ροή ειδήσεων

Σε Εισαγγελέα και Αστυνομία οι πληροφορίες της Φιλοζωϊκής για κυνομαχίες

Μετά το τραγικό περιστατικό της θανάτωσης δεκάδων μικρών γατιών στο ''Γατόσπιτο'' της Καλλιθέας, όπως φαίνεται από σκύλο που έριξαν...

μέσα επιτήδειοι, ίσως ως τρόπο εκπαίδευσης για κυνομαχίες και για να τον αγριέψουν, η πρόεδρος της Φιλοζωϊκής Ρόδου θα παραδώσει σήμερα στη 1 το μεσημέρι στην Αστυνομία όλα τα ονόματα που έχουν συγκεντρωθεί από πληροφορίες ως σήμερα για διοργάνωση κυνομαχιών, εκτροφή και παράνομη αγοραπωλησία σκύλων πιτ μπουλ αλλά και επιθετική συμπεριφορά προς άλλα ζώα με σκοπό τη θανάτωσή τους.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος ο οποίος ενημερώθηκε για την δολοφονία των γατιών στην Καλλιθέα ζήτησε να του παραδοθεί το οπτικοακουστικό υλικό και διέταξε έρευνα της υπόθεσης για να εξακριβωθεί τι ακριβώς έκαναν ορισμένοι υπάνθρωπο εκεί.

Όπως έχει διασταυρωθεί από μάρτυρες, ένας από αυτούς που πιθανολογείται είναι γιος πρώην αστυνομικού υπαλλήλου, κάτι που δεν τιμά καθόλου το σώμα και περιμένουμε να συνεργαστούν άμεσα για τον εντοπισμό του και όχι να τον καλύψουν.

Οι τρεις μέχρι στιγμής ''ύποπτοι'' (Σ.Φ., Γ.Κ. και χ Β. ) για τους οποίους έχει ενημερωθεί το adespoto.gr και τα ονόματα των οποίων παρέδωσε στην κ. Σταματίου, φέρονται να είναι κάτοικοι της περιοχής Μαριτσών.

Στην περιοχή αυτή είχε βρεθεί κατακρεουργημένο ένα πιτ μπουλ και οι φιλόζωοι που το μετέφεραν σε κτηνίατρο πληροφορήθηκαν ότι αυτές οι πληγές είναι 99% από κυνομαχίες και ο ίδιος γνώριζε ότι διοργανώνονται στην περιοχή αλλά φοβόταν να πάει στην αστυνομία!

Θείος φιλόζωης φέρεται επίσης να αγόρασε πιτ μπουλ από έναν από αυτούς, αφού κάνουν φυσικά και ζευγαρώματα. Ο τρίτος είχε αφήσει το σκυλί του να σκοτώσει ένα μικρότερο, όσο ήταν μαθητής και χαζογέλαγε με το θέματα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της φιλοζωϊκής, οι κυνομαχίες γίνονται πλέον στο Ροδίνι και πρόσφατα ανακαλύφθηκε πτώμα σκύλου, θύμα προφανώς του...αγώνα.

Ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη της Ρόδου θα είναι και πάλι αυστηρή, όπως και στο παρελθόν σε περιπτώσεις κακοποιήσεων ζώων.

adespoto.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/5/11 22:11

    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΤΣΕΝΟΙ:! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΦΑΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΙΑΚΟΙ ΟΙ ΚΡΕΜΑΣΤΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΠΑΘΙΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλέκος Κ.6/5/11 23:06

    φιλε μην τα λες αυτά γιατί εμείς που αγαπάμε τα ζώα αγαπάμε και τους μαριτσενους και τους άλλους που λες.. (όχι τους αρχαγγελιτες γιατί είναι ομοφυλοφυλοι ως επί το πλείστον) ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα!!!
    άλλωστε όλοι αυτοί που το παίζουν ζωόφιλοι τρώνε σουβλακια και κατσικακι το πασχα και λουκανικα φρανκούρτης... άσε που έχουν δρμάτινα σαλόνια σα αυτοκίνητα και φοράνε δερμάτινα παπούτσια... ουέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/5/11 23:43

    22:11 στην αρχή νομίζαμε ότι, όταν ήσουν μικρός σε είχε διακορεύσει Αρχαγγελίτης μετά καταλάβαμε ότι σε είχε περάσει και Καρπάθιος, μετά Συμιακός, τώρα μας ξεφούρνισες Μαριτσενό και Κρεμαστινό!!! βρε τσαπερδονοκώλσφυρίχτρα το πήγαινες το γράμμα, στα νησιά και τα χωριά πιτσιρικάς και τώρα βγάζεις τη χολή σου... φτου σου κίναιδε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλεκος7/5/11 00:01

    ρε φίλε 23:43 γνωριζ΄μαστε;
    γιατί γράφεις τέτοια ψέματα; εγώ μιλάω με επιχειρήματα και εσύ βωμολοχείς... ντροπή σου...
    εσυ τρως κρέας κυριολεκτικά και μεταφορικά...
    κόψε το κ΄ρεας και φάε σκατά όπως κάνουν οι συντοπίτες σου!! αι σιχτιρ πιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/5/11 02:14

    ευτέρα, 12 Απριλίου 2010

    Ελληνας σε σπείρα με κυνομαχίες

    Περισσότερα από 350 σκυλιά -στην πλειοψηφία τους pit bull- έδιναν καθημερινά μάχη για την επιβίωσή τους σε αυτοσχέδιες αρένες που είχαν στήσει οι κάτοχοί τους για να θησαυρίζουν από τις αιματηρές μονομαχίες τους! Αν έχαναν, τα εκτελούσαν εν ψυχρώ ή τα παρατούσαν να πεθάνουν...


    από τα βαριά τους τραύματα! Μεταξύ των τριάντα διοργανωτών κυνομαχιών που συνελήφθησαν στη μεγαλύτερη αμερικανική ομοσπονδιακή επιχείρηση των τελευταίων ετών καταδικάστηκε και ένας 50χρονος Ελληνας!

    Επί έναν ολόκληρο χρόνο, οι ομοσπονδιακές αρχές, υπό την εποπτεία του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Γεωργίας και του εισαγγελέα Michael Reap, σε συνεργασία με τις πολιτειακές και τοπικές αρχές του Μισούρι, του Τέξας, τους Ιλινόις, της Αϊοβα και της Οκλαχόμα, ερευνούσαν τις καταγγελίες που έκανε η οργάνωση «Ανθρωπιστική Εταιρεία». Προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα μέρη στα οποία φυλάσσονταν και εκπαιδεύονταν τα άτυχα ζώα, ώστε να γίνουν αιμοβόρα!

    Οταν όλα ήταν έτοιμα, εκατοντάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες ξεχύθηκαν ταυτόχρονα στα σημεία-στόχους και συνέλαβαν συνολικά τριάντα άνδρες που έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο απάνθρωπο «παιχνίδι»... Ηταν αυτοί που έστηναν τις αρένες, διαιτήτευαν τις μέχρι θανάτου μάχες των σκυλιών κρατώντας χρόνο και στοιχημάτιζαν μεγάλα ποσά για την έκβασή τους, χωρίς να υπολογίζουν τον πόνο που προκαλούσαν!

    Ο 50χρονος Τέντι Κυριακίδης από το Λίσμπουργκ του Μισούρι ή «Τέντι Μπόγκαρντ», όπως του άρεσε να τον αποκαλούν, ήταν ένας από τους πέντε κορυφαίους διοργανωτές κυνομαχιών. Δημιουργούσε pit bull-φονιάδες σε αυτοσχέδια «εκπαιδευτήρια» με χαρακτηριστικές επωνυμίες, όπως «Σκληρό αντίο» και «Κανίβαλος»! Μόνο εκεί, 150 ζώα περνούσαν σκληρή εκπαίδευση και εθίζονταν στη χρήση φαρμάκων από πολύ μικρά, ώστε να γίνονται άγρια και αιμοβόρα... Οταν οι «εκπαιδευτές» έκριναν ότι είναι έτοιμα, τα έριχναν στη μάχη μέχρι θανάτου ελπίζοντας ότι θα τους αποφέρουν μεγάλα κέρδη!

    Ερέθιζαν με κάθε δυνατό βασανιστήριο τα ήδη εξαγριωμένα σκυλιά, ώστε να μη δείχνουν έλεος στον αντίπαλο και τα άφηναν να κομματιάσουν το ένα το άλλο! Οποιο έχανε στη μονομαχία, το ξεφορτώνονταν χωρίς τύψεις αφού δεν είχε ικανοποιήσει τις προσδοκίες τους! Δεν του προσέφεραν την παραμικρή ιατρική βοήθεια, έστω και αν υπήρχε ελπίδα να επιζήσει από τα τραύματά του. Στην καλύτερη περίπτωση το εγκατέλειπαν αβοήθητο να πεθάνει από αιμορραγία. Στη χειρότερη, το σκότωναν εν ψυχρώ με ηλεκτροπληξία!

    Οι διοργανωτές του αποτρόπαιου «αθλήματος» ήταν τόσο απάνθρωποι που δεν συγχωρούσαν την αποτυχία στα ζώα τους, ακόμη και αν δεν τραυματίζονταν σοβαρά. Ενας από αυτούς δεν δίστασε να εκτελέσει δύο σκυλιά πυροβολώντας τα στο κεφάλι, επειδή τον... απογοήτευσαν, και ακολούθως να τα θάψει μέσα σε πλαστικές σακούλες πίσω από ένα γκαράζ όπου γίνονταν οι κυνομαχίες!

    Περίπου 500 pit bull κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και χρειάστηκε να γίνει ευθανασία σε 180 από αυτά λόγω των βαρύτατων τραυμάτων τους! Τα υπόλοιπα ανέλαβε να τα περιθάλψει η οργάνωση «Ανθρωπιστική Εταιρεία». Αν και αντιμετώπιζε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ο Τέντι Κυριακίδης γλίτωσε με φυλάκιση 18 μηνών και πρόστιμο 2.000 δολαρίων, ενώ η ανώτερη ποινή που μπορούσε να του επιβληθεί είναι πενταετής φυλάκιση και πρόστιμο 250 χιλιάδων δολαρίων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/5/11 08:14

    ΣΑΒΒΑΤΟ 8/5/2011

    ΦΙΛΕ 7/5/11 02:14 ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/5/11 18:15

    esy eisai xatzatzaris!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/5/11 18:33

    ΣΥΜΙΑΚΟΙ ΚΑΡΠΑΘΙΟΙ ΚΑΛΥΜΝΟΙ ΜΠΟΝΙΑΤΕΣ ΑΦΑΝΤΕΝΟΙ.. μια απο τα ίδια lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος7/5/11 18:42

    Πως φαίνεται οτι το θεμα παει να καλυφθεί ετσι.... καμια εφημερίδα δεν το δημοσίευσε στην ροδο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος7/5/11 21:12

    O GIOS TOY MPATSOY MENEI STO RODINI KATO STIN SYRAKOYSON...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος17/9/11 11:16

    o enas kai monadikos mou to ekane ayto me tin pareoula tou einai aytos pou otan trakerneis sou metaferei to amaksaki sou... na deis pws ton lene mwre, pws ton leneeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *