ροή ειδήσεων

Εκδηλώσεις και δράσεις σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης

Την επέτειο από τη Δήλωση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Ρομπέρ Σουμάν, στις 9 Μαΐου 1950...
η οποία οδήγησε στη δημιουργία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος γιορτάζει και φέτος η ΕΕ.

Ο φετινός εορτασμός έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, δεδομένου ότι το 2011 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία είτε με την κυβέρνηση είτε με εξειδικευμένες ΜΚΟ είτε μέσω του Δικτύου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct» οργανώνουν σειρά εκδηλώσεων.

Στην Αθήνα διοργανώνεται έκθεση φωτογραφίας για την επέτειο των 30 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, η οποία οργανώνεται από τις 6 έως τις 13 Μαΐου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (κτίριο παλαιού Ταχυδρομείου Πειραιά, Φίλωνος 29).

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην ιστορική διαδρομή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την προενταξιακή περίοδο μέχρι και σήμερα.

Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί προσομοίωση εργασιών κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων).

Στην προσομοίωση, η οποία θα συμβάλλει στη βαθύτερη κατανόηση της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, θα συμμετάσχουν 70 μαθητές της Β' Λυκείου από 35 σχολεία της χώρας καθώς και οι συνοδοί τους, εκπροσωπώντας τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων.

Την Κυριακή θα γίνει εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας του Σχινιά/Μαραθώνα.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με διοργανωτή το Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης «EuropeDirect». Η ανταλλαγή απόψεων θα γίνει μεταξύ του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνου Καρβούνη, και φοιτητών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου.

Επίσης τη Δευτέρα, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct» του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ανοικτή εκδήλωση με θέμα 'Ευρώπη και Εθελοντισμός', κατά την οποία θα μιλήσουν εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων και Εθελοντικών Οργανώσεων ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.

Στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «EuropeDirect» Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανώνει με το φορέα υποδοχής του, τη «Μέρα Μαγιού», αφιερωμένη στην Άνοιξη και την «Ημέρα της Ευρώπης».

To Κέντρο θα διανείμει ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ θα οργανωθούν διαδραστικά παιχνίδια, συναυλίες, χοροί και άλλες δραστηριότητες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, στη Γεωργική και Βιοτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης.


Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπως το Ηράκλειο, την Πάτρα, την Καλαμάτα, τη Ρόδο, τη Λαμία, τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα, την Κέρκυρα και την Κομοτηνή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/5/11 00:20

    Άλλη μια εκδήλωση χωρίς νόημα και ουσία.
    Από τη μια μας βγάζουν την Αφροδίτη της Μήλου, δικαιολογημένα δεν λέω, αλλά κανένας από την Ευρώπη δεν βγήκε να καταδικάσει ,από την άλλη μας πίνουν το αίμα.
    Είμαστε ανώτεροι από αυτούς και το ξέρουν , την ένωση μας άπλα δεν θέλουν γιατί ξέρουν τι μπορούν να ατυχούν οι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/5/11 09:44

    και ας μην ξεχναμε οτι όταν αυτοί τρώγανε βελανίδια εμείς χτίζαμε παρθενώνες!!!
    αλλά ας όψετε η ατυχία μας...
    ουστ κουτόφραγκοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *