μπουγιορντι απο την εφορία (αλλαξε ο νομος πριν 1 μηνα)τα λέμε παλι.


    για διαβάστε λίγο ξερόλες μερικά πράγματα και μετα λετε τις παπαριές σας για αντισυνταγματικά κτλ...(μάθε πριν πεις την καραμέλα)

    http://rodiaki.gr/article.php?id=101266&catid=1&subcatid=5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος20/5/11 14:38

    to thema klisis prostimo kai dimioyrgia dimot.astinomias stin rodo exipireti mono sinalagi metaxi ipotithemenon ''paranomon''politon kai dimou.Oi perisoteres parabasis svinonte,to apotelesma oloy autou einai ena terastio mosthologiko kostos gia to dimo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος20/5/11 16:10

    είσαι οικονομολόγος; κ 14.38? αντε πηγαινε στον εισαγγελέα κατέθεσε και κατείγγειλε οτι σβήνονται με στοιχεία και άσε τα υπόλοιπα σε εμάς....

    δεν εισαι υποτιθέμενος ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ οταν καβαλάς ραμπες ΑΜΕΑ ,πεζοδρόμια ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΣΕ ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ,ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.αλλά ειπαμε.οταν μας γράφουν εμας ρίχνουμε καντήλια.Οταν γραφουν τους άλλους, λένε οτι είναι εξαφανισμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος20/5/11 16:42

    εγώ πάντος δεν πληρώνω ποτέ.πάντα μου την σβήνουν. και οι προηγούμενοι και οι τωρινοί...
    τα κορόϊδα πληρώνουν!!! και μετά κλέγοντε στα σαιτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος20/5/11 16:44

    εσύ δηλαδή 20/5/11 16:10 πρέπει να παει στον εισαγγελέα για να μάθεις οτι τις σβήνουν τις κλήσεις; στήσου έξω από τα γραφεία των αντιδημάρχων και τις δημοτικής αστυνομίας να δεις τι γίνεται. εσύ δηλαδή όταν σε γράψανε τι έκανες;πλήρωσες με τη μία; μην πουλάς εξυπνάδα. λιμοκοντόρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος20/5/11 17:13

    limokontore??? kalo!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος20/5/11 18:48

    Ο καλύτερος ρόλος που μπορεί να αποδοθεί στη "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" είναι "Γ Λ Α Σ Τ Ρ Ε Σ" μιας και η Ρόδος δεν έχει πολλές! Άδικα πληρώνονται και την έχουνε δει και Σερίφιδες!!!! Γράφουν όσους θέλουν...των δημάρχων και των λοιπών αυτής της φατρίας γιατί δεν τους γράφουν;;;;Αλλά δεν τους συμφέρει εεε;;; Να γράψουν αυτούς που τους άνοιξαν τις πίσω πόρτες να μπουν;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος20/5/11 21:03

    λιμοκοντόρος ; μάζεψε αρχιγλύφταρα την γλώσσα σου απο τα παπάρια καθενός που γλύφεις κάθε φορά για την κλήση.άνθρωπακο χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας..ετσι να κλαίγεσαι και να γλύφεις κάθε φορά....

    και μόνο που τυρανιέσαι να πάς φτάνει.

    μην έχεις το ΘΡΑΣΟΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ,
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ,ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΦΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος20/5/11 21:53

    20/5/11 21:03 φιλε καλε, εγω δεν γλυφω παπαρια αλλα μ..κια και σβηνω κλεισεις.. και δεν εγραψα εγω για γλαστρες... εχεις λάθος κάμει. γροθε!
    και οι δημ.αστυνομοι αν θες να ξερεις τους γραφουν ολους (οταν εμφανιζοντε) απλα καποιοι σβηνουν και καποιοι γραφουν στα παραπονα...σνιφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος20/5/11 23:49

    συγνώμη που σου ειπα οτθι γλύφεις @@@@ρια.
    Το προηγούμενο ποστάρισμα αφορούσε και άλλον απο πάνω σου....

    αφου ομως γλύφεις μ@@@@ ενας τιτλος σου ταιριάζει και στο δίνω απλόχερα..

    του ΣΑΒΟΥΡΟΓΑΜΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος21/5/11 12:51

    Ntropi se olous sas!!!!!!! Ti mipos den xerate to nomo gia to parkarisma sto kentro!!!!! Allites, exete to thrasos kai milate kiolas!!! Mia fora efarmose i astunomia to nomo stin poli sas kai to kanate kai zitima......exete apothrasunthei teleiws kai stin odigisi kai sto parkarisma......tritokosmika plasmata pou milate kiolas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος21/5/11 23:10

    αλλαξανε τον τιτλο στο θεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος22/5/11 06:23

    Parte kai kamia motosykleta paidia.
    H Rodos den einai pia gia aytokinhto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος22/5/11 23:13

    ego plirono teli kikloforias 600 euro kai exo tin apetisi na exo parking oxi mono sto kedro alla se olo to nisi kai den bori kanenas na mou epivali an tha paro motosikleta i podilato!o kathe agonizomenos kani tin doulia tou me ayto pou exi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος23/5/11 00:11

    ti exeis re file?tanks? balto sto kolo sou. ama eixes elikoptero 8a h8eles k to aerodromio prive? ai sixtir!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος23/5/11 12:46

    Για το γαϊδαρο που έχεις στο χωριό,23:13, δε πληρώνεις τέλη!Καβάλα αυτόν,δε θα κινδυνεύουμε κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος23/5/11 12:54

    Κραγμένη,όταν έδωσες το μλαρ για το αυτοκίνητο ήξερες οτι δεν έχει χώρους.Τώρα,βάλε το εκεί που ξέρεις που έχεις και δικαιώματα επειδή πληρώνεις!Νούμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος24/5/11 00:31

    PEZO KAMPRIO EPI TIS GR.LAMPRAKI STATHMEVEI EDO KAI DYO XRONIA KAI DEN KOVOUN KLEISEIS GAITI EXEI MPARMPA STON DIMOTIKO SYMVOULEIO .
    O POYFIANOS!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *