ροή ειδήσεων

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ

Η Δευτέρα του Πάσχα βρήκε το νησί της Νισύρου σε μεγάλη αναταραχή, όχι μόνο από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά των εορτών... αλλά και από τον έντονο αντίκτυπο της αιφνίδιας και προκλητικής απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία ανατίθεται στην ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει μονάδα Γεωθερμίας υψηλής ενθαλπίας στη Νίσυρο, έως το τέλος του 2014! Κανείς όμως δεν ρώτησε τους κατοίκους της Νισύρου.

Η αντίδραση της δημοτικής αρχής υπήρξε άμεση και για το λόγο αυτό συγκλήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα του Πάσχα, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων-συλλόγων, των απόδημων Νισυρίων, καθώς και πλήθος απλών πολιτών.
Κατά τη συνεδρίαση-συζήτηση, υπήρξε απόλυτη σύμπνοια απόψεων προς την ίδια κατεύθυνση: «Δε θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανένα εργοστάσιο γεωθερμίας στο Δήμο Νισύρου»!
Ο Δήμαρχος κ. Καρακωνσταντίνος Νικόλαος καταδίκασε την Υπ. Απόφαση, χαρακτηρίζοντας την αντιδημοκρατική, αντίθετη στο πνεύμα του «Καλλικράτη», απαράδεκτη, βεβιασμένη, πρόχειρη και άκαιρη, ενώ πρότεινε τη νομική διερεύνηση της συνταγματικότητας της, δηλώνοντας κατηγορηματικά αντίθετος στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από γεωθερμική ενέργεια. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι απέδωσαν ευθύνες στους Βουλευτές του Νομού Δωδεκανήσου και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, προειδοποιώντας για δυναμικές αντιδράσεις. Οι παρευρισκόμενοι δημότες δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο και πρότειναν την συγκρότηση Επίσημης Επιτροπής Συντονισμού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προσφύγει με ένδικα μέσα κατά της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης και του όλου σχεδιασμού για την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου υψηλής ενθαλπίας στη Νίσυρο, ενώ για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε Επιτροπή, στην οποία ανατέθηκε ο συντονισμός όλων των απαραίτητων ενεργειών, για την ματαίωση των κυβερνητικών σχεδίων.

Κυρία Μπιρμπίλη και κύριε Μανιάτη, γνωρίζετε άραγε που πέφτει η Νίσυρος ή είμαστε άλλη μια κουκίδα στο χάρτη, όπως τα Ίμια; Έχετε δει από κοντά το Ηφαίστειο της, τα Κάστρα της, τα Μοναστήρια της; Γνωρίζετε τις προσπάθειες που χρόνια τώρα καταβάλλονται για την αναβίωση της ξακουστής Λουτρόπολης της Νισύρου, που μόνο αυτή μπορεί να φέρει την αειφόρο ανάπτυξη;
Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί εντάξατε τη Νίσυρο στο σύνολο της στο πρόγραμμα Natura, απαγορεύοντας μας να ξαναχτίσουμε πάνω στο νησί μας! Θέλετε να κατασκευάσετε το εργοστάσιο σας, θυσιάζοντας εμάς και την όμορφη Νίσυρο στο βωμό κάποιου είδους (ακατ)ανόητης ανάπτυξης. Πως συνάδουν οι προστατευόμενες περιοχές Natura με τις μονάδες γεωθερμίας υψηλής ενθαλπίας, τα φουγάρα και τις τοξικές αναθυμιάσεις; Εμείς οι πολίτες κάθε μέρα ακούμε εσάς τους πολιτικούς να δηλώνετε ότι σέβεστε τη γνώμη του κυρίαρχου λαού. Αυτό λοιπόν ζητάμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ κι εμείς κύριοι χρόνια τώρα, να σεβαστείτε επιτέλους την απόφαση ΟΛΩΝ ανά των κόσμο Νισυρίων!
Από το δημοκρατικό δημοψήφισμα του 1997 έως σήμερα, εμείς αποφασίζουμε και πάλι:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ!
Θα μας βρείτε αντιμέτωπους εφόσον προχωρήσετε στην υλοποίηση των σχεδίων σας!
Δε θα επιτρέψουμε να καταστρέψετε εμάς και τον όμορφο τόπο μας!


H Συντονιστική Επιτροπή
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/5/11 15:17

    http://www.garyfallidou.org/elec_prod/gr_geothermy.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/5/11 16:55

    Ante kai pigainete vre malakes oloi, einai dunaton na ginetai ena ergo gia to kalo tis xoras kai eseis na antidrate sta panta? Me poio dikaioma diladi? Kai an einai etsi oi katoikoi tis ptolemaidas kai tis kozanhs pou tosa xronia anapneoun ta xilia muria gia na stelnoun reuma se oli tin ellada giati na exoun ta ergostasia tis Deh ston topo tous? As ta kleisoume ola apo pantou na doume apo pou thna pairnete reuma gia ta xenodoxeia sas, ntouvaria!!!! Alla vevaia, to mono pou sas noiazei einai mipos xalasei i thea sas megaloxenodoxoi, to na vrei douleia kanenas aplos politis pou den exei enoikiazomena, de sas apasxolei....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΩΡΓΟΣ2/5/11 17:03

    Ε ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ!ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΕΕ;;;ΣΥΓΝΩΜΗ!ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΙΣΥΡΙΟΙ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ;ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ.ΠΕΠΑΛΑΙΟΜΕΝΕΣ ΝΤΙΖΕΛΟΜΗΧΑΝΕΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΠΕΝΗΝΤΑΚΟΝΤΑΕΤΙΑΣ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ.ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΚΑΒΟΥΝΕ 3 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΗΣΙ.ΑΥΤΗ Η ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΗΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ ΕΤΣΙ ΟΙΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ!ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΝΤΙΖΕΛ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ;ΒΑΛΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ;ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΑΤΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ!ΔΕΝ ΕΙΠΑΝΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ!ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ;ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΑΣΕ ΤΟ ΝΤΙΖΕΛ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/5/11 18:21

    ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΖΑΠΑ ΡΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/5/11 20:33

    ΡΕ ΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΤΙΖΕΛ ΕΙΣΕ ΚΑΦΡΟΙ ΟΙ 02/05/ 17:03 & 16:55
    TΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΔΕΝ ΣΑς ΚΑΝΟΥΝ Η ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ? ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΙΣΥΡΙΟΥΣ.ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ Ε? ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΕΙ? ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΠΑΡΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΙΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΩ ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΑ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/5/11 01:04

    Νισυριοι ενατια στην προοδο, η κακια και βλακεια δεν εχουν ορια εκει.Δεν την θελουν αλλα ενα επιχειρημα λογικο δεν ειδα λογια λογια δεν θελω σαν μικρα παιδια. Η κακια η βλακεια και ο φθονος ειναι τα ελλατωματα μας. Το κουφαρη του μεγαλου ξενοδοχείου χασκη και τους κοροιδεύει, ποσος κόσμος θα εργαζόταν εκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/5/11 01:10

    Νισυριοι ήταν που καναν καταγγελιες ταχα για πολεοδομικές παρανομίες στο ξενοδοχείο. Συνφωνό οτι η βλακεια κακία και ζήλεια φθόνος δεν έχουν όρια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/5/11 09:36

    ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΗΛΙΑ ΤΟ ΡΙΞΑΤΕ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΛΛΑ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ (ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ? ΠΕΡΙΒΑΛΟΓΙΚΚΗ? ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ?)ΟΤΙ ΘΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΗ ΖΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΜΠΛΕΚΟΜΜΕΝΟΥΣ ΜΙΛΑΩ) ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΛΙΣΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΤΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
    ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/5/11 11:23

    δεν εχετε επαφη με την πραγματικοτητα το να μην θελουν το εργοστασιο μαλλον αρκουνται στο να τα περνουν απο κανενα τουριστα που ξεπεσε για μια βραδια στο νησι τους και δεν βλεπουν ποσες εργασιας προκειτε να γινουν.... μαλλον τα διαπλεκομενα μιλισαν παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/5/11 16:43

    τζαμπα (κι)νισυ ρε!!!!απιστευτο!κλαιγονται και στη ΝΙΣΥΡΟ ΓΙΑ ΤΖΑΜΠΑ ΕΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΟΔΙΑ!!!ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΣΤΑ 2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΝΕ!!!ΒΟΔΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/5/11 18:33

    http://www.geoexchange.gr/casesdetails.php?id=18

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/5/11 14:49

    Κάτσε να έρθουν να χτίσουν φασιστικά και στη γειτονιά σας ένα εργοστάσιο να δούμε μετα ποιοι είναι τα βόδια. Έξω απο το χορό πολλά τραγούδια ξέρετε. Τη Νίσυρο τη θυμάστε μονο οταν σας συμφέρει. Δεν εχουμε μεγαλοξενοδόχους εδω περα, αποφασίζουμε μονοι μας για το τομάρι μας. Ωραία και άγια η γεωθερμία, αλλα ειναι εξαιρετικά επικίνδυνη η παρεμβαση σε τοσο ενεργο ηφαίστειο και το λενε επιστημονες και δεδομενα αυτό. Αλλα στο Ελλαδιστάν δε μιλανε οι σοβαροι επιστήμονες, μονο τα λαμογια οι πολιτικοι και οι παρατρεχάμενοι τους, κάτι τύποι σαν και σας. Μην ασχολείστε καλύτερα με άγνωστα θέματα ή αν θελετε ρωτήστε κάποιον που να ξέρει και να θελει να πει την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος9/5/11 14:51

    Κι όσον αφορά στις θέσεις εργασίας, σε πλήρη ανάπτυξη μιας μονάδας 5ΜΒ δουλεύουν 10 άτομα μαξιμουμ. Σε 30ΜΒ 30 άτομα. Φυσικά οι πλειοψηφία ειναι ειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος9/5/11 17:46

    Ειναι απιστευτο αυτό που γίνεται! ατομα που δεν έχου πατησει ποτε το πόδι τους στο νησί εχουν άποψη για το τι αέρα θελουμε εμεις οι νισύριοι να αναπνέουμε! Νομιζουν οτι η Νισυρος είναι μια ακομα τουριστική πόλη! Εμεις ζούμε εθελοντικα πάνω σε ενα ενεργό υφαίστειο για να μην ζουμε στις βρομοπόλεις τους και αυτοι νομιζουν οτι εχουμε βίλλες και ξενοδοχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος9/5/11 18:03

    Α και κάτι αλλο. χωρις πετρέλαιο και ρεύμα δεν είμαστε εμείς που δεν μπορουμε να ζήσουμε αλλα εσεις που ζείτε στις μεγαλουπολεις. Εμείς μπορουμε να περπατησουμε απο την μια άκρη του νησιού στην άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος9/5/11 19:57

    Φαληράκια και απανταχου τουριστοπαραγκουπόλεις της Δωδεκανήσου ενωθείτε. Πάμε να καταβροχθίσουμε τα τελευταια αμολυντα νησια και να τα κάνουμε εργοστάσια παραγωγής του ρεύματος μας. Για να ξεπουλιόμαστε πιο εύκολα και πιο φθηνά στους τουρίστες, τους ευεργέτες μας! Σλουρπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος9/5/11 19:59

    Η άντληση του νερού στα γεωθερμικά εργοστάσια μπορεί να έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον όπως:

    - Nα στερέψουν θερμές πηγές που υπάρχουν στην περιοχή.

    - Nα διαφοροποιηθούν ή και να σταματήσουν θερμοπίδακες (αποτελούν σπάνιο φαινόμενο και τουριστικό αξιοθέατο στις περιοχές που εμφανίζονται).

    - Το νερό που χρησιμοποιείται στη γεωθερμία περιέχει διαλυμένες αέριες και στερεές ουσίες που αποβάλλονται στην ατμόσφαιρα. Το ποιες είναι αυτές οι ουσίες, αλλά και σε τι ποσότητα περιέχονται στο νερό, διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Το υδρόθειο H2S λόγω τοξικότητας και μυρωδιάς αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα και για αυτό έχουν αναπτυχθεί τρόποι για την αφαίρεσή του. Αλλες διαλυμένες ουσίες όπως το διοξείδιο το άνθρακα C2O και το μεθάνιο CH4 αποτελούν επίσης πρόβλημα γιατί συντελούν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αλλα αέρια για τα οποία χρειάζεται να παρθούν μέτρα είναι η αμμωνία, το ραδόνιο (ραδιενεργό) και το Βόριο.

    - Ο θόρυβος στο εργοστάσιο αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τους εργαζόμενους και είναι απαραίτητη η εγκατάσταση φίλτρων για τη μείωσή του.

    - Τα αέρια που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα σε υψηλή θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσουν μεταβολές στο κλίμα σε τοπικό επίπεδο όπως ομίχλη. Επίσης το χλιαρό νερό που αποβάλλεται σε ποτάμια ή λίμνες ανεβάζει τη θερμοκρασία και προκαλεί τροποποιήσεις στο οικοσύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος9/5/11 21:38

    19,59 TIS EPIPTOSEIS APO TO MAZOUT POY KAITE TORA 8A MAS TIS PEIS?AAA KSEXASA,AYTES DEN BLAPTOYN ESAS!EXETE ANOSIA STH MALAKIA POY SAS DERNEI...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος9/5/11 22:21

    sta paparia m emena gia to reuma pou 8a paroun alloi emas mas noiazei to kalo tou topou mas ante erxete o ka8e ili8ios kai anideos kai den 3erei ti leei oxi 8a xalasoume emeis tin ugeia mas kai to fysiko periballon tou topou mas gia na pareis esy reuma kai gia na ta trwne i megali e fwtia kai krimas ta mauro3ula pou se eplazan aba8e...na kai ama exeis reuma na kai ama den exeis to idio mou kanei emena....kai liga ta logia sou gia tous nisyrious gt 8a se parei o xaros prin tin wra sou...brwmoskula eginate oloi epistimones kai exete kai apopsi............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος10/5/11 00:36

    21:38...Η Νισυρος χρειαζεται 1,5MW και η Κως (για παραδειγμα) 25MW. Πρέπει να αισθανόμαστε και τυψεις? Ποιος επιβαρυνει ρε περισσότερο? Σιγα μην ξελασπώσουμε εμεις την Ελλάδα, όπως την έχετε κάνει. Δεν πατε να γ... ολοι μαζι να κανετε και λιγο οικονομια στο ρεύμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *